25 October 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

U kent het probleem vast wel. Als onweerliefhebber terecht komen in een fel onweer, maar niet de mogelijkheid hebben om gedurende lange tijd draadloos te surfen. Dat probleem kan tegenwoordig snel gefikst worden door het gebruik van een iPhone en/of smartphone. In dit artikel sommen we de meest courante bliksemradars en de meest interessante applicaties voor uw op. Belangrijk om weten is dat u voor iedere app een mobiele toegang nodig hebt tot ofwel 3G of 4G. Onze voorkeur gaat uit naar het laatste netwerk.

Deze zijn gratis en te bekijken via de store van iTunes. TIP: gebruikt u Ć©Ć©n van de applicatie? Vergeet dan niet om hieronder een reactie neer te zetten met de pro en contra’s, zodat wij de best mogelijke bliksemdetectie appsĀ kunnen selecteren voor onze bloglezers.

BliksemdetectieĀ apps (applicaties)

0. onze eigen bliksemdetectie – zie bliksem in detail + mogelijkheid tot zoomen!

1. Live Lightning – link (sinds augustus 2012)

2. Donnerwetter – link (free en pro edition)

3. Blitzortung Viewer (aanrader) – link (free)

4. Lightning Meter (android) – link (ontwikkeling gestopt in 2014)

5. RadarNow! (USA) – link (enkel voor Amerika voorlopig, maar aanrader)

6. Weathermaps – link (aanrader in combinatie met neerslag)

Breng ons een bezoek via Facebook

Wie wil profiteren van de snelheid van sociale media kan ons volgen via Noodweer Benelux. Op die manier proberen wij jullie nog sneller informatie mee te geven over onweer en de locatie ervan. Ook tijdens sneeuw kan u de weermeldingen van andere mensen goed gebruiken. Wie nieuwe suggesties heeft voor een applicatie – laat het ons zeker weten via een reactie.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken