Ons verhaal

NoodweerBenelux zag het levenslicht in 2011. Na het drama op Pukkelpop in datzelfde jaar werd pijnlijk duidelijk dat er dringend nood was Ć©Ć©nduidige, Ć©Ć©nvoudige en vlotte communicatie. Dat vormen meteen de pijlers van ons bestaan. In 2012 en de jaren die volgden groeide NoodweerBenelux heel snel dankzij de komst van sociale media. In 2015 werd NoodweerBenelux een onderneming onder leiding van Roose Nicolas.

Via dagelijkse weerberichten op de website en sociale media voorzien we onze bezoekers en volgers op een vrijblijvende manier van weersinformatie. Daarnaast dragen talrijke experten in diverse domeinen binnen meteorologie en klimaat hun kennis over via blogberichten. Deze blogs zijn beschikbaar via deze link.

NoodweerBenelux gelooft sterk in een wereld waarbij meteorologische kennis snel tot bij de juiste personen komt. De opkomst van sociale media en diverse weerapplicaties dragen bij tot deze visie. Met de verdere verbetering van weermodellen, het aanwenden van artificiƫle intelligentie en IoT (Internet of Things) zal noodzakelijke weersinformatie op een nog snellere manier tot bij de bevolking geraken.

NoodweerBenelux zet zich dagelijks in om complexe weersinformatie op een Ć©Ć©nvoudige en duidelijke manier te communiceren naar haar bezoekers en volgers. Dankzij de inzet van eigen weerkaarten, een realtime onweerradar en nog andere weertools willen wij het weerplatform bij uitstek worden in de Benelux.

NoodweerBenelux bestaat uit een enthousiast team van weerliefhebbers. Velen hebben een wetenschappelijke achtergrond en/of doctoreren in klimaat. Wil jij met jouw kennis ook het team vervoegen? Contacteer ons vrijblijvend voor een stageplek en ontdek de boeiende wereld van weer- en klimaat.

Crowdfunding

Een crowdfunding of inzamelactie is een oproep aan volgers, fans om mee te helpen een nieuw project te realiseren. Dankzij een vrijwillige vergoeding kan NoodweerBenelux hierdoor de dure ontwikkeling van een applicatie voor de smartphone opstarten. Typisch aan een crowdfunding is een gemeenschappelijk einddoel en de talrijke voordelen voor mensen die het project helpen.

Afgelopen jaren is gebleken dat de community van het weerplatform "NoodweerBenelux" bijzonder loyaal en warm is. Dankzij stevige support van onze fans hebben we ook deze nieuwe website kunnen realiseren. Daarom geloven we in het feit dat een crowdfunding voor een applicatie op de smartphone kan slagen. Zo'n investering is bijzonder groot voor een jong weerplatform. Mensen kunnen via een vrijblijvende vergoeding een gemeenschappelijk doel ondersteunen.

Wil jij ook al enkele jaren een eigen weer-applicatie van NoodweerBenelux? Bekijk de laatste stand van de crowdfunding op deze pagina. Een vrijwillige bijdrage is steeds welkom en wordt bijzonder geapprecieerd. Het einddoel is om in 2021 te starten met de ontwikkeling van de app en de release van het product. Binnenkort verschijnt er trouwens een artikel over onze crowdfunding op de website inclusief een overzicht van alle mensen die de berg beklimmen!

Webshop

Wil jij graag je eigen T-shirt of trui van NoodweerBenelux. Via volgende link kom je terecht op onze webshop die wordt onderhouden door shirtee.com. Via deze aanbieder kunnen we kwalitatieve merchandise naar onze leden/volgers en fans aanbieden.

Heb je iets besteld in de webshop van NoodweerBenelux? Onze partner shirtee.com maakt er een punt van om je bestelling binnen enkele werkdagen te versturen naar het opgegeven adres. Zijn er vertragingen of heb je extra vragen? Dan kan je steeds contact opnemen met support@shirtee.zendesk.com (Engels).

In de webshop van NoodweerBenelux aanvaarden wij alle courante betalingsmethodes. Dat kan via Paypal, creditcard of de reguliere betaalmethodes voor Belgiƫ, Nederland en Luxemburg. Op iedere transactie houdt shirtee.com een klein bedrag in voor de gemaakte kosten aan hun zijde.