Ontdek op deze pagina de actuele wolkenradar. In het vakjargon wordt ook wel gesproken over satellietbeelden. Deze beelden zijn zowel beschikbaar overdag als tijdens de nachtperiode. Na zonsopkomst spreken we over een visueel satellietbeeld. Kijkt u na zonsondergang naar de wolkenradar, dan moeten we naar het infrarood beeld kijken. Bewolking wordt aangeduid met witte kleuren, terwijl onbewolkte zones veelal zwart worden ingekleurd.

Wolkenradar Benelux

Deze live wolkenradar genereert overdag een visuele indruk van de bewolkingsgraad. Als de weerkaart grijs kleurt, is het bewolkt. In de zomerperiode kunnen soms felle witte plukken te zien zijn. Dat zijn hevige buien met eventuele onweders. Als de kaart niet wordt bedekt met een grijze tint is het in vele gevallen helder met zonneschijn. In de nachtperiode blijft deze kaart natuurlijk donker, dan kiest u voor infrarood wolkenradar.

visuele satellietbeelden

Hoge resolutie satellietbeelden

Bekijk de bewolking via deze hoge resolutie satellietbeelden. De weerkaart heeft een interval van 15 minuten en een vertraging van 30 minuten tegenover de actualiteit. Deze wolkenradar is prima te gebruiken om felle onweersbuien te ontdekken boven Frankrijk.

Europese satellietbeelden

Nachtbeeld wolkenradar

Deze Europese wolkenradar kan u perfect in de avond- en nachtperiode gebruiken. Doordat de temperatuur met de hoogte afneemt zijn de wolken op enige hoogte kouder dan wanneer ze zich lager bevinden. Hierdoor krijgen de hoogste wolken een witte kleur en de lagere wolken worden vergezeld van grijstinten. Hevige onweders in de nachtperiode verklappen hun aanwezigheid door de fel witte kleur op deze weerkaart! Donkere kleurschakeringen op de satellietbeelden wijzen meestal op zones met minder bewolking (helder).

nachtbeeld wolkenradar