Bekijk de actuele temperatuur in de Benelux. De meetwaarden worden gevisualiseerd voor België, Nederland en Luxemburg. Heel wat meetstations hebben een betrouwbare opstelling volgens de standaard van het World Meteorological Organization (WMO).

Heeft u ook een betrouwbaar weerstation dat 24/7 data doorstuurt? Aarzel dan niet om deel te nemen aan het meetnetwerk van NoodweerBenelux en neem contact met ons op via volgende link. Bekijk hier welke stations reeds deel uitmaken van ons meetnetwerk.

Wil je graag weten hoe warm of hoe koud het in uw regio is? Dit weerstation heeft ook connectie met internet. Handig! ✅

Hoe werkt de weerkaart?

4x per uur wordt de temperatuur opgevraagd en gevisualiseerd in een overzichtelijk kaartje. U kan de scrollfunctie gebruiken om temperaturen van de voorbije uren te raadplegen. Zo krijgt u een duidelijk zicht op de maximum- en minimumtemperatuur. In de linkerbovenhoek ziet u steeds het tijdstip van de weerkaart.

Temperatuur komende uren

Wil je de temperatuur bekijken voor de eerstvolgende uren? Gebruik het weermodel HARMONIE voor een prognose te zien voor de korte termijn.

Temperatuur volgens Infoclimat

Via deze weerkaart kan je ook de temperatuur in het noorden van Frankrijk, het westen van Duitsland en het oosten van het Verenigd Koninkrijk bekijken. Als het warmer zal worden, kleurt de kaart geel tot rood. Komt de koelere lucht opzetten, dan kan de kaart blauw tot paars kleuren.

Actuele temperatuur Europa

Actuele temperatuur in Europa

Traditioneel is het in het noorden en noordoosten van Europa beduidend frisser dan in het zuiden tot zuidoosten. Dat heeft te maken met de geografische ligging. In de zomerperiode kan hier wel een uitzondering op gemaakt worden. Dan kan het namelijk in Moskou tropisch worden mits de medewerking van een hogedrukgebied. Blauwe kleur wijst op temperaturen dichtbij het vriespunt, terwijl variaties in het geel of oranje (soms paars) wijzen op hoge temperaturen.

Temperatuur Europa