In de wintermaanden is het van cruciaal belang om te beschikken over een duidelijke sneeuwverwachting. Ontdek de sneeuwkans voor de komende dagen in België, Nederland en Luxemburg. Dankzij deze interactieve sneeuwkaart kan je ook inzoomen om een beter detail te krijgen van de sneeuwhoogte.

Deze sneeuwverwachting maakt gebruikt van diverse weermodellen en wordt mede mogelijk gemaakt door onze collega’s bij WindyTV. 

Hoe gebruik ik de sneeuwverwachting?

Via de knoppen onderaan links kan u de tijd wijzigen. U plaatst met de muis de cursor op de map en zo krijgt u de hoeveelheid sneeuw te zien.

Bovenstaande sneeuwkaart werd automatisch op ‘cm’ ingesteld. Let op: deze weerkaart houdt geen rekening met smeltende sneeuw/droge sneeuw. Vanaf dat de temperaturen rond of onder het vriespunt schommelen mag u er vanuit gaan dat het om droge sneeuw zal gaan. Boven 2°C eerder smeltende sneeuw.

De sneeuwverwachting is geldig voor komende uren en kan zich in winterse omstandigheden geregeld updaten. Het is dus belangrijk zijn om regelmatig eens terug te ijken naar deze weerkaart om te zien hoe een sneeuwzone zich gedraagt boven het Kanaal en/of de Benelux.