Sneeuwverwachting dinsdag

Aanstaande 48 tot 72 uur staan in het teken van een heuse winterinval. Boven Rusland vloeit een grote hoeveelheid koude / arctische lucht naar het westen van Europa. Dit resulteert in dalende temperaturen dit weekend en mogelijk ook de eerste winterse neerslag op zondag 10 maart. In de nacht naar maandag gaat het dan op de meeste plaatsen vriezen (licht tot matig).

TIP: blijf ondertussen op de hoogte via Facebook (Noodweer Benelux)

UPdate 13:35 ~ vanaf 16:30 kan u onderaan dit artikel de update raadplegen van het Amerikaans weermodel (GFS). Blijft de sneeuwval aanwezig of wordt het allemaal niet zo erg ?

En dan, … Zitten we te kijken naar dinsdag en woensdag waarbij een heuse sneeuwzone België zou beïnvloeden .. De weerkaartjes zijn van die mate extreem (30 40 cm) dat een extra bulletin wel gerechtvaardigd is. Later vandaag kan u een update lezen in dit bericht aan de hand van de laatste weerinformatie (komt binnen vanaf 10:30).

Sneeuwverwachting dinsdag & woensdag

sneeuwverwachting dinsdag belgië

Het sneeuwdek dat wordt berekend door het Amerikaans weermodel (GFS). De centimeters gaan vlot boven de 20 cm met een mogelijke totale hoeveelheid van 30 – 40 cm sneeuw in grote delen van België. De opvolging van de sneeuwkansen zal gebeuren via onderstaande reacties (update 15 oktober 2014: reactieplatform werd in september vervangen waardoor u nu ook vlot via sociale media toegang krijgt tot de website)

Bron kaartje wetter3.de

 • UPdate 13:25 ~ op dit moment en volgens de sneeuwradar valt er nog steeds regen in grote delen van de Benelux. Later vanmiddag wordt dat geleidelijk winters in Groningen (Nederland).

 • May

  Bekijk de site van hajo maar eens, meestal tamelijk juist volg die iedere winter…

 • UPdate 12:18 ~ KMI België volgt onze voorspelling !! “Er dient dan rekening gehouden te worden met sneeuwval in het gehele land die voor een accumulatie van verschillende centimeter sneeuw kan zorgen, plaatselijk is 10 cm of meer niet uitgesloten.” Te lezen op => http://www.meteo.be/meteo/view/nl/65656-Weer.html?period=3

 • jorentje1997

  Wel ik moet eerlijk toegeven dat GFS al meerdere malen deze winter met zeer grote sneeuw hoeveelheden afkwam, maar deze voorspelling is geen LT maar en is akelig dichtbij. Dit maakt de kansen alleen maar groter.

 • UPdate 11:52 ~ voor maandag – dinsdag dus nog steeds een gelijklopende weersituatie. In de loop van de nacht sneeuw vanuit Frankrijk met daarna een activatie boven het zuidwesten van het land. Voorlopige berekeningen gaan uit van 20 – 30 cm maximaal, maar door het verleden moeten we ook rekening houden met een flink pak minder. Sneeuw is namelijk onvoorspelbaar. Hou hier rekening mee mensen !

 • olalala ziet er heel leuk uit 🙂
  we kijken mee spanning erna uit 🙂

 • Geert

  De sneeuwzone lijkt ook al iets noordelijker te trekken tot zuid-Nederland, dat was in de nachtrun nog niet het geval….In de nieuwe ECMWF pluim worden de maxima dinsdag en woensdag ook nog iets lager berekend.

 • TheJasper V

  Perfecte run! Nog altijd bakken sneeuw, kan aandikken tot 20-30cm in
  de loop van dinsdag met de nachten nadien strenge vorst en overdag ook
  vrieskou! Wat een winter zeg…

 • UPdate 11:12 ~ ook in de 06:00 run van GFS (Amerikaans weermodel) wordt sneeuw voorspeld die kan aandikken tot 20, lokaal 30 cm op dinsdag – woensdag. De situatie wordt echt wel interessant.

 • André

  Zouden we daar geloof mogen aan hechten 30 à 40 cm , ik niet , als er wat valt zal het eerder 3 à 4 cm zijn denk ik .

 • Jakke

  Stel je voor zeg! Laat zelfs de scherpste kantjes weg van deze voorspelling en het blijft nog indrukwekkend. Maart 13 zou wel eens geschiedenis kunnen schrijven…

 • jonas

  is dit realistisch, of is de kans dat dit echt gaat gebeuren klein?

 • Zou de kroon op de winter dan toch nog niet gezet zijn?

 • Yannick

  enige kans dat dit echt uitkomt?

 • TheJasper V

  Waarom zo weinig in Brugge?