Sneeuwradar

Deze weerkaart kunt u raadplegen om een globaal overzicht te krijgen van de verschillende neerslagvormen in West-Europa. In de zomerperiode kan deze kaart heel interessant zijn om zware onweders en/of opklaringen te lokaliseren. In de winterperiode laten de blauwe tinten dan weer sneeuwval zien in de omgeving van de Benelux. Een online sneeuwradar met een schat aan informatie!

sneeuwradar Europa
legenda sneeuwradar

Sneeuwradar Benelux

sneeuwradar Benelux

Wanneer de sneeuwradar gebruiken?

Sneeuwval wordt in België en Nederland veelal veroorzaakt door winterse buien die vanaf de Noordzee worden aangevoerd. De gebieden in het binnenland maken door de aanlandige wind het meest kans op een sneeuwdek. Aan de Nederlandse en Belgische kust is dat vaak een stuk moeilijker. Komt de wind vanaf het (noord)oosten, dan maakt het hele land meer kans op wit goud.

De temperaturen blijven in een winterse setting vaak onder nul. Kanttekening is de intensiteit van sneeuwzones uit het oosten. Doordat ze minder vocht meenemen boven het continent zijn ze vaak niet zo actief. Voor de laatste updates rond sneeuwval kan u terecht op noodweer Benelux of via deze handige site van wetteronline.de

Relevante artikelen omtrent sneeuw