22 december 2013 - 2 min. lezen 10 reacties

De feestdagen naderen en dat gaan ook de weergoden uitgebreid vieren. Maandagnacht wordt een storm in stelling gebracht die vooral het westen van de Benelux kan teisteren. De voorlopige weerdata insinueert op windstoten die kunnen pieken richting 100 km/h en lokaal nog net iets meer. In combinatie met de sterke windstoten gaat ook de regen met bakken naar beneden komen. Gevaarlijk weer als u het mij vraagt.

Storm dinsdagnacht pakt fel uit

Quasi alle weermodellen insinueren een stormveld dat vanaf maandagavond gaat aansterken boven het Kanaal. Met het verstrijken van de nachtelijke uren neemt de wind enkel en alleen in kracht toe. Iets na middernacht lijkt het hoogtepunt te worden bereikt met in een brede zone (West- en Oost-Vlaanderen) rukwinden tot 100 km/h. Aan de Belgische en Nederlandse kust gaat dit richting 120 km/h. Welkom ‘kerststorm’. Bekijk ook de informatie over de Sinterklaasstorm en de Pinksterstorm 2014

oranje waarschuwing KMI

Het Belgisch weerinstituut (KMI) heeft zopas haar waarschuwingen aangepast naar code oranje voor het westen en code geel voor de andere gebieden in België. Vermoedelijk zal het KNMI in Nederland deze avond volgen in de waarschuwing.

Tijdens de storm!

Wie de windstoten morgenavond en dinsdag wil volgen kan terecht op onze pagina ‘wind en luchtdruk‘. De mensen die willen voorkomen dat ze in felle neerslag terechtkomen, kunnen terecht op de pagina ‘regenradar‘. Deze website is trouwens geoptimaliseerd voor tablet en smartphones. Neem dus zeker ook een kijkje via dat medium. Extra details rond de storm dinsdagnacht kan u bekijken via onze nieuwste pagina “het weer op uw locatie“. Voor meer dan 800.000 locaties binnen Europa serveren we een weerbericht.

Hoeveelheid neerslag

Het stormveld dat tussen maandagavond en dinsdagochtend over de Lage landen trekt gaat ook gepaard met een flinke slok regen. Zo worden neerslaghoeveelheden berekend die variëren tussen 10 en 20 mm. Wie dan de baan op moet, kan maar beter extra uit de doppen kijken voor aquaplaning / watergladheid. Van de winter is er dus geen enkele sprake. Dit kan duren tot ver in januari wanneer de stratosfeer enkele klappen lijkt te krijgen (meer info hier).

regen dinsdag

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

4 uur geleden - 4 min. lezen
8 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen