Regenradar

Deze actuele buienradar visualiseert de neerslag in de Benelux. Kleurt de weerkaart hoofdzakelijk geel of lichtgeel, dan spreken we van lichte regen of motregen (soms ook sneeuwval). Als de neerslag rood of in sommige gevallen wit kleurt, mogen we hevige neerslag of een wolkbreuk niet uitsluiten.

Soms nemen de echo’s op deze buienradar bijzondere vormen aan. Ziet u een haak verschijnen in de bui, dan is er kans op rotatie in de bui. Een Doppler radar (visualisatie in dBZ) biedt uitsluitsel over een supercells.

Neerslagradar Benelux

neerslag KMI

Buienradar Benelux

Deze buienradar van weerslag is een veel gebruikt instrument voor de weeramateur of sportliefhebber. Het laat de radarbeelden zien van het afgelopen uur waarin de kleurencodes de intensiteit van de regen/buien aanduiden. Rood of paars is felle neerslag en lichtblauw betekent lichte regenval of sneeuw.

Neerslagverwachting

Duitse neerslagradar

Deze radarbeelden hebben voor mij een toegevoegde waarde tijdens de winterperiode. Ik heb namelijk de indruk dat deze radarbeelden veel beter sneeuwdetectie registeren. Het is natuurlijk ook perfect te gebruiken tijdens onweders / hagelbuien.

Europese radarbeelden

Voor een snel en duidelijk beeld gebruik ik vaak de Duitse weerradar van wetteronline.de. Er wordt ook gewerkt met kleurencodes en de neerslagzones zijn vaak goed zichtbaar. Tijdens onweer of noodweer vind ik deze radar één van de betere aangezien hij accuraat de neerslagintensiteit toont.