Regenradar

Actuele radarbeelden visualiseren de neerslag in de Benelux. Kleurt de regenradar hoofdzakelijk geel of lichtgeel, dan spreken we van lichte regen of motregen (soms ook sneeuwval). Als de neerslag rood of in sommige gevallen wit kleurt, mogen we hevige neerslag of een wolkbreuk niet uitsluiten.

Neerslagradar Benelux

neerslag KMI

Soms nemen de echo’s op deze buienradar bijzondere vormen aan. Ziet u een haak verschijnen in de bui, dan is er kans op rotatie in de bui. Een Doppler radar (visualisatie in dBZ) biedt uitsluitsel over een supercells.

Buienradar Benelux

Deze Nederlandse buienradar van Weerslag is een populaire regenradar voor de weeramateur of sportliefhebber. Het laat de neerslag zien van het afgelopen uur waarin de kleurencodes de intensiteit van de regen/buien aanduiden. Rood of paars is felle neerslag en lichtblauw betekent lichte regenval of sneeuw. Soms verschijnt ook een rood kruisje, dat betekent dat de buien gepaard gaan met donder en bliksem.

Neerslagverwachting

Duitse neerslagradar

Deze radarbeelden hebben voor een toegevoegde waarde tijdens de winterperiode. Er ontstaat de indruk dat deze radarbeelden veel beter sneeuwval registeren. Het is natuurlijk ook perfect te gebruiken tijdens onweders / hagelbuien.

Europese radarbeelden

Voor een snel en duidelijk beeld gebruiken we vaak de Duitse weerradar van Wetteronline. Er wordt ook gewerkt met kleurencodes en de neerslagzones zijn vaak goed zichtbaar. Tijdens onweer of noodweer behoort deze neerslagradar tot één van de betere aangezien hij accuraat de neerslagintensiteit toont.

Nuttige artikels omtrent radarbeelden