Sneeuwkansen nemen toe komende dagen

Boeiende weerkaarten dienen zich aan. We verkeren momenteel nog steeds in een vrij zonale luchtcirculatie met de aanvoer van vrij zachte lucht uit westelijke richtingen. De forse winterprik die enkele dagen geleden over Centraal-Europa heerste verplaatst haar focus richting het ZO van Europa. Dat zorgt vooral in de Balkan voor diep winterse omstandigheden met zeer lage temperaturen en een flinke bak sneeuw.

Ook in de Benelux moeten we niet wanhopen, want de sneeuwkansen nemen toe op donderdag. Of de winterprik zich daarna gaat verlengen is op dit moment hoogst onzeker. Forse uitstroom nabij Groenland stimuleert telkens opnieuw zonale/westelijke winden.

sneeuwfoto uit Henegouwen

Les Lacs de l’Eau d’Heure, Henegouwen, Froidchapelle. Bedankt Leen Smets.

Sneeuwkansen nemen toe

Spijt tot wie het benijdt, maar we zien de afgelopen weken & maanden meer en meer een trend ontstaan om de meest hevige winterkaarten te spuwen op sociale media. Zeker in geval van winterweer moet hier voorzichtig mee omgesprongen worden. Heel wat mensen leggen alle hoop in dit soort weerkaarten waardoor de teleurstelling erna des te groter is. De gevolgen voor weeramateurs die het weer op een deskundige manier analyseren zijn niet te verwaarlozen. We vragen dan ook met aandrang om dat soort weerkaarten met de nodige korrel zout te nemen. Gelukkig kunnen we op NWBNLX profiteren van een gezonde mix tussen realisme en positivisme.

Over naar de orde van de dag. Wie houdt van (natte) sneeuwbuien zit de komende dagen betrekkelijk goed in de Benelux. Aan de oostelijke flank van een hogedrukgebied – die zich lijkt uit te breiden naar Scandinavië – stromen post arctische luchtmassa’s richting het zuiden. De Lage Landen zitten op de eerste rij om hiervan de effecten te ondervinden. Vooral op donderdag moeten mensen in België rekening houden met een winterse neerslagsoort. In de gebieden boven 300 m zal dat algauw transformeren in droge sneeuwval.

gif animatie amerikaans weermodel

De opbouw van het hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan is prominent aanwezig. Helaas niet optimaal vormgegeven tegenover Europees weermodel ECMWF. Merk op dat de laatste afbeelding in de GIF-animatie last heeft van een forse uitstroom van koude lucht nabij Groenland.

Bij het Europees weermodel (ECMWF) zagen we tot en met vanavond een consistente berekening. De uitstroom van arctische lucht uit het noorden was dermate agressief en zuidelijk dat de vorm van het hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan een pak beter was. Echter, in de 12:00 run van ECMWF is de ‘secundaire’ kern van het moederlaag niet te zien.

Hierdoor is de koude lucht gedwongen om meer richting het centrum van Europa op te schuiven. Liefhebbers van stormweer mogen volgens deze run wel rekenen op een intens windveld. De grootste kans op een noordwesterstorm vinden we terug over het noorden van Nederland. Even aandacht hebben voor deze situatie.

Komende dagen (24 uur) zal ons verder begeleiden naar de uiteindelijke uitkomst in en na komend weekend.

Transformatie regen naar sneeuw op donderdag

Een veel boeiendere situatie zijn de sneeuwkansen op donderdag. Een actief koudefront wordt berekend door quasi alle weermodellen. In het begin van de namiddag begint het vanuit het noordwesten te regenen. Later tegen de avondperiode dalen de temperaturen op 850 hPa (1499 meter) richting -6/-7°C.

De verwachting is dat de regen vanuit het westen zal transformeren in natte sneeuw. De kans dat het gaat om een gesloten sneeuwdek richting de avondperiode is vrij klein beneden de 200 m. De bodemtemperatuur is nog positief waardoor een drapdek eerder tot de mogelijkheden behoort. In de Ardennen is dat natuurlijk een andere zaak.

sneeuwkansen nemen toe

Een winterse neerslagzone trekt de Benelux binnen. De kern van het laagje bevindt zich boven Nederland waardoor er boven Nederland minder neerslag wordt berekend. Dit zijn situaties die heel precair zijn en de laatste uren nog kunnen wijzigen. Dubbele voorzichtigheid is aan de orde.

Mensen die de prognose willen volgen met betrekking tot sneeuwval kunnen altijd een blik werpen op de sneeuwvoorspelling die op onze website te bezichtigen valt. Dit is uitvoer van het GFS weermodel waardoor de sneeuwaccumulaties tegenover het ECMWF weermodel kunnen afwijken. Sowieso houden we dit topic de komende dagen sterk actueel en zullen we de waarschuwingskaarten en updates ook integreren onderaan deze tekst. Jullie weermeldingen + locatie blijven welkom en appreciëren we sterk. Op basis van de grote community kunnen we elkaar helpen om ongevallen in het verkeer te vermijden.

 • Helemaal akkoord, slotje gaat op het artikel.

 • Chris Meire

  @WeerstationWaregem:disqus , ik denk dat deze draad nu wel terug op slot kan zeker? Op zn minst tot er op de kaarten een eerste wolkje te voorschijn komt, die nog maar de indruk zou geven om onze richting uit te komen. Volgende 4 a 5 dagen geen neerslag van betekenis

 • Rizky Taufik

  En het centrum van het land?

 • Tim Veeckman

  ik vrees ervoor , jammer gng

 • Dries Denolf

  Kans op uitdroging is idd reëel

 • steve

  Je hebt me warm gekregen, ik blijf op 🙂

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Bij ons toch nie. Okè ik ben mss wel thuis nu door arbeidsongeval maar anders werken zunne.

 • Tim Veeckman

  als ze er geraken 😉 er onstaat wel een bui boven limburg … miss kan dat bij nadering van die buien in nog meerdere regios …

 • Dries Denolf

  Buienlijn met droge sneeuw trekt SO-waarts door Nederland en zal over enkele uren o.a. het westen van België bereiken. Info: alle sneeuwradars

 • Dries Denolf

  Maar je ziet die buien toch als jer om het even welke buienradar bij haalt?

 • Dries Denolf

  In je luie zetel zie je die winterlandschappen niet, natuurlijk

 • Dries Denolf

  Hoogste is Kemmelberg met 156m, maar soit, zijn details. Ben ook al geregeld naar de Vlaamse Ardennen gereden bij zo’n weertype en je hebt er zeker sneeuw en prachtige landschappen + plaatsen waar het echt rustig is

 • Dries Denolf

  Je hebt daar gelijk in, Nicolas. We weten waar er sneeuw ligt. Wat hield ons bv. tegen om naar de Ardennen te rijden vandaag en er een stevige wandeling te maken in 30 of meer cm sneeuw? Klagen is gemakkelijker.

 • Dries Denolf

  Je ziet die buienlijn al enkele uren boven N-Nederland

 • Tim Veeckman

  toch een licht activerende sneeuwbui boven limburg , en enkele zuidwestelijk trekkende buien boven nl

 • Dries Denolf

  Puik dat je de stroomrichting meegeeft, want die buitjes had ik gezien, maar wist niet welke richting ze uit zouden gaan

 • Dries Denolf

  Daarom ook dat er na de kaarten van vanavond geen zekerheden zijn op weergebied. Alles hangt af van posities van hogedrukgebieden. Enkele 100en km verschuiven en we hebben een totaal andere situatie

 • Dries Denolf

  Klopt. Tijdens het nieuwsbericht hebben ze voor de ochtendspits uitgebreid gewaarschuwd voor gladde wegen wegens opvriezing van natte weggedeelten. Het klonk overtuigend. Wel vermeldde men dat de ochtendspits rustiger zou zijn omdat er nauwelijks gewerkt wordt in de bouw wegens vorst

 • jurgen

  Thx

 • Michiel

  Is er al een update qua buienactiviteit en trekrichting? 🙂

 • Rizky Taufik

  Als ze niet uitdoven, bedoel je dan gans vlaanderen?

 • Michiel

  Oke excuses aanvaard.

 • Bradley Lems

  Warmte eiland. Geen zorgen dat komt niet naar hier.

 • jurgen

  Wel jullie gewoon een zoveelste teleurstelling besparen . Was zeker niet mijn bedoeling iemands mening aan te vallen .
  Ben trouwens echt geen grote kenner van de kaarten maar buienradar en een beetje ervaring zeggen me dat er niets in zit . Maar kan natuurlijk ook anders uitdraaien he .
  Mijn excuses als het slecht over kwam .
  Ps mensen die uit de hoogte doen behoren niet echt tot mijn vriendenkring , dus zo besta ik echt niet .

 • Waarschuwing actief voor komende nacht vanwege opvriezing van natte weggedeelten. https://uploads.disquscdn.com/images/93a04e77c73fc5dffbc5592bc21d8646010849c4999b43f5e1fd1150d5398020.png

 • Peter

  Michiel nie mee inzitten, jurgen doet gewoon wat uit de hoogte.

 • Dirk Vandenbroecke

  Ja,veel mensen beseffen dat niet maar ben daar ook al gaan wandelen.Veel van die heuvelruggen liggen boven de 100m,Pottelberg zelfs iets meer dan 150m dacht ik.En op een kleine afstand van Gent kom je daar in een andere wereld terecht op sneeuwgebied

 • Michiel

  wow? ik bekijk ook maar een paar buienradars en weermodellen hoor … wow ik ben mss niet zo professioneel zoals u he, als er wa mis is, verbeter me dan, zodat ik er wat van leer ipv me wat uit te lachen.

 • jurgen

  Waar blijf je het toch vandaan halen ,t is me echt een raadsel .

 • Willem

  Idd fascinerend op zo een korte afstand..

 • Michiel

  Ik hoop op sneeuw, goed voor de vorst komende dagen 🙂 en ik hoop ook es sneeuw in west vl

 • steve

  Ook harmonie geeft bijna gans de nacht winterse neerslag in belgie op verschillende plaatsen ben benieuwd.

 • Stephan Valcke

  Wat zit de zachte lucht toch akelig dicht zie ik. In grote delen van Engeland waaronder Londen zie ik temperaturen van +9 gr

 • WRF laat niets zien, maar zit er dan ook naast in de voorspelling.

 • Jeroen Maes

  Jep elke run van Hirlam is daarin anders. We zullen het morgen zien.

 • Als we vanavond Hirlam mogen geloven dan kunnen we wat lichte sneeuwbuien verwachten. Actueel zien we dat na al gebeuren boven Noordelijk Nederland en dan vooral in het noordoosten. De stroming gaat vannacht draaien naar noord tot zelfs noordoost op het einde van de nacht. De lichte sneeuwbuitjes (zijn minder intens dan gisteren door toename van de luchtdruk) kunnen toch nog wat gaan activeren (boven het relatief warme zeewater van het IJsselmeer). Als de buitjes niet uitdoven kunnen ze zelfs België en West-Vlaanderen bereiken. Sneeuwaccumulatie niet meer dan 1-3 cm. Overigens zijn de buien lokaal, dus sommige plaatsen zien helaas niets. We volgen het op!

 • Stijn Albrechts

  nee, iedereen begrijpt dat jullie ook graag eens het “echte” wintergevoel willen hebben…..maar niemand op dit forum heeft een toverstaf om daarvoor te zorgen…helaas

 • Bradley Lems

  Oke heb vergeten te vermelden, het is een grote flop voor wvl. Moet het echt een oneindigheid duren vooralleer hier een sneeuwdek vormt?

 • Jurgen, in het westen ligt sneeuw, alleen niet beneden de 100 meter. Vandaag in de Vlaamse Ardennen gezeten (Etikhove, Maarkedal) en daar heerlijk kunnen profiteren van een winters landschap. Elders in de regio van West- en Oost-Vlaanderen geen sneeuw, maar dat was op voorhand duidelijk.

 • Bradley, nu ben je toch wel consistent negatief aan het worden. Er ligt notabene een halve meter sneeuw in onze eigen achtertuin. Dit kan je wat mijn bescheiden mening toch wel winter noemen. Om dan meteen de hele setting als een ‘flop’ af te schrijven vind ik nogal flauwtjes. Voor de gebieden beneden 300 meter is het inderdaad weinig geweest met vooral winterse ongemakken, maar toen ik daarnet in de Vlaamse Ardennen was lag daar toch 3-4 cm sneeuw op sommige plekken waardoor alles sterk relatief is. Ik heb voorlopig al meer winter ervaren dan vorig jaar 😉

 • Bradley Lems

  Lol laat ze maar dromen 😀

 • jurgen

  Heb dat nu al heel het weekend gezegd dat er niets gaat gebeuren in het westen kwa sneeuw , en toch zien sommigen altijd wel ergens een sneeuwlaag afkomen . Vreemd hoor .

 • Bradley Lems

  Idd de zoveelste flop de afgelopen dagen…

 • Peter

  Chris hoorde het woord sneeuw hahaha 😀

 • Michiel

  ja inderdaad sorry was dat vergeten

 • steve

  Als ik harmonie bekijk ook vlaams brabant , zullen wel zien zeker.

 • Michiel

  ja die buienlijn zal vannacht ontstaan in het midden van NL en dan tegen einde van de nacht over Antwerpen en Oost-vl trekken en dan tegen 8-9u west-vl

 • steve

  En toch als je Harmonie bekijkt zie je nog neerslag , zelfs sneeuw ook in binnenland ook deze nacht, als ik Hirlam bekijk neerslag morgenvroeg, wat denk jij daarvan ? toch rdat die 2 modellen dat voorzien ?

 • lieven

  GFS12 is tot +72 quasi ongewijzigd tov GFS06, zelfs nog een fractie kouder (vooral voor Nederland) omdat de O tot NO stroming behouden blijft.

 • Stephan Valcke

  er zal ook niks meer gebeuren. De regenzone trekt weg naar Frankrijk

 • Michiel

  twas een grapje omdat stephan zegt dat het bij regen zal blijven

 • steve

  Vraag me af waar die buienlijn gaat ontstaan zoals onder word verteld , zie alles uitsterven of is dit voor later in de nacht ? ik zie niet echt iets gebeuren nog na middernacht.

 • Chris Meire

  Waar?

 • Michiel

  het sneeuwt nu

  nee grapje :s

 • Stephan Valcke

  geen illusies maken. Zal daarbij blijven

 • Michiel

  Nog steeds doodgewone regen

 • Michiel

  Ja inderdaad hahaha das ook mijn probleem een beetje ;D

 • Jeroen Maes

  Dat komt van de buitjes die nu nog ten noorden van Nederland zijn, straks zou daar beweging in komen.

 • Nathan

  Ja idd maar wel moeilijk als je al die foto’s ziet haha.

 • Michiel

  hopen op niks 😀

 • Michiel

  dat is mogelijk, maar daar kan ik geen uitspraak over doen :p is te zien of de neerslag blijft bestaan of gewoon uitsterft boven land ;p

 • Nathan

  Ok bedankt hopelijk krijgt W-VL eens sneeuw we zullen zien.

 • kjell

  Oosterzele nu doodgewone regen bij 2.0gr. Verwacht ook niets anders

 • Daniel

  Dus regio Oudenaarde kan er ook van genieten als er sbeeuw uit valt 😃

 • Michiel

  das morgen ochtend, is ofwel een neerslagzone of een buienlijntje die van het NO zal komen

 • Nathan

  En die mogelijke 2cm van welke neerslagzone komt die dan ? Nog altijd die van nu of een nieuwe vanavond of vanacht ?

 • Michiel

  West-vl en deel van oost-vl krijgen nu een neerslagzone over zich heen, die normaal alleen voor Frankrijk bedoeld was, trekrichting eerder noord -> zuid

 • Michiel

  hier nog 3,0 graden, komt van 4,3 2u geleden 😀 & hier gewoon regen met hier en daar een regen druppel die een klodder is

 • Nathan

  Er zit ook nog regen tussen hoor.

 • Daniel

  En waar is dat, en hoe is de trek richting?

 • Peter

  Same zoals michiel, temperatuur nog ‘amper’ 2,4 graden dus het begint te verbeteren (heuvelland)

 • Michiel

  hier regen met natte klodders, pure smeltende sneeuw of ook regen?

 • Steven van Dam

  Zeg ik al sinds gisteren , niets nieuws onder de zon, in voel enkel maar de frustraties toenemen en had beter een andere hobby gekozen :p

 • Nathan

  Regen gaat nu over in smeltende sneeuw in Lichtervelde.

 • Gilbert Dekeyser

  Geen sneeuw meer. En ook geen straffe vriestemperaturen deze week. Nog max 1 ijsdag. Dinsdag.

 • Nathan

  Ik had de hoop al opgegeven na gisteren haha. Maar je weet maar nooit als we morgen opstaan 😉

 • Chris Meire

  Pas vanaf morgen namiddag.nog 4 graden morgen in het westen

 • Michiel

  er zal toch koudere lucht binnenstromen? en zal de windrichting niet noord oost worden?

 • Michiel

  de kans is er 😉 zie het weermodel harmonie die de regen laat overgaan in een winterse component vanavond, als ook morgen ochtend kan er sneeuw vallen (zie daarvoor andere topic) als het meevalt morgen ochtend mss 2cm, maar ja hoop maar op niks zodat we niet teleurgesteld worden 🙂

 • Chris Meire

  Het weer is identiek aan de laatste 4 dagen.zie niet in waarom het vandaag wel zou lukken.temp op 2 m en hoogte en dauw punten allemaal te hoog

 • Nathan

  Krijgen we vanavond en vanacht nog sneeuw misschien ?

 • Tim Veeckman

  heel benieuwd 😉

 • Michiel

  kan snel veranderen

 • Tim Veeckman

  positieve 2m temps, positieve dauwpunten en zwakke neerslag signalen… ik zie het niet direct gebeuren …

 • Jan De Keersmaecker

  Droog of nat?

 • Michiel

  regio ieper

 • Rizky Taufik

  Misschien handig om altijd je woonplaats te vermelden.

 • Michiel

  temperaturen dalen hier, het begint te regenen, een neerslag zone die tot 8u vnvnd kan blijven hangen met dalende temperaturen, daarnet 4,3 gr, nu nog 3,5

 • Jarno van Bellinghen

  In liedekerke sneeuwt het!

 • Jeroen Maes

  Klopt.

 • Michiel

  Ben ook zeer benieuwd, mss toch nog sneeuw hier, dat zou ook in west-vl prachtig zijn om de volgende week te starten!

 • Rizky Taufik

  En gaat dat dan van Noord naar zuid? Ik bedoel van de nederlandse grens zo naar de franse grens.

 • Rizky Taufik

  Oke, bedankt.

 • Jeroen Maes

  Morgenvroeg nog een sneeuwbuitje? Zou nog 0,5 tot 1 cm sneeuw kunnen brengen.
  https://uploads.disquscdn.com/images/eab49e679857f3e7b0588516c75c522102f8d45e4e66aac4f4e90cd4c5aea8b8.png

 • Rizky Taufik

  Oke, ben zeer benieuwd. Zou prachtig zijn moesten we de vorstperiode kunnen ingaan met een sneeuwtapijtje.

 • Sam

  Is er even kans dat het in noodbrabnt gaat sneeuwen

 • Michiel

  Klopt inderdaad, er zit zo te zien voor een deel van west vl en oost vl een spannende namiddag en avond aan te komen, spannender dan afgelopen nacht, want toen stond er geen zo’n gebied op de kaart

 • steve

  En harmonie Gfs en ook Gem geven later op de avond ook nog vrijwel overal (winterse neerslag)

 • Rizky Taufik

  Oke, en als ik het goed zie op de 1ste kaart, dan zo 90 procent van de tijd sneeuw hebben. Correct me If I’m wrong.

 • Rizky Taufik

  Nu weer eerder regen. Maar kan in de loop van de dag wie weet positief uitdraaien. Het grooste gebied moet nog komen volgens buienradar en dan voor 2 uur aan 1 stuk.

 • Michiel

  Volledig correct, nu ong 13u zie je een rood gebied ten Westen van Brussel (Ninove dus) en het gaat om sneeuw zoals je zegt 😉 het klopt dus 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/8b6ae7f55c041f4cf8e746993d37fa813b9bfe64b7f9428ceb7c43c1a7f21972.jpg

 • Bradley Lems

  Merci, toch iets waar ik van overtuigd was 🙂

 • kjell

  Zo dicht bij mij, kdacht da ge van verder kwam 😉 nu opnieuw wat sneeuw

 • Rizky Taufik

  In hoevere is hij correct met de huidige situatie? want hier valt enkel sneeuw?

 • Samir Dobbelaere

  Foto :)?

 • Rizky Taufik

  Dikke vlokken nu.

 • Rizky Taufik

  Nu weer sneeuwval te Ninove. Als deze intensiteit blijft doorgaan en de lucht kan voldoende afkoelen, mag ik misschien toch nog een sneeuwtapijtje verwachten

 • Tim Veeckman

  das echt niet normaal hoeveel dat op korte afstand scheelt … op 10minuten sta ik aan u deur Kjell 🙂 en hier heeft noit iets gelegen op oprit of straat … enkel wat smeltpap die aangevrozen is op de tuintafel en wat aangevroren ijssneeuw op het gras …

 • Michiel

  Harmonie berekent tot een groot deel in de nacht een neerslag gebiedje vandaag, met vooral tegen de avond winterse neerslag bij temperaturen van ong 0-2 graden in Vlaanderen, dus weer kans op sneeuw https://uploads.disquscdn.com/images/5906de3a3df74e5680fe46b85d0a19c675b4a29430c5be05948fcf4fc2988aaa.jpg

 • kjell

  Idd neerslagzone schuift meer en meer over belgie, hier 3
  cm sneeuw van vanacht

 • Michiel

  Ik zie nog een gebied voor deze avond 18-19u

 • Tim Veeckman

  kvrees ervoor

 • Rizky Taufik

  Nu duidelijk lichte smeltende sneeuw. Maar er komt nog een groter gebied af, na een drogere periode en als de lucht door deze bui voldoende is afgekoeld kan dit msschien droge sneeuw opleveren. Vanaf 13u zou ik gedurende 2 uur in d neerslag zitten en wie weet valt het als droge sneeuw. Temperatuur bedraagt ongeveer 1 graad op dit moment. Verrassing in de maak?

 • Rizky Taufik

  Regen en sneeuw gemengd Te ninove met eerder sneeuw dan Regen.

 • Tim Veeckman

  idd mater ligt hoger eh dan de scheldevallei zelf !

 • Tim Veeckman

  4CM ?! In welden -oudenaarde zou ik niet van een sneeuwdek durven spreken eerlijk gezegd… zag dernet een foto uit horebeke;.. kan bijna tot daar plassen en daar lag ook wel mnstns 2_3 cm … frappant

 • Tim Veeckman

  eerlijk gezegd.. ik denk dat er in O en WVL weinig plekken zijn MET sneeuw… tenzij je een halve cm aangevrozen pap een sneeuwdek noemt ? Enkel de iets hoger gelegen delen zoals bij Laurenz, hebben een beetje sneeuw liggen volgens mij

 • Michiel

  ja, maar na 3 winters niet voor 1 hele dag sneeuw te hebben gehad, neemt de hoop wel de bovenhand hoor en ik denk niet dat ik alleen ben.

 • Michiel

  webcams belgie of sneeuwhoogte belgie geven een nog mooier overzicht 😀

 • Michiel

  is nu al zo, na afgelopen nacht ;p

 • jurgen

  Ik ook , maar wat realisme is hier soms op zijn plaats .

 • Peter

  En dan vanavond gefrustreerd zijn :p

 • Peter

  Fotos op noodweer bekijken en zet een stipje op de kaart van vlaanderen waar er sneeuw ligt. Je komt wel aan een redelijk deel.

 • Jeroen Maes

  Hier in Antwerpen ligt er ook een klein laagje, niet veel dus.

 • jurgen

  Webcams kmi bekijken , drapdekje in ukkel en anders zie ik maar in de ardennen sneeuw !

 • Michiel

  Ik laat me graag verrassen 😉

 • jurgen

  Neerslagintensiteit gaat ook te licht zijn daarvoor .

 • Michiel

  Nergens in W-Vl, behalve Menen, Kortrijk en Sint-Elooi ligt er sneeuw

 • Dries Denolf

  Als ik zeg, dat een groot deel van Vlaanderen onder een wit dekje ligt, krijg ik natuurlijk het grootste deel van W-VL over me, zeker mijn streekgenoten (Brugge), want dat zou wel eens de enige regio zonder sneeuw kunnen zijn. Maar Vlaanderen is meer dan W-VL

 • Laurenz

  Zal moeilijk worden,lichte dooi en regen momenteel.heb weinig verwachtingen voor vandaag.

 • Peter

  Proficiat ze dat je dat al lang wist

 • Michiel

  Kans op sneeuw ook hoor, want de temperaturen bereiken nu hun maximum

 • jurgen

  G-B heeft men een n -nw stroming met aflandige wind te maken , kun je toch echt niet vergelijken met ons westen hoor Dries .

 • Jens Pinoy Soenens

  Idd! Ng steeds droog in Roeselare bij al 3.3 graden.

 • jurgen

  Nee mss beetje smeltende sneeuw maar meest regen .

 • Dries Denolf

  Avond en Frankrijk was de voorspelling. Maar heeft precies vitessepillen genomen en ligt ook meer noordwaarts

 • Rizky Taufik

  afgaande op de radar ziet her er naar dat er nog een grotere pluk neerslag op komst is richting Ninove en dat zo voor een klein uurtje voor neerslag zorgen. Hopelijk sneeuw.

 • Rizky Taufik

  Idem te Ninove.

 • Jens Pinoy Soenens

  Hopelijk wat vertraging en meer naar de avond toe.

 • Dries Denolf

  Waar is “bij ons”?

 • Dries Denolf

  Eens sneeuwradar bekijken, dan je zie je dat het gebied boven G-B al voor heel wat sneeuw gezorgd heeft, ook aan kusten. Natuurlijk is niks zeker, maar we moeten niet wanhopen in W-VL

 • Dries Denolf

  Het sneeuwgebied dat gisteren nog boven Frankrijk voorspeld was, trekt toch meer noordwaarts en zorgt vanaf de lijn Schelde – Leie voor enkele cm sneeuw. Als die blijft liggen en we kunnen die meenemen naar volgende week – vriesweek…

 • Dries Denolf

  Waarschijnlijk wel, rond de middag

 • Jan De Keersmaecker

  Matige tot hevige sneeuwval in Grimbergen momenteel. Blijft goed liggen op het sneeuwdekje dat er al lag

 • Laurenz

  En momenteel weer een sneeuwbui

 • Laurenz
 • Michiel

  dus wij gaan de vorstperiode in zonder sneeuwlaag … wow tis hier weer volop winters zne #Not

 • Daniel

  Thanks 😃

 • Tim Wendy van Langenhove

  temp 3a4 graden voor west-vl vandaag,dus dat zal gewone regen zijn als er iets uitvalt.

 • Michiel

  sneeuw in west-vl vandaag?

 • Tim Wendy van Langenhove

  ja hoor ligt hier nog altijd mooi wit,wel lichte dooi nu.

 • Daniel

  Is er daar nog altijd genoeg sneeuw om een leuke wandeling te maken, hier was het daarnet aan het regenen en beetje natte sneeuw

 • Bradley Lems

  Hier geen sneeuwvlok gezien dit weekend. Donderdagavond was de beste dag die er was in een lange tijd. Ik zei al een tijdje dat het weer niks zou worden, op naar saai en ongezond inversiekou.

 • Chris Meire

  Ivan, het is game over voor ons, of er zou vannacht(zondag op maandag) dus nog een superverrassing uit de bus moeten komen vlak voor de koude

 • Wijnand Schamp

  Deurne, Antwerpen ook niks te zien. Ik wacht er nog op…maar vrees ervoor.

 • Tim Wendy van Langenhove

  raar toch een km of 4 van bij ons,toch zulke verschillen,het zal toch met de hoogte te maken hebben.

 • Daniel
 • Daniel

  Ooo, denk dat we straks eens tot daar komen met de slee 😃

 • Sven En Steffi

  hier op straat niks beetje in gras wa wit en da ist, Heusden (Destelbergen)Ovl

 • jurgen

  Verbaasde mij ook wel dat er vannacht zo veel water naar beneden gekomen is hier .

 • Tim Wendy van Langenhove
 • Peter

  Hier 3liter haha, die schaduw heeft zn werk gedaan…

 • Daniel

  Ja dat kan, mater lig aan de achterkant van mijn tuin, daar kan ik de heuvels zien 😃

 • Tim Wendy van Langenhove

  euh mater wel hoor,misschien door de hoogte 65m waar ik woon.

 • Daniel

  Ename amper iets?

 • Robby Roels

  Sint-Lievens-Houtem: opgestaan met een fijn sneeuwlaagje buiten. (Aja, tliefst buiten natuurlijk..) 🙂

 • Tim Wendy van Langenhove

  kmi geeft maar 2 ijsdagen deze week?volgens ik de kaarten zie kan dat toch niet of ben ik zo verkeerd?

 • steve

  Net opgestaan, scherpenheuvel volledig wit landschap een 2 tal cm , nog lichte sneeuw momenteel.

 • jurgen

  In torhout 25 l REGEN sedert vrijdagmorgen .gfs en ukmo maken het weer wat kouder voor volgend week , maar eerlijk gezegd maakt het mij nauwelijks enthousiast .
  Zonder sneeuw is er ook niet zo veel aan .

 • Ian Vasquez Badilla

  Nee hoor. Hier bij ons viel ook bijna niks 😭

 • Ian Vasquez Badilla

  Wauw dat is best veel zeg 😱

 • Michiel

  hier ook … altijd etzelfde en dezelfde die geluk hebben!!! 🙁

 • Tim Wendy van Langenhove

  hier in oudenaarde-mater 4cm sneeuw.

 • Ivan

  Hier nul komma nul. Pfff kgeef het op 🙁

 • Stephan Valcke

  Wel dikke sneeuwvlokken in Kortrijk. Temperatuur 0.3 gr

 • jurgen

  Torhout te zacht voor sneeuw ,
  De pluvio vult ondertussen wel aardig bij .

 • Sven

  Gavere is anders ook ni vet qua sneeuw ❄

 • Dries Denolf

  En is idd enkel W-VL. In de rest van Vlaanderen ligt er sneeuw

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Peter

  same, dat ze nu maar het tegenbewijs geven hierboven terwijl wij liggen te maffen :p

 • Michiel

  pff ik ga slapen, er valt hier weer juist nx in west-vl 🙁 ik heb et echt gehad met heel die winter hier! Iedereen sneeuw, guess who not … wij!! Slaapwel :'(

 • Nathan

  Het zal niet meer voor vanacht zijn zeker hier in Lichtervelde …

 • Rizky Taufik

  oke, dan moet deze zeker hier ook passeren. effe gekeken op google maps waar oosterzele juist ligt.

 • Peter

  En na 5 hagelspetters en 5 natte sneeuwvlokken was het anders een mooie droge en zonnige dag vandaag….

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Sneeuwzone twee is gearriveerd (Landen). Minder intens als de vorige, ma toch.

 • kjell

  Idd, weer al 15 min flink aan het sneeuwen en ongeveel 2cm sneeuw

 • Tim Veeckman

  de lijn tussen gent en brussel heeft de stevigste buien gehad voorlopig in de avond (enkel west en oostvlaanderen bekeken) ik zit daar net buiten , kjell in en ik vermoedjij ook

 • Michiel

  Hoe zit het nu met de buien? :/

 • Tim Veeckman

  amai… op een boogscheut… 🙂

 • kjell

  Overal, nu er 5 zoutstrooiers gepaseerd zijn op straat drets maaar voor derest alles wit.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier in landen sneeuw blijft liggen op de baan. een 2cm

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Dit is dan zo jammer. Daar zat iet in

 • Tim Veeckman

  echt opd e baan en al ? drap of sneeuw want hier in oudenaarde blijft er nergens iet liggen en valt er nauwelijks wat uit voorlopig

 • Rizky Taufik

  Jij ook gezien en als het meezit krijg ik ook nog de volle lading en kan het nog witter worden. Blijf nog even wakker.

 • Michiel

  Wanneer passeert er hier eens een intense sneeuwbui!!! wacht al heel de avond :(((

 • kjell

  Die bui links boven gent lijkt nog interresant. Hier ook wit

 • Tim Veeckman

  mogelijks morgen een deel westvlaanderen, henegauwen en namen;.. trekt eig onderdoor ..

 • Rizky Taufik

  Beetje te snel, ondertussen serieuze sneeuwval gehad en alles ziet eindelijk wit. Hopelijk nog wat buien?

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Michiel

  Langemark … niks … :((((

 • Tim Veeckman

  echt man ?uit die bui die nu aankomt moet sneeuw vallen door intensiteit alleen al denk ik… good luck in ninove . hier nog altijd niet wit .. nu net wat natte flatsen … hopen op meer

 • kjell

  En voila, het ziet opnieuw wit

 • tellen

  Moorslede wordt witter en witter, al komt er ook nog veel water uit de lucht

 • Rizky Taufik

  Stelt allemaal niks voor te ninove. Meer regen precies. Een dikke ontgoocheling dees.

 • Tim Veeckman

  hoe dichter tegen de franse grens hoe groter de kans morgen

 • kjell

  Oosterzele sneeuwbui

 • Steven Verleyen

  Wordt er voor morgen ook nog sneeuw voorspeld?

 • Bradley Lems

  Och niet perse hoor arjan, donderdag ging het uitstekend maar vandaag speelt gewoon de windrichting parten niet meer en niet minder.

 • Tim Veeckman

  je moet niet vooruit kijken.. das lulkoek.. die buien kunnen veranderen van vorm, uitsterven, activeren…. je moet kijken op actuele radar en die refreshen en evolutie volgen 😉

 • Tim Veeckman

  more on the way moatje

 • Nathan

  Jah idd 🙁

 • kjell

  Oosterzele alles vriest nu aan en het ziet nog wit van een sneeuwbuitje van 20:00u

 • Ook spijtig voor u, het is natuurlijk direct aan de kust altijd lastig om sneeuw te laten accumuleren. De Ardennen hebben de jackpot. In echte winters lukt dat ook aan de kust 🙂

 • Michiel

  buienradar, bijna niks meer te zien, ook niet op kmi en wetteronline toont ook niet veel 3u vooruit

 • Spijtig, in mijn woonplaats stelt het ook niet veel voor, maar ik heb ze wel gezien. Niets vergeleken met de Ardennen.

 • Tim Veeckman

  er zitten nog een pak buien klaar voor wvl… er zijn wel 20 sites met radars, de ene al accurater en beter dan de andere 😉

 • Michiel

  ik zie niet meer veel buien voor West-vl, geen sneeuw meer hier

 • Steven Vd Meulen

  Dilbeek vl br sneeuwbui nu

 • Tim Veeckman

  trekrichting vd inkomende buien meer zuidelijk, dan ZO lijkt me ..

 • Tim Veeckman

  regio gent kortrijk mag straks ook wit verwachten ..intensiverende bui op het juiste traject … eindelijk want hier nog niet wit

 • Peter

  Natte sneeuw in heuvelland

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Echt hè.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier in landen ook. En schoon vlokken. Op een klein tien mintuen 1cm en nog bezig. Let it snow let it snow. Wa pinten drinken toch allemaal goe voor is.

 • Bradley Lems

  Oostende 3 graden en kleine hagelbuitjes die niet eens noemenswaardig zijn. Momenteel een grote flop qua buien maar dat was dan ook te verwachten van de windrichting.

 • Michiel

  hebt ge een sfeer foto? 😀

 • steve

  Ik blaas het richting u 🙂 echt niet normaal deze bui

 • Valerie Steen

  op wetteronline.de

 • Nathan

  De temperatuur gaat al weer naar beneden & da is ook nog niet zo ver van mij haha

 • Michiel

  pff plss geef er ook wat aan ons 🙁

 • Michiel

  nu 2,1 graad, in Langemark haha

 • steve

  Hier scherpenheuvel zeer hevige sneeuw nu met net ook bliksem gezien iemand daar verklaring voor ?? als de buien zo doorgaan spreken we over meerdere cm sneeuw ook hier.

 • tellen

  ook net die flits gezien, was onderweg met de auto, ik schrok me rot. Ondertussen in Moorslede natte sneeuw en ijsregen.

 • Nathan

  Je woont op amper 10 km van mij en hier geen hagel haha.

 • Jan De Keersmaecker

  Whut?

 • Michiel

  welke storing?

 • Domien

  Ieper: Regen!

 • steve

  Heel raar, hier blijft temp zakken, hevige sneeuw nu scherpenheuvel

 • Nathan

  Da is wel warm waar woon je ergens in W-VL.

 • Jens Pinoy Soenens

  Flinke flits en harde knal in Roeselare! Tijdens hagelbuitje

 • Valerie Steen

  Zuid West Vlaanderen – Roeselare- net een hagelbuitje gehad. Het ziet hier toch al iets wit 😉 Nu hopen dat de storing die hier over komt tussen 23u – 02u toch ook wat sneeuw in petto heeft.

 • Jeroen Maes

  Heb er zelf geen verklaring voor maar hier zijn ook al 2 buien gepasseerd waarbij de temperatuur 0,5 graden steeg.

 • steve

  Hier ook de 2de sneeuwbui blijft wel liggen, 1cm per sneeuwbui ongeveer.

 • Jan De Keersmaecker

  2e sneeuwbui in Grimbergen. Deze blijft niet liggen, maar de vorige wel. Hoe kan dit?

 • Michiel

  hier hagelt het nu haha, maar ja tis 2,6 graden nu :/

 • Peter

  Hier ook van 0,9 naar 1,5 en stijgende…

 • Nathan

  Ik hoop echt da we toch nog iets krijgen

 • Michiel

  pff kweet het niet :/

 • steve

  Aan al de mensen die vragen wanneer het gaat sneeuwen ik heb 2 site’s openstaan , en deze buien kloppen steeds op de uren dat ze voorspeld zijn, momenteel terug een bui , deze zag ik al uurtje geleden afkomen

  http://weerslag.be http://www.wetteronline.de

 • Nathan

  Serieus hoe kan dat nu ?

 • Lander Michielsen

  onweer in herentals,noorden BE :O

 • Michiel

  temperatuur hier is weer gestegen tot 3 graden … wtf?! :/

 • Zijn ook plaatselijk, dus hier en daar 🙂

 • Peter

  Meer bewolking in het westen door de storing boven frankrijk = houdt de temperatuur wat lager + kunnen we wat sneeuwbuitjes meepikken

 • Nathan

  Ja ik weet dat er een grote kans is zeker als je hoort bij hoeveel mensen er al sneeuw gevallen is maar juist in West-Vlaanderen nog niet.

 • Peter

  De aanvoerrichting blijft meer noord west dan voorspeld, meer last van die schaduw nu. Maar als dit zo blijft kan die regen en sneeuwzone die nu boven schotland hangt iets meer belgie meenemen. Daarvoor zit ik wel goed geplaatst op 4km van de franse grens :p

 • Michiel

  maar er is toch een grote kans op sneeuw hoor, zelfs op een sneeuwdek(je) wat morgen wel wegsmelt, maar toch

 • Nathan

  Ja inderdaad we wachten al lang haha

 • Ian Vasquez Badilla

  Due zware buien van Utrecht gaan helaas net niet langs Wageningen :'(

 • Michiel

  inderdaad haha maar er komen er nu precies wel aan, maar ja ;p ik denk dat er nog veel zullen
  vallen in west-vl, maar wanneer is de vraag

 • Nathan

  Je ziet buien aankomen maar telkens valt er niets …

 • Michiel

  ja vraag ik me ook af, weer overal sneeuw zo te zien op de fb pagina … maar raad eens waar niet :/

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Nog sneeuwbuien? Heb nog geen gezien.

 • Ik zie toch nog wel wat sneeuwbuien in de aanvoerrichting hoor voor het westen. Het zou mooi zijn als de stroming nog iets noordelijker wordt dan minder last van de schaduw van Engeland.

 • Michiel

  volgens mij zal hier in het westen van belgie weer niks liggen :/ en zelfs geen sneeuw vallen

 • Actueel zien we in Nederland op steeds meer plaatsen een winters plaatje met een wit landschap. De wegdektemperaturen schommelen nu rond het vriespunt en zullen tijdens opklaringen nog verder zakken. Gevaarlijke mix van opvriezing en sneeuwval. De sneeuwbuien activeren nu ook boven het relatief warme water boven het Ijsselmeer gebied. Zo zien we rond Amersfoort een sneeuwdek ontstaan van enkele cm. Hoewel de buien geleidelijk aan iets uitsterven en meer lokaal worden gaat de buiigheid door tot diep in de nacht! Ook in België vallen, vooral meer landinwaarts nog sneeuwbuien.

 • steve

  Ws 1.4 op 2 meter en nu 0.0 maar al even vrieskou aan grond

 • Nathan

  Echt ? Dan gaan we moeten uitkijken haha.

 • Michiel
 • Michiel

  ook zoiets :p ik citeer noodweer: komende uren trekken een aantal buien richting het westen van BE later vannacht worden dat hoofdzakelijk sneeuwbuien 😉

 • Nathan

  1.5 graden en bij u ?

 • Michiel

  hoeveel graden is het bij u?

 • Nathan

  Hopelijk krijgen we ook sneeuw die blijft liggen.

 • Michiel

  ik zie er nu toch wel een hele reeks aankomen tegen 22u in Lichtervelde en bij mij

 • Michiel

  welke temp. voor en na de bui?

 • Jan De Keersmaecker

  Klopt, het is echt erop of eronder. Regio rond Brussel zit goed, net een bui gepasseerd en alweer een nieuwe onderweg

 • Jan De Keersmaecker

  Daarom zei ik, de eerste keer dat hij overal blijft liggen. Maar goed, wou dus gewoon zeggen dat het net gesneeuwd had met een dun laatje tot gevolg. Nu weer droog, en smelt op de weg een klein beetje weg.

 • Nathan

  Hier net hetzelfde nog altijd niets.

 • steve

  Het zijn echt intense buien hoor, op 5min alles wit hier ,nu dikke vlokken nog steeds.

 • Rizky Taufik

  En diene maandagochtend dan? lag toch ook wit op het gras en vrijdagochtend lag er toch ook sneeuw op het gras enzo.

 • Jan De Keersmaecker

  Enkel zaterdag, geloof ik. Voor de rest was het vooral op auto’s en daken wat sneeuw, maar die smolt weer snel weg. Die zaterdag was trouwens een verwaarloosbaar laagje…

 • Michiel

  21:20 hier nog steeds niks, bij temperatuur van 2 graden.

 • Matthias

  Het knmi denkt dat de neerslagzone tot het zuidwesten van het land gaat komen, dus ik veronderstel dat we wel neerslag gaan krijgen, niet zoals hirlam dus zegt, maar ja is afwachten wat het echt zal doen…

 • steve

  Sneeuw scherpenheuvel auto ook al bevrozen, zitten in juiste lijn van buien hier momenteel .

 • kris tops

  Zaventem ligt het nu ook een beetje wit.

 • Rizky Taufik

  Das wel raar, want ik werk in grimbergen en heeft het toch al wit gezien de afgelopen 2 weken.

 • Steven Vd Meulen

  In dilbeek, niet ver van grimbergen nog niks

 • Jan De Keersmaecker

  KMI heeft net hun waarschuwing aangepast. Neerslagzone trekt over het uiterste westen van ons land met vooral in Henegouwen en Namen kans op sneeuw.

 • Robbe Maes

  Zware sneeuwval in Eindhoven! Heeeel dikke vlokken, die blijven liggen. Niet dat ik er ben maar ik zie het op tv bij de voetbalmatch PSV-Exelcior… Hier in Turnhout gaan de buien er altijd net langs…

 • jurgen

  Morgen weinig of geen (winterse) neerslag in laag en mid belgië .
  Bij temp van 5/6 gr
  Geert Naessens # keep up the good work !

 • Jan De Keersmaecker

  Droge sneeuw in Grimbergen die overal blijft liggen nu, voor de eerste keer dit jaar. Voor mij kan vannacht niet meer stuk! 😀

 • Bradley Lems

  Dauwpunt +1,8 zolang die positief is smelt alles gewoon weg.

 • Steven Verleyen

  Sneeuwbui nu in Gavere (Oost-Vlaanderen) .

 • Samir Dobbelaere

  Hier in Bredene-aan-Zee nog steeds +4,3°C. Nauwelijks afkoeling. Trein met buien concentreert zich overigens telkens van Brugge via Meetjesland naar Gent. Frustrerend 🙂

 • Jens Pinoy Soenens

  Draait de wind vanavond en deze nacht niet iets meer naar het Noorden?

 • Hilvarenbeek

  Ok dan zal dat … wel jammer… ik keek met blote oog naar radarbeelden naar de trekrichting vandaar de vraag

 • Jeroen Maes

  Volgens Hirlam trekt die ten westen van ons.

 • Hilvarenbeek

  Nee ik vraag het want als ik de trek richting bekijk lijken we daar misschien mee te maken kunnen krijgen

 • steve
 • Jan De Keersmaecker
 • Laurenz

  Op welke site zie je dat?

 • steve

  Das al een mooi begin Dries, ik zie binnen 30min een enorme bui passeren ben benieuwd wat die gaat lossen, ziet er intens uit.

 • Jeroen Maes

  Ja maar die zou morgen ten westen van ons trekken.

 • Hilvarenbeek
 • Rizky Taufik

  Was vooral nog natte sneeuw, maar wel direct sneeuw. Dat is al positief.

 • Peter

  Nee niet langemark: trekt ten zuidoosten. Voorlopig geen buien onze kant op, de schaduw van die engelsen spelen weer even parten. Kan binnen een uur weer volledig anders zijn

 • Dries Denolf

  Je weet dat het niet voorspelbaar is en om geïsoleerde buien gaat

 • Michiel

  welke richting? :p Langemark? ;p & geniet ervan, is mss het laatste deze winter, buiten morgen nacht

 • Dries Denolf

  20:00: sneeuw en hagel te Brugge: alles ligt wit

 • Dries Denolf

  Zo ziet het er naar uit, maar met buien weet je nooit

 • Tim Veeckman

  hier begint het nu ook maar ze is vrij nat en nog niet intens

 • Jeroen Maes
 • Michiel

  jaa zeer zeker, er zitten nog heel veel buien op zee en er kunnen nog nieuwe ontstaan, terwijl de temperatuur tussen de buien steeds verder zakt, het wordt zeer intressant vannacht! Volgens mij een nieuwe verrassing … zoals donderdagnacht, dat is zeker mogelijk! en het zal niet direct wegsmelten als de temp blijft zakken

 • kjell

  Oosterzele sneeuw.

 • Nathan

  En zou er in midden West-Vlaanderen eventueel nog een bui kunnen vallen ?

 • Tim Veeckman

  rizky gaat sebiet een zweep sneeuw gaan krijgen denk ik… geen meldingen uit regio gent ?

 • Dries Denolf

  Dat zal toch voor dicht bij middernacht worden. Maar nog eens: voorspellen waar en wanneer een bui valt, is moeilijk te bepalen. Maar de richting zit goed

 • Jeroen Maes

  Het is nog vroeg op de avond, je kan de buien beter zo kort mogelijk bij de ochtend hebben.

 • Filip

  Katelijne tegen Mechelen korte maar hevige hagelbui gehad ,half uurtje geleden en ligt er nog .

 • Jan De Keersmaecker

  Vandaag nog geen updates gehad op de Facebookpagina van Noodweer Benelux. Iemand enig idee wanneer wel?

 • Daniel

  Is dat richting Oudenaarde?
  Of komen wij later aan te pas 😃

 • Gilbert Dekeyser

  Als je een melding maakt met “hier”, kan het dan wat specifieker? BV de plaats zou al iets zijn. Zo weten we waar er iets gaande is.

 • Rizky Taufik

  Dat kan zeker. In januari 2013 aan de vooravond van die schitterden 2 weken was er ook een sneeuwzone voorspeld, de voorspelling was dat hij enkel de frans/belgische grens zou belagen, maar is op de dag zelf veel noordelijker getrokken tot Brussel.

 • Peter

  Hier(heuvelland)de eerste neerslag van de dag. Lichte ijsregen/smeltende sneeuw . Door de droogte vandaag vriest het aan de grond en +2.1 graden. Ijzel dus voorlopig. Deze namiddag naar het westen of zuiden kijken stralende blauwe luchten en zon, naar het oosten of noorden kijken pikzwarte luchten :p

 • Michiel

  hier nog 3 gr haha ik vraag me af hoe dit komt, 1/2 uur geleden ook nog een regenbui gehad en wat korrelhagel, maar geen sneeuwvlok gezien

 • Dries Denolf

  NW-SO

 • Dries Denolf

  Ja, sneeuw die nu valt blijft liggen tot morgenochtend

 • Michiel

  welke trekrichting?

 • Dries Denolf

  En een buienlijn ligt op de loer. Buien zijn wel verspreid: het zal een half uur sneeuwen en dan een poosje droog. Bovendien stijgt luchtdruk en zal invloed hebben op intensiteit

 • Nathan

  Dat is positief voor mogelijke buien.

 • Tim Veeckman

  dauwpunten dalen richting 0 en minder vanaf zee… ZO waarts lijkt me

 • Dries Denolf

  Vandaar mijn hoop dat het 50km N-waarts opschuift

 • Tim Veeckman

  verkeerde trekrichting 😉

 • Tim Veeckman

  veel schiet er dan nie over ze maat 🙂

 • Peter

  Die neerslag heeft dezelfde problemen als die duitsers 100 jaar geleden, die geraakt hier ook niet door de engelsen.

 • Nathan

  Ik bedoelde die neerslagzone voor morgenavond.

 • Michiel

  is al gepasseerd in Lichtervelde ;p

 • Jens Pinoy Soenens

  Roeselere pikt er dus momenteel sneeuw me? zou je een kaartje kunnen tonen aub?

 • Michiel

  Regen in Langemark bij 3 graden … 🙁

 • Nathan

  Ik woon daar 30 km van dus misschien ook bij mij ?

 • Dries Denolf

  Alles S de lijn Kortrijk – Oudenaarde

 • Peter

  Ten zuiden/ westen van de lijn Poperinge- Ieper- Roeselare- Waregem – Oudenaarde om zo wat steden te zeggen :p

 • Ivan

  nice 🙂 blij voor jou.

 • Rizky Taufik

  Stuur maar door.

 • Stephan Valcke

  Kortrijk

 • Stephan Valcke

  Brugge zal vanavond nog ferme buien krijgen denk ik

 • Ivan

  Waar Stephan?

 • steve

  We gaan ervoor, en ik moet nu net morgen een dagje gaan werken op voetbal van mijn zoon is het ontbijt 6uur uit men bed, ik ben nu nog een wrak na deze week alles te volgens:) eigenlijk al meerdere weken 🙂

 • Dries Denolf

  Weet het. Ook fijnmazige modellen Harmonie en Hirlam berekenen het zo. Allé, gun het ons en laat het 50 km N opschuiven

 • Jan De Keersmaecker

  Sneeuw dat gevallen is ligt er nog steeds, dus als er vannacht wat valt, kan dat zeker en vast een tijdje blijven liggen!

 • Stephan Valcke

  laat dit nu net hier bij mij zijn. Trouwens momenteel dikke vlokken hier

 • Nathan

  regio Kortrijk denk ik.

 • Michiel

  ZW vlaanderen? waar is dat dan?

 • Stephan Valcke

  Dikke sneeuwvlokken in Kortrijk bij +1gr

 • Dries Denolf

  Kweet het, wordt idd weer lantaarnstaren ipv verstandig zijn

 • Ivan

  Kan nog voor ons hoor, 50 km moeilijk exact te voorspellen.

 • Dries Denolf

  Ik zou die toch nog graag 50 km meer naar het noorden zien opschuiven. ZW-Vlaanderen heeft er in elk geval van morgenavond. Die trekken waarschijnlijk met een wit laagje de vriesweek in

 • Dries Denolf

  Bewijs dus dat je bij buien ligging moeilijk kan bepalen

 • Jan De Keersmaecker

  Hevigste bui van vandaag trok net over. Viel grotendeels als korrelhagel, gemengd met wat natte sneeuw. Vooral op auto’s nu een heel dun laagje te zien. Temperatuur van 3,6 naar 2,1°C.

 • kjell

  Het vriest er aan de autos in oosterzele

 • Ivan

  nice :))

 • Dirk Vandenbroecke
 • Nathan

  Lichtervelde smeltende sneeuw, temperatuur nu 1.5 gr.

 • Nathan

  Ja idd we zullen moeten afwachten.

 • Ivan

  nieuwe run van gfs geeft toch duidelijk sneeuwsignaal voor morgen avond. Vooral voor het westen;

 • Michiel

  dat is zeker, maar het is de vraag wat eruit zal vallen 😉

 • Ivan

  toch ook al dalend daar bij jou Chris

 • steve

  Door eindelijk een nacht met vrieskou , (aan de kust flirten met vrieskou) is het overal nu de beste nacht voor winterse buien, en er zitten er nog veel klaar , duimen dat voorspelde sneeuwlaag van GFS werkelijkheid word.
  Weeral een kort nachtje straks:) snowcasten!

 • Ivan

  Ja zal dat zijn

 • Bart
 • Michiel
 • Nathan

  Ik ben ook benieuwd als we vanacht nog neerslag gaan krijgen.

 • Rizky Taufik

  Deze namiddag een prachtige winterse bui gekregen te Ninove. Begon als regen en ging over in sneeuw met dikke vlokken, bleef spijtig genoeg niet liggen. Benieuwd naar deze nacht.

 • Chris Meire

  Duidelijk isothermie. Brugge 3,6 graden geen buien

 • Ivan

  meer en meer sneeuwbuien hier . Temp dendert naar beneden

 • Nathan

  Hier begint het ook in Lichtervelde met hagel er tussen.

 • steve

  Dat is het grote geluk met buien , dat er ook lange opklaringen gaan zijn en goed gaat afkoelen, nadeel buien zijn plaatselijk en niet overal.

 • Michiel

  Ik hoop het 😉 laat het nu tijdens de opklaringen eerst goed afkoelen voor het sneeuwt 🙂

 • steve

  Het is plaatselijk, wie weet uw regio later de avond stevige bui!

 • Jan De Keersmaecker

  Stevig buitje nu richting grimbergen. Eens zien of deze invloed heeft op de temperatuur!

 • steve

  Klopt, en indien nu al stevige bui gaat die zeker nog zakken.

 • Michiel

  hier al 4u droog in Langemark :/ zuid, midden west-vl

 • Ivan

  Ik zie de temp nu niet meer omhoog gaan opnieuw vanavond.

 • steve

  Ik duim echt voor overal wit landschap ziet er goed uit hoor, zoals ik ook al zij temp goed aan het zakken, en ook blijvende buien die komen.

 • steve

  Temperaturen zijn overal al goed in vrije val buien machine licht niet stil, erop of eronder vanavond en deze nacht, Gfs zou wel eens gelijk kunnen hebben wat sneeuwlaag zou moeten worden.

 • Ivan

  Net dikke vlokken gesneeuwd in Veldegem, temp gedaald naar 2 graden.

 • Sven

  idd 🙂 wel veel duidelijker dan het groen

 • Michiel

  plaatselijke hittegolf zeker? 😉

 • Robbe Maes

  Hij bedoelt de witte kleur denk ik 🙂

 • Tommy16

  4 a 5 graden is niet echt winters vind ik voor het westen.

 • steve

  8 C is het nergens in belgie vandaag.

 • steve

  Ik ook, iedereen heeft evenveel kans in mijn ogen waar de buien vallen zullen ze blijven liggen zal snowcasten worden.

 • Bart

  Momenteel een vrij intense bui van korrelhagel en natte sneeuw/regen boven Aalter.
  Temp: 3,2

 • wim

  Hetzelfde zoals hier. We zullen duimen voor deze nacht.

 • Kim Jaspers

  Opt einde dikke vlokken maar bleef niet liggen.. Bui duurde wel niet lang helaas

 • wim

  Hèhè. Ben benieuwd voor later deze avond en nacht.

 • wim

  Zo is het ook hier begonnen. En nu?

 • Sven
 • Kim Jaspers

  Dju seg.. ik zit hier in Bever vlakbij eigenlijk en tis hier sneeuw en regen gemengd maar meer regen pffff… 🙁

 • steve

  Meer geluk als ik:)

 • wim

  Hevige en dikke vlokken te ninove

 • wim

  Regen en sneeuw te ninove.

 • steve

  Net te scherpenheuvel een stevige lange , nog steeds bezig eigenlijk regen bui aan het krijgen, bij 2C als dit nu bij nacht was en bij lagere temp straks, zou hier een mooi tapijtje liggen, had wel verwacht bij deze intense neerslag zou overgaan in sneeuw , maar dus ook in het binnenland regen momenteel.
  Maar ik kijk hoopvol uit naar buien later op de avond, en vooral nacht, als deze zo stevig zijn als nu kan er overal een mooi tapijt komen te liggen.

 • Robbe Maes

  Harmonie geeft S’nachts toch ook geregeld nog sneeuwbuien, wel wat mindere intensiteit dan deze avond maar aangezien de temperatuur rond het vriespunt ligt zal de neerslag die valt normaal toch moeten blijven liggen… Hirlam geeft tot middernacht nog buien over het hele land en daarna alleen over het westen dus zoals je zegt, het word weer een spannend (kort) nachtje!

 • wim

  Diene hangt zeker in de zon?

 • Nicola

  Goh, sneeuw, hier in temse (oostvl.) Vond ik het meer hagel-achtig eigenlijk, was niet veel sneeuw aan, hoofdzakelijk regen.

 • Filip Berquin

  8 graden in Kortemark. Veeeeel te warm

 • Dries Denolf

  Het zijn buien, Michiel. Voorspellingen meer dan een kwartier op voorhand zijn natte vingerwerk. Volgens Buienradar is het nu idd aan het sneeuwen over het noorden van het land, van W-VL tot Limburg

 • Michiel

  ja maar ik zie veel buienactiviteit voor West-Vlaanderen die telkens op dezelfde lijn zullen binnentrekken, ik denk centraal, waardoor het in het Oosten en Westen van West-Vl wel eens helemaal niks zou kunnen zijn

 • Dries Denolf

  reactie op volgende pagina, NWBNLX draait blijkbaar weer op volle toeren

 • Dries Denolf

  Klopt inderdaad

 • Peter

  Ja hier aan de zuidoostzijde van de west vlaamse heuvels zitten we beschermd van de zeebries, maar we zitten helemaal in het westen. Toch zijn de temperaturen hier meer te vergelijken met het binnenland, terwijl aan de andere kant in ieper daar al veel meer invloed is van die noordzee btw nu 3graden hier en enkele lichte hagelbuitjes

 • Dries Denolf

  Volkomen gelijk, en jij kunt het weerbeeld van Kortrijk bepalen door o.a. hun voorspellingen, want die gelden ook voor waar jij woont, Stephan. Maar voor hen is Vlaanderen A’werpen en Brabant. Frank is afkomstig van Mechelen (zijn broer zat in mijn jaar) en Sabine van Antwerpen (hoor je trouwens aan haar tongval)

 • Bedankt Chris voor de interesse in het window vision! We hebben je een nieuwe reactie gestuurd.

 • Chris Meire

  ewel, wij gaan mee, ik breng de raclette machine mee, whoahahaha. nog liefhebbers? Groepje noodweer benelux geeks samen in de sneeuw= groepje kinderen die zo gelukkig zijn alsof ze de eerste keer in hun leven sneeuw hebben gezien, hihi

 • Dries Denolf

  Correcte analyse, maar het zullen volgens de fijnmazige modellen geïsoleerde, verspreide buien zijn. Voorlopig geen echte buienlijn, maar dat kan op enkele uren veranderen

 • Dries Denolf

  Dat zal zeker geen probleem zijn

 • Dries Denolf

  Geïsoleerde buien zullen er wel voorkomen, daar is de stroming NW ideaal voor. Maar waar en wanneer en onder welke vorm? Het ogenblik zelf afwachten. Maar idd, voor vannacht geeft alleen gfs buienlijnen (en het VRT weerbericht). Zou dus eerder droog kunen zijn vannacht. Hoop op intense buienlijn volgende avond, maar volgens laatste prognoses zou die over N-Frankrijk trekken. Wellicht pluk jij er nog de vruchten van. Je verdient het

 • Robbe Maes

  Winterberg dan hé, is ook niet zover en een mooi skigebied voor een dagje of een weekend, maar jij woont in west-Vlaanderen zeker ? Dan is het al wel ver rijden voor een dagje skieën…

 • Sven

  en gfs is niet het beste model als het op neerslagvoorspellingen aankomt …

 • Nathan

  Inderdaad 😉

 • Chris Meire

  ah ja, niet op gelet, niiiiiice.

 • Leuk Chris! .be staat er zeker bij hoor, zie de 3e term naast weerfotograaf 😉

 • Nathan

  Ok bedankt ik zal eens kijken.

 • Ivan

  Wij gaan in de laatste week enkele dagen naar onze chalet in Resteigne. Hopelijk dan ook nog veel sneeuw daar. Ma denk het wel :))

 • Chris Meire

  dat is absolute top. jammer dat de .be er niet bijstaat. nog meer reclame voor de site

 • Dries Denolf

  Best zelf buienradar bekijken, want snelheid buienlijn is niet te bepalen. Ergens in de namiddag. Jeroen heeft een buienkaart gepost

 • Stephan Valcke

  De vraag is waar begint het binnenland? Ik reken Kortrijk (60 km van de kust) ook al bij het binnenland. En is toch West Vlaanderen

 • Dries Denolf

  Geen gestructureerde buienlijnen, zullen vooral verspreide geïsoleerde intense sneuwbuien zijn, waar de plaats pas net voor het vallen zal te vinden zijn. Ik vestig nog mijn hoop op een gestructureerde buienlijn morgenavond, maar volgens laatste kaarten trekt die juist ten S van ons

 • Goed en leuk nieuws voor de fans van Noodweer Benelux & stormjagers. Samen met een bedrijf die zich specialiseert in het beletteren van wagens hebben we een uitstekende offerte kunnen bekomen om het raam achteraan de wagen te voorzien van window vision. 2 termen onder de woorden Noodweer Benelux zijn geheel zelf te kiezen. Mensen die interesse hebben om extra op te vallen als weerliefhebber, we geven graag details op info@noodweer.be. https://uploads.disquscdn.com/images/450ca975cab2a61cb0a7a59715993ea1e427560aed88b34563f71f452a871dcb.jpg

 • Ivan

  Hebben hier nog geen sneeuwballen moeten gooien. Wel ijsballen donderdagavond 😀

 • Chris Meire

  wou morgen naar de ardennen rijden voor dagje ski, maar met de uitbundige sneeuwval heb ik waarsch meer kans om 3h vast te zitten in de file, dan op de latten te staan vrees ik

 • Ivan

  Ik hoop, maar reken er niet op.

 • Robbe Maes

  bedankt,dries wist ik niet.En er is al veel uitgevallen de afgelopen dagen da’s waar!

 • Rizky Taufik

  Ah dat is duidelijker. Wat denk jij over de nacht?

 • Inderdaad, de regio ten oosten van Brugge en Roeselare gaan vanavond volgens Amerikaans weermodel GFS grotendeels sneeuw krijgen. Probleem is enkel dat de gebieden ten westen ervan meer neerslag kunnen krijgen tegenover het binnenland. Moeilijke situatie.

 • Rizky Taufik

  O-1 is altijd voldoende om te laten liggen. Maar we zien wel.

 • Rizky Taufik

  zoals altijd snowcasten.

 • Het zou vanavond en vannacht moeten gaan sneeuwen volgens GFS, maar andere weermodellen zoals ARPEGE gaan voor minder kansen op sneeuw. AROME is een fractie beter te noemen. Het zal mij benieuwen.

 • Nathan

  Wanneer komt die storing ?

 • Jelle Van den Berghe

  In Opglabbeek doodgewone regen bij 3.4 graden.

 • Dries Denolf

  Datis eigenlijk waar ik ook op zit te hopen. Een week vrieskou met een sneeuwdek maakt alles nog mooier. Maar voor uitsluitsel is het nog te vroeg

 • Dries Denolf

  Is ook eigen aan buien, dat de neerslagsoort moeilijk te vorspellen is. Even afwachten als we vanavond ook buien mogen verwachten, dan worden je wensen alleszins vervuld

 • Dries Denolf

  Passage over land is meestal uitdrogend, maar vind niet dat we over de neerslaghoeveelheid van de laatste dagen mogen klagen

 • Michiel

  eventjes gekeken naar de situatie voor deze avond/ nacht, hierbij besluit ik dat er in heel vlaanderen kans is op sneeuw, maar of die blijft liggen is de vraag, ik verwacht sneeuw omdat de temperaturen op hoogte in heel belgie negatieve waarden bereiken vanavond, -1 op 550 m hoogt, -3 op 750 m en -5 op 1000m, temperaturen op 2m vannacht: 4 gr vlak aan zee, 1-2 gr dieper in West-Vl tot 0-1 graden in de rest van Vlaanderen

 • Robbe Maes

  Speitig dat bijna altijd als ze in de buurt van Belgie komen de intensiteit van de buien heel hard afneemt… Is daar een verklaring voor?

 • Kurt DH

  Hier is het toch weer regen hoor Dries…

 • Dries Denolf

  Ook Harmonie niet en dat zijn toch de 2 toppers op korte termijn. Vandaar mijn opmerking. Maar met buien weet je maar nooit. We zien wel, maar je hebt zeker geen ongelijk hoor, Jeroen

 • Ivan

  idd 🙂

 • Ivan

  Mss op het laatst wanneer de wind naar de koude hoek draait we nog wat kunnen meepikken?

 • kris tops

  Wel ik hoop dat je gelijk krijgt 😉

 • Dries Denolf

  Ik leg me maar bij de feiten neer als ik de zon zie op maandag

 • Jeroen Maes

  Onbetrouwbaar want GFS zegt dat er nu al een sneeuwdek moet liggen en dat klopt dus niet.

  Hirlam gelooft niet in sneeuw vlak aan de kustlijn en die zijn meestal wel redelijk betrouwbaar maar het hoeft maar een beetje kouder te zijn dan hirlam verwacht en het is misschien toch sneeuw.

 • Dries Denolf

  Als je in Zaventem woont, zou ik me niet teveel zorgen maken, want het is een storing die het ganse land zal bedekken en dus overal in het binnenland sneeuw zal geven

 • Dries Denolf

  Dat gebeurt wel meer. Die VRT weermannen en vrouwen wonen in het binnenland en vergeten nogal eens dat er meer is dan het binnenland. Gelukkig zijn de binnenlanders op dit forum niet zo kortzichtig

 • Ivan

  Hopelijk toch es geluk voor ons.

 • Dries Denolf

  Ben zelf W-Vl, maar dacht gelezen te hebben dat W-Vl onzeker was voor sneeuw. Maar dit kaartje vertelt het dus anders.Duimen maar dat het kaartje gelijk heeft

 • kris tops

  Wel laat ons dan hopen, ben verzot op sneeuw, maar we vallen zo goed als altijd uit de boot.
  Zaventem ligt ook maar op 50 meter boven zeespiegel, daar zal ook veel te maken mee hebben.

 • Koen

  Verwacht weinig sneuuw, net als de vorige dagen lijkt het mij voor W-Vl en O-Vl gewoon te warm te zijn. jammer maar helaas.

 • Dries Denolf

  Ik heb het over morgennamiddag, omdat onmiddellijk erop de koude invalt. Was idd onduidelijke opmerking

 • Dries Denolf

  Nog maar net wakker gemaakt door de kinderen en al zo’n analyse. Hou nog een beetje reserve voor de rest van de dag, hé, Stephan

 • kris tops

  Nu klinkt ik pessimistisch, maar ik verwacht alles behalve een sneeuwtapijtje. Er zijn buien nu van korrelhagel en smeltende sneeuw die overtrekken, maar echt een tapijtje in het binnenland, dat denk ik echt niet.

 • Michiel

  nee toch?

 • Dries Denolf

  Kwestie van enkele uren: perfecte timing van buien is altijd onmogelijk. Anders zelf eens een kijkje nemen op Buienradar en je bent onmiddellijk mee

 • Dries Denolf

  Vooral die laatste buienlijn voor de korte periode interessert me: volgens Harmonie gaat het binnenland de vriesweek in met een sneeuwdek(je), W-Vl gunnen ze het voorlopig niet

 • Ivan

  Hoe laat zouden die hier moeten arriveren Dries?

 • Ivan

  Hopelijk is de temp al wat gedaald tegen dat die buienlijnen hier zijn.

 • kris tops

  zowiezo, zal dit voor binnenland smeltende sneeuw zijn. Ik verwacht niet dat er hier iets ga blijven liggen

 • Ivan

  Hallelujah, let us pray, May the Lord be with us. Amen !!! 😀

 • Ivan

  pfff Dries ik hoop het echt maar hoorde net op radio 1: “Ook droge sneeuw vannacht en avond voor het centrum.” Van het westen wordt er niet gesproken. Alsof we niet bestaan. Er werd enkel van het centrum en de hoge venen gesproken wat de temp betrof.

 • Dries Denolf

  Ze zijn vergeten W-Vl wit te laten. Maar wordt dus een nachtje snowcasten?

 • Dries Denolf

  Boven Nederland en de Noordzee, liggen serieuze buienlijnen. Voor België betekent dit een pak neerslag deze namiddag: binnenland zeker sneeuw, NW-Vlaanderen is nog afwachten

 • Jens Pinoy Soenens

  Iemand kaartjes i.v.m de eventuele sneeuwval van komende nacht?

 • Rizky Taufik
 • Ivan

  lap we vallen er weer net buiten grrr 🙁

 • Filip

  Mechelen momenteel t+1,1 , dauwp 0,3 . Toch een groot verschil op toch een vrij korte afstand . Ik blijf hopen op een sneeuwdek voor heel Vlaanderen deze nacht ..

 • Robbe Maes

  Ik dacht dat hij nog niet gepost was, het waarschuwingskaartje van het KMI, Snachts kan plaatselijk 1-5cm vallen. https://uploads.disquscdn.com/images/42fe74173f53a0cbee3a2e271423a561ad793d61cd925030234315e35c3dfae2.jpg

 • Willem

  Idd Chris, heb dat al een paar dagen geleden aangehaald. Is soms echt 1 à 2 graden verschil op die korte afstand.

 • Chris Meire

  ik vind die invloed van de zee toch eigenaardig hoor. Wonend in Brugge(voor diegenen die het nog niet moesten weten, lol) zien we in de zomer veel het fenomeen van Microklimaat ontstaan. Dit reikt echter niet verder dan Lissewege ongeveer een 7 a

 • Ivan

  Ty Robbe 🙂

 • Robby Roels

  geduld. vannacht 🙂 (hopelijk…)

 • Robbe Maes

  Turnhout nu 1,9graden, hopenlijk krijgt heel belgie deze nacht nog wat vlokken te zien!

 • Michiel

  Hier regio Langemark nu 1,5 graden, dus minder invloed van de zee 😉

 • Ivan

  ja blijkbaar wel 🙁

 • Ivan

  T’wordt hier niet denk ik hoor of de wind zou moeten naar noord draaien. Dan mss?

 • Jeroen Maes

  Hier in Antwerpen nu ook 3,5 graden, opklaringen dus temp stijgt snel. Er zijn hier wat buitjes onderweg dus hopelijk zakt die toch een beetje.

 • Peter

  Ja ik zeg ook 10-20 neem getallen nu ook niet letterlijk over he, blijkbaar heb je de invloed van de kust nog.

 • Ivan

  Veldegem ligt op 22 km van de zee..dus.

 • Peter

  Wind is weggevallen waardoor de invloed van de noordzee max 10-20 km ver gaat. Ikzelf zit een kleine 50 km van de zee, en bij het wegvallen van de wind rond 3-4 uur vannacht zakte de temperatuur razendsnel van +4 naar -1

 • Ivan

  Waar halen jullie die lage temp? Hier in Veldegem nog 3!! graden. wat lichte regen soms.

 • Peter

  Zuid west- vlaanderen: +0,8 graden maar opgedroogd en grond nog bevroren. Een licht sneeuwbuitje dus die vlokjes blijven liggen, niet genoeg voor een wit landschap.

 • tellen

  In Moorslede grote vlokken nu, blijft niet liggen helaas

 • Ivan

  Zou de temperatuur dalen tijdens de dag?

 • Ivan

  zal maar een dun tapijtje worden denk ik.

 • Michiel

  Hier, regio Langemark al sinds gisteren avond 6u droog

 • Ivan

  spreek je dan ook voor noord west vlaanderen Stephan?

 • Jelle Van den Berghe

  Frustrerend dagje voor sneeuwliefhebbers (althans hier in Opglabbeek). Het sneeuwt hier intussen al bijna twee uur inclusief periodes met heerlijk dikke dwarrelende vlokken. Maar net een fractie te warm voor een sneeuwdek. Grrrrrr. https://uploads.disquscdn.com/images/bda5a2ffed61a595a47c884db61f66dc2e4338b494cec651c7acc396311139fa.jpg

 • Nathan

  Ik hoop het.

 • Filip

  Regio Mechelen klein laagje , het ziet wit .. Hopelijk volgende nacht iets meer 😇

 • Tony Straetemans

  Straten wit tongeren

 • Rizky Taufik

  GFS toont dit al enkele dagen dat deze nacht het moment wordt waarop Vlaanderen een sneeuwlandschap krijgt. Hopen dat het dan de zondag kan overleven zodat we de vorstperiode/koudegolf kunnen beginnen met sneeuw, wat de kou dan nog meer versterkt.

  https://uploads.disquscdn.com/images/355b67833f0835f45f5a2608450fc2b88713b0f7bfe17b8c75efc82de6aad66f.png

 • Stephan Valcke

  Ondertussen zowaar lichte vorst in Kortrijk. Om 09u20 tact -0.5 gr

 • Robbe Maes

  Is het echt een sneeuwzone die komt zoals donderdag of gisteren on de vooravond of buien ?

 • Steven van Dam

  Hopelijk heb je gelijk 🙂

 • Filip Berquin

  zal wel weer net te warm zijn as usual … Pfff

 • Babeth Van Son

  Daarom dat hij ook schreef: “kans op”. 😉

 • Stephan Valcke

  De komende uren zal het hogedrukgebied wat meer kantelen zodoende dat West Vlaanderen verlost is van het schaduw effect van Engeland. De stroming zal meer NNW worden. Wat mij betreft een goede situatie nu. Er zijn mooie opklaringen, alles kan wat opdrogen en vooral, de temperaturen staat op het punt onder 0 te duiken regio Kortrijk.

 • Chris Meire

  Goeiemorgen Stephan, je hebt “overal” en je hebt natuurlijk ook “overal overal” hé, knipoog 😉

 • Stephan Valcke

  Deze avond en nacht is er overal in Vlaanderen kans op droge sneeuw . Het zou mij niet verbazen dat er her en der een sneeuwdek ontstaat van zo een 5 tal cm.

 • jurgen

  Nee Dries maandag gaan we weer boven het vriespunt uitkomen .

 • jurgen

  Zoals gisteren aangegeven hier in w vl droog gebleven sedert vrijdagnamiddag .
  Tact 1,5 bij heldere lucht .

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Stelde niets voor.

 • Kurt DH

  Hier nog steeds niet… Begint frustrerend te worden

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier is het nu aant sneeuwen. Landen

 • Steven van Dam
 • Dries Denolf

  Uiteindelijk is een sneeuwzone van boven de Noordzee zuidoostwaarts over het centrum en oosten van België getrokken. En wat de sneeuwzone betreft die van over Duitsland komt: daar heb je gedeeltelijk gelijk in: die is wel van N naar S getrokken, maar ten oosten van de Benelux

 • Dries Denolf

  Is jammer genoeg NW geworden: een sneeuwzone die over het centrum en oosten trekt. De zone uit Duitsland is ten oosten van de Benelux zuidwaarts getrokken

 • Dries Denolf

  Buienzone trekt nu (2u) over centrum en oosten van het land. Daar zal het weer feest zijn

 • Dries Denolf

  Nu rond 2u ’s nachts lijkt het erop dat een sneeuwzone over centrum en oosten van het land trekt. Moeilijk te bepalen of je er nog binnen valt

 • Dries Denolf

  Zeker, maar vrees dat het niet voor de middag zal zijn. Het slaaptekort door een week korte nachtjes door verslaving aan het forum en de analyses die erop staan, hebben me genekt

 • Dries Denolf

  Mijn cafévrienden belden me omdat ze me zolang niet gezien hadden. Hopeloos verslaafd aan het forum en de analyses die geplaatst worden. Ik had dus plichten te vervullen. Daarnet de sneeuwkaart bekeken: neerslag (sneeuw) trekt als buienlijn over centrum en oosten van België. Zal er maar inkruipen en een hopeloos aantal uren slaap proberen in te halen

 • Dries Denolf

  Nochtans is zondag D-day wat neerslag betreft. Als het dan koud genoeg is en sneeuwt kunnen we met een sneeuwdek de vriesperiode induiken

 • Rizky Taufik

  En de rest van Vlaanderen?

 • Stephan Valcke

  Voor West Vlaanderen zal dit geen probleem zijn

 • Stephan Valcke
 • Tim Veeckman

  de vraag is in hoeverre die activeren of desactiveren eens boven land …

 • Jeroen Maes

  Nog vrij veel buien op de Noordzee zo te zien, gezien de verwachting zal dat wel blijven duren.

 • Stephan Valcke

  Er vormen zich opnieuw sneeuwbuien aan de oostkust van Uk die richting West Vlaanderen trekken

 • Jeroen Maes

  Hirlam geeft vooral West en Oost vlaanderen nog wat neerslag en dat zou dan s’ochtends sneeuw kunnen zijn (met uitzondering van de kustlijn) en s’middags regen maar dit is nog erg ver aangezien het over buien gaat.

 • Stephan Valcke

  ben er zeker van.

 • jurgen

  Ik zie geen buien voor vannacht , morgen spreken we elkaar terug .

 • jurgen

  Had ik ook gezegd

 • Filip

  vrees dat de temperaturen weer spelbreker zijn

 • Filip

  Sneeuwvalgrens op 100 /200 m hoogte , zal regen worden vrees ik .

 • Daniel

  En dat ga nu vannacht zijn, ook dan voor regio Oudenaarde?, nu nog volop aan het regenen. Ik hoop dat je gelijk hebt 😃

 • Michiel

  wanneer zal het in gans vlaanderen sneeuwen?

 • steve

  Ik zie redelijk wat buien zitten over de plas, we gaan moeten wakker blijven weer:)

 • Jeroen Maes

  Ik tel er idd 4 die je niet geloofden, vreemd aangezien toch alle fijnmazige weermodellen dat aanhaalden? Missen kan altijd maar ik zou toch denken dat je eerst ff naar de modellen kijkt voor je iemand zijn bewering afbreekt. 😉

 • Stephan Valcke

  klopt Lieven. Je had gelijk

 • Dries Denolf

  Brugge: 19u: 5.6°; 21:30; 4.1°

 • Dries Denolf

  Voor de middag ben ik van de wereld verdwenen

 • Dries Denolf

  Dus….

 • Dries Denolf

  Die zone zakt pal zuid en komt van het Skattegat

 • lieven

  Deze middag gaf ik nog aan dat de maxima pas eerder laat deze avond zouden worden bereikt, velen geloofden het niet.

 • Stephan Valcke

  de korte termijn is ook de basis voor de lange termijn

 • Dries Denolf

  Vandaar dat ik ook aan snowcasting ga doen vanaf middernacht. Het spektakel van gisterenavond wil ik niet missen

 • Rizky Taufik

  ela, mij al beu (Grapje). De korte termijn is momenteel veel intressanter dan de lange termijn.

 • Filip Berquin

  Kijk eens op buienradar dan zie je toch meteen dat pas volgende week de win draait naar NO

 • Stephan Valcke

  als de stroming N wordt zitten wij hier in de vuurlinie . Dank zij ons zeetje

 • Stephan Valcke

  Rizky, ging jij er niet de brui aan geven ? :)))

 • Tim Veeckman

  dries , ik volg even niet … de stroming is N-NWelijk … die neerslagzone die jij bedoeld schuift verder oostwaarts …. en als de neerslag van boven NW duitsland naar belgie komt dan hebben we een NO nodig toch?

 • happy godutch

  eind januari bijna februari dus, de effecten van zo’n ssw kunnen wel 3 wkn of meer op zich laten wachten in de troposfeer

 • Filip Berquin

  Een magisch moment altijd wanneer de kletterende regen verandert in muisstille sneeuwval

 • Dries Denolf

  Daarmee bewijst Hirlam dat het geen kieken is

 • Dries Denolf

  Zels in het centrum van Brussel sneeuw die om 18u bleef liggen. Eens voorbij Denderleeuw was het gedaan met sneeuwen. Op naar de volgende buienlijn

 • Rizky Taufik

  Woon wel in het centrum van het land hoor.

 • Dries Denolf

  Dat je nog geen sneeuw moet verwachten tot het einde van de maand weet je al langer dan vanavond. Als de sneeuw van zondag blijft liggen, dan zijn we wel vertrokken voor een periode met een sneeuwdek

 • steve

  Morgen misschien iets later opstaan ? 🙂

 • Dries Denolf

  En bekijk de t° nu eens. In Brugge begint die in elk geval al te dalen

 • Dries Denolf

  Sneeuw voorspeld voor gans Vlaanderen. Wellicht gaat dat in onze omgeving (Brugge) smelten, maar dat moet je er hier bijnemen. Wordt in elk geval snowcasten in mijn geval, niettegenstaande de vele opeenvolgende korte nachtjes.

 • Dries Denolf

  Aan de kust is die terugval van de t° begonnen. Trouwens volgens Wetteronline.de mogen we rond middernacht een volgende sneeuwbuienlijn verwachten die zich momenteel boven NW Duitsland bevindt en dus eerder uit het N ipv het NW komt. Bedankt ook voor je realistische visie over de t°evolutie, want heel wat forumleden beseffen niet dat het zo zal afkoelen als je vermeldt

 • Dries Denolf

  Zou toch eens Harmonie of Hirlam bekijken. Die sites ken ik tenminste en zijn betrouwbaar. Hier staat nergens een bronvermelding

 • Gilbert Dekeyser

  Kan dit? 8 graden zondag? Zie dit nergens, behalve yr.no

 • Gilbert Dekeyser
 • Thomas

  Spijtig dat de koudegolf m.b.t. volgende week afgezwakt is. Na een aantal runs schiet er zelfs niet veel meer van over. De échte en langdruige koude lijkt dus niet meer dan een mooie droom geweest te zijn. Gelukkig is dat nog wel steeds in de tendens van deze winter. Deze winter behoort nog niet tot het soort van diegenen à la 2009-2013. Geluk bij ongeluk is dan wel dat de betrouwbaarheid tussen de activiteit van de zon en koudere winters bewaart blijft. De rasechte SSW’s van de “Warmingmaand” januari zitten er ook aan te komen. Alleen had ik deze liefst een tweetal weken eerder gezien. De kans dat eind februari een grotere kans heeft om winters te verlopen neemt dan toe, maar dan zou de Vortex het best nog GESPLIT worden VOOR februari van start gaat. Anders is die setting niet meer waard dan een gelijkaardige van afgelopen jaar. Waar we onze hoop nu het best op vestigen is de kans op een véél te warme laatste week van januari in Oost-Amerika. Een WAA die reikt van de Golf van Mexico tot West-Groenland zou de depressieactiviteit sterk moeten demperen en bovendien hogedrukvorming boven de juiste positie stimuleren. ECMWF laat die situatie al een tijd zien en GFS zinspeelt er nu ook op. Zelf vind ik de situatie nog niet erg stabiel, getuigen de avondrun van het Europees weermodel en ook de pluimen (het ensemble is niet bepaald koud voor eind januari). https://uploads.disquscdn.com/images/d50295f7e42e085bd608e641afecde6ffd468ae28f641e813b36b66f890b3781.png https://uploads.disquscdn.com/images/e403c31bb206884c0d4ccb829fb5e0b5cd007ac382568487d3b74978f1680dd3.png https://uploads.disquscdn.com/images/f2ae7572be802f4b71f881a0cd17be82ffc8a3865a840bfcc3a6a2ebe2bc4237.gif

 • Rizky Taufik

  Ben benieuwd of ik voor de 4de keer wakker wordt in een witte wereld.

 • Jeroen Maes

  Zeker logisch, meldde het gewoon. 🙂

 • jurgen

  Weet ik wel maar zodra het stopt met sneeuwen schiet het kwik terug de hoogte in .
  Er volgt geen koude lucht na de buien . Toch zeker niet in het westen .

 • Rizky Taufik

  In gans vlaanderen dan?

 • Dries Denolf

  Is toch logisch dat de t° bij jullie later begint te zakken aangezien vorige buienzone westwaarts trok. Bij ons 4.5° en dat op 15km van de zee. Komt van 5.7. Trouwens, de volgende buienzone zou van N naar S trekken, dus koudere luchten

 • Willem Schoenmaker

  Ha ha ha Dries 😂

 • Dries Denolf

  Misschien eens best naar de andere site overschakelen, Thomas. Dan kun je het gejank daar misschien stoppen met je overtuigende warming kaart

 • Jeroen Maes

  Hier nog niet zakkend. naar 5,1 gestegen nu maar zal zeker binnen dit en een uur weer beginnen zakken.

 • Dries Denolf

  Om een nieuwe sneeuw buienlijn te hebben, moeten we wachten tot rond middernacht. Je merkt trouwens dat de t° terug aan een serieuze daling begonnen zijn

 • Dries Denolf

  T° is nu al in volle val. Een volgende buienlijn wordt rond middernacht verwacht. Dat wordt dus weer snowcasten tot aan het gaatje, want de korte nachtjes volgen elkaar op

 • Momenteel zitten we even in een zachtere sector, mede ook door toename van de wind die vanaf de relatief warme Noordzee waait. De temperaturen lopen vanuit het westen nu enkele graden op. Later vannacht en tegen de ochtend gaat de wind weer wat luwen en vallen de buien weer meer in winterse vorm. De temperatuur zakt in het binnenland naar rond of iets boven het vriespunt met kans op gladheid door bevriezing en of winterse neerslag.

 • Dries Denolf

  Afkoeling hier in Brugge is begonnen. Volgens fijnmazige modellen die toch een algemeen beeld geven zoals Wetteronline.de bevindt een volgende buienlijn zich nu boven NW-Duitsland. Die zou zich S-waarts verplaatsen en tegen middernacht voor een nieuwe, zij het tijdelijke sneeuwlaag zorgen. Ik hoop vooral dat de trog voorzien voor zondagnamiddag voor voldoende sneeuw zorgt. Die kan dan voor een sneeuwdek zorgen voor gans de week. Ik merkte ook dat veel forumleden ontgoocheld waren over de sneeuw vannacht: drapsneeuw was het meest gelezen woord. Ik was nochtans tevreden: 2u een gesloten sneeuwdek, muisstil en een wandelingetje naar het besneeuwde Begijnhof zonder kwetterende toeristen. We hebben het al slechter gehad

 • Jeroen Maes

  Klopt dat is die warme lucht even, morgenvroeg weer redelijk grote sneeuwkansen in de zin van als er neerslag valt zou dat sneeuw moeten zijn volgens hirlam.

 • Tim Veeckman

  was er gisteren 5-6 en sneeuwde toen ook … er zijn meerdere factoren dan de 2M temp he jurgen

 • Tim Veeckman

  na januari komt februari ;;)

 • jurgen

  Mensen , het is gewoon te zacht voor sneeuw , zowel aan de kust als in het binnenland . Tact torhout 4.1 gr

 • Tim Wendy van Langenhove

  oudenaarde regen 3.5 graden.

 • Jeroen Maes

  De temperaturen in Oost-Vlaanderen die ik kan zien geven een 4-5 graden aan dus lijkt me te warm voor echt sneeuw.

 • Jan De Keersmaecker

  Heeft iemand enig idee of de buien boven O-Vl. vallen als regen of sneeuw ?

 • Kay Crombag
 • Stijn Albrechts

  is er mss eentje voor de winterdiscussie?

 • happy godutch

  te laat, dat is gewoon een koude maart

 • Jan De Keersmaecker

  Wat bedoel je juist?

 • Thomas
 • Rizky Taufik

  zou kunnen, was nog niet thuis van werk.

 • Ian Vasquez Badilla

  Zware zware natte sneeuw nu in Wageningen. Het lijkt alsof doekjes uit de lucht vallen haha

 • Jan De Keersmaecker

  Klopt. Was eerst matige sneeuwval. Dan tijdelijk droog maar nu een nieuwe bui, die helaas als regen valt.

 • Jeroen Maes

  Het zal op dat moment heel erg nipt geweest zijn tussen sneeuwval en regen zeker? Of op de ene plaats wat hogere intensiteit dan op de andere.

 • Ian Vasquez Badilla

  Hier ook in Wageningen sneeuw maar blijft amper liggen

 • Rizky Taufik

  Hoe verklaar je dan die verschillen? Bv in Bever bij Kim ook sneeuwval.
  Viel mij wel op dat hoe dichter ik thuis kwam hoe warmer het werd. Ik bedoel als ik vertrek was 0 a 1 graad en hier te Ninove 2.

 • Jeroen Maes

  Er is even warmere lucht binnengekomen he, vanaf 21 uur straks zou het toch weer moeten afkoelen volgens hirlam.

 • Rizky Taufik

  Met goede hoop vertrokken vanop mijn werk, gans mijn reisweg sneeuw, eens voorbij Roodaal geen enkel spoor van sneeuw, dus ik denk dat er hier boven ninove een stevige regenbui is gepasseerd. Raar, maar ik kan niet altijd geluk hebben zekers.

 • Rizky Taufik

  Strange, Toen ik rond 17u vertrok ik werk was het serieus aan het sneeuwen. Toen ik dilbeek kwam waren het al serieuze vlokken.

 • Bradley Lems

  Idd in brugge ook regen maar als ik goed keek leek het meer op ijsregen.

 • Tim Veeckman

  overal zo geweest in O en W vl.. sommigen zelf geen sneeuw deze namiddag …

 • Jan De Keersmaecker

  Hier in grimbergen een stevige regenbui… ongelofelijk. Het wil echt niet 1 keer meezitten hier..

 • Jan De Keersmaecker

  Zullen vooral buien zijn. Niet te voorspellen waar, maar als deze ’s nachts en ’s ochtends vallen kan er een tijdelijk sneeuwdekje ontstaan. Deze smelt overdag helaas grotendeels weg, door nog licht positieve temperaturen. Als er zondagavond en nacht sneeuw valt, kan deze wel voor een lange tijd blijven liggen, en dat heeft ook een enorme invloed op de temperaturen voor volgende week. Boven een sneeuwdek kan het tot 5 graden kouder worden dan dat nu wordt voorspeld.

 • Tommy16

  Heeft er iemand daar enige kennis en zicht op i.v.m of er nog actieve neerslag (liefst sneeuw) is voor dit weekend zaterdag en zondag vanaf de kust en westvlaanderen?

 • Jan De Keersmaecker

  Wanneer komen de buien op gang?

 • iets ten zuiden van Utrecht blijft het nu wel liggen 🙂

 • Michiel

  veel sneeuw, maar hier In Langemark niks? nog sneeuw opkomst?

 • Matige tot zware natte natte sneeuwval te Utrecht. +1,5 graad. Blijft niet liggen helaas.

 • Kurt DH

  Jaloers… Maar tis jullie gegund 🙂

 • Kurt DH

  Hier weer kletsnatte regen… Het mag niet zijn voor de Parel der Kempen…

 • Mooie detailfoto!

 • lieven
 • Laurenz

  Jupla,loat ze doen zenne

 • Steven van Dam

  Ach sorry ….Het komt er mss nog van .

 • Tim Veeckman

  zuid OVL aan het volgen vent …

 • Dreten Vogelteten
 • Dreten Vogelteten

  hier in W-VL is na de sneeuwbuien de temperatuur terug een stuk opgelopen. Alles weg, zoals voorspeld

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier niet. Vlaams Brabant is groot.

 • Steven van Dam

  Temperatuur zakt toch wel snel , 0,7 graden nu bij matige sneeuwval , hes had al moette regenen volgens sommigen 😉

 • lieven

  Nu toch al goed 30min matige droge sneeuwval te Affligem (hoogte 75m), temperatuur momenteel 0,5°. (tijdelijke) accumulatie ?

 • Steven van Dam

  Wemmel ook

 • Rizky Taufik

  Ook volop sneeuw Grimbergen

 • Steven van Dam

  Volop sneeuw Vlaams-Brabant !

 • Chris Meire

  15 km van de kust, we zien wel, soms hebben we invloed van de kust, soms is de kust ook een microklimaat die niet tot Brugge reikt

 • Ian Vasquez Badilla

  Daar komt ie. Binnenkort komt de neerslagzone die ons sneeuwdek zal verpesten >:(

 • Jeroen Maes

  Valt mee hoor, al veel sneeuw gevallen maar de intensiteit moet iets hoger om de temperatuur te doen dalen en de sneeuw te laten blijven liggen.

  Misschien woont Ben dan echt in de stad zelf? Daar kan het iets te warm zijn maar net buiten de stad (ekeren) is het toch al lang aan het sneeuwen.

 • Jeroen Maes

  Hirlam geeft zowat elk uur toch een neerslagsignaal dus ik neem aan wel wat buien.

 • Stephan Valcke

  De kust moet daar wel niet op rekenen. Door de wind en het zeewater blijven de temperaturen daar ruim boven 0

 • Stephan Valcke

  Er zullen er toch nog wel een aantal ontstaan boven de noordzee. De bovenluchten gaan komende uren flink afkoelen en in combinatie met het warme zeewater kan dat wel nog pittige winterse buien opleveren

 • Gilbert Dekeyser

  Veel buien volgen er toch niet vannacht?

 • Chris Meire

  bedankt Stephan, we laten ons verrassen

 • Jan De Keersmaecker

  Momenteel in grimbergen toch erg lichte sneeuw hoor. Trouwens, in Meise, nog geen 4 km verder, ligt er echt een prachtig sneeuwtapijt. Geen idee hoe er zo’n grote verschillen kunnen zijn op zo’n korte afstand.

 • Stephan Valcke

  Ook Antwerpen ligt vrij dicht bij zee met dergelijke aanvoer.

 • Stephan Valcke

  De komende uren worden de bovenluchten opnieuw kouder vanuit het westen Chris. De buien gaan dan opnieuw sneeuw kunnen opleveren

 • kjell
 • Rizky Taufik

  ah das goe nieuws ze, dan ook te Ninove tegen da ik thuiskom terug wit. Hopelijk valt het mee op de baan.

 • Rizky Taufik

  De sneeuw is gearriveerd in Grimbergen waar ik werk. ben benieuwd als ik straks te Ninove kom.

 • Kim Jaspers

  Felle sneeuw nu sinds een half uur in Bever!! Alle grasperken worden wit. Straat nog niet. Bij tact: +0.8°C 🙂

 • Jan De Keersmaecker

  Regen ook in Vlaanderen ?

 • Rizky Taufik

  Zie bericht stephan als antwoord op mijn post. Jij zit minder goed.

 • Tim Veeckman

  als je wrf en arome bekijkt ligt OVL echt wel in de vuurlinie tot en met morgenavond … benieuwd !

 • Chris Meire

  kan iemand met meer kennis als ik eens een kijkje nemen op de evolutie naar vanavond/vannacht? temperaturen lopen op tot 4,3 graden hier. Worden de bovenluchten terug kouder vanavond/vannacht, veranderd de windrichting nog enz… vreed bedankt wi 🙂

 • Stijn Albrechts

  Brecht hier, toch al wat sneeuw gehad laatste uren

 • Daniel

  Word er nog veel neerslag/sneeuw verwacht?

 • Ja, momenteel is de sneeuw al aan het transformeren in regen over West-Vlaanderen.

 • Ben

  Hier in Antwerpen regen regen en nog eens regen, weet niet of het hier nog zal transformeren met deze neerslagzone. Hier momenteel bijna 2 graden

 • jurgen

  Roeselare al meer dan 1u regen nu

 • Tim Veeckman
 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Thanks.

 • De winterdiscussie januari 2017 dient nog steeds voor de lange termijn. Dit is een tijdelijk topic voor de dagen tot en met volgende werkweek.

 • lieven

  Klopt inderdaad volgens mij: hoe langer de aangevoerde lucht over land is moeten passeren, hoe kouder die is gebleven (of is kunnen afkoelen), met dus meer kans op (drogere) sneeuwval in die gebieden die genieten van die luchtsoort.

 • Stephan Valcke

  inderdaad. Laten we maar beginnen bij het begin. De intrede van de kou. Als die er is, zien we daarna wel.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier is de temp aant zakken. 1Graad nu.

 • Rizky Taufik

  bedankt voor de info.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Is dat niet beter da we met zijn allen hier blijven? Kwestie van gewoonte nu;)

 • Daniel

  Volop aan het seeuwen in ename, alles mooi wit aan het komen, bijna een centimeter sneeuw op 20min, hopelijk blijf het sneeuwen

 • Stephan Valcke

  dieper in het binnenland is dat al minder van belang omdat je daar sowieso al een afkoelend effect hebt. Dus Ninove gaat daar minder last van hebben. Maar vb regio Brugge zit echt met aanvoer van zee en daar hebben ze nu geen sneeuw gezien.

 • Tim Veeckman

  jij zit goed denk ik

 • Keesjansens

  Een scheun ‘ofke’ zeker…. amai

 • Rizky Taufik

  en waar ligt die lijn?

 • Stephan Valcke

  Reden dat er in het noorden van Oost en West Vlaanderen regen valt , en dat bv dat het zuiden van de provincie West Vlaanderen al sneeuw gehad heeft, is wellicht de ligging van de UK. Als je een lijn zou trekken in het zuiden van Oost en West Vlaanderen volgens de windrichting , dan zie je dat de aangevoerde lucht in die gebieden in feite van over de UK komt. Alles ten noorden heeft rechtstreeks aanvoer van over zee en dus iets minder koude lucht.

 • Rizky Taufik

  moet nog een uurke werken, dat zal dan iets moeilijker gaan op de ring enzo. Maar vindt da nie erg.

 • Tim Veeckman

  oudenaarde komt ook stilaan wit .. hou je vast rizky 🙂

 • Rizky Taufik

  Ik leef op hoop.

 • Tim Veeckman

  idem oudenaarde! eindelijk ! wellicht door intensivering 🙂

 • Dreten Vogelteten

  hier regio Kortrijk terug overgang richting regen.

 • Steven Verleyen

  Hevige sneeuwval nu in Gavere (oostvl) en ze blijft liggen !

 • lieven

  Alles na 20/1 is voorbarig en vooral heel onbetrouwbaar !

 • Rizky Taufik

  Een vraagje, waar posten we de bespreking van de avondkaarten? momenteel wordt er in de 2 gepost.

 • Peter

  Die is hier aangekomen, sneeuwtapijt krijgt het moeilijk

 • Robbe Maes

  In Turnhout Deze morgend rond half 8 sneeuw gehad die bleef liggen, ongeveer een centimetertje. Van 9-10 uur was er een natte sneeuwbui met dikke volkken, maar bleef niet liggen en vanaf 14uur geregeld een sneeuwbuitje gehad. Nog geen regen gezien vandaag, nu al een uurtje droog maar de temperatuurt blijft op één graad steken. Ziet er in mijn ogen goed uit voor de neerslag zone die nu in het westen van het land zit!

 • Momenteel forse sneeuwval in Anzegem! Accumulatie gaat van start.

 • jurgen

  We zullen zien , regenbuien zijn idd ook buien .

 • Rizky Taufik

  ah das goe nieuws ze, als het daar in West-Vlaanderen lukt, maar dieper in de provincie, dan zal het hier zekers sneeuwen op 100 km van de kust.

 • Stephan Valcke
 • Gilbert Dekeyser

  Auto’s al wit.

 • Kris Steyaert

  Eeklo bakken regen

 • Gilbert Dekeyser

  Bakken sneeuw Waregem 0 graden.

 • Stephan Valcke

  onjuist. De ganse nacht zijn er vooral in het westen buien actief<;

 • Dreten Vogelteten

  dat klopt en is een zeer realistisch antwoord.

 • jurgen

  Ik zet alles op de 2de helft volgende week , denk niet dat het nu tot en met maandag gaat lukken in vlaanderen .
  Dan met de vorst in de grond meer kans op een tapijtje .

 • jurgen

  Meeste buien gaan er wel uit tegen de avond .

 • Dreten Vogelteten

  hier zwaar aan het sneeuwen. Maar die blijft uiteraard niet liggen, alle temperaturen in Vlaanderen blijven immers positief

 • jurgen

  Nu wel stevige regen in roeselare

 • Paulus Piet

  Dat dacht ik eigenlijk ook. Maar als ik naar Hirlam en WRF kijk, zitten we nu op het “zachtste punt” wat de temp. op 850 hPa betreft. De modellen laten zien dat het naar de avond en nacht toe eigenlijk alleen maar kouder word op deze hoogte. Met zelfs de “beste” papieren voor west Vlaanderen op dat gebied.

 • Ben

  Wij zitten hier allemaal te bidden voor een centimeter sneeuw terwijl KMI zonet opnieuw code rood voor Hoog-België heeft gegeven. Ik citeer: “Voor de komende 48 uur is in Hoog-België een accumulatie mogelijk van een halve meter.”

 • Peter

  Zuiden van de provincie ligt al mooi wit!

 • Steven van Dam

  Argh, zeg dat toch niet 😉

 • Chris Meire

  brugge wil van geen sneeuw weten vandaag. isothermie doet zn werk niet zoals gisteravond, ofwel zijn de bovenluchten warmer. temp op 2 meter zoals gisteravond 3,6 graden. t zal niet voor vandaag zijn hier. nog 2 dagen mogelijkheden vooraleer de diepvries opengaat met droge oostelijke landluchten

 • Rizky Taufik

  en waar is da?

 • Rizky Taufik

  Yep, maar bij GFS hebben we nog een iets grotere marge dan bij EC.

 • jurgen

  Bovenluchten warmen op naar de avond toe , zal voornamelijk om regen/smeltende sneeuw gaan voor de kust en het centrum .

 • Stephan Valcke

  Kortrijk aan het sneeuwen met dalende temperaturen. Nu nog +1gr

 • Tommy16

  Valt er nog sneeuw de komende uren en vannacht en morgen voor regio kust België ? Hier nu 2 graden aan de kust maar wel regen met af en toe vlokjes sneeuw ertussen en stormachtig. Het is toch nogtans koud genoeg voor sneeuwval hier? Benieuwd of we hier eigenlijk nog sneeuw gaan hebben.

 • Peter

  Nu al een halfuurtje dikke vlokken, accumulatie begint!!

 • Marcel Klok

  Klopt

 • Marcel Klok

  Ziet er goed uit maar toch benieuwd naar de avondruns….de marge is eruit v.w.b de as v/h hogedrukgebied als deze nog zuidelijker wordt berekent dan kom je aan zwakke stromingen vanaf zee en kan de hele pluim zomaar een bifurcatie maken, deze kans is nu echt aanwezig in alle modellen. (Je komt wel dichter bij het betrouwbare termijn en gunstig is dat GFS 0600 nog steeds goed was)

 • Marcel Klok

  Dat zegt wat over de luchtdrukverschillen tussen IJsland en bij de Azoren….hoe lager hoe beter. als deze negatief wordt is de kans aanwezig dat bij IJsland een hogedrukgebied ontstaat en juist bij de azoren laag en hierdoor een mooie noordstroming op gang kan komen….is de NAO index hoog dan ligt er vaak een hogedrukgebied bij de Azoren en een lagedrukgebied bij IJsland deze zorgt dan juist dat west Europa een grote kans op een west circulatie maakt..

  De AO index zegt wat over de kracht v/d poolwervel als deze negatief is dan heb je een grote kans dat een blokkade op de oceaan veel langer standhoud als bij een positieve AO index…..let op we praten hier wel over kansen.

 • Rizky Taufik

  Eerder neutraal en om winterweer moet je neutraal tot negatief hebben, natuurlijk liever negatief.

 • Rizky Taufik

  Dat verklaart ook de groenlandoptie’s 3de helft van Januari.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Daar snap ik nie te veel van. Zie dat het in het eerste vakje op het einde de lijntjes terug naar boven gaan.

 • Marcel Klok

  http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/pna/nao.sprd2.gif

  NAO index laat een mooie dalende lijn zien en hierbij zijn alle leden eensgezind.

 • Rizky Taufik

  GFS Brussel zelfde lijn met 5 zekere ijsdagen en 2 nipte ijsdagen. Wat er op het einde gebeurd is nog heel ver en kan veranderen in positieve zin. Maar de koudegolf van volgende week nemen ze ons niet meer af en duurt op zijn minst 6 dagen.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  sneeeuw in landen.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Pluim gfs zuidoost toch ook in stijgende lijn samen met ec vanaf pakweg 26/01 https://uploads.disquscdn.com/images/e1001db8436cdc6348cb36de93e0c29f0dbfc7c35fcdf3659595ab14ee07665d.png

 • Peter

  En nu weer regen :p Tzal wel nog een paar keer wisselen

 • Rizky Taufik

  dat is positief, dus hier zeker sneeuw in het diepere binnenland.

 • Stephan Valcke

  Daarom dat ik vermeld dat de wind sterk zal afzwakken.

 • Paulus Piet

  Daar zeg je wat. Met opklaringen vannacht kan het weleens verraderlijk glad worden.

 • Peter

  In de 2e buienlijn al sneeuw hier in west-vlaanderen. Al zitten er ook regendruppels tussen. Temperatuur was even tot 1.8 graden gegaan, nu weer 1.4.

 • Tim Veeckman

  ferm verschil toch op korte afstand … wellicht ivm hoogte … oudenaarde-giesbergen

 • lieven

  Doordat de aangevoerde lucht vandaag/vanavond van pal over de noordzee komt, wordt de avond en het eerste deel van de nacht (gemiddeld gesproken) echter niet echt koud. Enkel tijdens opklaringen en sneeuwval kan het kwik tijdelijk richting 0° gaan.

 • Michael

  Venray 1 graden en zonnig

 • Rizky Taufik

  Wat denk je voor het centrale deel, sowieso smeltende sneeuw en bij intensere neerslag droge sneeuw of hetzelfde als in het westen?

 • Steven Vd Meulen

  Matige smeltende sneeuw @dilbeek vl br

 • Laurenz

  Er zit ook nog een buienlijn ten z-w van Noorwegen,zou die ook niet kunnen passeren in de loop van de avond?

 • Tim Veeckman

  regio oudenaarde sneeuwval (smeltend) ook gestopt .. toch een half uurtje vlokkenplezier

 • Rizky Taufik

  Sneeuwbui te Grimbergen

 • lieven
 • Stephan Valcke

  Doe maar in de prullenbak. 😃

 • Stephan Valcke

  Voor alle duidelijkheid een stand van zaken : een eerste buienlijn heeft net de provincie West Vlaanderen verlaten. Op de meeste plaatsen ging dit over smeltende sneeuw waardoor het plaatselijk wat wit is geworden. Die trekt nu verder het binnenland in. Een actieve storing ligt nu boven het kanaal. Hier zal bij intense neerslag voornamelijk natte sneeuw of tijdelijk sneeuw uitvallen. Na die storing neemt de wind wat in kracht af en komen er opklaringen afgewisseld met buien die tijdens de nacht vooral sneeuw meebrengen. Her en der zal het morgenochtend dan ook wit zien. Tijdens wat langdurige opklaringen kan het kwik ook wat dieper zakken.

 • Rizky Taufik

  Nie paniekeren Chris, dat zijn details voor volgende week, de tendens blijft goed en ik heb het al gezegd, dat een mindere run EC logisch is en ook voorkomt. Geloof mij vrij, en stephan zal het mij bijtreden, we staan aan de vooravond van een winterse periode, hoe koud en hoe lang dat zijn details.

 • jurgen

  Volgens kmi vanaf volgende zondag de z wester er in .
  Wat denken jullie ?

 • lieven

  Verwachting omstreeks 23u: overal in Vlaanderen 3 à 4 graden. Nederland nog graadje hoger.
  https://uploads.disquscdn.com/images/bb09722dfd4a2610318608cea8a7be3dcf9d53b04de5edd46d14bccd654abea8.png

 • Rizky Taufik

  GFS-pluim Prikpunt Brussel. Ik tel min. 6 ijsdagen en als het meezit 8/9 ijsdagen.
  https://uploads.disquscdn.com/images/1fbb564493ef7c3f1c94c337abf950cd48f565c24ca666ebc61a0a3d8317cde7.gif

 • Chris Meire

  nee zeker wil ik niet teveel Rizky. ik ben zeer objectief. Ik vergelijk het gemiddelde en de oper van EC van gister met die van vandaag, en dan zie je toch duidelijk een lichte remonte van en oper en gemiddelde, en ook het minderen van de ijsdagen.dat staat gewoon szart op wit. en op basis hiervan sprak ik over een mindere EC run.

 • Laurenz

  Actuele situatie dikke vlokken mijn gedacht bij temp van0,2gr

 • Robby Roels

  prachtige stevige sneeuwbui te Sint-Lievens-Houtem. Blijft niet echt liggen, tenzij op de plaatsen waar al sneeuw ligt. Maar wel mooie grote vlokken. Dit kan me ook wel bekoren 🙂

 • Laurenz
 • Peter

  En weer weg bij +0.9 :p

 • Rizky Taufik

  Ik ook.

 • Rizky Taufik

  Maar EC is niet verslechterd hoor. Als ge weet dat EC altijd zeer goede kaarten heeft getoond sinds begin deze week, dan is het toch logisch dat er eens een iets mindere run inzit. Je moet nu niet ook teveel willen in ene keer, na 3 non-winters.

 • Laurenz

  Da vraag ik mij nu ook af zie

 • Stephan Valcke

  Waar haal jij dat we de maxima tegen middernacht bereiken?

 • Rizky Taufik

  deze optie’s zijn al een paar tevoor schijn gekomen in de run’s.

 • lieven

  We zullen de maxima voor vandaag pas tegen middernacht bereiken, en ook tot zaterdagnamiddag kan het op vele plaatsen in het binnenland nog 3 à 4 graden worden.

 • Rizky Taufik

  Snap het ook niet Stephan, maar het zal aan ons liggen zekers. ofwel willen de meeste weer veel teveel in ene keer na 3 non-winters.

 • Kim Jaspers

  Ja bakken sneeuw. Met wat geluk zou het zomaar kunnen… ik teken er alvast voor maar eerst dit weekend en begin komende week meemaken, dan zien we wel weer verder 😉

 • Kim Jaspers

  mmm… dat zou ik toch niet met zekerheid zeggen dat alles verdwenen zal zijn. Heb ook de indruk dat de Noordzeebuien in aantal groeien en er plaatselijk wel eens meer sneeuw kan gaan vallen dan voorzien. In het Vlaamse binnenland zal het sowieso dit weekend niet echt warmer worden dan +2°C

 • Stephan Valcke

  Ik heb gewoon gezegd dat GFS06 een sneeuw run is volgend weekend. Ik zeg niet dat het zo zal zijn. En gezien het voor volgende week al onduidelijk is gezien een al dan niet aanwezig sneeuwdek, is het inderdaad veel te ver vooruit wat er na volgend weekend zou kunnen gebeuren. Ik snap ook de negatieve sfeer niet rond EC. Noch van de oper, noch van de pluim.

 • Kim Jaspers

  Geraardsbergen daarnet een felle korrelsneeuwbui. Bleef wel enkel maar liggen op auto’s en grasperken.

 • lieven

  Ik vrees dat tegen maandagavond de meeste sneeuw in Nederland/Vlaanderen verdwenen zal zijn. Enkel de meer oostelijke plaatsen, en daar waar er de komende uren (’s nachts) nog een grote hoeveelheid zou vallen, kunnen wellicht een wit dek behouden tegen maandag. De invloed van de Noordzee is namelijk net iets te groot waardoor de temperaturen tem. zondag toch nog wel 3 à 5 graden kunnen halen op de meeste plaatsen, en waarbij het ’s nachts (door de overvloedige bewolking + wind) ook niet genoeg afkoelt om een “smeltpause” in te lassen.

 • Peter

  Op de heuvels ligt het weer wat wit door een kort maar hevige sneeuwbui: temperatuur +0.6 graden, er zit smelt op.

 • Kris Steyaert

  Oostakker ook droge sneeuw maar smeltend 🙁

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Chris Meire

  ik ben van nature een positivist, maar nu kan ik je toch niet bijtreden Stephan. Want als je zegt “te ver weg”, dan geld dat ook voor het component sneeuw vind ik. of je vind alles op de kaart is te ver weg, of je volgt de volledige kaart.(sneeuw en opwarming, weliswaar kleine opwarming)

 • Laurenz

  Buienlijn lijkt over n-frankrijk te trekken.

 • Tim Wendy van Langenhove

  matige sneeuwval in oudenaarde nu

 • Stephan Valcke

  Veel te ver weg

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Ja en daarna zou het terug opwarmen volgens Ec. Of zie ik dat verkeerd?

 • Stephan Valcke

  GFS06 is een sneeuw run voor volgend weekend. 😉

 • Daniel

  Brakel lichte sneeuw

 • Stephan Valcke

  Het model dat er gisteren ook naast zat. 😉

 • Stephan Valcke

  EC had vanmorgen toch ook die Groenland optie?

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Niets aan toe te voegen. Was UKMO ook niet terug beter.

 • Chris Meire

  Wel Rizky, ik weet het niet. ik had veel vertrouwen in EC, maar deze is nu iets minder(zeker nog niet slecht). Moeten we nu dan plots GFS geloven, die we vorige week bespuwden? Ik bedoel, we kunnen toch niet telkens simpelweg het model gaan geloven die de beste kaarten geeft? ik wacht af tot de EC avond run, want ik wil die nu wel zien bijtrekken naar GFS. Ik hecht nog altijd meer geloof in het omgekeerde, namelijk GFS die bijtrekt naar EC. We shall see

 • Filip Berquin

  yep – later gaat het over in regen volgens harmoniemodel

 • Rizky Taufik

  Effe gekeken naar GFS06 en ik kan jullie zeggen dat het de zoveelste winterse run is met ijsdagen vanaf dinsdag tot de maandag daarop vanaf volgend weekend weer die intressante groenlandoptie’s. Volgens mij zijn we nu echt vertrokken voor een langere winterse periode. Iemand dezelfde visie?
  +192, +216, +240
  https://uploads.disquscdn.com/images/ff7c146947e634def07e84740206620ec20f84ceba1de3e5ab4e3041f0ca1827.png https://uploads.disquscdn.com/images/72f2d211b1b83e6d03a684b9dd9240303c750808436715df4345c3d000ce8826.png https://uploads.disquscdn.com/images/992a87e35eaba030743af64adebc4889f1e07c90985b1c5b4d334257db4c4e25.png

 • jurgen

  Roeselare dikke vlokken nu !

 • Dirk Vandenbroecke

  Hier in Gent,Zwijnaarde ook vlokken nu

 • Domien

  Ieper: Plots hevige sneeuwval, zolang het sneeuwt blijft deze liggen! temperatuur plots twee graden gedaald!

 • Tim Veeckman

  lichte sneeuw Oudenaarde

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Nee. Zit hier nu ook maar rond de 2,5

 • Chris Meire

  correctie, eerlijk is eerlijk, sneeuw met regen vermengd

 • Stephan Valcke

  Nee

 • Jens

  Mag daar doordoen tegen dat ik thuis ben het mooi wit ligt

 • Chris Meire

  temperatuur in 15min 1 graad gezakt. nu 2,4 met sneeuw in brugge

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Blijft hem liggen?

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Stuurt e beke het binnenland in als je wilt

 • Willem

  Sneeuw in Zeebrugge

 • Stephan Valcke

  Sneeuw in Koekelare. Temperatuur 1 gr

 • Valerie Steen

  Via disqus Peter.

 • Chris Meire

  in elk geval denk ik niet dat we hier de voorspelde 5 graden zullen halen van vandaag

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Idd wat gek. Ben nu wel echt benieuwd naar vanavond toe.

 • Chris Meire

  eens kijken wat deze eerste buienlijn gaat doen met de temperatuur. nu 3,4 graden in Brugge. Isothermie, do your job

 • Chris Meire

  wat gek, eerst EC constant en nu die begint te knabbelen, is GFS beter

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Gfs die blijft er voor gaan. Ziet er goe uit. Nu Benieuwd wat Ec vanavond gaat.

 • Tony Straetemans

  Sneeuw in tongeren

 • Jens

  Terug smeltende sneeuw gespot in Pervijze

 • Stephan Valcke

  Een eerste vrij actieve buienlijjn bereikt nu de kust.

 • Dreten Vogelteten

  logisch. Hoe het ook valt, het zal toch sowieso nog smelten

 • Rizky Taufik

  en meer naar het binnenland – richting Brussel?

 • jurgen

  Had het nu eens enkele graden kouder geweest he , korrelhagel nu in roeselare .

 • tellen

  weinig wind in Roeselare, maar de intensiteit van de sneeuw en de grootte van de korrels neemt wel snel toe.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Idd

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Vind GFS 06:00 beter als de Ec 00.00. wat is uw visie eigenlijk naar het vervolg toe?

 • Domien

  Regio Ieper: Smeltende sneeuw, korrelhagel en regen en veel wind!

 • tellen

  yep, bevestigd. Doordat het korrels zijn, blijven ze ook liggen

 • Valerie Steen

  idem Roeselare…op 1 uur tijd van zonnig en blauwe hemel naar donker en hagel

 • Lander Michielsen

  http://www.livestreamnorwich.co.uk/ zuid oosten van engeland word het wit

 • Stephan Valcke

  Korrelsneeuw in hooglede

 • jurgen

  Merci Dirk , ziet er toch ook niet slecht uit .

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Rizky Taufik

  Persoonlijk denk ik dat het vanaf nu wel nog een paar keer zal schuiven. De ene keer minder koud en dan de andere keer terug kouder. Tendens blijft goed te noemen.

 • Rizky Taufik

  de tendens blijft goed tot zeer goed, hoe koud het wordt hangt af van run tot run. Zelfde visie?

 • Stephan Valcke

  En dit zijn de verrassingen waar we de komende nachten moeten op rekenen. En daarvoor zit West Vlaanderen dan wel goed dankzij de Noord zee

 • Chris Meire

  klopt, sneeuw en hagel in brugge

 • Niels2a

  UKMO lijkt ook iets beter te zijn

 • Stephan Valcke

  Nieuwe buien komen tot ontwikkeling boven West Vlaanderen voor de buienlijjn uit

 • maartenj (Genk, België)

  Hier in Limburg (centrum) lag er deze morgen niks en is zoner door een buienstraat wat natte sneeuw gevallen, door de hoge intensiteit heeft deze zich geaccumuleerd maar is ondertussen al terug aan het smelten en bijna weg dus in Limburg ligt zeker niet overal een mooi wit tapijtje ter info!!!

 • Amerikaans weermodel GFS 06:00 toch iets beter dan de 00.00 run.

 • Volgens laatste GFS valt de meeste neerslag als regen vanmiddag.

 • Peter

  Alles werkt perfect bij mij! En valerie, ben je aangemeld via je facebook of via disqus. Want als je aangemeld bent via facebook moet je oppassen he

 • Lander Michielsen

  idd en zondag/maandag eventueel terug kansen op sneeuw als die zou kunne blijve liggen kan het kouder zijn volgende week 🙂

 • jurgen

  Dat is zuid oost , zou eens de pluim van zw willen zien . Kan iemand die posten aub ?

 • Valerie Steen

  Ik geraakte toen ook niet op de site en kreeg de melding dat iemand probeerde om in mijn account te geraken. Gewone belasting van de server of gehacked ? Jullie site bedoel ik dan hé 😉

 • Stephan Valcke

  West Vlaanderen heeft volgens mij gisteren niet meer gekregen dan de andere, het was gewoon iets vroeger. En behalve een strook dicht bij de kust ,zal ook West Vlaanderen wel wat sneeuw krijgen. Gezien de intensiteit en de koude bovenluchten zal dit geen probleem zijn. Bovendien zal de wind ook wat minder strak zijn dan voorzien, zodat de zeelucht minder diep het binnenland wordt binnen geblazen. 😉

 • Chris Meire

  simpel (als is dat weerkundig zeeeer moeilijk). sneeuw buien snachts en overdag rond de 0 graden. Maar sneeuwbuien met oplopende temperaturen naar 5 graden, nee, daar pas ik voor. het ideale is winterweer met fronten die door de noordzee geactiveerd worden. zo krijg je sneeuw en blijft het koud

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Eerlijk? Beide. In de nachten mag goe vriezen en dag temperatuur van rond het vriespunt.

 • Stephan Valcke

  Het is te zien wat je verkiest hè Chris. Droge vrieskou en of sneeuw kansen en iets zachter. En daar gaat hem om op termijn.

 • Tim Veeckman

  stijgt de temperatuur terug na het binnekomen van de neerslag Nicolas … nochtans meer Noordelijke aanvoer , en later op de dag… je zou het omgekeerd verwachten

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Idd. Gfs ziet nog wel steeds rond de 10.

 • Kim Jaspers

  Dat is nu nog helemaal niet te zeggen hoeveel ijsdagen exact.. is ook afhankelijk van sneeuwdek en dergelijke parameters.. Wij zitten alleszins beter dan de Nederlanders op termijn volgens de laatste EC-pluimen.

 • Dreten Vogelteten

  inderdaad

 • Chris Meire

  klopt Rizky, maar niet vergeten dat we van 8 naar 6 naar 4 gegaan zijn. ik denk persoonlijk dat deze 4 ook effectief gaan uitkomen, maar meer…….?,hmmm

 • Rizky Taufik

  Valt toch nog mee. Nog altijd min. 4 ijsdagen en misschien meer als we de control kunnen geloven. Nog altijd een goede pluim hoor.

 • Rizky Taufik

  Houden zo. Sneeuwdag nr. 4 op komst.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Heb ik ook de indruk. Ik vind gfs stukken beter zunne.

 • maxim vh

  Gebeurde een aantal jaren geleden ook wel eens dat de pluimen naar het einde warmer werden, soms werd er dan een dooiaanval ingezet met bijhorende sneeuw, waarna alles terug werd afgeblokte en de vorstperiode verlengd werd.

 • Rizky Taufik

  Zoals hier dus.

 • Chris Meire

  oh oh, scherpste kantjes gaan dr af lijkt mij. knabbel ingezet misch?

 • Zie ook onze GIF animatie op Facebook: https://www.facebook.com/NoodweerBenelux/

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • maxim vh

  West Vlaanderen heeft gisteren al een groot deel gekregen en zullen het vandaag met regen moeten doen. In het binnenland zal de regen over gaan in sneeuw als de intensiteit hoog genoeg is. Na de neerslagzone zal alles weer dooien met uitzondering van de Ardennen. Ik denk wel dat dit enkel kan als de neerslagzone zich aan het afgesproken uur houd (tussen 17 en 18u in het binnenland) want valt deze vroeger dan zal het eerder regen zijn.
  Gaat hier wat worden (noorderkempen) als de vorst intreed, na vanacht is alles hier klets nat met zelfs op plaatsen een beetje wateroverlast! En de komende dagen zal dat water niet echt de tijd hebben om weg te trekken…

 • Lander Michielsen
 • Gilbert Dekeyser

  Als je nu naar buiten kijkt, is het amper te geloven dat het straks gaat stormen…

 • Chris Meire

  ja maar ik vrees dat dat winterse buien zijn bij oplopende temperaturen en dus einde winterperiode. ik persoonlijk haat sneeuw bij dooi invallen. bied geen perspectieven

 • maxim vh

  Nee hoor die gaat niet oplossen. Vergeet niet dat buienradars op lange termijn (meer dan 2u) al snel heel slordig worden.

 • Robby Roels

  Het nadeel aan oostenwind. Kurkdroog of heel zwakke storingen.

 • Michael

  Hopen dat daar eind volgende week nog verandering in komt. Laagje sneeuw erbij zou toch zeker wel wenselijk zijn.
  Kan de driepvrieskou ook langer stand houden

 • Tim Veeckman

  iemand een gokje ivm de neerslagzone die vanover UK komt …

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier in Oost Brabant ook maar een drabdekje.

 • Dreten Vogelteten

  volgende week enkel droge vrieskou

 • Robby Roels

  Das het effect van de “beschermende vleugels” Van de uk. Tegen dat het hier is is het meeste er daar al uitgevallen :-p

 • Michael

  Bij mij nog niet.

 • Tim Wendy van Langenhove

  volgens ik zie lost die neerslagzone toch traag op tegen dat het de kust bereikt.

 • Tom Salembier

  De belangrijkste vraag . Wa is het vooruitzicht vo sneeuw ( van betekenis ) volgende week want dan hebben we de benodigde temp. Ik zie veel grafieken en info over ” de winterstart ” maar nergens word er iets vernoemd van ” echte sneeuw ” .

 • Peter

  Das tricky, vlokken zal je wss wel zien in het begin. Tijdelijk sneeuwdekje is mogelijk, maar gaat snel over in regen en zal vervolgens snel verdwijnen. Dus geen te hoge verwachtingen :p

 • Kim Jaspers

  Enkel wat gebroken sneeuwdek, gesmolten dus.. Om 3u vannacht had ik rond de 2cm dus volledig volgens de voorspellingen. Ik zet mijn sneeuwgeld in op dit weekend en zondag/maandagnnacht 🙂

 • Dankjewel Kris, jullie zijn de eerste lijn die ons feedback kan verschaffen. We zijn nu druk op zoek om het platform Noodweer Benelux verder professioneel in de markt te zetten met sponsors, mensen binnen de IT, specialisten binnen marketing. Als jullie mensen kennen die ons willen helpen, 1 adres: info@noodweer.be

 • Robby Roels

  Na de middag.. slechte timing helaas..

 • Een zeer goede vraag Chris. In principe denk ik dat isothermie (afkoeling van de luchtkolom) zowel tijdens de nacht als overdag evenveel effect heeft. Al is het overdag misschien iets moeilijker vanwege de dagelijkse gang en zonneschijn.

 • Chris Meire

  Vraagje. Heeft isothermie evenveel effect overdag als s nachts?

 • Kris Steyaert

  Proficiat!! ‘tis hier dan ook redelijk verslavend (in de goede zin van ‘twoord he) 😉

 • Alex Heyman

  goe bezig !!!!

 • Alex Heyman

  mogelijkheid voor sneeuw bij ons aan de kust?

 • Ela ela Rizky, 10 cm onder voorbehoud van de weermodellen ECMWF en Harmonie hé. Altijd zijn dat soort zaken met de nodige onderbouwing en nuance te lezen. Wat mij betreft absoluut geen triestige situatie gisteren, ik heb potjandorie thundersnow waargenome. Mijn winter is wat dat betreft nu al geslaagd 😉

 • Stephan, de indruk? 😀 Amai, de bom is hier ontploft afgelopen 24 uur. Combinatie 97.000 volgers op FB en 28.000 op Twitter heeft een enorme stroom aan nieuwe mensen op gang gebracht.

 • Dat horen we graag!

 • Laurenz

  ook just gezien via be.meteox.com arriverend na de middag aan de kust

 • Peter

  Die hebben geen last van een warme noordzee :p Pak sneeuw daar lokaal.

 • Stephan Valcke

  Wat een neerslag gebied ligt daar weer klaar net boven Londen zeg

 • Laurenz

  eindelijk,disq marcheert weer gasten

 • Scalle999

  Hoop doet leven 😀

 • Rizky Taufik

  Dacht ik ook toen ik dit las.

 • Rizky Taufik

  Is al een paar als opties, zowel bij EC als bij GFS, voorgekomen. Nee de winter is nog niet gedaan.

 • Stephan Valcke

  Azorenhoog en lagedrukgebied Groenland is gelijk aan wc toch

 • Laurenz

  Everbeek,tegen Geraardsbergen

 • Laurenz
 • Rizky Taufik

  Kan kloppen op mijn traject van Ninove naar Brussel enkel en alleen witte sneeuwlandschappen. En bij jou?

 • Rizky Taufik

  Sneeuw van Ninove tot Grimbergen.
  Sneeuwdag 3 is een feit.

 • Stijn Albrechts

  hier (Brecht, N-Antw) toch sneeuw nu (09.08u)

 • Sven
 • Kim Jaspers

  Is wel degelijk een kaart van zaterdag op zondag middernacht hoor 😉

 • Kim Jaspers

  Jups weer veel te hoog. Zondag amper 2°C binnenland en maandag 0°C

 • Kim Jaspers

  Weerman Eric Goyvaerts Radio 2 (Vlaams-Brabant) zei deze ochtend dat er dit weekend nog verschillende buienlijnen overtrekken met mogelijke sneeuwtapijten (afhankelijk van tijdstip/regio..). Volgende week minima tot -10°C en maxima rond -4°C voor het binnenland

 • Valerie Steen

  Hier moet ik je gelijk geven. Zelfs in Roeselare is de sneeuw blijven liggen tot rond middernacht en deze morgen om 7u lag er nog steeds wat sneeuw op de auto’s. Smeltende sneeuw is voor mij nog steeds sneeuw dat onmiddellijk smelt als deze de grond raakt. En trouwens, alle sneeuw smelt vroeg of laat 😉

 • Kim Jaspers

  Naessens moet toegeven dat hij met dichtgeknepen billen zal hebben gezeten 😉

 • Nielss Gulabsonn

  Jongens, elkaars mening afbreken is niet aan de orde 🙂 geniet lekker van het stormweer en de winter!

 • Kim Jaspers

  Duimen!! AO gaat 2e helft van de maand negatief volgens de voorspelling van gisteren.. ben benieuwd.

 • Kim Jaspers

  Hoor net dat er in de regio Halle (Vlaams-Brabant) een mooi sneeuwdek van een paar cm ligt. Is in vogelvlucht amper 30km meer landinwaarts van mijn thuisbasis.

 • Michael

  Gewone regen helaas (sorry). Ben er net doorheen gereden.

 • happy godutch

  Ec46 komt terug met azoren hoog en lage druk groenland over 2wkn en aangezien nog geen enkele voorspelling deze winter is uitgekomen moet het een keertje toch raak zijn

 • Robby Roels

  Delen van Henegouwen zijn ook niet slecht. (Streek rond la-louviere)

 • Peter

  Ik heb het gehoord en op de vraag blijft de sneeuw liggen was het antwoord NEE ENKEL SMELTENDE SNEEUW, enkel tegen morgenochtend een drapdekje IN DE WESTVLAAMSE HEUVELS mogelijk. Inderdaad vanmorgen ligt het hier op de hoger gelegen stukken nog altijd wit met een tapijt, ikzelf zit op 60 meter hoogte en hier nog een drapdekje dus heeft hij toevallig gelijk voor dit moment maar gisterenavond lag hier vlot 3-4 cm en daar zat hij compleet naast. Beelden gezien op hln van de markt van Brugge? Dat noem ik geen smeltende sneeuw ze

 • Laurenz

  gazettepraat he man.en da is gebasseerd op kaaten van gisterenmorgen.en das van meteoservices van vtm die voorspellen altijd ne graad of 2-3 te hoog

 • jurgen
 • Kim Jaspers

  Ik zie toch nog sneeuwdekkansen de komende dagen voor Vlaanderen.. volgens EC zelfs op maandag nog. Geen pakken sneeuw uiteraard.. maar een paar cm kan zeker lukken voor we de vorst induiken. Momenteel idd nog drapdekjes maar dat was voorspeld.. In regio’s van Oost-Brabant en Limburg ligt er wel al een mooi wit tapijt momenteel.

 • Arjan van der Wal

  Gisteravond lag hier naast rotterdam zon 2 a 3 centimeter. Tis nu allemaal al foetsi

 • Dreten Vogelteten

  sneeuw: ja. Mogelijks zelfs veel. Blijven liggen? Neen. Koude komt pas vanaf +/- dinsdag, alles wat ervoor valt zal dus smelten.

 • Dreten Vogelteten

  dat is geen kaart van morgenavond maar van zondagavond. En volgens dezelfde GFS is er zondag in Vlaanderen overal een positieve temperatuur

 • Stephan Valcke

  Ik heb hier stilletjes aan de indruk dat het een tweede Facebook pagina aan het komen is. ..

 • Tommy16

  Dankje 🙂

 • Bradley Lems

  Nu moet ge ook uw staart niet intrekken ze,gisteren ging het ook zo gemakkelijk om geert af te breken. Als gij een voorspelling doet als weeramateurs en ge zijt mis ga ik ook geen compassie hebben.

 • Robby Roels

  Het zou toch moeten kunnen.. ijsdagen, ok. Maar daar moet toch een laag sneeuw bij vindt ik.. jammer dat de sneeuwprognoses voor het lage deel van de lage landen niet zo super zijn momenteel. Sneeuw dat regen wordt en drabdekjes zijn het nog net niet 🙂

 • Kim Jaspers

  EC op de erg lange termijn toch weer met die IJsland/Groenland-aspiraties.. het mag van mij!! 🙂 uiteraard nog veel te ver weg. Eerst maar eens een reeks ijsdagen en hopelijk kunnen we met een klein laagje sneeuw de vorst in komende week. https://uploads.disquscdn.com/images/e5ead9addb0885105879318a9fd7f786dcc27f4a3e7e1e31d3c4ff123cccb1f6.png

 • Dreten Vogelteten

  kort na de middag dus, zo te zien

 • Dreten Vogelteten
 • Tommy16

  wanneer gaat het vandaag nog sneeuwen aan de belgische kust en westvlaanderen kan iemand dat zien rond welk uur aub? heb de indruk dat de wind hier de wolken openhoudt zodat er geen sneeuw kan vallen en de wolken gaan ook veel te rap.

 • Daniel
 • happy godutch

  niks nada nak hier in westen van zuid holland

 • Robbe Maes

  In Turnhout lag daarnet nog nog een centimetertje sneeuw op het gras en het zand, na een zware sneeuwbui van 15minuten ziet alles weer wit. Nu blijft het licht sneeuwen!https://uploads.disquscdn.com/images/44ddabb5910242a37e0e2cdb3965379e84156d9ec29d5ef7a7f6268d67c90fa0.jpg

 • Robby Roels

  https://uploads.disquscdn.com/images/ca568f240d31dee4f3a0e66d549f6133a8ec2e357e230d9290d6adf1fe6b0ddd.jpg foto genomen te La-Louviere. Uiteraard was ik hier niet aan het rijden 😉

 • Stephan Valcke

  Het zou mij niet verbazen dat vanmiddag tijdens de passage van een nieuwe buien lijn het her en der opnieuw wit komt te liggen. Er is afgelopen 24 uren liefst 29 liter regen gevallen. Dan is het logischer wijze moeilijk om een sneeuwdek te behouden hè. Trouwens tussen Kortrijk en Waregem nog altijd sneeuw resten

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Rizky Taufik

  Waar zie jij dat? Max. 2 graden op zondag en op Maandag max. 0 a 1 graad. Dus geen temp ruim boven nul hoor ook niet aan de kust.

 • Van Laethem

  Absoluut niet ook hier alles bijna weg

 • jurgen

  Zo-ma temp nog altijd ruim boven 0 gr overdag .

 • Rizky Taufik

  Op basis van GFS zouden we morgenavond de meeste kans maken op blijvend sneeuwdek en dat voor gans Belgie.

  https://uploads.disquscdn.com/images/f064a713f85862e339f3bcb84f7b61779d21f018561454fa13408e407aa28fe5.png

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Heb de indruk dat disq terug werkt

 • Robby Roels

  Buien. Dus ik zou zeggen.. laat u verassen 🙂

 • Michiel

  Hoe zit het met de verdere sneeuwkansen in gans het land, volgende nacht? morgen? daarna?

 • Rizky Taufik

  Voila en dat was moeilijk te voorspellen, dus als weerman/vrouw, maak je altijd een gemiddelde.

 • Rizky Taufik

  Ga er niet verder op in, want ge zijt weer aan het muggenziften. Drabdek of niet, het lag even wit in jullie regio. Back to topic aub.

 • Rizky Taufik

  Da was een voorspelling van Noodweer zelf later in de avond, fronste mijn wenkbrauwen toen ik dit las Frank ging voor 5 cm op sommige plaatsen en hun eerdere verwachting was 2 a 3 cm. Verder geen commentaar meer, want anders belanden we terug in een eindeloze discussie.

 • Robby Roels

  Mensen. Geen reden om jullie op te winden.. 🙂 ben voor de job net aangekomen te la-louviere met de goederentrein en onderweg heb ik plaatsen gezien waar het mooi wit lag, maar ook plaatsen waar ze helemaal niks lag, willekeurig door elkaar. Ik denk dat de “wel sneeuw-geen sneeuw” factor echt wel afhing van een paar cijfertjes na de komma.. want praktisch overal is effectief neerslag gevallen.

 • Bradley Lems

  Ja 10 minuten, geef het toch op man. Voorspelling was dat het eerder een drabdek ging worden in wvl en is dan ook uiteindelijk geworden. Hier is alles zelfs weg. Waarschijnlijk door de wind al alles opgedroogd.

 • Michiel

  Drapdekje? De sneeuw heeft hier minstens 2 uur blijven liggen … en totaal wit, drapdekje is wat anders hoor

 • Daniel

  Idd, en er was zelf met moeite echte sneeuw verwacht voor west vlaanderen, dus al bij al val het toch nog mee, hier in Oudenaarde lig er nog een mooi laagje op het gras 😃😃

 • Bradley Lems

  Idd dat had ik toch ook vernomen.

 • jurgen

  Ligt er 10 cm in brussel mss ?

 • Ian Vasquez Badilla

  Ongeveer 7 cm sneeuw hier in Wageningen die nu rap aan t smelten is. Toch een leuke verassing ☺️

 • jurgen

  Drapdekje kon wel had hij gezegd .

 • Rizky Taufik

  OMG, weet ge wa maak uwe Geert tto president. Niet ging blijven liggen? Ofwel ben ik blind, maar ik wel degelijk foto’s gezien van in het westen en aan de kust waar de sneeuw bleef liggen hoor, misschien tijdelijk, maar de sneeuw bleef toch een tijdje liggen.

 • Bradley Lems

  Zo te zien aan de reacties heeft wvl zijn deel niet gehad? Ik had geen sneeuwdek hier aan de kust verwacht dat ging blijven liggen. Wel had ik sneeuw verwacht en was dan ook een mooi beeld gisteren. Degene die geert naessens afbreekten, hij had uiteindelijk wel gelijk dat de sneeuw niet ging blijven liggen.

 • Rizky Taufik

  Hier toch kouder hoor gedurende de nacht dan in het westen.

 • Rizky Taufik

  Ik woon wel niet in het westen hoor. Trouwens Geert had geen sneeuw voorspeld voor gisterenavond en wat is er gebeurt in West-Vlaanderen en aan de kust.

 • steve

  Momenteel hevige sneeuwval man man man blijft zelfs liggen , kleine neerslag band net boven testelt:) 🙂 🙂

 • Dreten Vogelteten

  vandaag, komende nacht en morgen steeds positieve temperaturen voorspeld. De vorst valt pas in volgende week! De wetten van de fysica laten zich niet omplooien: alles wat nog valt de komende 40h zal wegsmelten

 • jurgen

  Ook dit weekend blijft het te warm voor sneeuw , Geert Naesens zit er wel pal op hoor . Zie het volgende week ook allemaal nog wat afzwakken ook . Sommigen zijn wat te voorbarig altijd , maar dat is dan weer mijn mening .

 • Dreten Vogelteten

  daar spraken ze van, maar je moet wel alles lezen bij die kaarten hé. Zelfs hier op de site staat het letterlijk bij de sneeuwvoorspelingskaart dat ze géén rekening houden met de omgevingstemperatuur! Maw, het kan zijn dat ze 5cm voorspellen die even blijft liggen, maar als de temperatuur positief is, gaat die wegsmelten!

 • Jan De Keersmaecker

  Waarom spraken ze dan van 2-5 cm in het binnenland ?

 • Dreten Vogelteten

  dat was toch te voorzien? De temperaturen waren allemaal positief voorspeld, hoe kan je dan verwachten dat de sneeuw ging blijven liggen?

 • Michiel

  Dan weet je hoe het voelt om 3 keer teleurgesteld te zijn in mijn regio 😉

 • Rizky Taufik

  Had er ook meer van verwacht, maar er komen nog kansen genoeg hoor dit weekend. Nadeel was dat het nog iets te warm was gisteren overdag.

 • Jan De Keersmaecker

  Ook hier een enorme teleurstelling en verwacht dus ook niet veel meer van komend weekend…

 • steve

  Dries Scherpenheuvel niks nopes , enkel hevige regen en enorme plassen water, zéér raar geen verklaring voor

 • steve

  Awel Rikzy Regio scherpenheuvel( vlaams brabant) enkel een vlok natte sneeuw , dikke plassen water , voor mij 1 van de grootste teleurstellingen ooit, heb 3uurtjes geslapen, had hier meer van verwacht, zeker voor binnenland.

 • Rizky Taufik

  Toch nog redelijk wit buiten, ondanks de regen die er is gevallen. Vergelijkbaar met afgelopen weekend en de mandag daarvoor. Sneeuwdag nr. 3 is een feit te Ninove.

 • Van Laethem

  Pajottenland ligt klein beetje wit. Nu opnieuw flinke regen. Geen sneeuw meer. Ook nog behoorlijk veel wind.

 • Robby Roels

  Sint-Lievens-Houtem: korrelhagel/sneeuw met donderslag

 • lieven

  Affligem, 0,5 graden, sneeuw gaat over in sneeuwregen. Landschap wel mooi wit.

 • Alex Heyman

  Klopt. Hevige hagelbuien en onweders

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Ja eindelijk de sneeuw is er.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  @driesdenolf:disqus weet je het al?

 • dEslectic

  Intensiteit neemt in Brugge nu even toe. Korrelhagel eerder. Kmi radar meest correct. Andere zien de regen zone veel verspreider heb ik de indruk. Net donderslag

 • Lorenzo Secelle

  haha ja verder kon ik nie zien, wel ff buiten geweest en toch wel cm of 3 int gras. nu wel overgegaan in regen/smeltende sneeuw

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Het gaat hier ook beginnen. Smeltende sneeuw nu. Valt er wel goed uit. En temp daalt goe nu 2graden

 • Robby Roels

  Sint Lievens houtem (O-VL). Windveld is gearriveerd en de sneeuw is overgegaan in regen. temperatuur buitenthermostaat is nog steeds 0.0

 • Lander Michielsen

  matige sneeuwval in hertals en opkomende wind! 😀

 • Gilles Ruelens

  Duffel veel wind en toch 1 cm sneeuw, not volop bezig. Dauwpunt 0,5

 • Tim Veeckman

  op de tuintafel zeker ? 🙂

 • Rizky Taufik

  Alles ten oosten van die lijn heeft meer kans en hoe verder van die lijn hoe beter.

 • Robbe Maes

  In Turnhout nu een centimetertje, en er komt nog een pak op ons af zo te zien! https://uploads.disquscdn.com/images/72d42421006553de047b65708620c24d862d2221f6cba80fc698572f43c0da38.jpg

 • Alex Heyman

  👍👍

 • Laurenz

  Liggen nog wat sneeuwbuien op de loer.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Dus als ik het dan goe begrijp hoe dieper het binnenland in meer kans dat het blijft liggen?

 • Laurenz

  En tegen morgennoene is ze hier uk wss wel were wiggesmoltn,of zelfs vroegere,alst nen troost kan zijn.?

 • Alex Heyman

  Komt er vannacht nog 2e sneeuwzone vr regio Brugge? Ben momenteel aan het strooien.

 • Rizky Taufik

  Was ook de verwachting. Alleen ten westen van Antw./Gent/Kortrijk zou veel minder sneeuw blijven liggen dan alles ten oosten daarvan.

 • Laurenz

  Joat,kweetn,Kanne de uk niet oan veranderen hej, ke mijzelve nie gemokt uk wur

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Nog een 20minuten volgens radar. Wind steekt terug aan.

 • Filip

  Regio Mechelen tegenvaller , we zullen straks wel zien ….dauwp -0,1 en temp + 0,5

 • Lorenzo Secelle

  oosterzele: wind neemt serieus toe en nog altijd sneeuwval, ondertussen al een laag van 4 cm

 • Dirk Vandenbroecke

  Sneeuw gaat hier in Gent ook terug over in regen nu,temp gaat ook omhoog,bijna 01h

 • Laurenz

  Peist dirk

 • Laurenz

  Om de trekrichting van de neerslagzone perfect te zien evolueren kijk je best op be.meteox.com

 • Dries Denolf

  Laurenz, gie ka toch soms tkieken uutangen; onnozeloare; 🙁

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Ze zen hie allemol aant slaopen zekes

 • Laurenz

  En wuldere weun hogere op 119mbeuven de zeespiegele

 • Laurenz

  Awel, menere tis om te zeggen dat in giesbergen is,z-o vloandrn

 • Dries Denolf

  gfs 18 daarentegen onophoudelijk ijsdagen vanaf maandag tot einde van run (28/01); maar met 2 woorden spreken, want is foprun

 • Dries Denolf

  Is zo in gans W-Vl – stormveld trekt over

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  En ware is hiere wirre

 • Peter
 • Rizky Taufik

  zeg maar ietsje minder, maar nog altijd veel beter dan GFS.

 • Dries Denolf

  ewel, menere ongeduld

 • Rizky Taufik

  Hier neemt de intensiteit ook terug toe. Zal nog zeker tot 3 uur aanhouden als ik de radar mag geloven.

 • Dries Denolf

  gfs18 terug erg koud: ijsdagen vanaf maandag tot einde van run (28/01)

 • Laurenz

  Jup,Jup rizky,zeker nog een uurke of 2,laat ze maar doen!!!

 • Laurenz

  Hier valt de sneeuw nog altijd met bakken uit de lucht,+forse wind nu ook.

 • Filip

  In Mechelen blijft het eindelijk ook liggen … Wat verwacht je nog tot de ochtendspits ? Dauwpunt 0.1 , temp 0,7 en dalend .

 • Dries Denolf

  EC iets minder, gfs iets beter, dus al bij al niet veel veranderd

 • Dries Denolf

  W-Vl: hevige storm bij oplopende t° en regen. T° zal wel weer dalen na doortrekken windveld

 • Robby Roels

  Zopas een wandelingetje gemaakt in de sneeuw, me zo goed mogelijk ingepakt, maar druipnat terug thuisgekomen. De sneeuwval momenteen in combinatie met de wind is venijnig te noemen.. (sint-lievens-houtem)

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Is dat de tweede neerslagzone?

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  De wind is hier nu precies geminderd. Oog?

 • Domien

  Trouwens al de sneeuw die er lag is al terug verdwenen, temperatuur van 0.2°C naar 1.5°C in een korte periode! Nu terug hevige regenval!

 • Rizky Taufik

  Kijkende naar de radar zal het hier nog een tijdje doorgaan met sneeuwen. Ik voorspel nu al een zware ochtendspits.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Nu iets anders heeft iemand de kaarten bekeken?

 • steve

  Inderdaad:) nu hevige regen hier, word snel kouder , overgang bezig naar sneeuw wss ?

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  wat een contrast in temp. Dat kan dus kloppen die vijf graden Alle 4,5.

 • Domien

  Ondertussen in Ieper: Gevaarlijke toestanden! Bomen zijn ontworteld, brandweer is bezig met deze weg te halen! Wie niet op de weg moet, blijft er beter weg!

 • Dries Denolf

  Samen sterk? Nu wel, maar als de kleine uurtjes komen…

 • Filip

  Blijft nog niets liggen , t 1.8 dauwpunt 0,7

 • Tim Veeckman

  kijk eens op de temperatuurkaart bij meteociel… dan ga je begrijpen tot waar de koude reeds is 😉

 • Steven Vd Meulen
 • Dries Denolf

  Oostwaartse beweging sneeuwfront nu duidelijk merkbaar

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier nog 5graden op de thermostaat. Kan het zijn dat de tweede zone binnen aant komen is?

 • Dries Denolf

  meldingen van hevige sneeuw A’werpen

 • Tim Veeckman

  hier in oudenaarde blijft ze ook met moeite liggen… 15minuten dikke vlokken;. en verdr lichte sneeuw … smelt allemaal weg ..

 • Jeroen Maes

  Klopt heb wel wat geduld nodig gehad. 😉
  2 uur geleden begon het aan de kust denk ik en heeft toch 2 uur geduurd, zonder regen ligt de sneeuw er morgen nog zeker.

 • steve

  Das waar 🙂 morgen gaan we moe zijn Dries jij moest 6uur opstaan zeker ? ik 5 troost u 🙂 🙂

 • Dries Denolf

  Antwerpen, Ninove, Dilbeek: komt dichterbij

 • Robbe Maes

  In Turnhout nu ook sneeuw, direct dikke volkken bij 1graad!

 • Dries Denolf

  Geduld is een schone deugd

 • Rizky Taufik

  Das raar, hier te ninove, blijft het wel goed liggen.

 • Jeroen Maes

  Regio Antwerpen, geweldige sneeuwval! 10 minuten geleden begonnen en al minstens een laagje van een centimeter.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Wel veel wind ma nog ca va en hier en daar voel ik een drup vallen.

 • lieven

  Aalst hevige sneeuwval sinds 30min maar nog temperatuur van 2 graden, blijft nog niet liggen.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Mechelen das nog een stukske van hier. Ma komt wel dichter

 • steve

  Dat komt in de buurt ik blijf op 🙂 dank u!

 • Rizky Taufik

  Wat een zalig weertje nu. De sneeuw valt er goed uit. Geen zicht hoeveel er al ligt, daar het donker is. Regio Ninove.

 • Dries Denolf

  Nochtans hebben verschillende forumleden gewaarschuwd dat plaats en hoeveelheid sneeuw onvoorspelbaar zou zijn. Nog wat geduld

 • Jan De Keersmaecker

  In Grimbergen af en toe een stevige rukwind te horen

 • steve

  Dat geduld word op de proef gesteld 🙂 pff ga vlug 5uur zijn morgen:)

 • Rizky Taufik

  Al een paar minuten aan het sneeuwen te Ninove – 25 km van Brussel. Opvallend; wel nog altijd windstil

 • Filip

  Mechelen nu ook begonnen ….

 • Paulus Piet

  Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) in een tijdsbestek van 45 min. een kleine 5 cm. Goede ‘plak’ sneeuw ook nog. 😉

 • Filip

  Regio Mechelen heeft ook prijs , dikke vlokken

 • Dries Denolf

  Zou nu ongeveer koekenbak moeten zijn

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Ga vlug eens voelen buiten kwa wind 🙂

 • Dries Denolf

  Eens te meer; respect voor oude mensen en wat geduld hebben 🙁

 • Dries Denolf

  Nee, komt omdat oog van depressie bij jullie nog niet voorbij is getrokken. Nog even geduld, sneeuwmeldingen uit Brabant, omgeving Brussel beginnen binnen te lopen

 • Dreten Vogelteten

  temperaturen lopen weer wat op

 • Stijn Albrechts

  eindelijk, sinds 5min valt ze nu ook in Brecht (N-Antw)….dikke natte vlokken, maar toch….sneeuw

 • steve

  Ik krijg ook dit gevoel, hier ook noppes

 • Steven Vd Meulen

  Dilbeek heeft ook prijs nu 🌨️🌨️❄️❄️

 • Gilles Ruelens

  Ok wind is toegenomen en komt nu uit noorden (3Bft) Dauwpunt is ook 2,7 °C (-1,1°c op 10 minuten). Ik hoop dat de sneeuw snel gaat beginnen 🙂

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Kan het zijn dat de regen/sneeuw zone oplost bij het binnen komen vant centrum?

 • Rizky Taufik

  En de sneeuw is gearriveerd in Ninove. 3de keer dat er sneeuw valt deze winter.

 • Jens

  is inderdaad terug begonnen wel smeltende sneeuw terug maar wat een wind momenteel

 • Dries Denolf

  T° daalt terug als het begint te sneeuwen. Ook in Brugge lichte stijging

 • Steven Vd Meulen

  Via de webcams van verkeerscentrum zie je de sneeuw goed vallen in Gent

 • Tim Veeckman

  ik gebruik alles wat ik vind 🙂 en bepaalde radars tonen toch een iets minder wordende activiteit naarmate het landinwaarts schuift … niet ? je ziet op die van het kmi bv mooi de scheiding vand e luchtstromen… nog ZW tot over brussel en zuidelijker en WNW ong daarboven

 • Kurt DH

  Temperatuur blijft hier maar stijgen, nu al 4,2… 20 km verder is het amper 1,3 🙁

 • Dries Denolf

  Brugge van tzelfde

 • steve

  Ok, hoor nu wel donder 🙂 ja zit in de buurt , maar heb indruk dat aan oplossen is , kan dit ?

 • Jan De Keersmaecker

  Meeste neerslag lijkt al voorbij, of heb ik dit mis?

 • Dries Denolf

  googelen op sneeuwradar en dan buienradar.be of .nl

 • Dries Denolf

  Sneeuwradar eens bekijken. Dan merk je een tijdelijke sneeuwloze zone in het centrum

 • de radar van Wetteronline.de kunnen wij alleen maar adviseren.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Laat het niet oplossen. Welke radar volg je

 • steve

  Regio scherpenheuvel ook niks neerslag momenteel ook veel wind, waar blijft de sneeuw? 🙂 zou om 5uur op moeten staan, ik kan maar niet in men bed nu 🙂

 • Robin van Hove

  sneeuw in Kalmthout .. best dikke vlokken nog ni lang geleden begonnen ..

 • Tim Veeckman

  het lost deels op ofwel vergroot de depresiekern.. zie je toch goed op de radars momenteel…

 • kjell
 • Dries Denolf

  Thxs. Bij jullie zou het feest nu ook ongeveer moeten beginnen

 • Dries Denolf

  Heb die op andere site becommentarieerd. Het gaat toch over details en is niet zo dat er plots enkele graden bijkoimen. De ijsdagen blijven

 • Rizky Taufik

  Nog alitijd niks hier.

 • Dries Denolf

  Eens 5′ buiten gaan en je zult wel anders spreken: maar is in elk geval (nog) geen storm

 • Rizky Taufik

  Nog altijd niks van sneeuw hier. Strange, maar wel een sterk opkomende en koud aanvoelde wind.

 • Laurenz

  Weet ik,je moet naar meteox.be kijken,daar zie je dit goed

 • Dries Denolf

  Volgens sneeuwradar wel. Hier in Brugge in elk geval herbegonnen bij 0.9°

 • Tim Veeckman

  oudenaarde al witjes aant komen !

 • Dirk Vandenbroecke

  ://uploads.disquscdn.com/images/6e352dc471366b6d43c2f910273a6bb43b69b3421f55e563162f33d6eaf3d715.jpg

 • Dries Denolf

  Zou nu ongeveer van dat moeten zijn

 • Dries Denolf

  Klopt; oog bevindt zich momenteel over centrum. Nog even geduld

 • Paulus Piet

  Ja heel apart. Gebiedje trok over Axel richting Terneuzen, langs Hulst af klopt.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier ist gedaan met regen. 😥 De wind komt wel goed op.

 • Laurenz
 • Dries Denolf

  Volgens sneeuwradar is neerslagzone zich aan het uitdiepen en komt straks het centrum ook aan de beurt. Je moet maar eens checken: heel eigenaardige situatie

 • Koen Sap

  Torhout : regen en sneeuw gemengd (begint trouwens al aardig te smelten). Maar vooral de wind is nu plotseling sterk opgedoken.

 • Willem

  En dooi met de harde wind nu

 • Dreten Vogelteten

  hier is het gedaan met sneeuwen. Behalve wat wit op de auto’s is alles al weg

 • Thomas Verstraete

  Klopt het dat er geen reacties meer doorkomen op het artikel winterdiscussie, worden er geen geplaatst of is er iets mis

 • Dries Denolf

  Eindelijk positieve berichten van O-Vl

 • Dries Denolf

  Herbegonnen. En als je de buienradar bekijkt is de sneeuwzone zich verder aan het uitdiepen, nu ook Nl. Kan nog veel bijkomen vannacht

 • Dries Denolf

  Moet impressionant zijn. En zo dichtbij en zo’n verschil. Hulst?

 • Jan Soenens

  Gent …OMGG

 • Robby Roels

  temperatuur volgens buitenthermostaat gekelderd naar 0.0 graden (St-Lievens-Houtem). Ik heb geen weerstation dus moet het maar met dit 🙂

 • Stephan Valcke

  Eventjes terzijde, er is vandaag al zo een 20 liter regen gevallen in Kortrijk. Kan tellen hè

 • Laurenz

  Hier ist begonnen,dikke vlokken Zenne rizky,even geduld tkomt af binnen 5min

 • Dirk Vandenbroecke

  Machtig dikke vlokken nu in Gent

 • Dries Denolf

  We trekken ons plan, Nicolas, zo erg is het ook niet. Toch fijn dat je het meldt

 • Kim Jaspers

  Momenteel nog +4,4°C in Bever en ZZW dus de windsprong moet hier nog gemaakt worden…

 • Stijn Albrechts

  begint nu stilaan te switchen van regen naar natte sneeuw

 • Stephan Valcke
 • Dries Denolf

  Buienradar vraagt inderdaad even geduld nog voor centrum. Zou nu ongeveer koekenbak moeten zijn

 • Rizky Taufik

  Ik hoop het, want als ik die berichten lees van regio Gent en zo, ziet het er zeer spectaculair uit.

 • Dries Denolf

  Ken ik een erte van goed é

 • Dries Denolf

  De betrouwbaarheid van de grote modellen ligt zo dicht bij elkaar, dat het zinloos is om te zeggen dat de ene beter is dan de andere. Maar zoals je zegt, nu zat gfs er boenk op

 • Kim Jaspers

  Hier ook nog altijd niets.. zal wel komen zeker als ik de berichten zo hoor 😉

 • Rizky Taufik

  Hier ook nog niks.

 • Dries Denolf

  Allé, ik vind nu toch ook dat we de lat niet te hoog mogen leggen. We hebben al meer gekregen dan verwacht. En we zullen nog sneeuw krijgen. Die schoonheid kunnen ze ons niet meer afnemen. En gaan we de vries we(e)k(en) in zonder sneeuw, dan is het ook maar zo. Ze kunnen ons in elk geval niet meer afnemen wat we gehad hebben. Maar idd, hoe verder in het WE, hoe meer kans dat de sneeuw blijft liggen

 • Jens Pinoy Soenens

  Ben van Roeselare en nu ook ff gestopt. Dus normaal straks terug sneeuw voor ons?

 • Laurenz

  Raar hier nog niets

 • Onze excuses dat de weermeldingen niet live doorkomen, helaas een probleem bij de externe partner die we graag verholpen zien de eerstvolgende dagen. Bedankt voor jullie aanwezigheid!

 • Chris Meire

  Nee gestopt

 • Thomas Verstraete

  Nog altijd aan het sneeuwen daar?

 • Rizky Taufik

  Terug beginnen te regenen ten ninove. En wachten op de volgende sneeuw in 2 weken tijd, na afgelopen weekend en de maandag daarvoor.

 • Dries Denolf

  Heb ook net buienradar bekeken en je ziet inderdaad een korte opklaring, maar ondertussen is het al opnieuw begonnen. Centrum van het land moet nog even geduld hebben

 • Tim Veeckman

  sneeuw oudenaarde

 • Dries Denolf

  Dat betekent dus morgen rondjes rond Kortrijk rijden voor het werk ipv naar de Hoge Venen op en af te rijden. T° stabiliseert hier al een tijdje op 0.8°: neerslagsom 18mm

 • Robby Roels

  St-Lievens-Houtem sneeuw. Momenteel nog licht

 • tellen

  in moorslede nog geen bliksems gezien of onweer gehoord. wel helemaal geen neerslag nu het laatste kwartier. de sneeuw smelt wel, door de natte ondergrond denk ik.

 • Paulus Piet

  Kern van de depressie draagt zachtere lucht met zich mee. De koude lucht komt hier dadelijk om heen gedraait de Benelux in.

 • Dirk Vandenbroecke

  Tuurlijk 😉,meldingen van onweer beetje van overal in w en o vl en zeeland

 • Laurenz

  Mag nu wel beginnen komen want word ongeduldig.veel hoeven we hier niet te verwachten?

 • Paulus Piet

  Ja dit ia wel degelijk onweer! Check de bliksemradar op deze site maar. Dit onweer is gevaarlijker dan in de zomer, omdat het zich veel lager in de atmosfeer begeeft.

 • Laurenz

  Ik ook hier just buiten geweest,inderdaad het gevoel van stilte voor de sneeuwstorm.

 • Kim Jaspers

  Bever – Pajottenland op de grens met Oost-Vlaanderen (Geraardsbergen)

 • Dirk Vandenbroecke

  Bliksemflits id verte

 • Stephan Valcke

  Onweer in Kortrijk. Sneeuw blijft liggen. Temp nu 0.3 gr

 • Paulus Piet

  Momenteel onweer in Zeeuws-Vlaanderen. Ook niet verkeerd om te aanschouwen zo in de winter.

 • Rizky Taufik

  Jullie zijn meer gevoelig voor zee invloed van zodra de wind ruimt naar NW en tot 50 km landinwaarts.

 • Jens

  Hier is de wind enorm opgekomen – Locatie Koekelare

 • Chris Meire

  Blijft dat eigenlijk de hele nacht doorgaan in brugge?was dit de stormdepressie?

 • Rizky Taufik

  Dit pakken ze u niet meer af. De kop is er voor jullie ook af.

 • Rizky Taufik

  Moest effe naar de bank en mij auto temperatuur gaf ook 5 graden aan te Ninove. Vondt het wa bizar dat het nog zo warm was.

 • Jeroen Maes

  Normaal wel ja, koude lucht op hoogte is op komst en dan zou de neerslag moeten transformeren.

 • Rizky Taufik

  We zitten nu onder de kern van het Lagedrukgebied. Het is buiten muisstil en voelt aan als stilte voor de storm. Zie ook wa opklaringen, typisch voor het oog.

 • Kris Steyaert

  Droge sneeuw en onweer in het Oost-Vlaamse Ursel!!

 • Ian Vasquez Badilla

  Regen is overgegaan in sneeuw hier in Wageningen (Gelderland). Als het goed is zal het hier de hele nacht gaan sneeuwen

 • Jens

  Wind trekt momenteel aan hier te Koekelare

 • Valerie Steen

  Roeselare nog steeds sneeuw en blijft liggen….maar sinds een paar minuten “bliksem” te zien……Af en toe een bliksemlicht maar geen donder te horen. Is dit onweer of wat is dit?

 • Rizky Taufik

  We zitten nu duidelijk onder de kern het is buiten muisstil en voelt aan als stilte voor de storm – Locatie ninove.

 • Laurenz

  Hoe zit dat eigenlijk met de trekrichting van dit neerslaggebied,nu ist van zw naar no. Kan dit nog veranderen van NW naar zo?

 • tellen
 • Arjan van der Wal

  Rotterdam nu regen gemengt met natte sneeuw

 • Jens Pinoy Soenens

  Er komen meldingen dat het stopt met sneeuwen in Brugge, maar als je naar de buienradar kijkt ligt er toch nog een heel pakket neerslag klaar?

 • Stijn Albrechts

  Iemand een idee of die zone tot N-Antwerpen geraakt?

 • Bradley Lems

  Hoop er maar niet op want dan gaat de temperatuur positief blijven. Je moet juist hopen op geen wind :p

 • jurgen

  Nu ook al weer gestopt hier .
  Toch een kleine surprise .

 • Kurt DH

  Hier stijgt de temperatuur plots van 3 naar 3,6 graden… 🙁 maar ja de koude moet straks nog gaan komen…

 • Stephan Valcke

  Normaal, net voor de passage stijgt de temperatuur tijdelijk even

 • Jens

  Koekelare nu heel lichte korrelsneeuw + lichte smelt komt er meer aan voor de storm voorbij komt ?

 • Chris Meire

  Moet eerlijk zeggen,geen wind te bespeuren in brugge

 • Bradley Lems

  Idd maar ook dan zal het zeewater weer parten spelen. Zondag is voor mij de hoogste kans. Als het dan niet lukt gaat het saai koud droog weer gaan worden maar kom we zullen zien. Ik ga het nog niet afschrijven aangezien ik al sneeuw gezien heb 🙂

 • Dirk Vandenbroecke

  Waar?

 • Job V.

  Correctie, even buiten gestaan, het is toch wel een soort natte sneeuw.

 • Kim Jaspers

  Hier gestegen naar +5,5°C hoe kan dat nu?

 • Dries Denolf

  Zal idd smelten, maar morgenavond is alles meer afgekoeld en herbeginnen we

 • Michiel

  Hoelang blijft het nog sneeuwen in West Vlaanderen? Komt er nog meer aan?

 • Dirk Vandenbroecke

  Transformeert meer en meer in sneeuw nu in Gent,terug een halve graad af,+2,5 nu,gaat zeer vlug nu

 • Bradley Lems

  Geheel volgens de prognose van gfs. 21 uur +6 en om 00 uur -1/-2 dus credit for gfs 🙂

 • Robbe Maes

  Het KNMI gaat vanaf middernacht voor code oranje voor Noord-Brabant en gelderland er zou plaatselijk 5-15cm vallen. Dan zit ik goed hier in de Noorderkempen! https://uploads.disquscdn.com/images/cc64748fa6d59b4be607e490fa8754cc7f0be729e16bc272c775d28ccdcec31b.jpg

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Even tussen de weermeldingen. Ziehier de pluim van zuid oost. Minder goe dan de vorige. https://uploads.disquscdn.com/images/4d308c4d465b5e0931d2f16c6c96e6cfdd13695d025cc596cb1361541dfbcdf5.png

 • Dries Denolf

  En die stilte buiten. Heerlijk

 • Stephan Valcke

  Ondertussen 1.5 gr in Kortrijk. De natte sneeuw zal vlug overgaan in droge sneeuw nu

 • Bradley Lems

  Momenteel smelting van de sneeuw en volgens mij zal het geheel verdwijnen. Toegegeven een heel mooi zicht en eindelijk prijs in een lange tijd! Als de noordwestenwind opkomt verwacht ik niet direct sneeuw door het vermengen van de koude lucht met het zeewater maar kom dat ga ik morgenochtend zien. Verrassing of niet dit is een dag om in te kaderen voor de kust.

 • Chris Meire

  Oei oei.temperatuur stijgt in brugge van 0,7 naar 1,4 in 15 min in brugge

 • Stephan Valcke

  Wellicht na het front wat opklaringen maar door de wind zal dit weinig effect hebben op de temperatuur

 • Dreten Vogelteten

  temperatuur nu nog 1.5graden. Een uur geleden was het nog boven de vier

 • Dries Denolf

  Buiten op NWBNLX had niemand sneeuw voorspeld over gans Vlaanderen. En die het nog niet hebben: even geduld, de sneeuw is op komt

 • Stijn Albrechts

  Noord-Antwerpen (Brecht)….nada….

 • Bradley Lems

  Toch wel, zoals eerder vermeld blijven liggen ging niet gebeuren en dat zie ik momenteel gebeuren.

 • Robbe Maes

  Er komt nog wel wat aan zo te zien!

 • Dries Denolf

  Onvoorstelbaar hoe snel t° daalt eens het begint te sneeuwen: 19u: 6°, nu t° en dauwpunt nauwelijks boven 0

 • Dreten Vogelteten

  logisch, de grond is nog te warm. Maar geef toe: men had helemaal geen sneeuw voorspeld voor de kust

 • Dreten Vogelteten

  inderdaad, hier ook gezien

 • Jens

  zit soms een rustpauzes in precies

 • Dries Denolf

  Danke vanuut heel mun erte

 • Jens

  Koekelare in West-Vlaanderen 🙂

 • Chris Meire

  Is er kans dat dit er morgenvroeg nog ligt Nicolas? Hoe lang blijft dit nog duren?

 • Stephan Valcke

  Bluvn goan Dries

 • Dirk Vandenbroecke

  Eerste natte klodders in Gent nu,temp in vrije val 0,8 graden in 20min,+3,1 nu

 • Jens Pinoy Soenens

  Roeselare hevige sneeuwval. 0.4°C. kan dat nu dat het aan de grond vriest?

 • Robby Roels

  Ten Westen van de lijn Kortrijk-Gent-Amsterdam weinig kans tot sneeuwdek… “hold my beer!”, zeiden de weergoden 🙂

 • Duimen dat er snel een sneeuwdek wordt gevormd in de Benelux en daarna consolidatie van de vorst.

 • Dries Denolf

  Buienradars zijn ook maar mensen. Hier in elk geval continue, hevige sneeuw bij nog steeds snel dalende t° en dauwpunten

 • Bradley Lems
 • Jens Pinoy Soenens

  Lucht zit nog heel zwaar 😉

 • Stijn Albrechts

  waar is dit?

 • Nathan

  Idd Lichtervelde ook mijn straat al volledig onder gesneeuwd

 • Stephan Valcke

  Regen transformeert in sneeuw in Kortrijk. Spectaculaire temperatuur crash van 4.7 gr naar 2.3 gr in enkele minuten

 • Dries Denolf

  Lijn ligt nu over Brussel

 • Dreten Vogelteten

  nu ook hier zware sneeuw, in regio Kortrijk

 • jurgen

  Torhout gaat los nu
  2 cm in een half uur.
  Tact 0.8 gr

 • Dries Denolf

  Daarnet voor het eerst sneeuw weggeveegd en bij buurvrouwtje van 86. Lag al terug sneeuw aan begin toen ik gedaan had. T):0.9°: dauwpunt: 0.3°

 • Dirk Vandenbroecke

  Sneeuw in Eeklo nu ook,net bezig.Gent nog noppes 😒

 • Robby Roels

  En dit komt naar het diepere binnenland? waar zijn mijn bottinen, muts en handschoenen…. 🙂

 • Robbe Maes

  Dit is de eerste (en laatste) keer dat ik zou willen dat ik nu in Brugge woonde als Anderlecht supporter…;-)

 • Job V.

  In Schiedam (ZH) 2,3 graden boven nul en kletsnat door, ik denk, regen.

 • Nathan

  Komt er nog meer wow haha.

 • Chris Meire

  Thanx Ricky en tellen.3 jaar moeten op wachten

 • tellen

  nu ook sneeuw in moorslede !!!

 • Alex Heyman

  kan er iemand vertellen hoelang het witte goud nog uit de lucht in Brugge zal vallen??

 • Thomas Verstraete

  Sneeuw in Oostrozebeke

 • Rizky Taufik

  Nee ook niks te Ninove. enkel regen.

 • Rizky Taufik

  Ah dat is leuk ze. Zen zo content voor u. Geniet er maar met volle teugen van. Jij hebt da dubbel en dik verdient.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Idd hier ook nog niks. Maar komt wel allè hoop ik. Is nu naar het binnenland aan het afzakken.

 • Michiel

  En de zwaarste neerslag moet nog komen … dat belooft mes toch een sneeuwdek van meerdere CM hier

 • Daniel

  https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/belgique/flandres/bruges/markt.html. prachtige live beelden in Brugge, ben stik jaloers 😝

 • tellen

  ik ben oprecht blij voor je

 • Jens
 • Dirk Vandenbroecke

  Begint te waaien in Gent,heviger te regenen en temp is op 5min 0,2 graden gezakt,we zijn vertrokken

 • Glenn

  Zware sneeuwval in Ieper!

 • Dirk Vandenbroecke

  Idd in Gent ook nog niks en nu +3,8

 • Job V.

  Uitstekend! Dank voor alle geweldige updates, die zijn perfect te volgen hier (in Schiedam).

 • Steven van Dam

  Idd , Wemmel ook nog steeds regen , temperatuur zelfs lichtjes gestegen ?

 • Michiel

  Niet normaal regio Langemark! In 10min alles wit! Zowaar een sneeuwstorm nu! En al bliksem n donder!

 • Laurenz

  het meeste lijkt gereserveert voor west en Oost-Vlaanderen zeker stephan

 • Chris Meire
 • Alex Heyman

  Nicolas, hoe lang blijft het sneeuwen regio Brugge? kan jij dat zien??

 • Tim Veeckman

  das al bekan 2u geleden ze 😉

 • Dries Denolf

  Brugge, W-Vl

 • Robbe Maes

  In Turnhout net natte sneeuw, nu motregen bij 2,7graden en dauwpunt van 2,1graden dit is eigenlijk een bonus want zo ‘vroeg’ van de sneeuw niet verwacht. Dus we zitten voor op schema!

 • Dries Denolf

  En hier (Brugge) ligt er al een cm op voetpaden en straat. En ook op sneeuwradar zie ik bijna voor gans Vlaanderen sneeuw. Even geduld

 • Van Laethem

  Ik kan bevestigen dat dat niet klopt. Tenzij Brabant nog niet tot Vlaanderen behoort 😁

 • tellen

  Ik moet wel aan de andere kant van het huis staan om niet nat te worden nu, de wind is gedraaid en komt nu hoofdzakelijk uit het noorden. Een uurtje geleden kwam die nog uit zuiden.

 • Dreten Vogelteten

  wind draait al naar noordoost hier, het zit er aan te komen!

 • Stephan Valcke

  geduld is een schone deugd he Jurgen 🙂

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Nee buiten met de disq.

 • jurgen

  Torhout YES !!! Na bijna 4 j
  Krijg er zowaar kippevel van 😉

 • Koen Sap

  Chapeau voor jullie werk !!!

 • Dirk Vandenbroecke

  Ligt aan de trekrichting van de depressie,was noordelijker voorspeld maar trekt iets zuidelijker vandaar dat er aan zee tot Brugge nu al sneeuw valt,zitten al aan de goede kant he.Nie te voorspellen op 50km na

 • tellen

  onderkoelde regen momenteel in moorslede, nog geen smeltende vlokjes gezien. Maar de wind komt wel erg opzetten. Als dit in sneeuw verandert, dan krijgen we weer van die ophopingen. De bodem is wel kletsnat.

 • Jeffrey

  Geen problemen hier.

 • Jeroen Maes

  Behalve het vernieuwen zoals hieronder al vermeld alles prima.

 • Stephan Valcke

  Geen buien hoor Dries. Het is eens stevig neerslagsgebied die nog boven het kanaal zit en die ons nog moet inpalmen. Wellicht zal de neerslags zone ook nog wat indraaien

 • Kay Crombag

  Alles prima, behalve de updates nog steeds niet, moet handmatig pagina vernieuwen.

 • Dries Denolf

  Volgens buienradar is het een kwestie van minuten

 • Willem

  Prachtig é.. Daarvoor doen we onze hobby. Sebiet met veel plezier de hond buitenlaten..

 • Koen Sap

  In Torhout nu eindelijk sneeuw (die op de auto’s blijft liggen).

 • Dreten Vogelteten

  regio kortrijk: nog steeds enkel regen. Maar ik zie dat in Izegem de wind al gedraaid is en de temperatuur zakt als een gek. Nog even wachten dus, maar het nadert

 • Jeroen Maes

  gans West-Vlaanderen zeker?

 • Alles werkt nog naar behoren bij iedereen (website/snelheid)? De hoeveelheid bezoekers is enorm.

 • Dirk Vandenbroecke

  In Gent nog niks,temp al een uur stabiel op + 3,9 Practisch geen wind ook

 • Jan De Keersmaecker
 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Nog altijd problemen met de disq. Vree ambetant zunne. 🙁

 • Dries Denolf

  Volgens sneeuwradar zou nu ongeveer gans Vlaanderen sneeuw moeten hebben. En er is nog meer op komst van het Nauw van Calais. Zijn wel buien, dus ook droge perioden

 • Chris Meire

  K sta ook gelijk n zot op straat in varsenare.lol

 • Matthias

  Ja, nog even geduld. Koude lucht is begonnen aan de zijn toch doorheen ons land 😉

 • Dries Denolf

  Volgens buienradar wel

 • Michiel

  Temperatuur van 1,5 gr en ng natte sneeuw, straks ook droge sneeuw zoals brugge hier in Langemark?

 • Chris Meire
 • Nathan

  Lichtervelde ook nu ☺

 • Willem

  Varsenare vraagt assistentie aan, t’wordt me allemaal te veel. Genieten hier op mijn slee buiten..

 • Dries Denolf

  Brugge binnenstad: ondertussen ligt er zelfs al een laagje op straten (kasseistenen) en voetpaden. En daken natuurlijk. Gewoon omdat de sneeuwval zo hevig is. Rest van Benelux:een ogenblikje, jullie portie komt er zo aan, zal een duwtje geven

 • Bradley Lems

  Idd dit is een zegen naar het jaar 2017 toegewenst! 2016 was hier een ramp op weervlak! Dit kan een mooi voorteken zijn op een beter jaar in weertermen.

 • Jens

  Koekelare volle bak sneeuw nu !

 • Daniel

  Of regio Oudenaarde, ik wacht al een paar uurtjes 😃

 • Jan De Keersmaecker

  Hadden we verwacht dat het zo snel ging gaan? Volgens mij gaan we morgen echt voor een reuzeverrassing staan!

 • maxim vh

  Geert Naessens is al te bed denk ik 😉 Die sta morgen op rond een uur of 10 en in zijn ogen is er dan geen sneeuw gevallen.

 • Chris Meire
 • Willem

  Nee stopt aan de buitenpoorten van Brugge, sorry..

 • Koen Sap

  In Torhout tot nu toe enkel maar af en toe een verdwaald (smeltende) sneeuwvlok (tussen de regen door). Wel enorm contrast met Oostende en Brugge blijkbaar.

 • maxim vh

  Veel plezier gewenst aan al de Westerlingen! Tzal deugd doen 🙂

 • Bradley Lems
 • jurgen

  Ben aan het wachten hier in torhout op 15 min van brugge, nog altijd bakken regen .

 • Nathan

  Trekt die sneeuw door naar andere delen van West-Vlaanderen ?

 • Bradley Lems

  Geen idee ik heb geen twitter en alleen op mijn werk radio2. Sneeuw was dan ook te verwachten maar dat het zal blijven liggen is een andere vraag.

 • Willem

  Rechtdoor..’

 • Chris Meire
 • Willem

  Are you watching Geert?

 • Jeroen Maes

  Hirlam serieuze flater, zit veel te warm.

 • Rizky Taufik

  Zeker, want volgens onze Geert Naessens ging het niet sneeuwen, hehehehehehehehehehehe

 • Willem

  Yep, winter geslaagd… 😀

 • Rizky Taufik

  Ging toch niet sneeuwen aan de kust volgens geert Naessens, hehehehehehehehe.

 • Alex Heyman

  Brugge , wind aqan het draaien naar het NO. temp 2.3gr…. sneeuwen grote volkken

 • Dries Denolf

  Ja, natuurlijk. Ben helemaal de kluts kwijt

 • Bradley Lems

  Actueel sneeuw @oostende. Dit is pas plezier! Geef mij maar deze avond ipv volgende week wat saai koud weer zal zijn. Veel meer dynamisch weer dit. https://uploads.disquscdn.com/images/ec4916610608e651f074a4a8020609973b2416914145e50eb35db0c6eac4a6b9.jpg

 • Dries Denolf

  Bruhhe

 • Dries Denolf

  Als ik een auto zie passeren, merk ik hoe dik de vlokken zijn

 • Stijn Albrechts

  Let it snow, let it snow……

 • Michiel

  natte sneeuw regio Langemark

 • Robbe Maes

  Zoals op de Facebookpagina en hier te lezen valt in west Vlaanderen sneeuw! https://uploads.disquscdn.com/images/df33a2ca4192b100fc9725132715f3af90b8567f821b768ff69d34d08f1da965.jpg

 • Dries Denolf

  JOAT!!!

 • dEslectic

  Jap, kan bevestigen. Begint voorzichtjes te blijven liggen op auto’s. Zie hier ook jet wind verschil tussen wind in Nieuwpoort en zedelgem (en Antwerpen) serieuze val https://uploads.disquscdn.com/images/e43ba457e60326546af8e7e58840ddbf46ec6c029d550d2971cb9b88e6be5ba6.jpg

 • Dries Denolf

  Ik zal maar terug karakter tonen, zoals de vorige nachten, zeker en opblijven. Zal er fris bij zijn om 6u als ik moet opstaan

 • UPdate weerbericht (sneeuw) door Mathias Bernaerts via https://www.youtube.com/c/NoodweerBeneluxVIDEO

 • Alex Heyman

  waar aan de kust??

 • Dries Denolf

  de t° daalt hier met 0.5° per kwartier: nu nog 2.8. Zal niet moeten wachten tot 1u. Natuurlijk zit je met zelfversterkend effect: door sneeuwval daalt t° nog vlugger

 • Dirk Vandenbroecke

  In Gent nog steeds windstil,gn vlokken,temp stabiel 21h30

 • Filip

  Foto ? Kunnen we in het binnenland al meegenieten 🙂

 • Filip

  Katelijne nu 3.9 …

 • Michiel

  Daar moet je niet aan twijfelen, met die neerslag kun je gans Congo water geven haha

 • Michiel

  Brugge

 • Jan De Keersmaecker

  Locatie?

 • Jan De Keersmaecker

  Hey chris, kan je hier een foto van trekken? 🙂

 • Alex Heyman

  natte sneeuw in Dudzele Brugge

 • Michiel
 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Na lang zagrn en klagen hebben ze int westen hun verdiende sneeuw. Top. 😛 Nu zalt wel nie meer lang duren voor da de rest volgt. Als er nog neerslag inzit tenminste.

 • Dries Denolf

  Nachtverrekijker uitgehaald: droge sneeuw; zeer dikke vlokken. Nu herinner ik me weer hoe sneeuw eruit ziet

 • Thomas

  Snowcasten is het enige wat ik kan zeggen! 🙂

 • Alex Heyman

  dikke smeltende sneeuwvlokken in Brugge

 • Stephan Valcke

  inderdaad. Bij negatieve dauwpunten krijg je sneeuw die kan blijven liggen

 • Chris Meire

  Dries.mn auto ligt al wit,niet te geloven

 • Nathan

  Natte sneeuw ?

 • Gilles Ruelens

  Duffel : 4.3°C
  Dauwpunt : 3.5°C
  Beide snel dalend (1°C per uur)
  Barometer ook snel dalend.
  Klein vraagje : als het dauwpunt onder 0 komt dan gaat de regen toch over in sneeuw he?

 • Dries Denolf

  21u20: natte sneeuwval

 • Michiel

  Hier ook in 15min duik van 4,5 naar 3,9! en meer meldingen uit Nieuwpoort, Veurne, Knokke van sneeuw, zou het dan toch!! 🙂

 • Samir Dobbelaere

  Hevige sneeuwval Bredene!

 • Dries Denolf

  TOP: binnenstad: sneeuw op auto’s

 • Jeroen Maes

  Die slaap die je deze nacht wou toch maar laten vallen? 😉

 • Luc Declercq

  Sneeuw (smeltende) in Knokke !

 • Chris Meire

  Tsneeeeeeuwt

 • Nathan

  Wat is de trekrichting ?

 • Dries Denolf

  onvoorstelbare duik van de t° Brugge. 19u: 6°; 20u: 5°: 21u: 4°; 21u15: 3.3°. verdomd, Stephan zal toch wel terug gelijk krijgen, zeker

 • Chris Meire

  Dikke dikke vlokken

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  @Ivan @dries denolf

 • Chris Meire

  Ik bevestig,jaaaaaaa

 • Kim Jaspers

  Dikke sneeuwvlokken in NW-Frankrijk vlak aan de Kust. Hoogte: 3 meter daar https://uploads.disquscdn.com/images/4102229496954f4cd4a78253ed8eaa4570f50a45bb36ed6e9bc76f5555c30a73.jpg

 • Jeroen Maes

  Even droog maar de neerslag die de sneeuw moet geven is nog op komst, even wachten tot dat laagje doorgetrokken is.

 • Michiel

  Net binnen op fb pagina: sneeuw in Brugge, iemand die dit kan bevestigen??

 • Kim Jaspers

  Hier al een tijdje stabiel op 4,4°C en lichte regen. Tot nu toe 9,2 liter vandaag. Nog geen natte sneeuw gezien

 • Dries Denolf

  Ben al aan mijn 2de paar sulferstokjes bezig om wakker te blijven

 • Steven van Dam

  Klopt, zit denk ik onweer op ook .

 • Stephan Valcke

  in het oog is het windstil

 • kris tops

  In Zaventem is het droog. Is het hier al voorbijgetrokken of mag ik de hoop nog niet opgeven???

 • Dirk Vandenbroecke

  Hij komt,momenteel vrij windstil boven Gent.Omslag moet nog komen,nu onder de depressiekern

 • Nathan

  Ondertussen staat er 1.7 graden daar.

 • Dries Denolf

  Ik dacht nochtans dat het oog van een depressie eerder droog was

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Das te mooi voor woorden. Da zou pas wat zijn. Heel het land plat. Ma dat is nog op LT. Voetjes op de grond houden.

 • Dries Denolf

  Allé, daar gaan mijn goede voornemens weer. Nog maar eens een nacht met slaapuurtjes die je op 1 hand kunt tellen. Ik veronderstel trouwens, dat ik niet de enige ben, die luciferstokjes nodig heeft om wakker te blijven

 • Lander Michielsen

  herentals ook felle regen met natte sneeuw!

 • Rizky Taufik

  Ik lees ergens natte seeuwvlokken in oostende

 • Tim Veeckman

  het stuk neerslag dat indraait achter de depressie kern moeten we id gaten houden 😉

 • Dirk Vandenbroecke

  Op een uur tijd temp gedaald van 4,9 naar 3,9 om 21u in Gent.Windstil nu.

 • Dries Denolf

  Ik kan me voorstellen dat er hier veel met kleine oogjes zitten. Trouwens, als ik op mijn werk toekwam zag ik dat je al op je laptop gezeten had iets na 6u in de morgen

 • Stephan Valcke

  Ik ken dat gevoel. Maar we hebben er nu zo lang op gewacht , dat ik de entree van de winter in West Vlaanderen niet wil missen

 • Jens

  Ondertusse natte sneeuw op de Velux gespot in Koekelare.

 • Peter

  http://www.infoclimat.fr/observations-meteo/temps-reel/saint-tricat/000S2.html#highlight=18 koude lucht bereikt kust nabij calais, nu gaat het snel gaan. Daar is de temperatuur met 1.3 gedaald in amper 20minuten. Nu nog 2.5 graden daar

 • Van Laethem

  In ’t Pajottenland nog altijd dikke regendruppels. Geen winterse neerslag. Er is al behoorlijk wat gevallen. Ik hou het in de gaten.

 • Dries Denolf

  Vind dat idd een goede site en onder Profi’s staan interessante kaartmodellen. Maar echt fijnmazig is die site niet

 • Dirk Vandenbroecke

  Depressiekern trekt juist over W en O Vl,Nu om 21u weinig wind hier in Gent.Hevigste neerslag komt daarna,zal ook voor W en O Vl zijn

 • Dries Denolf

  Heb daarnet je mail gelezen, zie webcam Wissant met dikke sneeuwvlokken, zie hier in Brugge de t° elk uur met een graad dalen (19u:6°; 21u: 4°). Je doet me inderdaad twijfelen. En slaap al gans de week maar enkele uurtjes per nacht door dit verslavend winterforum. Die laatste nacht moet er nog bij kunnen

 • Michiel

  ik zie de koude lucht pas rond 22u de kust bereiken?

 • Kim Jaspers

  Dit kan uitlopen op een lang winterverhaal… komt zelden voor bovenstaande kaart.. PV richting Siberië, hogedruk Groenland/IJsland en dan zitten wij met bakken sneeuw!!

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hor zit het met de storm?

 • Stephan Valcke

  Om 1u : 0°

 • Dries Denolf

  Brugge: 19u: 6°; 20u: 5°; 21u: 4°

 • Stephan Valcke

  koude lucht gaat nu ongeveer aan land gaan. Voor Kortrijk nog een klein beetje geduld. De kust zal eerst aan de beurt zijn

 • Dreten Vogelteten

  wind begint wel te draaien. Zou kunnen betekenen dat strakjes dan de koude lucht begint binnen te stromen

 • steve

  Ziet er goed uit weeral, hoeveel cm gok jij onze regio morgenvroeg ? ziet er echt wel intens uit.

 • Alex Heyman

  hevige regen in brugge.van 5.6gr naar 3.9gr

 • Rizky Taufik

  De opwarming aan de oostkust is the key tot een goed vervolg van onze winter na volgende week.

 • Lander Michielsen

  wou net hetzelfde posten 😛 kijk eens wat een kaarten! weinig depressieactiviteit en hogedruk nabij groenland en UK als dat hoog boven uk wat doorschuift …

 • Rizky Taufik

  Bedankt voor de up-date.

 • Dreten Vogelteten

  regio kortrijk, regen en nog steeds graad of vier

 • Robby Roels

  Wat is de trektrichting momenteel van de zwaardere neerslag? pal over ons of toch Nederland?

 • Chris Meire

  Kan je iets specifieker zijn please?waar ten zuiden v vlaanderen? Waar ten westen?

 • Thomas

  Ondertussen in afwachting van de sneeuw: ECMWF zet zijn plan van gistereanvond verder. Krachtige hogedruk boven West-Groenland! Terwijl het in New York dan naar de 20°C gaat, maakt Koning Winter een tweede salvo gereed voor West-Europa. https://uploads.disquscdn.com/images/c35ef9972f789796fd4a70cbcd271a241f42e23e7e234c8fe1c433b80d0aade7.png

 • Dries Denolf

  Heb morgenochtend keuze tussen een trein die uit Genk komt of 1 die uit Eupen komt. Ik kan me de chaos al voorstellen

 • Michiel

  haha en hier in regio Ieper nog steeds temp. van 4,5 gr en regen

 • Dries Denolf

  Eindelijk iemand die het zegt: we hebben in jaren geen zo’n kaarten meer gehad en toch maar klagen

 • dEslectic

  Smeltende sneeuw in Brugge, nog gemengd met regen

 • Stephan Valcke

  Dries, ik denk dat je er nog zou van kunnen verschieten vanavond. Ook in Brugge

 • Dries Denolf

  Ik zou het wel willen, Stephan, maar ik denk dat ik nog 24u geduld zal moeten hebben. Pas nu begint de t° spectaculair te dalen in Brugge

 • Dries Denolf

  Ename Metropool bedoel je…

 • Dries Denolf

  Morgen op hetzelfde uur zul je anders spreken

 • Dries Denolf

  Idem in Brugge. T° daalt ongeveer met 1° per uur

 • Willem Schoenmaker

  Via Wetteronline

 • Rizky Taufik

  hehehehehehehehe. een fenomeen dat ik ken. Heb zelf ook nog niet veel gedaan als telkens achter mijne laptop te zitten van zodra ik thuis ben van werk, zo spannend is het op wintergebied.

 • Dries Denolf

  Daar ben ik ook van overtuigd. Vannacht geen snowcasten. Daar begin ik pas morgenavond mee. Trouwens, met dit verslavend weerforum heb ik nauwelijks geslapen deze week

 • Steven van Dam

  Wemmel 3,9 graden en ook wat natte vlokken tussen de toch wel hevige regen .

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Dries Denolf

  Je bent een valsspeler, Laurenz. Vorig weekend sneeuwde het ook bij jou (ik herinner me de foto van je auto). Waarom jij en ik niet?

 • Peter
 • Dries Denolf

  Daarvoor zul je nog 24u moeten wachten. Geloof er wel in voor volgende avond en nacht (Brugge)

 • Peter

  20:30 UPdate: lagedrukgebied nu net ver van de belgische grens, komt volop aan land en passeert net ten zuiden van vlaanderen. Net ten westen/noordwesten ligt een zeer actief deel met grote neerslaghoeveelheden. De koud is nu dat actief deel aan het inpalmen waardoor naar grote waarschijnlijkheid die regen daar zal overgaan in vastere vorm. Het is niet zeker maar een ENORME verrassing is echt wel mogelijk!

 • Dries Denolf

  Neerslag kun je bij EC toch pas zien bij het uitkomen van de pluimen? Of beschik je over andere informatie, Willem?

 • kris tops

  Eerste natte vlokken sneeuw tussen de regen in Zaventem

 • Dries Denolf

  Ik weet in elk geval dat ik vannacht niet ga snowcasten. Voor een sneeuwdek is het in NW-Vlaanderen nog te vroeg. Begin daar morgenavond en nacht mee. Dan geloof ik wel in een sneeuwdek voor gans België. Nederland gaat het langs de kust moeilijker krijgen. Bovendien is dit forum zo verslavend dat mijn slaapuren deze week zo ongeveer gehalveerd zijn. En zeker met zo’n kaarten

 • Ben

  Geduld Jurgen, de wind komt nog steeds uit het zuidwesten, geeft het nog een uurtje of 2 en we hebben sneeuw

 • Robby Roels

  Sint-Lievens-Houtem (O-VL) stevige regen. Lantaarnpaalstaren geeft me de indruk dat er natte vlokken bijzitten. Of het zijn dikke druppels die van de lantaarn vallen, kan ook. buitentemperatuur volgens thermostaat 4.5 graden.

 • Willem Schoenmaker

  Ec berekend voor maandag ook mooie sneeuwval. Dit keer droge sneeuw.

 • Stephan Valcke

  beetje geduld Jurgen….

 • Samir Dobbelaere

  Bredene +3,7°C en de eerste natte kletsen sneeuw tussen de regen (velux-staren) 🙂

 • jurgen

  Torhout al 12 l in de pluvio , sorry maar ik geloof er nog altijd niet in .

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  ik nie.

 • jurgen

  Weer regen voor wvl !

 • Michiel

  smeltende sneeuw? zeker?

 • Koen Sap

  Ook in Torhout eerste smeltende sneeuw. Geen sprake van een sneeuwdek.

 • Jan De Keersmaecker

  Jongens , even tussendoor. Ik moet morgen om 7u de weg op. Valt er dan nog steeds neerslag of heeft de zone dan ons land al verlaten ?

 • Tim Wendy van Langenhove

  de regen valt er goed uit in mater:)

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Het moest droge sneeuw zijn.

 • Robbe Maes

  De eerste die sneeuwvlokken ziet vandaag , dus Eeuwige roem voor laurenz! 🙂

 • Laurenz

  Hier de eerste natte sneeuwvlokken jongens in everbeek,z-o Vlaanderen,streek Geraardsbergen.jupla😀

 • Thomas Van Hullebusch

  Dit maakt alles goed van de laatste 3 jaar, eindelijk weer eens klassieke winterperikelen!

 • Chris Meire

  Ola aan. Krijg plots weer automatisch de nieuwe posts te zien.great. da ding marcheert hier weer denk ik

 • steve

  Ik moet om 5uur beginnen werken, ik slaap niet deze nacht na al dat goed nieuws , laten we nu hopen gans belgie onder de sneeuw.

 • Tim Veeckman

  klopt Welden, Oudenaarde maar vooral regen nog 🙂

 • Michiel
 • Stephan Valcke

  Wellicht zal de kust de eerste vlokken straks mogen verwachten

 • Nathan

  Lichtervelde ook nog maar 4 gr

 • Chris Meire

  Klopt volledig. Ook in brugge plots 1 volle graad dr af

 • Stephan Valcke

  Temperatuur in Kortrijk is nu ook aan een flinke daling begonnen. Daarnet nog 5.4 gr nu nog 4.2 gr

 • Ian Vasquez Badilla

  Hij gaat volgens mij nog steeds richting Luid Limburg trekken

 • steve

  Stephan misschien een raar vraagje maar wat kunnen we ons voorstellen met een verassing van formaat, gans belgie onder minstens 10cm ? of overdrijf ik nu wat ?:)

 • Michiel

  sneeuw komt richting west-Vlaanderen! zie webcam cap gris nez hieronder!

 • Peter

  Heel actief deel nu boven het kanaal en recht richting Vlaanderen. De koude lucht is daar nu ook op dit moment en zal waarschijnlijk samen binnenkomen met dit actief segment. Ik voorspel enorme isothermie en een verrassing van formaat! Webcams langs de noord franse kust volgen!

 • Rizky Taufik

  Dat is nu eens positief nieuws ze. Kaarten goed tot zeer goed deze avond en dan dit goed nieuws.

 • Daniel

  Tussen de regen ook natte sneeuw, kun je goed zien op mijn dakraam 😃😃, ename city

 • Tim Veeckman

  bring it on stefan 🙂

 • Nathan

  Interessant !

 • Michiel

  jaaa!! dat is sneeuw!!! omg in cap gris nez! niet ver meer van Belgische grens!

 • DieterG
 • Stephan Valcke

  Volgens twitter berichten zou er in Londen veel meer sneeuw vallen dan verwacht. De depressie kern trekt ook zuidelijker dan verwacht en zou in Belgie wel eens een verrassing van formaat kunnen opleveren

 • Peter

  http://www.levivier.com/fr/camera/ sneeuw aan deze kant van het kanaal? net ten zuiden van calais

 • Jens Pinoy Soenens

  Roeselare de natte flenzen tussen de regen is aan het komen!

 • Robbe Maes

  In Turnhout nu een temperatuur nu ongeveer 3graden gezakt, van 7.5 naar 4.4graden.Gaat de goede richting uit!

 • kris tops

  Ik zou toch nog afwachten, ben al vaak genoeg teleurgesteld geweest. elke keer is het regio Zaventem niets.

 • Stephan Valcke

  Ec komt maandagavond ook af met nog wat sneeuw. Zou ideaal zijn om de vorst te verwelkomen https://uploads.disquscdn.com/images/d964ce63a1866e9a8b12bab41e6e450f16de06ddc5cd5c5db77374d3b1ed9d13.gif

 • Jens Pinoy Soenens

  Idd! en als je de kaarten bekeek gisteren voor de sneeuwval in GB ging londen totaal geen sneeuw zien. Zo zie je maar 😉

 • Samir Dobbelaere

  Hmm good point 🙂

 • Deborah Ahlers

  Wauw, als je dit ziet krijgt ook de kust sneeuw.
  Hou me maar nergens aan vast, maar zou wel heel erg leuk zijn.

 • Lander Michielsen

  en nog iets positief aan ecmwf is dat er zondag en maandag nu ook neerslag berekend word wat volgende week de temperaturen snachts dieper kan laten dalen 🙂

 • Koen

  Ligt natuurlijk wel amper 30 km van hartje Londen, eerder op de buitengrens met Londen, dus strikt genomen… 😉

 • Samir Dobbelaere

  Temperatuur op 45 min tijd zo’n 1 graad gezakt hier in Bredene (nu +4,2°C)

 • Peter

  waar vind je die?

 • Michiel

  Als ik eerlijk mag zijn, mogen we ons in gans Vlaanderen klaarmaken op een winterse verrassing 😉 als je ziet wat de intensiteit kan doen in regio Londen met ruim positieve temperaturen … 😉

 • Rizky Taufik

  Dat wordt een hele zware ochtendspits.

 • Samir Dobbelaere

  Niet London, maar Sevenoaks, zo’n 50 km ten zuiden van London 😉

 • Samir Dobbelaere

  Niet alles wat @LondonSnowWatch tweet komt uit London he!
  Dit is een foto uit Banstead, Surrey! Daar ging de temperatuur in 90 min tijd van +5°C naar +1,5°C met de nodige sneeuw als gevolg!
  Maar ik ben blij dat je mijn tip gevolgd hebt omtrent Twitter 😉

 • Thomas Van Hullebusch

  Bedankt om de kaartjes van EC te tonen!

 • Sven
 • Matthias

  Nieuwe run van EC ziet het nog steeds zitten. Ondertussen is boven Engeland al de eerste (natte) sneeuw gemeld, die blijft liggen wegens grote intensiteit… Chapeau aan EC die dit laagje toch al een tijdje in haar berekeningen had!

  https://uploads.disquscdn.com/images/36b8270c8dfe89c926350ec68f807b86b8a55257af97ae38c7f732e6e93de15a.gif

 • Rizky Taufik

  Meer en meer sneeuwmeldingen boven Noord-Frankrijk.

 • Dirk Vandenbroecke

  Ligt ook hoger dan Vlaanderen he

 • Dreten Vogelteten

  http://weerstationwaregem.be/grafieken luchtdruk valt een stuk omlaag

 • Dirk Vandenbroecke

  Nee,depressiekern trekt pal over België.Kanaalrat blijft boven het kanaal/Noordzee

 • steve

  Ok, maar door intensiteit en koude boven luchten word dat zeker sneeuw hoor.

 • Thomas Van Hullebusch

  Eens een algemene vraag: kan je ergens (zoals op meteociel de luchtdruk en temperatuur op 2m) de actuele temperatuur op 850 hpa vinden om deze bv. te vergelijken met de runs?

 • Jens

  Momenteel al een piek gemeten van 137 km/h in Frankrijk volgens Infoclimat.

 • jurgen

  Londen krijgt aanvoer van een stuk over land nu , bij ons moet alles weer van over die plas komen .

 • Michiel

  Ik zou niet verschieten moest gans belgie sneeuw krijgen … van aan de kust tot de ardennen 😉 een winterse verrassing in de maak? 🙂

 • Ben

  De temperaturen zullen zakken vanaf we ten westen van de Kern zitten, die moet dus eerst over het land komen. Daarna krijgen we sneeuw uit de staart van de storing

 • Stijn Albrechts

  wij allemaal 🙂

 • Robbe Maes

  Weet ik niet Maar aangezien die koude nu in Londen zit zal die binnen 2-3uurs wel aan de kust arriveren.

 • Daniel

  Is dat dan positief voor sneeuw in Oost-Vlaanderen, regio Oudenaarde,
  Ik loop op mijn toppen van mijn tenen, spannend 😃😃

 • Stijn Albrechts

  zalig!!!

 • Robbe Maes

  Laat maar komen!

 • Kim Jaspers

  Ahha bevestiging van wat ik ergens op internet las.. dus toch sneeuw in regio Londen.. ziet er goed uit.

 • Stijn Albrechts

  vanaf wanneer zou die binnenvallen?

 • Sven
 • Robbe Maes

  De koude lucht is ook nog niet gearriveerd hé, vanaf die er is zal de temperatuur snel gaan zakken.

 • Jan De Keersmaecker

  Heb een tijdje moeten zoeken waar belgie net was 😂 Moeilijk met al die isobaren. Maar idd erg positief voor sneeuw vannacht! 5 cm moet toch mogelijk zijn in Vlaanderen, zeker op velden en auto’s

 • Sven

  is dit nu een kanaalrat?

 • Jens Pinoy Soenens

  Veel zuidelijker ook zeker van wat er eerst werd berekend?

 • Nathan

  dan komt het toch al dichterbij 😉

 • Stephan Valcke

  de kou verovert Londen momenteel.

 • Jens Pinoy Soenens

  Idd al gezakt naar 987!

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Dacht dat ergens gezien te hebben.

 • Michiel

  Wacht maar af, kan snel veranderen eens we in een noord stroming komen en als de bovenluchten flink negatief zijn

 • Michiel

  Positief!!

 • Samir Dobbelaere

  Sommige delen van Z-ZO Engeland zouden al 3 cm sneeuwbedekking hebben op 40 min tijd (via Twitter)

 • Peter

  Ik zie ook een 987 :p

 • Bradley Lems

  Wel nog steeds 5 graden hier aan de kust, ondanks al de regen de afgelopen uren. https://uploads.disquscdn.com/images/bc15068698eff9dd1733b6997dcc25c02b6762c9ae4f814ca7d3d6f4f9ec1736.png

 • Nathan

  Is dat positief of negatief dat de Hpa naar beneden gaat ?

 • Bradley Lems
 • Lander Michielsen

  is dat niet 987 hpa? of zie ik verkeerd? http://www.meteociel.fr/observations-meteo/pression.php

 • Alex Heyman

  Geen sneeuw

 • Alex Heyman

  Geen sneeuw…jammer genoeg

 • Nicola

  Lijkt idd heel sterk op sneeuw

 • Jens Pinoy Soenens

  Kern lagedruk ondertussen al 992Hpa. Het is volgens met wel een paar 100km zuidelijker. Het trekt nu al Frankrijk binnen ter hoogte van Le Havre.

 • Arjan van der Wal

  Lijkt zeer sterk op sneeuw inderdaad! Maar als je goed kijkt dan is het regen 😉

 • Samir Dobbelaere

  Ik denk dat tussen de regen in, het opwaaiend zand is?

 • Samir Dobbelaere

  Zeer veel berichten op Twitter over regen transformerend in sneeuw in zuid-Engeland en zuid-London.
  (volgtip: @LondonSnowWatch)

 • Jens Pinoy Soenens

  1 “slechte run” die volgens jou slecht is, is ook geen ramp. Kan morgen terug een hele koude oostenwind zijn in UKMO en GEM

 • Tim Veeckman

  http://www.rbsc.be/nl/clubs/beachclub-duinbergen knokke heist webcam … look like snow ???!! of toch regen in de wind ??

 • Samir Dobbelaere

  Lijkt me zeer sterk. Hier in Bredene +5,2°C en doodgewone regen.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Knokke heist sneeuw? Kan iemand dat bevestigen?

 • Robbe Maes

  Ja, al zijn die van meteoservices (wel die van Nederland, daar is een groot deel van belgie ook op te zien en die toont om de 5minuten een nieuw radarbeeld. Die van belgie om de 15minuten.) en die van het KMI is natuurlijk ook goed.

 • Arjan van der Wal

  Rotterdam temp in 1,5u van 7gr naar 4,5gr

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Wat is jou visie over de laatste Run?

 • Paulus Piet

  Ik ben het met jou eens. Op de korte termijn (komend weekend) zijn de bovenluchten kouder geworden bij gfs12z run. Op de midden- lang termijn maak ik me ook niet zo zorgen. Zolang het Genua-laag een Genua-laag blijft heeft het Euro-hoog weinig kans.

  Alleen voor dit weekend vind ik de 2m temp. nog een beetje achterblijven. Mag van mij nog een knabbeltje af. Maar aan de andere kant van de medaille, tijdens stevige buien word er veel warmte aan de lucht ontrokken. Beloofd toch wel een sneeuwrijk weekend te worden.

 • Jan De Keersmaecker

  Geert Naessens, is that you?

 • Bedankt Jo, we hebben je toegevoegd aan de ‘trustlist’ van de site waardoor je reacties sneller live komen. Proficiat.

 • Jo Jorissen

  Volg met belangstelling jullie analyses! Hopelijk valt er sneeuw hier in Wintershoven( Zuid-Limburg).

 • Kim Jaspers

  Moet ik je de pluimen nog eens voorschotelen of zijn die niet meer van tel na 1 iets mindere run?

 • Marcel Klok

  Kun je vinden UKMO GEM zijn slecht en GFS ook een stuk minder. Wil niet vervelend zijn maar ik zie de winter nog niet zo snel komen in de Benelux

 • Bedankt Niels voor je support! Top hosting 🙂

 • Kim Jaspers
 • Peter

  Vooral hevige wind een probleem, lokale schade is reeel. Qua sneeuw spreek ik me niet uit, dat zien we dan wel weer. De trekrichting moet gewoon wat zuidelijker zijn dan komt het wel goed voor het centrum/oosten.

 • Stijn Albrechts

  ik heb er hier met tipp ex “F5” op moeten schrijven….alles weg 🙂

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Sneeuwstorm mss

 • We zijn er naar aan het kijken maar het lijkt er op dat Disqus momenteel de live updates niet laat zien. Omdat dit buiten de server om gaat hebben we hier geen invloed op. Helaas is tot dit is opgelost het herladen van de pagina de enige optie om toch de laatste reacties te zien. 🙁

 • Ian Vasquez Badilla

  🙁 Nouja we hebben altijd pech hier NL wat beteeft sneeuw. Ik ga gewoon denk ik huilen in mn kamer vannacht haha

 • Marcel Klok

  Avondruns zijn niet best

 • Sup78

  Wat kunnen de gevolgen hier van zijn, en dan vooral ivm sneeuw?

 • Samir Dobbelaere

  Als je kijkt naar ZW-Engeland, dan merk je daar al een ferme daling van de temperatuur. Zowel Bournemouth als Southampton berichten van (natte) sneeuw. Eveneens is de temperatuur in London zeer snel gezakt van zo’n 6.8 graden naar 4°C. http://www.infoclimat.fr/cartes/observations-meteo/temps-reel/temperature/france.html?area=iles_britanniques&param=temperature

 • Laurenz

  komt het nog in orde voor vandaag?

 • Peter

  Kerndruk 990 hpa. 4hpa per uur naar beneden… Dit is echt wel veel sneller dan verwacht

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Echt he. Mijne F5 toets die ziet af zunne

 • Laurenz

  merde,moet da nu just gebeuren man,man,man,miserie

 • Ja, we hebben het issue momenteel in het vizier.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Mss wel. Zie post hierboven

 • Laurenz

  allemaal zeer moeilijk te voorspellen,gewoon site hier in de gaten houden en snowcasten

 • Stijn Albrechts

  ik denk ook iedereen

 • Paulus Piet

  Volgens de laatste run van Hirlam, worden de bovenluchten (850hPa) boven de vlaamse kust en het westen van Vlaanderen als eerste koud genoeg, voor eventuele winterse neerslag. https://uploads.disquscdn.com/images/c1a5bbe75c7ec4edaaf0e426ad073459acd37a1b1d3e5b2440725d26dcf2d7de.png

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  jep iedereen denk ik

 • Laurenz

  zijn der nog mensen met problemen ivb met updaten van posts

 • Peter
 • Jan De Keersmaecker

  Is er een kans dat er in Vlaanderen al natte sneeuw zal vallen voor 21u ?

 • Michiel

  kans op sneeuw in Langemark? :s

 • wim

  Zeg maar het westen lijn ant.-gent-kortrijk.

 • maxim vh

  Te Rijkevorsel (noorderkempen) nu 5.3 graden en een dauwpunt van 4.5

 • maxim vh

  Frank Debosere melde zo’n uurtje geleden op zijn fb pagina dat hij het mogelijk acht dat er morgen in het binnenland een 5 tal cm sneeuw zou kunnen liggen. Mij stemt dit positief. Als het KMI en Frank dit voor mogelijk houden, dan zijn die kansen er echt wel…

 • Nathan

  Ik heb een vraagje wat is de beste radar die je kan bekijken, die van wetteronline.de ?

 • Ivan

  Spreek je voor heel vlaanderen?

 • Lander Michielsen

  en diept echt snel uit of zie ik nu verkeerd -5 hpa in 1u?

 • Ivan

  En bijna helft vlaanderen niets ?

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Tss de 15 en 17cm da beloofd voor morgen

 • Dreten Vogelteten

  helaas bijna de helft van Vlaanderen nog in het groen

 • Rizky Taufik

  hehehehehe.

 • Tim Veeckman

  idem hier rizky..; denk dat voor ons de papieren vrij gelijklopend zijn…

 • Tim Veeckman

  da ze er maar eens goed het stof uitschudden hierboven, desnoods mee de pluimen en al 🙂

 • Rizky Taufik

  Hirlam12 heeft het laagje zuidelijker ingetekend. Positief voor vlaanderen.
  https://uploads.disquscdn.com/images/ea04c0944f16b73d301099d399255e4c77f7d6fb8a08d5dcc4bbd005af47f22b.png

 • Inderdaad, duimen maar!

 • Stephan Valcke

  Voor België ja. Voor Nederland niet

 • Rizky Taufik

  Ligt iets zuidelijker dan voorzien wat voor vlaanderen betere papieren geeft voor later deze nacht. Zie het zitten mensen om in een witte wereld op de staan.

 • Sven

  hoe zuidelijker hoe beter?

 • jurgen

  Thx peter !

 • Lander Michielsen
 • Stephan Valcke

  Een mooi beeld van de depressie kern. Vanaf nu is het traject van belang waar de sneeuw zal vallen en blijven liggen. https://uploads.disquscdn.com/images/ef6b28c79d4f516c292d6e4e78b23ebae1806151ecc3bc82e34a3cc71f574a98.png

 • Rizky Taufik

  en de ligging, ligt die nog op koers of iets noordelijk of zuidelijker?

 • Stephan Valcke

  Een sneeuwdek zou de temperatuur nog lager doen zakken. Op langere termijn kan de kou zich dan nog beter handhaven tegen zachtere lucht.

 • Peter
 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Waar vind je dit?

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  waar kun je dat vinden?

 • Rizky Taufik

  En de daling is ingezet. komende van 6,3 naar 5,4 te Grimbergen.

 • Peter

  Update storm dieter 16:30! Uitdieping gaat nu echt zeer snel, kerndruk in vrije val en sneller dan verwacht. Nu al 993-994 hpa. Situatie kan mogelijks gevaarlijk worden als dit zich nog enkel uren verderzet.

 • Lander Michielsen

  994 hpa momenteel 🙂

 • Peter

  Jurgen, ik zou nu echt niet buienradar gaan bekijken. Zo’n depressie kan grote verassingen maar ook grote teleurstellingen met zich meebrengen. Die 24 uur buienradar trekt toch ook op niet veel + radarbeelden bekijken is nu de beste methode: pas enkele ogenblikken voor de situatie te zien wat er afkomt. Ik zelf kom van Heuvelland dus ik hou je op de hoogte sws :p

 • jurgen

  Het wordt niets voor ons Jens , wind blaast pal van over zee onze provencie binnen , vannacht 4gr en morgen 6 . Morgennamiddag vanaf de grens met oost vl overal sneeuw volgens buienradar , hier regen pfff

 • Peter

  Ik zou ook eerder de neiging hebben om te zeggen zuidelijker, maar de verschillen zijn nu nog minimaal. :p

 • Jens Pinoy Soenens

  Het ligt volgens mij iets zuidelijker.

 • Rizky Taufik

  dus als de koers wordt aangehouden sneeuw voor het binnenland na middernacht?
  Ja, vandaar ook de actualiteit in het oog houden

 • Peter

  Trekkend over Wallonie, maar kan evengoed noordelijker of zuidelijker zijn he

 • Alex Heyman

  hoop hoop hoop !! en ook EEN hoop sneeuw

 • Rizky Taufik

  En wat is de koers van Hirlam?

 • Peter

  Ondertussen heeft het lagedrukgebied zich gevormd. Kerndruk nu 998 hpa maar dalende. Hirlam zit momenteel nog steeds goed qua voorspelling. Nu vooral kijken hoe snel de druk daalt en welke de koers ervan is.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Die temperaturen zijn berekent zonder rekening te houden met een gesloten sneeuwdek.

 • Rizky Taufik

  Als ze daar waarschuwen voor sneeuw, dan moet het hier toch ook lukken?
  https://uploads.disquscdn.com/images/cc26cf09f1de4830e571295400b748281852ccc734cc55a995d9dbc814e9ad5c.png

 • Thomas Verstraete

  bedankt voor het eerlijke antwoord. stel nu dat er geen sneeuwdek komt, hebben we dan volgende week geen ijsdagen of zakt de temperatuur dan gewoon minder diep onder nul

 • Stephan Valcke

  Klopt

 • Jens Pinoy Soenens

  Ja heb gehoord dat er zondagavond een grote kans is voor West vlaanderen samen met Vrijdagavond. Ben van Roesalare dus ik hoop gezamenlijk met jullie mee 🙂

 • Stephan Valcke

  Goh Thomas, we wonen in dezelfde streek. Ik verwacht wel dat het enkele keren wit komt te liggen. De vraag is wanneer komen de actiefste buien? Overdag, s ‘avonds of tijdens de nacht, hoe warm wordt het overdag 3, 4 ,5 gr? Allemaal factoren die van belang zullen zijn

 • Stephan Valcke

  Klopt. Vanaf nu alles wat radar is in het oog houden

 • jurgen

  Kmi blijft toch voor ruim positieve temp gaan , ik vrees er voor . Eens de koude lucht dinsdag binnen komt is het al lang droog en groen . Dat is mijn realistiche kijk op de zaken , zou het wel liever anders zien hoor .

 • Rizky Taufik

  Is het niet beter als we ons vanaf nu baseren op de actuele situatie ipv de modelen, aangezien die altijd later komen, als je snapt wat ik bedoel?

 • Rizky Taufik

  Gewoon nu de satelietkaarten bekijken? Je kan je nu moeillijk baseren op kaarten van 6 uur geleden. Ik bedoel Arpege is van 06, dus beter de actualiteit vanaf nu volgen. dat zal er beter op zitten dan een kaart van 6 uur geleden.

 • Stephan Valcke

  Heb ik gezien maar dat kan nog veranderen hoor

 • Matthias

  Neen, dat zijn van die venijnige laagjes waarbij een verschil in 100km noordelijker of zuidelijker, een gans ander weerbeeld geeft vanavond 😉 Stel het trekt zuidelijker ==> meer sneeuw naar Belgie. Stel noordelijker ==> meer Nederland. Het zal gewoon goed kijken worden naar de actuele situatie! http://www.meteociel.fr/observations-meteo/pression.php

 • Tim Veeckman

  volgens de laatste arpege run gaat het laag wat noordelijker passeren waardoor vooral NL de sneeuw zou krijgen… ?

 • Peter

  Oke volledig up to date nu :p gelukkig nog 6 dagen tegen mijn volgende examen, kan ik wat radars volgen en in de pauzes wat studeren haha. Ook zie ik de sneeuwsignalen al iets zuidelijker dan verwacht in groot brittanie

 • Tim Veeckman

  geen enkel computer die dat kan bepalen 12u op voorhand ?

 • Thomas Verstraete

  Stephan, verwacht jij sneeuw voor regio Waregem dit weekend? Gaan we een sneeuwman kunnen maken? Wat zegt jou buik gevoel?

 • Stephan Valcke

  Klopt Peter. Maar eenmaal dit gepasseerd is zakt alles naar beneden en begint het grote werk voor de volgende dagen. Dat zal de motor zijn die ons in de winter brengt.

 • Peter

  Het laag dat zich nu vormt en zich uitdiept in het zuiden van UK/ kanaal trekt toch over ons? Aan de achterzijde van dit lagedrukgebied zou pas de koude lucht van die depressie naar ons worden gezogen, of zie ik dit verkeerd?

 • lieven

  op moment dat het effectief passeert ….

 • Stephan Valcke
 • Tim Veeckman

  toch nog steeds vrij grote verschillen tussen de fijnmazige modellen..; zowel que hoeveelheid als qua locatie… wanneer is er exacte zekerheid ivm de trekrichting van het laag?

 • Stephan Valcke

  Eventjes ter illustratie. Op onderstaande afbeelding zie je duidelijk dat de depressie waar het om gaat nu net ten westen van Noorwegen ligt. Je kunt ook mooi de windrichting zien aan de hand van de streepjes. Merk op dat het noorden van de UK en Ierland al in de koude (blauwe kleur ) lucht zitten met een ferme NW wind. Wij zitten nog aan de voorzijde met een ZZW wind. https://uploads.disquscdn.com/images/77bcc686d6a4182213bc623559d2e43caace9402a1086fe6a71a9f051b5fc07d.png

 • lieven

  Volgens de laatste voorspelling van het fijnmazige AROME zal Vlaanderen (uitgez. Limburg) + Westelijk Nederland geen sneeuwdek mogen genieten de volgende 24u. Het binnenland van Nederland, en vooral het NO zal wit zien. https://uploads.disquscdn.com/images/c0483e7c3f74f9537c9d2a3f45024979ad03356d59d57a3b0cfeb71d08b153fe.png

 • Rizky Taufik

  snowcasten zoals altijd.

 • Rizky Taufik

  we zien wel wel.

 • Stephan Valcke

  Ja maar de temperaturen komen steevast rond 4 gr overdag uit volgens de EC pluim deze ochtend. De kust zelfs 5 of 6 gr mogelijk zie ik.

 • Ben

  Mocht dat zo zijn hebben we zaterdag nieuwe kansen. We hebben 5 dagen op rij sneeuwmogelijkheden dus 1 van de dagen moet het toch lukken 😉

 • Stephan Valcke

  Enige vrees is dat er waarschijnlijk geen sneeuw meer aanwezig zal zijn tegen dat de echte kou eraan komt. En dat zou toch zonde zijn

 • Rizky Taufik

  Ziet er voor hier nog goed uit, woon 100 km van de kust. Maar met 1-3 cm kan ik al perfect leven. Dat voorziet het KMI ook kwa hoeveelheden.

 • Stephan Valcke

  Update betreffende sneeuw /regen : de verwachting is dat het centrum van Nederland de beste papieren heeft betreffende een sneeuw tapijt. De as Rotterdam tot Arnhem zou zoals het er nu voor staat de intenste neerslag krijgen. Een sneeuwdek van 5 tot 10 cm is daar perfect mogelijk. Alles ten zuiden zit langer in de regen door een aanlandige wind. Pas later zal in die gebieden de regen overgaan in sneeuw. In die gebieden is een sneeuwdek van 1 tot 3 cm mogelijk op voorwaarde dat je grosso modo zo een 50 km van zee woont. In die gebieden binnen de 50 km gaat het veeleer om natte sneeuw maar ook daar is een papperig drekje niet uitgesloten. Alles ten noorden van die lijn Rotterdam / Arnhem gaat er waarschijnlijk geen sneeuw vallen maar dat kan nog altijd veranderen. Trekrichting van de depressie 100 km noordelijker of zuidelijker kan een totaal andere situatie opleveren.

 • Ben

  Haha ja heb 10 keer staan klikken op dat gebied maar 99.9 was het hoogste wat ik kon vinden :p. Toch heel uitzonderlijk als dit zou uitkomen! KMI zal zijn code rood dan wat moeten verlengen denk ik?

 • Peter

  Zolang dat gene meter is kom ik nie af ze :p

 • Willem

  Dat zou kunnen, is afwachten en nowcasten momenteel..

 • Ben
 • Robby Roels

  Ik woon in Sint-Lievens-Houtem, tussen Gent en Aalst. Tis niet zo ver van de grens. Zal erom spannen 🙂

 • Rizky Taufik

  Oke, kijk er al naar uit. Is vergelijkbaar met 16/12/2010.

 • Daniel

  Dus zit Oudenaarde mss net goed?

 • Rizky Taufik

  dat zou ik niet zeggen hoor. Is een rasechte winterliefhebber hoor.

 • Rizky Taufik

  Laat maar komen zou ik zeggen, woon in het gebied grenzend aan Vlaams-Brabant. dat wordt morgen een zware ochtendspits als dit uitkomt.

 • Rizky Taufik

  Ah das goe nieuws ze, laat mij nu ten oosten van die lijn wonen ze en al op een veilige afstand van die lijn.

 • Quinten Van Moerbeke

  Nieuwe Harmonie geeft weinig verandering. Ten westen van Gent wordt accumulatie moeilijk door de sterke aanlandige wind, in het binnenland stijgt de kans op sneeuw naarmate de depressie doortrekt naar Duitsland. Harmonie geeft achter de neerslagzone nog enkele stevige buien, vooral in het noordoosten. Vrijdag komt vanaf de middag nieuwe neerslag opzetten die vooral in het binnenland eerst winters getint kan zijn en hierachter volgen weer talrijke buien met alles erop en eraan.

 • Chris Meire

  k heb er geen goed oog in Ivan.ik zou zeggen ik laat me verrassen, maar de vraag is of dat uberhaupt nog kan verrassingen hier.

 • Peter

  Temperaturen volledig volgens de voorspellingen van fijnmazige modellen. Zie harmonie. Hirlam berekende op dit moment een 6 of 7 graden, dat is iets te hoog. De voorzijde van het lagedrukgebied komt uit zuidwestelijke hoek, waardoor de temperatuur dan amper zal zakken. Aan de achterzijde draait de wind en dan kan het gaan afkoelen met sneeuw als gevolg.

 • jurgen

  Ja maar de meeste neerslag is er wel uit tegen dan .

 • Laurenz

  actuele temperatuur in z-o vlaanderen 5 °C onder thermometerhut

 • Ivan

  Dat vind ik nu toch echt raar zie. Het is nu al vrij koud.Volgens de verwachting zal het nog kouder worden maar toch zal het hier blijven regenen. Vreemd.De noordzee toch niet zo’n invloed meer?

 • Ivan

  5,8 graden momenteel.

 • Ivan

  zeetemperatuur is hier 6 graden of zelfs iets lager Nicolas. Kijk naar zeewatertemperatuur Oostende.

 • Laurenz

  zal ook eens gaan kijken,warmste temp is wel tussen 2 en 4

 • Ivan

  Frank is een winterhater. En zeker sneeuwhater.

 • Dreten Vogelteten

  ben eens buiten gaan meten: tussen de 3 a 4°C in regio Kortrijk op dit moment.

 • Willem

  Idd voor de zoveelste keer. Zondag late namiddag/avond zijn beste kansen als we een blijvend sneeuwdek willen hebben. Alles ervoor, kan wel wit worden vrijdagnacht maar zaterdag zal dit weer dooien.

 • Dreten Vogelteten

  naar de detail kijken hé, dat rood is voor het oosten, voor delen van de ardennen

 • Ivan

  Die korte “opwarming” zondag is uit de verwachting nu?

 • Robby Roels

  enkel provincie Luik. Omdat de storing het land via die regio zal verlaten “zou” daar een dik pak sneeuw vallen.

 • Ivan

  Bedankt Nicolas. Deel de reactie van Chris :((

 • Ivan

  Tis hier al maar 5 graden in Veldegem. Als het zoals men beweert zal afkoelen, waar komen we dan uit? Het koufront moet nog langskomen he.

 • Ivan

  Gespaard?, Denk je at we dat hier niet willen ofzoo??

 • Peter

  KMI gaat voor code rood ?!

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Er staat sneeuw in cm+ijzel.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Jep hij bedoelde vrijdag. ik verwacht eigenlijk dat het mss zondag/maandag wel eens zou kunnen blijven liggen.

 • Chris Meire

  Vrijdag bedoel je?

 • Zo negatief is dat allemaal niet hoor Chris, ik verwacht tijdens de periode 22:00-02:00 kans op prachtig winters weer in West-Vlaanderen. Zelf donderslag tijdens sneeuwval is mogelijk in de provincie.

 • Chris Meire

  Allee lap.voor de verandering.

 • Sowieso is er sprake van geen sneeuwdek in de provincie West-Vlaanderen. Wind blaast fors vanaf de Noordzee waardoor er later vanavond opnieuw wat zachtere lucht binnenkomt. De gebieden ten oosten van de lijn Kortrijk-Gent-Amsterdam moeten wel rekening houden met een winterse verrassing van formaat.

 • Dreten Vogelteten

  inderdaad. Tegen dat de temperatuur in het westen ook laag genoeg zal zijn, is alle sneeuw al gesmolten 🙁

 • Peter

  http://www.wintergek.nl/actueel/watertemperatuur kun je hier gemakkelijk controleren :p

 • lieven

  Het is nog wat afwachten, maar op basis van de laatste runs zullen de provincies West/OostVlaanderen, en de hele Nederlandse kustzone wellicht gespaard blijven van een echt blijvend sneeuwdek. De temperaturen (onder invloed van de Noordzee) blijven daar net te hoog waardoor gevallen sneeuw minstens overdag weer vrij snel wegsmelt. Enkel het dieper/hoger gelegen binnenland kan hopen op een blijvend dek(je) dat dinsdag kan halen (vanaf wanneer T onder 0 zullen blijven voor een tijdje).

 • Peter

  De storm en sneeuwkansen gaan over dezelfde periode, ik had het meer over de regenzone/ sneeuwzone die aan deze storm verbonden is. Ik vind dat deze 2 nogal fel overlappen dus persoonlijk is het voor mij nu echt verwarrend. Persoonlijk vind ik het zelfs goed dat je de winterdiscussie en de sneeuwkansen splitst maar om nu over te gaan in 3 verschillende topics is misschien toch wel erover. Maar ik schik me naar jou mening als je het liever zo hebt :p

 • Specifieke discussie omtrent stormkansen via https://www.noodweer.be/winterweer-met-stormsituatie-op-komst/

 • Jens Pinoy Soenens

  Hoe “koud” bedraagt het zeewater zich momenteel?

 • Peter

  Schijn bedriegt misschien wel. Wanneer de storm zich begint uit te diepen, kan het ineens snel gaan. Op dit moment is van dat lagedrukgebied nog geen sprake, enkel zie je ten westen van het kanaal de lijntjes van 1010 hpa en 1015 wat buigen. https://uploads.disquscdn.com/images/4029d07ac2e266e850e14806c4d9836ec63412d4f9602426571e97a2867c25d1.png

 • Stephan Valcke

  Mensen die zich afvragen of het al dan niet te warm zal zijn om tijdens intense sneeuwbuien de sneeuw te laten liggen kan ik het volgende zeggen : de maximum temperaturen die worden verwacht, zijn de temperaturen bereikt op het warmste van de dag tijdens opklaringen. Tijdens felle buien (ook clustervorming is mogelijk ) zakt de temperatuur heel snel tot onder of rond het vriespunt. Dit betekent dat de sneeuw in dat geval wel blijft liggen maar na de bui gedeeltelijk zal wegsmelten. Tijdens de ochtend, avond en nachtperiode zal die blijven liggen. Ook in het westen. Geniet ervan mensen. De show gaat weldra beginnen.

 • Laurenz

  de regen/sneeuwzone van vandaag heeft mijn inziens redelijk wat vertraging,deze zou diep in de namiddag aan land gaan.of zie ik het verkeerd.bron meteox.com

 • Laurenz

  Roos is effectief sneeuw,staat in legende onderaan het kaartje,duidelijker kan toch niet

 • Stephan Valcke

  In weze is er niet veel veranderd hoor. De neerslag zal intens zijn en winters. Over het sneeuwdek is dit ook in de lijn van wat ik gisteren zei. Iedereen zal vlokken zien maar niet iedereen zal een sneeuwtapijtje hebben.

 • Chris Meire

  Dat is niet wat je gisteren zei.toen zei je dat het westen in de vuurlinie lag van de storing en daardoor hier de regen het snelst kon veranderen omdat dan hier de temperatuur sneller daalt dan in het binnenland.waarom de plotse ommeslag? Wat dit is wel heel wat anders wat je nu vertelt

 • jurgen

  Denk dat we dan met grote temp verschillen gaan te maken hebben tov het binnenland , die waarschijnlijk wel een sneeuwdek krijgen in het weekend.

 • Stephan Valcke

  Doe ik

 • Dat niet alleen, ook de temperatuur van de Noordzee helpt ons momenteel een handje. Betrekkelijk lager dan de vorige jaren met een startpositie van 7/8°C. Hou elkaar hier vandaag op de hoogte via meerdere updates Stephan (als je kan).

 • Stephan Valcke

  Geloof ik niet. Als de wind aflandig komt zal het zee effect minimaal zijn. De kust heeft wel de slechtse papieren voor een blijvend sneeuwdek de komende dagen

 • jurgen

  Voor het westen volgende week licht winters ! Frank deboosere zet voor woensdag nog een +3 voor de kust .

 • Nielss Gulabsonn

  Ik kan het mis hebben, maar roos is toch sneeuwval?

 • Nielss Gulabsonn

  Bedankt voor de update!

 • Stephan Valcke

  Tijdens de passage van het koufront vanavond zal de wind sterk toenemen en draaien naar het NW. Vanaf het westen zal de neerslag transformeren naar smeltende sneeuw of sneeuw. Ik verwacht weinig accumulatie in West Vlaanderen. De zone vanaf Kortrijk Gent hebben betere papieren. Deze bovenvermelde lijn kan een sneeuwlaagje krijgen van 1 of 2 cm sneeuw. Gebieden richting Brabant en Limburg kunnen rekenen op een tapijtje van 3 tot 5cm. Alles zal namelijk afhangen van wanneer de regen transformeert in sneeuw en hoelang het duurt vooraleer de sneeuw blijft liggen op de natte en zachte bodem. Ook de intensiteit zal van groot belang zijn.

 • Job V.

  Zie ik daar nu windsnelheden boven 120 km/u op de Noordzee? Dat lijkt me uitzonderlijk fel voor onze regionen. Zeeland en Zuid Holland krijgen de volle laag zo lijkt, maar ook de Vlaamse kust en Noord Holland mogen zich opmaken voor een bak wind. Dat kan nog leuk worden. Tenminste, leuk… Als de storm al een naam gekregen heeft – hij heet schijnbaar Dieter – dan lijkt me gevaarlijk een betere term. Bedankt voor alle spannende updates, mensen. Echt fantastisch om het hier allemaal te volgen.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Ik veronderstel sneeuw.

 • Rizky Taufik

  Ja roos staat blijkbaar voor ijzel, maar hoe kan het ijzelen als het niet vriest of heeft gevroren de nacht daarvoor? Strange.

 • Dries Denolf

  Sneeuw vanaf vrijdagnacht,dat hebben we nodig. Dan is de bodem voldoende afgekoeld. Maar is dat rood ijzel of sneeuw?

 • Rizky Taufik

  Supper, maar ik wacht af.

 • Rizky Taufik

  Positiever dan de vorige run.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Rizky Taufik

  Dat wordt een hele zware avondspits.

 • Rizky Taufik

  Dus eigelijk vergelijkbaar met 16 December 2010. Hopelijk zo vroeg mogelijk en niet gedurende de nacht.

 • Dries Denolf

  Belangrijk voordeel is dat juist voor het front koude lucht zit, die hopelijk voor de nodige afkoeling kan zorgen

 • Dat klopt Laurens. De gegevens worden echter ververst om 21:00 uur, ik denk dat als je nu kijkt dat het er wel op staat.

 • Laurens de Paepe

  Even een vraagje: weet er iemand waarom yr.no dit niet opneemt in hun voorspelling? Die zou toch moeten draaien op de oper van ec als ik niet fout ben? alvast bedankt 🙂

 • Van Laethem

  Voor morgen. Harmonie berekent sneeuwkansen al wat vroeger rond 20u. Bij Hirlam is dit pas na middernacht voor Vlaanderen. Het zal spannend worden. Zoizo krijgen we eerst regen.

 • Chris Meire

  Is dit de meest recente kaart?

 • Lander Michielsen
 • Bedankt Stephan voor de informatie in dit artikel.

 • Lander Michielsen

  moest dat allemaal kunnen blijven liggen dat zou mooi zijn, dan had je al snel meer dan 10cm 🙂

 • Rizky Taufik

  Goed kijken Ben, dit gaat over de tijdspanne 21u-24u. Dus vanaf de avond sneeuw.

 • Ben

  Frank DeBoosere spreekt morgen heel de dag van doodgewone regen.

 • jurgen

  Benieuwd naar Geert Naesens zijn herfstweerbericht van morgen !

 • Goedenavond Daniel, dat is de essentie van NWBNLX he 😉 Ik heb je reactie toegevoegd aan de ‘trustlist’ waardoor je reacties nog sneller live komen.

 • Stephan Valcke

  Zal nog wel een paar keer verschuiven morgen. maar ook Belgie krijgt toch een leuke brok zo te zien

 • Tim Veeckman

  de sterkste neerslag wel voor nederland… gfs geft die meer over belgie.. correct ?

 • Willem Schoenmaker

  Zo te zien heel de Benelux krijgt sneeuw?

 • Stephan Valcke
 • Peter

  Verbazingwekkende uitdieping van het lagedrukgebied!

 • Stephan Valcke

  dat belooft. Morgen een tochtje voor mijn werk van kortrijk naar de Hoge Venen en morgenavond terug.

 • Rizky Taufik

  Hehe, maar we zouden anders piepen moest het echt gebeuren.

 • Recente run van het Amerikaans weermodel 12:00. Dit gaat een blizzard-achtige situatie opleveren als de output wordt gevolgd door realiteit. Windstoten tussen 70-90 km/u en winterse neerslag over het westen van de Benelux. https://uploads.disquscdn.com/images/14b3fa46380e5507d10dbf970f1ec94619b36975a6f4ee59d49dea654ab1ffae.gif

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Idem

 • Bradley Lems

  Ja haha ik geloof daar niet in bij een noordwestenwind. Als de wind anders was dan ging er hier inderdaad een pak sneeuw vallen. Hier gewoon regen en inversiekou volgende week.

 • Jan De Keersmaecker

  Awel, blijf die mentaliteit nog eventjes houden, dan ben je eens zo blij als het tóch wit ziet dit weekend! 😉

 • Peter

  Hahaha ik heb het al vaak zien passeren op sociale media.

 • Bradley Lems

  Geen sneeuw aan de kust hupla. Ik ga maar eens verhuizen…

 • Bradley Lems

  Als de dijken breken 😀

 • Peter

  Dit is ook de windsnelheid bij de hoogste waterstand komende dagen. Zèèr gevaarlijke situatie.

 • Chris Meire

  Noordwest tot westenwind?pffft.

 • Sven

  waarom lees ik steeds asperge :p

 • Peter
 • Doe mij hirlam maar hoor, doe trouwens maar allebei dan heeft niemand wat te klagen 🙂

 • Stijn Albrechts

  is terug in orde denk ik

 • Peter

  Ik heb geen problemen?

 • Niels2a

  Nicolas is op de hoogte en werkt aan een oplossing 🙂

 • Chris Meire

  Nicolas, blog ligt plat

 • Niels2a

  De artikels werken niet meer.. :/

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Ligt het ander artikel plat? Geeft fout melding 404

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Laat ons hopen dat het dan gaat beginnen te sneeuwen. Sneeuwduinen?

 • Lander Michielsen
 • Matthias

  Ook Arome gaat mee met arpege, zullen spannende tijden worden morgen. Ik zeg het nog eens, alles is afhankelijk van het laag, dus kan nog veranderen.
  https://uploads.disquscdn.com/images/2c050cfdd56921ad935ee09a798aec49845cf95bffae1c8c705dcb670c5eb772.png

 • Michiel

  Ja, daardoor meer sneeuw voor Vlaanderen en in mindere mate voor Nederland

 • Kevin Smetryns
 • Matthias

  Sneeuw zou daardoor iets zuidelijker kunnen vallen, zie arpege hieronder

 • Matthias

  Ook is het laag meer uitgediept, en kan er een stek windveld komen te staan! Spannende situatie

 • Chris Meire

  Goed in welk opzicht?

 • Michiel

  Het laagje duikt morgen iets zuidelijker tov vorige run … lijkt goed te gaan 🙂

 • Kevin Smetryns

  Deze is veel fraaier dan hirlam 😉

 • Rizky Taufik

  In lijn met EC en zo slecht vallen, juist tijdens de avondspits.

 • Rizky Taufik

  Vast houden dit, een ideale situatie voor Vlaanderen.

 • Kevin Smetryns

  Hirlam: geen sneeuw morgen of in de nacht naar vrijdag (België) maar wel sneeuwbuien vanaf vrijdag overdag. https://uploads.disquscdn.com/images/411409b7cce08ffdc08bb9f188b28b075cfb1efa479d926e5bc10f06a48189dd.png

 • Matthias

  Zo zie je maar. Dit gaat nog tig keer veranderen. Het laagje is in de 12z run van arpege iets zuidelijker, met als gevolg dat de sneeuw zich meer concentreert in Belgie. Dit zal nog wel een paar keer zo veranderen… https://uploads.disquscdn.com/images/2d76719f2fc4000910abd5a500f1e79b26c0069969aa02cece9cf774815f2c3e.png https://uploads.disquscdn.com/images/3b33b46f3a7a1e5aea3bc8f862bfef396bc19a6853136529f6c775782f6863d5.png

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Kevin Smetryns

  Levensbelangrijke avondruns komen eraan. Niet alleen de groten zoals EC of GFS maar ook kleine modellen zoals hirlam, harmonie en WRF. Laten we duimen voor het beste.

 • Stephan Valcke

  Willem, als het nu niet lukt, doe ik volgende week hetzelfde in Kortrijk en daar is geen blinden instelling. 😃

 • Tim Veeckman

  ik volg het samen met je op Daniel … sneeuwen gaat het zeker tussen morgenacvond en zondag… hoeveel en wat er gaat blijven liggen tegen zondagavond…. is af te wachten … misschien wel intressant om vnv of morgen de experts een de sneeuwlijn te laten bepalen volgens eigen inzien en verwachting… ik denkd at deze regio net binnen of buitend e grens zal vallen… 20-30km oostelijker is dat weer anders , richting rizky op

 • Willem

  Stephan, je zal me herkennen rond de kerktoren van Varsenare in de groene sneeuw. Er is daar gelukkig een blindeninstelling dus deze zullen al niet raar kijken als ik zeg dat er “echt” sneeuw ligt… (ik hoop dat we tegen zondagavond toch “iets” hebben…)

 • Stephan Valcke

  In dat geval ook maar eens de slee voor de groene sneeuw bovenhalen zekers. 😂😂

 • Matthias

  Idd, ik gaf maar een voorbeeld 😉 Het kan evengoed wat noordelijker trekken… Afwachten 😉

 • Tim Veeckman

  ik heb trouwens al geweten, sinds die 3j dat ik hier woon dat het heuveltje ier 800M vandaan de bovenste 20m wit zag terwijl de rest vd omgeving geen beetje wit zag.. zo zie je maar dat het soms niet veel hoeft te zijn !

 • Tim Veeckman

  de voet van de vlaamse ardennen mogen ze ook wat ophogen voor mijn part 😉

 • Rizky Taufik

  Oke, bedankt voor de info.

 • Willem Schoenmaker

  Ziet er goed uit voor zwart ijs 👍

 • Stephan Valcke

  Dat vrees ik ook

 • Stephan Valcke

  Jullie zitten in elk geval beter

 • Kim Jaspers

  Ik ook Rizky, wij zitten ongeveer in dezelfde regio 🙂

 • Kim Jaspers

  Ik hoop dat tegen zondagavond iedereen zijn deel krijgt..

 • Lander Michielsen
 • jurgen

  Mss enkel vlak aan zee smeltende sneeuw .

 • Chris Meire

  om te muggeziften nu, maar zie je die blauwe band net over de kustlijn?

 • Willem

  Ik hoop dat het ook voor jou goed komt Rizky want kan ook noppes worden in het slechtste geval.

 • Nathan

  Vrijdag in heel België sneeuw 🙂

 • Nathan

  Als de neerslag intens genoeg is denk ik van wel.

 • Chris Meire

  dat zou al iets zijn hier, dikke vlokken, kan ik van genieten

 • Dreten Vogelteten

  inderdaad. Ik vrees voor ons ook dat we geen sneeuw gaan zien. Allez, behalve de sneeuw die uit de lucht valt, maar ie gaat niet blijven liggen. Dat kan je uit haast alle kaarten afleiden

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Mss dat er in de nacht vam donderdag op vrijdag limburg, brabant al prijs kunnen hebben

 • Michiel

  Ik heb nog altijd het gevoel dat het wel degelijk zal sneeuwen 🙂 nu gewoon harmonie enz afwachten :p

 • Stephan Valcke

  Geen waar hoor Michiel. Ik woon zelf in West Vlaanderen. Zou niet liever willen. Ik baseer mij op de combinatie van de modellen ,de luchttemperatuur en wind richting.

 • Paulus Piet

  Ik denk dat je 500hPa bedoelt..

 • Michiel

  Sorry haha, maar ik heb dat gevoel wel ;p daar kan ik niks aan doen haha

 • Chris Meire

  Michiel, kan je nu toch niet bijtreden hoor. niemand breekt het westen af. Er wordt enkel info gegeven aan de hand van de beschikbare kaarten. Ik in Brugge wil ook graag sneeuw, maar heb niet het gevoel dat iemand ons dit niet gunt

 • Michiel

  Neen Chris … ik weet ook niet vanwaar iedereen hier weer die regen haalt voor ons .. wat kunnen zij dat weten? Ze gunnen het ond gewoon niet … gewoon afwachten tot morgen met de fijnmatigere modellen … niemand op heel deze discussieraad kan nu al weten waar het zal sneeuwen en waar niet en dus a.u.b. stop met telkens het Westen af te breken, want het komt erop aan dat het bij ons telkens niets zal worden en dan even
  verder wel … de bovenluchten zijn koud genoeg hoor, in heel het land! Alvast bedankt

 • Rizky Taufik

  en just in de avondspits. Dat wordt een soep, but I like it.

 • Paulus Piet

  Nou en of. Als deze kaarten blijven, dan word het een memorabele dag vrijdag.

 • Stephan Valcke

  Nooit in de prullenbak hè. Ik vrees dat de wind een te westelijke component zal hebben om een sneeuwdek te vormen in West Vlaanderen. Een actieve bui kan wel natte sneeuw opleveren maar voor morgenavond wordt het moeilijk. Hetzij de depressie 200 km zuidelijker trekt.

 • Willem

  Zo is het. Heb het al meerdere malen gezegd, beste kans voor westen en kust is als er zondag in de late namiddag/avond/nacht nog neerslag zou zijn.

 • Rizky Taufik

  Ik hoop echt voor jullie dat het goed komt 1 van dees dagen voor de echte vorst binnenvalt.

 • Rizky Taufik

  Dus ten oosten van de lijn Antwerpen/gent/kortrijk en hoe dichter bij Brussel hoe beter als ik het juist interpreteer. Maar sowieso snowcasten.

 • Chris Meire

  En wat met de bovenluchten op 850 Hpa van -35 graden die eerst zeker ook aan de kust en in het westen gingen sneeuwbuien geven in samengang met isothermie, prullenbak?

 • Rizky Taufik

  Dat ziet er voor ons positiever uit. Maar ik hoop dat de westerlingen ook sneeuw gaan zien. Kijkende naar GFS06 dan zou het voor belgie vooral zaterdag prijs zijn.

 • Paulus Piet

  Mensen in het westen en aan de kust moeten niet treuren als het donderdag op vrijdag tegenvalt. De bovenluchten worden in het weekend alleen maar kouder en de kans op neerslag blijft significant voor de gehele Benelux.

 • Stephan Valcke

  Provincies Antwerpen, Brabant en Limburg zie ik wel goed komen

 • Lander Michielsen
 • Stephan Valcke

  Dit wel. Maar als ik kijk naar de komende dagen dan vrees ik voor West Vlaanderen dat er van sneeuw weinig sprake zal zijn. 5gr overdag daar. Een vlok natte sneeuw of wat korrelhagel is wel perfect mogelijk. En aan zee wellicht veeleer regen.

 • Michiel

  ik verwacht ook sneeuw in het Westen van Belgie …

 • Chris Meire

  dus op zn minst kunnen de eerste sneeuwsignalen die we kregen voor morgenavond nu al de prullebak in. hmmm.

 • Rizky Taufik

  Waar ligt volgens jou de grens in westelijk belgie, alles ten westen van Brussel of ten westen Gent?

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Ik verwacht wel vanaf vrijdag(avond) toch wel sneuuw vanaf het centrum vant land.

 • Stephan Valcke

  Als je alles samen neemt kun je voorlopig stellen dat midden en ZO Nederland samen met NO België de grootste kans hebben op sneeuw morgen. Noord Nederland en westelijk België lijkt te ontsnappen.

 • Ian Vasquez Badilla

  Als dat laagje 200 km zuidelijker trekt dan valt NL uit de boot haha. Laten we gewoon hopen dat het laagje wat groter is zodat beide landen van de sneeuwval kunnen genieten 😉

 • Rizky Taufik

  Laat ons hopen dat Harmonie uitkomt. Wordt morgen een spannende dag.

 • Matthias

  Idd, alles hangt af van dat laagje! Als dat laagje maar 100 a 200 km zuidelijker gaat, valt belgie in de prijzen, dus het zal afwachten worden tot de minuut 😉

 • Peter

  06z run Hirlam en harmonie. Eigenlijk niet meer over te zeggen dan in de 00z run. Beiden komen met een vergelijkbare setting waarbij de kans of significante sneeuwval bij hirlam voor Nederland weggelegd is, en bij harmonie door isothermie voor bijna gans de benelux. De kans dat hij blijft liggen is niet zodanig groot, maar groter in Nederland dan in Belgie. Conclusie: Hirlam en Harmonie liggen niet volledig op dezelfde lijn, dus het wordt snowcasten!

 • Rizky Taufik

  Bedankt voor de up-date. Blijft enorm spannend voor morgen.

 • Peter

  Even de situatie van hirlam en harmonie bekeken 00z run!. Bij harmonie blijft zoals de vorige run de regen overgaan in sneeuw vanaf 16 of 17 uur. Aan de kust zou de temperatuur het eerst dalen richting het vriespunt rond 20u, waardoor de kans op een laagje sneeuw hier groter is. Op dat moment ligt het actieve deel van de storing boven het centrum van de benelux, waardoor hier isothermie kan optreden. Tegen het verlaten van de neerslagzone temperaturen overal rond het vriespunt, waar dus op het einde een laagje kan ontstaan. Bij hirlam zien we toch iets anders. De dauwpunten zakken in de avond het snelst in belgie, maar de 2 meter temperaturen zakken het snelst in Nederland. Blijkt volgens dat in Nederland een ware sneeuwbom kan ontstaan, vooral over het centrale deel. Over hoeveelheden spreek ik me vooralsnog niet uit maar volgend kaartje, het 2e, spreekt voor zich. Straks eens kijken naar de 06z run. https://uploads.disquscdn.com/images/1fdd7547bd901e12a785448e5c28c7d89bbdad44d0e1b237a412f19fef207ef8.png https://uploads.disquscdn.com/images/e73c4e278a8e6c67c35dd2a2206bc6c3d9d87d3890956d5bd1edf76059b806e7.png

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters
 • Paulus Piet

  Arpege en WRF willen vooralsnog niks weten van sneeuwval op donderdagavond (m.u.v de Ardennen). Benieuwd naar HIRLAM morgen.

 • Stephan Valcke

  Ik kom donderdagavond vanuit de Hoge venen naar Kortrijk gereden. Ben benieuwd.

 • Van Laethem

  Correct omschreven. Ook ik vind dat de nationale media e.d. de laatste dagen de woorden niet schuwen. Van ‘zware winterinval over ‘bakken sneeuw’. We moeten hier zeer voorzichtig in zijn. Zoals Nicolas al aanhaalt zijn er door koude bovenluchten op donderdag al kansen op sneeuw. De temperatuur op 2 meter zal echter nog vrij positief zijn. Afhankelijk van de timing van de buien zullen ze een meer winters karakter beneden krijgen naar de avond toe. Het is dan ook donderdag en vrijdag uitkijken op de weg. Een gesloten sneeuwdek verwacht ik niet meteen. Daarvoor is de temperatuur aan de grond nog te warm. We volgen het op.