23 maart 2013 - 2 min. lezen 12 reacties

Sneeuw, gladheid of ijzel? We hebben het de afgelopen maanden allemaal in het kwadraat gezien met zelfs een heuse sneeuwbom op 12 maart 2013 ! Vandaag kondigt een nieuwe neerslagzone winterse neerslag aan in een groot deel van de Benelux. Deze ochtend ging dat gepaard met ijsregen om later over te gaan in natte sneeuw – sneeuw.

Weerbericht 23 maart

Verspreid in het land sneeuwval

Op dit moment (9:45) valt er vooral in Vlaanderen wit goud naar beneden met een kleine kans op een sneeuwdek (variërend rond 1 cm). Later vandaag neemt de intensiteit van de neerslag geleidelijk iets toe waardoor er overal 1 tot 4 cm verse sneeuw mag verwacht worden. Temperaturen zullen na 16:00 immers weer gestaag dalen onder het vriespunt.

Algemene gladheid vandaag

Dat we normaal recht hebben op 11 – 12 graden maakt het voor de lenteliefhebbers enkel en alleen maar erger om te constateren dat we er vandaag zo’n 10 graden zullen onder blijven. In combinatie met een strakke bries uit het noordoosten (brongebied: Rusland) wordt het koudegevoel extra in de verf gezet. De komende uren blijft de winterse neerslag (ijzel, natte sneeuw of sneeuw) aanhouden boven België, maar meestal vormt er zich geen gesloten sneeuwtapijt. De maxima bereiken deze middag 2-3 graden.

Vanmiddag en vanavond keert de storing op haar stappen terug en wordt het geleidelijk overal zwaarbewolkt met verspreid enkele sneeuwbuien. Daar waar zich een ‘treintje’ kan vormen van buien, kan er lokaal 4 cm sneeuw of meer naar omlaag vallen. Op sommige plaatsen halen ze dan nauwelijks weer 1 cm. Opnieuw een typisch gevalletje van snowcasten (ieder halfuur de weersituatie in de gaten houden).

wettermaps sneeuw

Bron kaartje: wetteronline.de

Delen


Verder lezen

Alles bekijken