Temperatuur België

Onderstaande weerkaart toont u de actuele temperatuur in België. Indien de kaart blauw kleurt, wordt het geleidelijk aan kouder. Kleurt de kaart oranje of rood (soms paars) dan mag je ervan uitgaan dat warmere lucht over België en Nederland stroomt. Foutjes kunnen ontstaan door verkeerd geleverde data. Dit ziet u heel gemakkelijk door een felle kleur op de weerkaart. Deze waarde mag u negeren.

temperatuur benelux

Temperatuur via KMI – België

Op dit weerkaartje ziet u de actuele temperatuur die door het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) wordt gemeten. De kleur bepaalt het aantal graden en varieert in elk seizoen. Blauw staat voor een fris weertype en oranje tot rood wijst op zacht/warm weertype. Deze weergegevens lenen zich uitstekend om te gebruiken tijdens evenementen, vissers, buitenactiviteiten.

Trend temperaturen

Hoe warm het precies wordt overdag is afhankelijk van het seizoen. In de winter hebben we slechts een korte periode waarin de zon zich laat gelden. De dagelijkse gang is dan slechts zeer kort. In de zomer is de dagelijkse gang dan weer groter en kan het ondanks een koele ochtend gemakkelijk tropisch warm worden.

Om de trend van de temperaturen te volgen is een weerpluim een dankbaar instrument. Deze grafiek werkt met verschillende berekeningen en geeft de meteoroloog zicht op de lange termijn. In de aanbevolen artikelen hieronder leggen we graag de werking van de weerpluim uit.

Aanbevolen en relevante artikelen