Temperatuur België

Onderstaande weerkaart toont u de actuele temperatuur in België. Indien de kaart blauw kleurt, wordt het geleidelijk aan kouder. Kleurt de kaart oranje of rood (soms paars) dan mag je ervan uitgaan dat warmere lucht over België en Nederland stroomt. Foutjes kunnen ontstaan door verkeerd geleverde data. Dit ziet u heel gemakkelijk door een felle kleur op de weerkaart. Deze waarde mag u negeren.

temperatuur benelux

Temperatuur via KMI – België

Actuele temperatuur volgens KMI

Op dit weerkaartje ziet u de temperatuur die door het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) wordt gemeten. De kleur bepaalt het aantal graden en varieert in elk seizoen. Blauw staat voor een fris weertype en oranje tot rood wijst op zacht/warm weertype. Deze weergegevens lenen zich uitstekend om te gebruiken tijdens evenementen, vissers, buitenactiviteiten.

Trend temperaturen

Tijdens de dagperiode loopt het kwik meestal op tot boven het vriespunt. De onderstaande weergrafiek toont u de 2 m temperatuur (thermometerhut) voor De Bilt (NED). Als de groene individuele leden naar beneden duiken, dan kiezen veel weermodellen voor een verkoelende trend. Kiest de spreiding voor een stijgende trend, dan worden de temperaturen warmer. De bruine lijn duidt de temperatuur aan die we normaal kunnen verwachten..

Bekijk hier de weerpluim voor de komende dagen

Leuk om te weten is dat deze waarde soms overdag wordt bereikt. Een warmtefront kan in de nacht zorgen voor een stijging van de temperatuur waardoor de nacht warmer was dan de dagperiode.

Lees ook eens:

Lente in vol ornaat

De lente is in het land! April begon zoals maart geëindigd was: zonnig. De temperaturen zijn nu echter veel hoger dan toen. De afgelopen dagen haalden we in de Benelux makkelijk 20 graden of meer. Blijft de lente de komende dagen aanwezig of dient er...

Matthias BarbierLees dit artikel >
Zagen jullie de supermaan?

Afgelopen nacht was boven de Benelux de grootste supermaan van het jaar te zien. Het heldere weerbeeld maakte de condities ideaal om van dit natuurfenomeen te genieten. We kregen tientallen prachtige foto’s binnen van de maan en maakten hieruit...

Lander Van TrichtLees dit artikel >