9 maart 2013 - 2 min. lezen 27 reacties

Aanstaande 48 tot 72 uur staan in het teken van een heuse winterinval. Boven Rusland vloeit een grote hoeveelheid koude / arctische lucht naar het westen van Europa. Dit resulteert in dalende temperaturen dit weekend en mogelijk ook de eerste winterse neerslag op zondag 10 maart. In de nacht naar maandag gaat het dan op de meeste plaatsen vriezen (licht tot matig).

En dan zitten we te kijken naar dinsdag en woensdag waarbij een heuse sneeuwzone BelgiĆ« zou beĆÆnvloeden .. De weerkaartjes zijn van die mate extreem (30 40 cm) dat een extra bulletin wel gerechtvaardigd is. Later vandaag kan u een update lezen in dit bericht aan de hand van de laatste weerinformatie (komt binnen vanaf 10:30).

Sneeuwverwachting dinsdag & woensdag

sneeuwverwachting dinsdag belgiƫ
Het sneeuwdek dat wordt berekend door het Amerikaans weermodel (GFS).

De centimeters gaan vlot boven de 20 cm met een mogelijke totale hoeveelheid van 30 – 40 cm sneeuw in grote delen van BelgiĆ«. De opvolging van de sneeuwkansen zal gebeuren via onderstaande reacties (update 15 oktober 2014: reactieplatform werd in september vervangen waardoor u nu ook vlot via sociale media toegang krijgt tot de website)

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
24 Prognose

Zacht weer met af en toe neerslag

4 dagen geleden - 4 min. lezen