Sneeuwverwachting dinsdag

Aanstaande 48 tot 72 uur staan in het teken van een heuse winterinval. Boven Rusland vloeit een grote hoeveelheid koude / arctische lucht naar het westen van Europa. Dit resulteert in dalende temperaturen dit weekend en mogelijk ook de eerste winterse neerslag op zondag 10 maart. In de nacht naar maandag gaat het dan op de meeste plaatsen vriezen (licht tot matig).

TIP: blijf ondertussen op de hoogte via Facebook (Noodweer Benelux)

UPdate 13:35 ~ vanaf 16:30 kan u onderaan dit artikel de update raadplegen van het Amerikaans weermodel (GFS). Blijft de sneeuwval aanwezig of wordt het allemaal niet zo erg ?

En dan, … Zitten we te kijken naar dinsdag en woensdag waarbij een heuse sneeuwzone België zou beïnvloeden .. De weerkaartjes zijn van die mate extreem (30 40 cm) dat een extra bulletin wel gerechtvaardigd is. Later vandaag kan u een update lezen in dit bericht aan de hand van de laatste weerinformatie (komt binnen vanaf 10:30).

Sneeuwverwachting dinsdag & woensdag

sneeuwverwachting dinsdag belgië

Het sneeuwdek dat wordt berekend door het Amerikaans weermodel (GFS). De centimeters gaan vlot boven de 20 cm met een mogelijke totale hoeveelheid van 30 – 40 cm sneeuw in grote delen van België. De opvolging van de sneeuwkansen zal gebeuren via onderstaande reacties (update 15 oktober 2014: reactieplatform werd in september vervangen waardoor u nu ook vlot via sociale media toegang krijgt tot de website)

Bron kaartje wetter3.de