Lokaal sneeuw op zaterdag

Na de wilde weerkaarten van de afgelopen 2 weken hebben we uiteindelijk een koude episode te pakken in februari 2017. Ons weerbeeld wordt gedomineerd door een sterk hogedrukgebied met kern boven Scandinavië. Via een gekunstelde oostelijke luchtcirculatie wordt er transportkou tot in het westen van Europa verzekerd. Een setting die eind december en in januari volop winterweer zou veroorzaken.

In deze oostelijke luchtstroming trekken enkele (inactieve) neerslagzones richting het westen die vooral in de nacht naar zaterdag wat lichte sneeuw kunnen veroorzaken. Niet overal, maar voldoende voor een afzonderlijke artikel. De hoogste kansen situeren zich over het noorden van Vlaanderen en Nederland.

Vannacht lokaal sneeuw in Benelux

Wanneer we de laatste weerdata van het Amerikaans weermodel mogen geloven stijgt de sneeuwkans in de loop van komende nacht. Eerst wordt België geviseerd met in het tweede deel van de nacht wat motsneeuw/lichte sneeuw over het oosten en noorden van het land. Het uiterste westen en de gebieden grenzend aan Frankrijk lijken aan de meeste neerslag te ontsnappen. Slecht nieuws voor de vele liefhebbers van het witte goud in deze regio’s.

sneeuw vannacht met focus op Nederland

Actuele situatie om 17:00 toont ons de poging van een afzonderlijk lagedrukgebied om zich te vormen boven het N van Frankrijk. Aan de noordoostelijke flank van dit systeem bevindt zich een inactieve sneeuwzone die later vannacht en op zaterdag in activiteit gaat toenemen. Sneeuw in België beperkt zich in grote mate tot het uiterste noorden en oosten van het land. De meeste sneeuw verwachten we tussen de lijn Amsterdam en Eindhoven (2-4 cm).

Waarschuwing voor gladheid

Ongeacht of het nu gaat om sneeuw die de komende 24 uur in bepaalde regio’s valt, moeten we ook waarschuwen voor lokale opvriezing van natte weggedeelten. Dankzij droge periodes afgelopen 24 uur is die kans gelukkig vrij beperkt, maar een gewaarschuwd persoon is er bij Noodweer Benelux 3 waard. De kans op rijm- en ijsplekken is actief voor de volledige Benelux. Tegen zaterdagochtend stijgt de kans op nevel en mist over België. Deze kunnen vanwege de negatieve temperaturen ook aanvriezen.

Sneeuw op zaterdag

De winterse omstandigheden blijven ook aanwezig op zaterdag. Het klein lagedrukgebied met daaromheen enkele winterse buien blijft stationair over de Benelux. Bij temperaturen die met moeite boven het vriespunt uit komen, blijft de meeste neerslag liggen op daken en andere voorwerpen. Op de straat en op het gras wordt dat een moeilijk verhaal en zal het sterk afhankelijk zijn van de intensiteit van de neerslag. Hieronder hebben we het radarbeeld van zaterdagochtend toegevoegd.

 • Peter

  Deze winter geef ik toch een 5/10, dus volkomen ontevreden benik niet. In januari inderdaad een paar keer een gesloten sneeuwdek gehad, wat in west-vlaanderen toch al iets is he 😉 ook een minimumtemperatuur van -6.3 graden, wa da al schone is eh :p

 • Michiel

  inderdaad iedereen heeft wat sneeuw gekregen, maar bv. heuvelland en mijn streek enkel een poederlaagje voor 2uurtjes en vorige periodes ook helemaal niks, dus ik denk niet dat echt iedereen sneeuw van betekenis gezien heeft deze winter, de regionale en lokale verschillen waren erg groot

 • Dries Denolf

  Ik schrijf in mijn reactie dat iedereen sneeuw heeft gehad, sommigen in januari en anderen in februari. Hierboven schrijf je dat je sneeuw hebt gehad in januari en hoger schrijf je dat ik ongelijk heb. Sorry, Wim, maar nu volg ik je even niet.

 • Bradley Lems

  Merci, toch enige begrip voor sommige regio’s. Hier maar 2 ijsdagen, 2 sneeuwdagen waar in de ene s’avonds volle bak viel maar na 10 minuten wegsmolt en de tweede waarbij er rond 10 uur s’morgens nog wat lag maar niet noemenswaardig het was wat poedersuiker. Ook 2 nachten matige vorst. Deze winter krijgt een 4/10 mede door het gebrek aan sneeuw en matige vorst.

 • wim

  hehehehehehe. Alle hoop is gevestigd op eind deze maand/begin volgende maand. Zolang krijgt deze winter ook een onvoldoende. Indien mijn hoop uitkomt krijgt het nog een voldoende.
  En ja, laat ons vooral hopen dat we zoveel mogelijk gespaard blijven van hitte, incl. een hittegolf.

 • wim

  Voila, ben het volledig met je eens. Dit stelte hier niks voor ivgl met de sneeuw van Januari toen er wel degelijk iedere keer hier in mijn regio 2 cm lag.

 • Kim Jaspers

  Deze winter krijgt voor mij een onvoldoende. Dit door het ontbreken van een deftig sneeuwdek. Blijkbaar teveel gevraagd in de Lage Landen. Op naar een koele regenrijke zomer!!

 • Anderen hebben ook pech gehad dus ik snap dat wel hoor. Eens kijken of de lange termijn weer wat gaat bieden, ik zag al weer wat afkoeling in de pluimen. 😉

 • Michiel

  gewoon rekening houden dat het echt niet overal gesneeuwd heeft afgelopen dagen en een poederlaagje die na 1u volledig weg is? Sorry maar dat noem ik geen sneeuw en zeker geen voldoening daarmee. De foto hierboven, die toont wat echte sneeuw is 😉

 • Dries Denolf

  Ik denk dat je daarmee de gevoelens van de meesten verwoord, Arjan. Ik lees uit de commentaren van vele anderen dat ze een voldoende aan de winter geven, zeker met de laatste sneeuwprik erbij voor grote delen van de Benelux. Enkele zwartkijkers heb je altijd, maar als je op een weerforum wil actief zijn, hoort dat erbij.

 • Ik gaf de winter net geen voldoende voor mijn omgeving, ik moet dit toch bijstellen. Een sneeuwdek van 7 cm vanmorgen en nog steeds een gebroken dek doet toch nog aan winter denken. Het gaat zo weer vriezen en misschien wel weer matige vorst boven het sneeuwdek. Ik geef voor mijn omgeving daarom nu wel een voldoende voor de winter. https://uploads.disquscdn.com/images/6d7bb0f482aa50c6f53c950c4909e5973f6a0aedee8e6d9786c2a45811e61e47.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/4f97b52306e47728ea70ddcc22819b562c5cd9bcd06408329a9bdbf7c393a06a.jpg

 • Dries Denolf

  Je verwoordt het zoals ik het zelf zou doen, Jeroen. Het was niet top, maar het was zeker winters, met voor iedereen winterpret, sommigen in januari, annderen dit weekend. En we hebben nog een maand winter te gaan. Balans is nu al een voldoende, dus kan maar verbeteren.

 • Dries Denolf

  Gelijk heb je Willem. Ik herinner me je foto van de sneeuwpop. Die maak je niet elke winter in onze streken.

 • Dries Denolf

  Brabant en deels Limburg vielen deze keren uit de prijzen. Maar jullie hebben een aangename sneeuwperiode in januari gekend. Niet het grote werk, maar toch genoeg om een winters gevoel te hebben. Toen was het aan ons W-Vlamingen om op overdreven wijze aan de klaagmuur te staan.
  We hadden toen wel geen sneeuw, maar 2 weken met soms matige vorst.
  Ik kan me niet voorstellen dat je volkomen ontevreden bent over de winter, Peter. En we hebben nog een maand te goed.

 • Dries Denolf

  Brabant was idd de uirzondering op de regel. De vorige 2 dagen vielen jullie er altijd net tussenin. Anderzijds heb je een sneeuwperiode gekend in januari, niet echt spectaculair, maar voldoende om van de winter te genieten.

 • Jeroen Maes

  Volledig eens, nu al teleurgesteld zijn met het oog op minstens een week ofzo echt zacht weer voor ons. In plaats van dan even te genieten nog eens liggen zeveren. Ik heb er in elk geval van genoten.

 • wim

  sorry Dries, maar hier in mijn regio was er enkel sprake van een aangesuikerd landschap hoor deze keer, dan kan je moeilijk spreken van sneeuwpret hoor, laat staan dat je daarmee een sneeuwpop kunt van maken. Vraag maar aan Kim Jaspers. Viel hier in mijn regio enorm tegen hoor de afgelopen 2 dagen kwa sneeuw. Het heeft wel gesneeuwd zaterdagnacht en zaterdag overdag, maar tot een noemenswaardig sneeuwdek is het nooit gekomen.

 • wim

  Voldoende sneeuw? Poederlaagje noem ik geen voldoende sneeuw hoor. Maar ieder zijn mening natuurlijk. En van sneeuwpret was hier met het poederlaagje ook geen sprake hoor. Grote verschillen tussen de verschillenden regio’s hoor afgelopen 2 dagen.

 • wim

  Ik schaaf mijn score op van 4 naar 4,5, indien we nog een uitbraak van poollucht krijgen eind deze maand/begin volgende maand, dan pas geef ik het een voldoende. Maar de beleving van deze winterprik zal verschillen van regio tot regio.

 • Peter

  Ik snap het negativisme van bepaalden ook niet, maar het is jammer. Komaan je gaat je gemoed toch niet laten verpesten door iets waar je toch niets aan kunt doen. Maar dries wat je zegt klopt wel niet, de sneeuw is hier niet blijven liggen. Dus sneeuwpret hebben we in heuvelland niet gehad, daarvoor moest je naar hoger gelegen gebieden gaan en daar lag er enkel een laagje dat je denkt dat het gewoon gevroren heeft. Jammer maar helaas

 • Dries Denolf

  Maar je was aan het panikeren dat je geen sneeuw ging krijgen. Ten onrechte, zoals nu blijkt. Waarover klaag je nu dan?

 • Dries Denolf

  En hebben wij dan geen prijs gehad, Wim? Het waren idd geen 8 cm zoals in Nederland, maar iedereen heeft meer sneeuw gezien dan verwacht en overal – zonder uitzondering – was er sneeuwpret, meer dan we verwacht hadden.

 • Dries Denolf

  Ik bewonder je positieve instelling, Steve. Sneeuw hebben we gevraagd, sneeuw hebben we gekregen. En al was het maar 2 dagen, het was meer dan we verwacht hadden. En wat betreft de LT, dat wordt een discussie voor later. We zullen eerst een tijdje genieten van ons populair Eurohoog, dat niet van het vasteland wil wijken.

 • Dries Denolf

  Iedereen in de Benelux heeft tussen vrijdagavond en zaterdagavond van sneeuwpret kunnen genieten, in meer of mindere mate. Velen moeten eens naar beneden scrollen om de winterfoto’s te zien die ze gemaakt hebben. Maar nee, liever negatief zijn en klagen dat een ander het beter gehad heeft ipv zich te realiseren dat de sneeuwpret er over gans de Benelux was. Niemand moest zich verplaatsen, er lag voldoende sneeuw voor ieders deur. Verwende kinderen!

 • Dries Denolf

  Je vergeet toch erg vlug de foto die je van je zoon die aan het voetballen was in de sneeuw in Varsenare en die van Willem die een sneeuwpop gemaakt heeft met zijn zoon. Het was geen 8cm, maar voldoende om sneeuwpret te hebben en van een winters landschap te genieten, wat waarschijnlijk de 1ste keer was voor je zoon in W-Vlaanderen.

 • Dries Denolf

  En minder is nog altijd een stuk meer dan we verwacht hadden. Overal in de Benelux heeft men op de ene of andere manier van sneeuwpret kunnen genieten. Die laatste winterprik heeft ervoor gezorgd dat we een voldoende aan de winter kunnen geven. Maar blijkbaar is het geheugen van velen op het forum erg kort en vergeten ze de winterfoto’s die ze gisteren kunnen posten hebben, met kinderen die een sneeuwpop maken.

 • Thomas

  Ik heb geen idee waarom er teleurgestelde winterliefhebbers zouden moeten zijn. Alles ging perfect zoals verwacht gisteren. Midden-Nederland schoot de hoofdprijs af met de meeste sneeuw. De rest van de Benelux kreeg zoals verwacht minder. Perfect zoals de fijnmazige weermodellen het hadden voorspeld.

 • steve

  Ik heb net op ander forum nog gezet voor mij is winter nog geen game over steeds op LT komen er nog mooie kaarten aan , zolang deze terug komen blijf ik het opvolgen.,12 februari en iedereen gooit de handdoek snap dit echt niet . ik heb laatste 2dagen met volle teugen van dat beetje sneeuw genoten, en ik hoop dat ik er deze winter nog mag zien., onweer is voor later daar hou ik ook wel van dus ik blijf er altijd voor gaan 🙂

 • Dag Ian, het zal allemaal weer loslopen als er een deftige onweer over de Benelux trekt, dan merk je meteen een andere kant van de weerliefhebbers op NWBNLX. Nu worden we de afgelopen 2-3 al te vaak voor schut gezet door de weerkaarten. Weerkaarten die nota bene perfect normaal zijn voor onze omgeving maar de lat ligt zo hoog anno 2017. Geen idee hoe dat gekomen is, opkomst social media en de bijbehorende foto’s?

 • Willem

  Ian, mensen gunnen jullie het wel hoor! Slechts enkelingen zijn van het jaloerse type. Maar het enige is dat de Benelux heel erg op elkaar lijkt (buiten ardennen) en dat op 1 dag ofzo na we altijd hetzelfde weer quasi hebben.

 • wim

  Nee en nog eens nee. Toch niet in Februari zekers.

 • Ian Vasquez Badilla

  Ik hou het hier even op. Te veel negativisme. Ik voel me gewoon aangevallen door sommige mensen hier. Als er sneeuw in belgie valt hoor je mij zeker niet klagen 😉 Ik gun iedereen nog een fijne dag verder

 • Oef, de winterse perikelen hebben we quasi achter de rug. Gedaan met het turen naar winterse aspiraties en het lezen van teleurgestelde winterliefhebbers. Op naar de 10-15°C en het saaie weer in de maanden maart en april. Geweldige vooruitzichten toch? 😉

 • Steven van Dam

  België heeft niks , enkel veel regen het hele jaar door, soms is extreem veel regen het hele jaar door, ik denk dat enkel bepaalde gebieden in Engeland natter zijn dan in België . ^^

 • Thomas

  Aan de volgers van NWBNLX die in Midden-Nederland wonen zeg ik graag: geniet ervan nu het nog kan! De dauwpunten zijn nu nog negatief in die regio, maar met een snel opkomende zuidelijke luchtstroming zal daar ook verandering in komen. Actueel te Scherpenheuvel is er niets meer overgebleven van het sneeuwdek van gisterenavond door een temperatuur van 3,7°C en dauwpunten van 3°C.

 • Bradley Lems

  4/5 graden te luxemburg zo te zien is de warme lucht terrein aan het winnen.

 • Bradley Lems

  Amai wat nen zever. Er ontstond altijd onweer aan de grens met nederland terwijl belgië aan het meeste ontsnapt zoals vorig jaar. Nederland is juist een onweersgat vergeleken met belgië dus weet niet waar je het van haalt.

 • wim

  Dit klopt langs geen kanten hoor.

 • wim

  Voila, wij hebben gewoon de pech gehad dat het front te noordelijk trok. Een veel zuidelijker koers en wij hadden prijs en Nederland zat in het groen.

 • Van Laethem

  Waar haal je deze larie?

 • Ian Vasquez Badilla

  Belgie heeft meer extremen wat beteft hitte en onweer terwijl voor NL is het bij sneeuw en kou

 • Ian Vasquez Badilla

  Winter is nog niet voorbij. Er komen zeker nog leuke sneeuwsituaties voor Vlaanderen 😉

 • Michiel

  haha 1cm is niet hetzelfde als 8 of 10+ ;p

 • Chris Meire

  het is inderdaad frustrerend, dat klopt,maar dit heeft niets te maken met dynamischer weer. Het gaat hem puur om de ligging van het front. Daar ligt waar het wil liggen. Was dit over Belgie vannacht, dan lag er aan de kust ook 5 tot 8 cm gezien de temperaturen net rond of onder 0. Vergeet niet dat wij deze winter ook al sneeuw hebben gehad en dat Nederland groen lag

 • jurgen

  In Nederland lukt het blijkbaar wel ,zelfs aan de kust om 8 cm sneeuw te krijgen . is bij mijn weten toch ook de noordzee . Conclusie is dat ze daar een veel dynamischer weer hebben dan bij ons . Hier in het westen enkel maar saai saaier saaist .

 • MysteryGuest

  Toevallig weekendje weg in Zandvoort best sneeuwdek en appart om te zien sneeuw op het strand.

 • Boonen guido

  Spijtig genoeg,Ian,hier te Bonheiden(Vlaanderen)niets.

 • Ian Vasquez Badilla

  https://uploads.disquscdn.com/images/1360ff849b659200b0d8c6c8a76ec0342a3d7ccaee08079c2bce73b10d2b38f5.jpg 11 cm nu in omgeving Wageningen. Ik ga nu slapen en morgenvroeg ga ik genieten van wat er over blijft

 • Omgeving Utrecht al bijna 10 cm!

 • Arjan van der Wal

  Hier bij rotterdam nu een cm of 4! Sneeuwt aardig door nu

 • wim

  Uiteindelijk was dit een zeer slappe hap van de winter hoor. Maar kom, de mensen in de kempen gaan er niet veel aan hebben, want met temperaturen tot 8 graden, zal de sneeuw zeer vlug weg zijn.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Droog maar hier is de mist opgekomen.

 • Ian Vasquez Badilla

  Nu alweer zware sneeuwval en er ligt al zon 8 a 9 cm op mijn dak. Op naar de 10 😀 laatste stuk van het neerslaggebied komt eraan!!

 • Ian Vasquez Badilla

  Nu alweer zware sneeuwval en er ligt al zon 8 a 9 cm op mijn dak. Op naar de 10 😀 laatste stuk van het neerslaggebied komt eraan!

 • Jens Pinoy Soenens

  Zou west vlaanderen nog een deeltje kunnen mepakken? heb de indruk dat het gebied wat draait naar ons toe.

 • Zit nog genoeg aan te komen zie https://www.noodweer.be/sneeuw-radar-winter/
  Morgenochtend een dik pak sneeuw!

 • Het gaat helemaal los in delen van Nederland momenteel met de sneeuwval. De temperatuur is ook nog iets gezakt zodat de sneeuw bijna overal blijft liggen. (rond of zelfs nipt onder het vriespunt). Opgelet vanwege matige tot zware sneeuwval. Er wordt volop gestrooid, maar doordat er steeds minder verkeer rijdt en door de intensiteit van de neerslag zullen ook autosnelwegen moeilijk begaanbaar worden. Een sneeuwdek van lokaal 10 cm tegen de ochtend in delen over Midden-Nederland behoort zeker tot de mogelijkheden!

 • Ian Vasquez Badilla

  Zwaarste neerslag lijkt nu net onder ons te trekken richting de betuwe en Arjan :p ik ben zeer benieuwd hoe Vleuten morgen eruitziet. Nu trouwens nog lichte tot matige sneeuwval

 • maxim vh

  Zal een beetje afhangen van de hoeveelheid maar zeker ook van de intensiteit. Wanneer het stopt met sneeuwen zal de temperatuur zachtjes beginnen steigen, wanneer het terug sneeuwt zal de temperatuur terug wat zakken door isothermie. Vorst wordt er niet echt verwacht voor vannacht, eerder wat geflirt met het vriespunt.
  Persoonlijk verwacht ik voor onze regio tegen de ochtend een gebroken sneeuwdek.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  In landen is het nu ook terug beginnen te sneeuwen. Blijft (nog) niet liggen.

 • Ilian

  In Hoogstraten nu matige tot hevige sneeuwval die terug blijft liggen. Zou het sneeuwdekje dat nu gevormt wordt nog wegsmelten voor morgenochtend wanneer de sneeuwzone gepasseerd is ?

 • maxim vh
 • Chris Meire

  Brugge droog op dit moment.-0,4 graad

 • Kurt DH

  Een kwartier heel hevige sneeuwval en alles ligt meteen dicht 🙂 mooi zicht 🙂

 • Robbe Maes

  Een klein uurtje geleden begin het hier te Turnhout te licht sneeuwen, vanaf 20.30 werden de vlokken groter en groter met nu zware sneeuwval en een dalende temperatuur. De diameter van de vlokken zal tussen de 3 en 5cm liggen, door de hoge intensiteit blijft de sneeuw ook liggen. GENIETEN!

 • Jan De Keersmaecker

  De gebieden ten westen van Brussel kunnen een sneeuwtapijt wel vergeten nu. Terwijl ik al die mooie foto’s hier bewonder, heb ik het vandaag moeten doen met wat motsneeuw. Voor de mensen die wel van een sneeuwtapijt kunnen genieten wens ik jullie nog een fijne zondag !

 • Thomas

  Zware sneeuwval momenteel te Scherpenheuvel. Dankzij isothermie en de dikte en aantal van de sneeuwvlokken wordt er momenteel een (tijdelijk) sneeuwdek gevormd. 0,3°C en dauwpunten van -1°C.

 • Jeroen Maes

  Antwerpen (Ekeren).

 • Stijn Albrechts

  waar?

 • Jeroen Maes

  Verdorie, kouder dan hier.

 • Jeroen Maes

  isothermie waarschijnlijk, als de neerslag nog lang genoeg duurt zal het nog wel gaan sneeuwen. 🙂

 • Kurt DH

  En plots gaat het erg snel… 0,9 nog

 • Stijn Albrechts

  0.5 (op een niet-professionele thermometer)

 • Jeroen Maes

  Dat is al een stuk dichterbij, was is temp bij jou?

 • Prachtig, hier in Utrecht nu ook dikke vlokken en alles weer mooi wit aan het worden!

 • In een bepaalde zone (blauw) verwachten we toch wel significant wat sneeuw. https://uploads.disquscdn.com/images/5d54ab7465caa00bf011c62d3dcd131451cae44469692bb9ce8db86d37bc1de6.png

 • Kurt DH

  Nu zakt de temp wel terug… 1,1 en dauwpunt 0.3… vlokker worden ook dikker

 • Stijn Albrechts

  nu begint het hier (Sint-Job) lichtjes…iets tussen regen en korrelsneeuw

 • Ian Vasquez Badilla
 • Jeroen Maes

  Hopen dan maar voor hier in Antwerpen. Neerslag komt hier aan over een kwartier met temp momenteel van 1,1. Dauwpunt nog -0,2.

 • Kurt DH

  Natte sneeuw nu, desondanks temperatuur gestegen naar 1,4

 • Later vanavond en vannacht volgt meer!

 • Dag Arjan. Ja Rotterdam komt ook aan de beurt. Hier in Utrecht nu lichte sneeuw. Tact +0,3 graad. Blijft alleen nog niet liggen op plekken waar geen sneeuw ligt maar wel op het oude sneeuwdek. Lantaarnpaal staren maar!

 • Jeroen Maes

  nog steeds regen? en temp?

 • Arjan van der Wal

  Hey Arjan. Volgens mij krijgt Rotterdam ook wel een aardige sneeuwbui? Ziet er goed uit op buienradar!

 • Peter

  De bui die zich boven limburg, antwerpen en vlaamsbrabant bevindt lijkt toch wat in te draaien en gaat niet zo snel richting nederland. MOGELIJK krijgen stukken van oost vlaanderen alsook het noorden van west vlaanderen hiermee te maken. Ook zitten er wat buien momenteel boven de provincie luxemburg. Die kunnen voor eventuele verassingen zorgen en de andere zuidelijker gelegen gebieden waar nu minder sneeuw wordt voorspeld. normaliter zwakken deze buien wel wat af, maar het blijft snowcasten.

 • Kurt DH

  Bah regen hier!!!

 • Kurt DH

  Bovenluchten toch nog koud… Waarschijnlijk effect van isothermie dan

 • Michiel

  hier 0,5 en zeer zeer lichte sneeuw, ik hoop nog steeds op sneeuw vannacht hier, want ik zie op de rader dat het draait dus kan het westen zeker bereiken

 • steve

  Hier nu aan het dalen 0.7C en lichte sneeuw

 • Kurt DH

  Ik zie het op de radar… Duurt wel ff tegen het hier is… En temp. blijft stijgen… 1,3 nu al

 • steve

  over NO – O belgie momenteel

 • Michiel

  trekrichting?

 • steve

  Hier testelt terug lichte sneeuwval terug een band deze over deel van belgie gaat

 • Chris Meire

  0 graad Brugge.laat maar komen grietje

 • Ian Vasquez Badilla

  Arjan ik zie wel dat de tweede bui wat noordelijker is dan de eerste. Is het echt zo? Of blijft het wel op koers en moet nog indraaien?

 • Ian Vasquez Badilla

  Het weer kan je altijd verassen hoor 😉 er wordt ook neerslag voor zuid NL dus wie weet misschien zal je morgen opstaan met een witte wereld

 • Nathan

  Ik hoop het ook, je weet maar nooit met sneeuw.

 • Minder goede papieren inderdaad.

 • Jeroen Maes

  Hier stijgt ie nu ook. Heel de dag niet boven 0,7 geweest en nu ineens naar 0,9.

 • Michiel

  wij denk ik niet, maar hopelijk een verrassing

 • Nathan

  Ok jij hebt geluk dan vanavond

 • Dat duurt niet lang, wegdektemperaturen zijn dalende en isothermie doet de rest.

 • Ian Vasquez Badilla

  Wageningen. Midden NL

 • Michiel

  hoe zit het met west-vl?

 • Nathan

  Waar woon je in Nederland ?

 • Ian Vasquez Badilla

  Voorlopig valt er nu natte sneeuw. Maar als het goed is zal het langzaam naar droge sneeuw overgaan

 • Michiel

  het westen van belgie houdt het wss droog :/

 • Ja dat is een actief ding! Maak je maar klaar voor een dik pak sneeuw als afsluiter van de winter. Hier in Utrecht (Vleuten) nog droog, maar dat duurt niet lang meer.

 • kjell

  Hier ook. Hopelijk nog wat sneeuw…

 • Ian Vasquez Badilla

  Zware sneeuwval nu

 • Op de radar is mooi de indraaiende neerslag te zien. Midden-Nederland straks de volle laag. Het neerslaggebied lijkt vrij actief te zijn. Ik sluit 10 cm erbij niet uit aldaar.

 • Michiel

  hier daalt ie hoor

 • Kurt DH

  Goh er komt toch weer wat lekkers aan uit het oosten, maar lijkt inderdaad vooral voor Nederland te zijn. Wat me wel verontrust is dat de temperatuur aan het stijgen is… Nu al +1,1

 • Ian Vasquez Badilla

  Het begint nu weer te sneeuwen. Neerslaggebied ziet er vrij actief uit

 • wim

  Vondt het maar een belabberde dag vandaag. Ik had meer een November/maart gevoel vandaag. Afgaande op de radar zal het ook niks meer worden hoor. Hopen op een mooie afsluiter van de winter eind deze maand/begin Maart en ik kan weer in winterslaap gaan.

 • Michiel

  sneeuwt nu nog steeds hier, weliswaar heel licht, maar toch, hier nu al van 7u vanmorgen non-stop, begint nu weer af te koelen, hopelijk straks nog wat intenser en weer opstaan in een witte wereld 😉

 • Bradley Lems

  Het is beter niks te verwachten en dat dan 2cm valt dan 5cm te verwachten en er bijna niks valt.

 • wim

  Zou hier toch in principe 1 à 2 cm moeten opleveren, maar na de teleurstelling van vandaag, hoop ik op niks meer.

 • Jeroen Maes

  De buien die deze middag ontstaan zijn in de Ardennen staan nu ook in de nieuwe hirlam en kunnen wat sneeuw brengen vanavond in België. Ze zwakken wel af naarmate ze westwaarts verder trekken maar volgens hirlam. In Nederland gaat er vrij zeker een aantal centimeter vallen volgens mij.
  https://uploads.disquscdn.com/images/01b35f74e06bfb1d666fe7d276ff1406d516b7251332bc754feefe8e8a02b4cb.png

 • Robbe Maes

  Tot nu toe is de temperatuur in Turnhout nog maar een paar tienden van een graad boven nul geweest, toch beduidend lager dan de verwachtte 2-3graden. Daardoor is het sneeuwdek ook nog redelijk in tact! Hopenlijk kunnen we straks nog een paar vlokjes meepikken! https://uploads.disquscdn.com/images/2283379a8b0d9c9834ee4107437bdeda0e65ca3c321870844effff74af84438b.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/a18cd915063c02f28116fd2162713a177f372d9a0e70815f1ae2aae5052ea9ea.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/4b4e3959ad7386b62c61cb315b5ac03f7a3d5eb99b450de2af08527dae0b355e.jpg

 • steve

  Klopt maar toch kan het nog steeds het is en blijft nog februari, en dat is een wintermaand

 • Dirk Vandenbroecke

  Zoals ge zegt he LT,met veel korrels strooizout te nemen.

 • Dirk Vandenbroecke

  Max 1,7 vandaag ten zuiden van Gent nu +1,5 er beginnen terug wat intenser kl vlokjes te vallen,nooit echt gestopt vandaag.Leuke winterdag.

 • steve

  Zeker ook ander topic niet vergeten Dirk heeft mooie kaart op LT gepost met enorme winteroptie ’s terug, winter is zeker nog niet gedaan mensen!

 • Bradley Lems

  Eens het permafrost smelt zal het in een snel tempo smelten en gaat het klimaat zeker veranderen. Elk jaar recordlaag en breken stukken ijs af van antartica en groenland. Het is maar zeer de vraag wanneer en hoe het klimaat uiteindelijk zal veranderen want dat weet niemand.

 • Kim Jaspers

  Bever – Pajottenland.. ten ZW-en van Brussel

 • Jeroen Maes

  Dat was hier in Antwerpen daarnet ook, net te warm om echt te blijven liggen maar het kan wel even wit zien tijdens de bui.

 • Jan De Keersmaecker

  Locatie…..

 • Kim Jaspers

  Hier nu dikke vlokken joepie.. iets hogere intensiteit en het blijft mss liggen. Dan toch verrassingen vanavond/vannacht ondanks de mindere sneeuwverwachting voor Vlaanderen?

 • Blijft straks hangen, kwik zal tot morgenochtend schommelen tussen +1 en -0,5 graad in onze regio.

 • Ian Vasquez Badilla

  Wageningen zit wel veilig toch? Dat groene lijntje schuift steeds meer noordwestwaarts 😅

 • Jazeker, de meeste sneeuw wordt vanavond en vannacht over een strook over zuid en midden Nederland berekend. Lokaal 5 tot 8 cm met heel misschien wel een uitschieter tot 10 cm. Ook in België nog sneeuwkansen. Blijft nog even snowcasten. https://uploads.disquscdn.com/images/b170ec684b4d9da5cbcc21acee21bfac386582d24aca2929d0819cca387474c4.gif https://uploads.disquscdn.com/images/78a8d5ad72d022c2f36ebb241d9975893266ccad8301f87bcc3c2971e40aed22.gif

 • Jeroen Maes

  In Nederland wordt vanavond en vannacht nog wel wat sneeuw verwacht ja. In België zal het niet al teveel zijn denk ik alhoewel er mss verrassingen mogelijk zijn. Zonet een sneeuwbui gehad met matige tot zware sneeuwval in Antwerpen. Bleef oorspronkelijk niet liggen maar door de intensiteit zag het gras toch even wit.

 • Jan De Keersmaecker

  Wordt er vannacht nog veel sneeuw verwacht?

 • Ten zuiden van de grote rivieren ook regen. Vooral zuidoost van de lijn Tilburg/ Den Bosch. Dus Oostelijk-Brabant en Limburg. Dan heb ik het over Nederland. Dit komt door menging in de luchtlagen door het hooggebergte. Daar zie je nu ook actueel de hoogste temperatuur. Grove schatting.

 • Ian Vasquez Badilla

  Zou iemand misschien kunnen schatten waar de grens tussen de regen en sneeuw zal liggen voor vanavond?

 • Jeroen Maes

  In de zomer was de dikte van het zeeijs op het laagste niveau toen het gemiddeld 1 meter dik was. De gebieden met meer dan 5 meter op dit moment hadden toen nog een pak meer over dus dat is een feit en niet minimaliseren. 🙂
  Anderzijds gaf ik niet aan dat de temperaturen normaal waren maar wel dat ze niet echt hoger dan vorig jaar waren. Tenzij je dat kan weerleggen?

  Het enige dat ik wou zeggen was dat ik niet geloof dat we dit jaar al zonder zeeijs zullen zitten op de Noordpool.

 • Bradley Lems

  Nu ben je echt wel aan het minimaliseren jeroen. Afwijkingen van 20/30 graden aan de noordpool is nu wel niet precies normaal te noemen. Vorig jaar was er al weinig ijs over aan de noordpool in de zomer want meerdere mensen spraken over een papje dat nog overschoot. Dit bewijst ook maar nog eens hoe slecht het met het klimaat gesteld is en vroeg of later gaan we de prijs betalen. Elk jaar ook minder ijs over, hoe meer ijs er weg is hoe sneller de opwarming zal gaan.

 • wim

  Verklaar je nader aub. Nu ja het zal de ganse dag en nacht sowieso snowcatsen worden, want sneeuw voorspellen blijft een moeilijke klus ook voor de modelen op zeer korte termijn.

 • Dries Denolf

  We hebben afgesproken dat we present blijven tot midden maart, Stephan.

 • Dries Denolf

  Sneeuwrapport uit Bonheide met momenteel 1cm nieuwe sneeuwval. Kaarten…

 • Stephan Valcke

  Klopt. Mensen zijn veel te vroeg om de winter af te schrijven . Eind februari en begin maart kan het nog flink uitpakken met best nog wat sneeuw

 • Boonen guido

  volledig 100% mee akkoord,hier ondertussen te Bonheiden matige sneeuwval-blijft al wat liggen hier en daar 1°C

 • Dries Denolf

  Nooit zeker geweest. Geloof nog altijd meer mijn eigen ogen dan neerslagkaarten.

 • wim

  Zeker? Allez wil niet moeilijk doen hoor. Maar dit kaartje beweert het tegendeel.

  https://uploads.disquscdn.com/images/4e74248dbd13cfef21b173908a81c123e087c3f5c2bcf64296a7f280b56579a0.png

 • Dries Denolf

  Harmonie en Wetteronline voor gans de Benelux

 • wim

  Nee ik bedoel het laatste deel van je zin dat gans Belgie bedekt is met een sneeuwlaagje.

 • Dries Denolf

  Idd, Guido, seizoenen moeten er zijn. En elk seizoen op het juiste ogenblik aan de beurt. Geen lentetoestanden in de winter.

 • wim

  dat zou een toffe verrassing zijn omdat geen enkel model ook niet de fijnmaziger dt voorzien.

 • wim

  Zit niet in de modellen dan, ze gaan allemaal voor sneeuw in Nederland, belogen zou niks meer krijgen van nacht.

 • Boonen guido

  leuk,laat ze maar doen,Dries,we zijn nog maar februari en nog geen lente.Ieder seizoen op zijn tijd(als dat maar steeds waar was)

 • Dries Denolf

  Waarschijnlijk kun je de 2 combineren. Heb ik gisterenavond ook gedaan.

 • wim

  Idem Ninove. Nu terug iets fellere lichte sneeuwval. Vandaag is het niet voor ons weggelegd Kim.

 • Boonen guido

  ok,Jan,zal er rekening mee houden,ben nog”bleuke”he(nieuw)

 • Sven En Steffi

  gaan we zeker doen snowcasten, eerst deze avond voetbal en dan snowcasten 😀

 • Peter

  Zuid west vlaanderen mager bedeeld. Heuvelland gisterenavond een flinterdun laagje, vandaag alles gesmolten en een beetje smeltende sneeuw. Jammer

 • Dries Denolf

  Tja, ik zie ook maar de fijnmazige modellen en tot op heden is de sneeuwlocatie fijnmaziger dan de modellen. Afwachten en snowcasten.

 • Jeroen Maes

  Nee deze zomer lijkt me wat snel. Temperaturen op de noordpool zijn niet echt hoger te noemen dan vorig jaar en we spreken nog altijd over meer dan 5 meter zeeijs dat dan moet smelten bij gebieden die misschien een maand of 2 net boven het vriespunt zitten.

 • Sven En Steffi

  benieuwd wat da gaat geven

 • Dries Denolf

  Nacht rond 0 graden en sneeuw in vooravond. Dan (tijdelijk?) feestje gedaan

 • Chris Meire

  wat zijn nu eigenlijk de verwachtingen voor het verder verloop van vandaag qua temp? Kijken we naar stijgende temperaturen die tijdens de nacht doorstijgen, of daalt het toch weer naar het vriespunt vannacht en treed de grote dooi pas morgen in?

 • Kim Jaspers

  Hier al uren aan een stuk lichte sneeuwval soms iets harder van intensiteit maar blijft niets van liggen.. ook niet op gras. Nochtans maar 0,3°C

 • Dries Denolf

  Bonheiden, zei je? Blijkbaar is een volgende sneeuwzone op komst die gans de Benelux zou bedekken tot ong middernacht.

 • Bradley Lems

  4de keer deze winter al. Situatie verergert met de jaren. Deze zomer kan het wel eens zijn dat er geen ijs meer gaat liggen op de noordpool.

 • Jan De Keersmaecker

  Locatie zou handig zijn

 • Bradley Lems

  Wtf:Part of the North Pole is reporting extremely high temperatures. Temperatures are near freezing point around Svalbard! It is about 30 degrees Celsius higher than normal. See world temperature map on the Ventusky: https://www.ventusky.com/?p=10;48;1&l=temperature

  Hier wordt ik nu triest van 🙁

 • Dries Denolf

  Er komt in de late namiddag een nieuwe sneeuwzone die gans de Benelux overdekt tot ong middernacht

 • Boonen guido

  sneeuwval intensiveerd hier en temperatuur 1° Celsius-daarstraks 1/2° meer-natte sneeuw maar blijft langzaam terug liggen op open grond-mss nog een “witte”verrassing?

 • Sven En Steffi

  ja ben meer voor het winterweer maar onweer kan me zeker ook bekoren dus kijk er al na uit 😀

 • Bradley Lems

  Op naar de zomer en supercells dan. Allee hopelijk toch want het is veel een dooie mus.

 • Dries Denolf

  En de supporters in de kantine, zeker?

 • Sven En Steffi

  kan geen sneeuw meer zien 😀

 • Bradley Lems

  Allee je gaat ook mogen dromen van sneeuwpoppen lol

 • Chris Meire

  zag het ook, voetballers opgesloten in de kleedkamer vanwege sneeuwstorm. Alle matchen van de nationale ploeg van Varsenare afgelast. lol

 • Dries Denolf

  En dan kon je zijn vatje sterkedrank pikken tegen de extreme kou

 • Bradley Lems

  En gaan lol

 • Willem

  Maar de kwijlkaarten in GFS staan! 😄

 • Bradley Lems

  Tja ze heeft niks aan dus kan me wel voorstellen hoe koud ze heeft😂

 • Willem

  Was mijn golden retriever maar een bernard sennen. Dan was ik gered…

 • wim

  conclusie alle 3 juist voorspeld. GEM is soms nogal te extreem in hun berekeningen en moet je soms met een korreltje zout nemen.

 • Michiel

  die 3cm hier is ook alweer weg hoor, al even zelfs, maar die website is nog niet geupdated sinds vanmorgen

 • Michiel

  komt van weerstation maasmechelen

 • Dries Denolf

  Daarnet in het nieuws; West-Vlaams bergdorp volledig van de wereld afgesloten wegens hevige sneeuwval. Electriciteit uitgevallen door accumulatie op draden. Reddingswerkers zijn onderweg.

 • Bradley Lems

  Als er nog komt of niet komt, morgenmiddag definitief gedaan want dan komt de warme lucht binnen.

 • Willem

  Dikke Berta die daar voor het casino ligt houdt niet van sneeuw..

 • Sven En Steffi
 • wim

  Proficiat aan de westerlingen die eindelijk na 4 jaar wachten nog eens een deftig sneeuwtapijtje mochten verwelkomen. Hier in Ninove is het uiteindelijk serieus tegen gevallen, want niet veel voorvalt. Ron 9u30 ben het wat harder te sneeuwen en ik dacht nu zijn we vertrokken, maar na een halfuurtje stopte het weer. Nu valt er nog af en toe wat motsneeuw en alles ziet weer groen. Maar sneeuwdag 6 is een feit en dat is dan al beter dan vorige winter.

 • Anzegem momenteel motsneeuw en een grote fractie water in de sneeuwvlok.

 • Willem

  Idd. Hopelijk vannacht nog eens maar ik denk van niet..

 • Thanks Mitch voor je weermelding!

 • Bradley Lems

  Best dat we er nog mee kunnen lachen 😀

 • De optie tot -20°C heb ik nooit voor waarheid ingeschat, het grootschalig proces en uiteindelijke uitkomst daarentegen vind ik wel bijzonder straf. EC en GFS wilden niets weten van een koudeput boven de Benelux en kijk. Wat de inschatting van temperatuur betreft zijn EC en GFS natuurlijk de winnaar.

 • Willem

  Yep de sneeuwruimers zijn nog niet tot ons bergdorp geraakt..

 • Bradley Lems

  3cm in middelkerke en hier in oostende groen? Bah wat een kutkuststreek is oostende toch.

 • wim

  Da komt toch niet van HLN, want misschien was ik op een andere planeet deze voormiddag, maar er lag maar op enkele plekken sneeuw.

 • Sven En Steffi

  geniet ervan hier ligt er zo goed als niks,beetje op de daken da ist

 • Willem

  Die geopende sleeppiste is wellicht de hoogste duin in Middelkerke…

 • Chris Meire

  Willem, ik zou op de koffie komen, maar geraak nie door mn voordeur van de sneeuw. hhahaha

 • Bradley Lems

  Jaja en ik daar toe komen en alles gesmolten zekers? Als ik ga dan gaat het vanavond zijn en niet nu wanneer de dooi is ingezet lol.

 • Dries Denolf

  Interessante tabel, Michiel

 • wim

  Idem WC, wordt ook constant doorgeschoven en ondertussen hebben we nog geen WC gehad deze winter.

 • wim

  Volledig met je eens Chris. Gewoon opvolgen en gewoon in ons achterhoofd houden, maar zou wel een zeer mooie afsluiten van de winter zijn en als dit uitkomt en we krijgen nog pakken sneeuw, dan is de winter voor mij meer dan geslaagd.

 • Michiel

  Lang geleden dat de hoogste sneeuwhoogte in West-Vlaanderen gemeten is … 😉 naar het schijnt lag https://uploads.disquscdn.com/images/94fe673c8230f05c80b0703e3b73480fc221f7ebc9ed4ba1fa0d210ce7bd811f.jpg heel Belgie ook onder de sneeuw

 • Willem

  Bradley, positief is dat je niet ver moet rijden voor sneeuw te zien de keer. . 😅

 • wim

  ja en nee Nicolas. De extreme kou dit er mee gepaard zo gaan is niet uitgekomen, op dat vlak zatten GFS en EC dan weer juist.

 • Dries Denolf

  De Varsenaarse Alpen

 • wim

  Ben het met je eens Bradley, als we al van een poederlaagje euforisch worden, dan is het ver gekomen. Nu ja, ik snap de westerlingen hoor, 4 jaar moeten wachten op sneeuw van betekenis. Hier in mijn regio, valt het deze keer enorm tegen hoor. Max een halfuurtje matige sneeuw en nu nog wat nagepruttel. Maar het kan niet altijd feest zijn zekers.

 • Bradley Lems

  Ik geloof dat er wel meerdere plaatsen in belgië een microklimaat hebben lol. Tis hier altijd alles of niks.

 • Dries Denolf

  We vierden toen Oudejaars bij een oom in Leuven en op een paar uur tijd van o naar minstens 10 cm sneeuw. Had juist een sneeuwloze kerstweek achter de rug in Bouillon

 • Boonen guido

  Inderdaad,als Gfs+240 moest uitkomen,kan het nog spannend worden einde februari/begin maart-sneeuw kan uitzonderlijk vallen tot begin mei,en grondvorst is nog voorgekomen begin juni(hoeft natuurlijk niet meer)

 • Willem

  Uhu en zal de tempertuur nog zakken is de vraag..

 • Dries Denolf

  Volgens Wetteronline en Harmonie groot vanaf 18>24u; volgens Hirlam klein. Maar denk dat snowcasten de beste weerkaart is.

 • Jeroen Maes

  Bij Hirlam zie ik voor het westen enkel nog neerslag morgenmiddag. En dan is het regen.

 • Willem

  Hier in het hooggebergte van Varsenare genieten we idd van een micro klimaat. Sorry Bardley..

 • Boonen guido

  Bonheiden lichte sneeuwval:1,5°

 • Boonen guido

  dit was een strenge winter 1978/1979-zeker oudjaarsnacht rond middernacht begon het hevig te sneeuwen-ik ging toen uit naar dancing te Mechelen-velen waren verrast en konden niet meer naar huis.

 • Michiel

  hoe groot is de kans eigenlijk op sneeuw volgende nacht

 • Willem

  Yep heb al mijn tuinsneeuw moeten aanwenden…

 • Michiel

  bedankt! nu staat hij in een groene omgeving 😉

 • Michiel

  een eeuwigheid 😉

 • Willem

  Jaartje of 4…

 • Dries Denolf

  Een forum met foto’s van West-Vlaamse sneeuwpoppen. Hoe lang is dat geleden?

 • Willem

  Schoon zenne.. 😀

 • Bradley Lems

  Merci om nog eens door te steken. Ik ga wel dromen van een sneeuwpop lol.

 • Willem

  Ja ik heb snel geweest. Want er zal tegen vanavond niet veel meer overblijven vrees ik. Nu de kindjes hebben hun erg geamuseerd en ik sta in het zweet van te rollen… Good times é 👍🏻

 • Dries Denolf

  Prachtig Willem. En dat omgeving Brugge. Dromen zijn dan toch geen bedrog.

 • Michiel
 • Michiel

  de mijne staat er ook nog hoor, is nog koud genoeg op een struik :p

 • Bradley Lems

  Hier ga je dat met aarde moeten maken willem lol. Dat groen hier doet pijn aan men ogen.

 • Willem
 • Bradley Lems

  Klopt, nederland valt weer vol in de prijzen en het weermodel heeft dat goed ingeschat. Vind het gewoon wat frustrerend dat wij voor een groot deel uit de boot vallen. Er zijn plekken met meer sneeuw ja maar volgens de reacties zijn er ook veel met een heel fijn laagje of helemaal niets. Dat noemt men wikken en wegen maar het is wel opmerkelijk dat het meestal dezelfde regio’s zijn.

 • Bradley Lems

  Niet verder kijken dan je neus lang is wordt hiermee bedoeld zekers? Wel als het zo gemakkelijk kan sneeuwen in het centrum van nederland. Ik moet hier altijd honderden kilometers rijden om een paar centimeter sneeuw te zien wat ik wel wat overdreven vind. Tja ook goed te verwachten met zo een geografische ligging. Klagen en zagen akkoord maar wat poedersuiker noem ik geen sneeuwdek terwijl in varsenare volgens jou een 5cm sneeuw ligt. Allee hup dan eens na varsenare.

 • Michiel

  inderdaad en op het veld achter ons ook nog wat wit, maar voor derest alles groen 😉 maar de lucht zit nog dik vol, hopelijk vannacht nog een zone, die nog eens het westen bedekt ;p en dan kan de winter niet meer stuk

 • Jan De Keersmaecker

  Is de kans op sneeuw volgende nacht even groot als deze nacht? Want ik ben best wel teleurgesteld, enkel wat motsneeuw gezien vanochtend

 • Dries Denolf

  Gelijk heb je, Michiel. Want ook hier (Brugge) terug matige sneeuwval bij toch lichte dooi. In tuin en op daken bomen wel nog mooi sneeuwlaagje

 • Michiel

  er komt geen einde aan die lappen hier, al sinds 7u non-stop, maar ze zouden ze beter sparen voor deze nacht wanneer het weer koud genoeg is om ze te laten liggen

 • Dries Denolf

  Was te verwachten, Ian. Maar vanavond kan zoals je zegt voor nieuwe sneeuw zorgen bij t° rond 0

 • Ian Vasquez Badilla

  Prachtig 🙂 hopelijk gaat het weer bij onze regios sneeuwen vanavond 😀 want nu begint alles weer te smelten

 • Dries Denolf

  Gelukkig zijn 1/4 tot 1/3 van de forumleden Nederlanders. Heb wat problemen met onze kerktorenmentaliteit

 • Dries Denolf

  Ook de koolmeesjes genieten er van

 • Noodweer Benelux is dan ook geen Belgische aangelegenheid pur sang. Ook de gebieden en de sneeuw daarbuiten zijn erg interessant om waar te nemen. GEM zat er recht op met zijn koudeput. Ongelofelijk.

 • Bradley Lems

  In brugge ligt er geen sneeuwlaag van 5 cm. In de stad is het ook een ander klimaat dan buiten de stad. Grote verschillen op kleine afstanden daarom ook een pak meer sneeuw in varsenare.

 • Dries Denolf

  Vergelijkbaar met sneeuwlaag in Brugge. Zie foto Chris in Varsenare

 • Dries Denolf

  Vul mijn naam maar in, Arjan

 • Bradley Lems

  Tja ieder denkt ervan wat ie wil dries. Een poederlaagje is geen sneeuwdek voor mij. Kijk maar eens naar arjan zijn kaarten dat lijkt er al wat meer op.

 • Dries Denolf

  Vind het geen restjes. Is ondertussen al 5 jaar geleden dat we nog sneeuwdek gezien hebben.

 • Dries Denolf

  Volgens laatste weerkaarten is afscheid maar tijdelijk

 • Michiel

  jip alles is heer alweer weg, hopelijk vanavond en vannacht nog wat sneeuw die nu overal blijft liggen

 • Daar tekenen we nu een petitie voor, voor die kaarten Bradley.

 • Bradley Lems

  Een uur geleden het gras nog wit en nu alweer groen. Dooi was dan ook verwacht voor meerdere plekken. Vraag me niet waarom de foto’s omgekeerd zijn want in mijn album zijn ze normaal.https://uploads.disquscdn.com/images/125d142e22f6da30e8c4b809e0643f358e5cea1e5a8f3980da0c72d796b29ebd.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/09d6bfc9b190276a36d408704209494b027e2064dddc6171b7d12ee022503447.jpg

 • Ja heel flauw, ik gun het iedereen hier van harte!

 • Dries Denolf

  Heb kaarten nog niet bekeken, Geert in mijn sneeuwenthousiasme. Groenlandaspiraties voor WE 18/19-02 afgeblazen, maar als het uitstel en geen afstel is, des te beter. Toch vinger om de pols houden, is nog ver in de tijd

 • Ja ik word leuk wakker zo, zat in de nachtdienst. Tact -0.4. Hopelijk blijft de dooi nog even beperkt vandaag want vanavond en vannacht zag ik berekeningen dat er nog een voltreffer aan kan komen. Spijtig dat de winter nu juist afscheid gaat nemen..

 • Dries Denolf

  Prachtige foto Arjan. Centraal Nederland treft het, zo te zien. Ook op fijnmazige kaarten zichtbaar

 • Michiel

  0,8 graden nu, hevige sneeuw maar alles is nat en er blijft niks liggen .. zou een mooie laag geweest zijn moest alles blijven liggen

 • Bradley Lems

  Voila, nederland weer volle bak en wij weer de restjes bij elkaar rapen.

 • Bradley Lems
 • Over verrassingen gesproken.. bijna 5 cm sneeuw in mijn woonplaats (Vleuten) Utrecht en het sneeuwt nog. https://uploads.disquscdn.com/images/3b6bec9a799f98e77b67e255898dd131e263aada2be3e457a3ef0cf6e3bee758.jpg

 • Dries Denolf

  Dan maar sneeuwman maken of met de slee. Sneeuw genoeg omgeving Brugge.
  Met de U- hoe oud speelt je zoon?

 • Bradley Lems

  Ipv. De groenland aspiraties is er nu een WC op 20/02. Eens zien of het nog wat kan worden want ik zie eerlijk gezegd niks speciaals bij het canadees en europees model voor 240 uur.

 • Dries Denolf

  Maakte mijn thesis in winter 1978 – 1979: alees maanden bevroren en met sneeuw bedekt

 • Bradley Lems

  Voila, zie mijn eerder bericht. Dat kan constant opgeschoven worden en zo blijft dat spelletje duren. We gaan maart zijn en nog steeds op de LT zo een kaarten zien. Je zal het wel zien.

 • Chris Meire

  maar ja, mer grote korrels zout te nemen, want de groenland aspiraties van enkele dagen geleden voor 20/02 zijn volledig van de kaart geveegd.

 • Dries Denolf

  Ivan, als er in Veldegem geen sneeuw ligt, begrijp ik er niks van. Het moet er gisterenavond toch ook gesneeuwd hebben en deze morgen ook?

 • Bradley Lems

  We zullen zien, termijn is nog veel te ver, kijken of het kan opschuiven in de betrouwbare termijn. Heb al veel groenlandkaarten gezien die bleven en bleven opschuiven tot eind maart. Laat het maar eens in de termijn van 144/192 uur komen om er meer geloof aan te hechten.

 • Robin van Hove

  Dat zeker en vast ! Winter is gered voor velen ….

 • Dries Denolf

  Heb het je gisteren nog gezegd, Kurt: geduld is een mooie deugd.

 • kjell

  Idd, op het andere topic had ik dat aangegeven geert, interesant om volgen.

 • geert duym

  kijken jullie nog naar de weerkaarten: al twee runs op rij zeer interessante kaarten voor het allerlaatste weekend van de weerkundige winter(Groenland aspiraties)!! Uiteraard nog zeer ver weg maar een polaire invasie eind februari is zeker nog mogelijk! Ik wil voor deze kaarten direct tekenen en dan mag het deze week echt zacht lenteweer zijn…..

 • Jan De Keersmaecker

  Als er al wat sneeuw valt tenminste… Pfff, al die winterfoto’s en hier hooguit wat motsneeuw

 • Dries Denolf

  Alles wat in N van België en in Nederland ligt,deelt deze keer eindelijk mee in de prijzen

 • Filip Berquin

  match om 15u is afgelast 🙁

 • Dries Denolf

  Doordat het quasi windstili is, blijft sneeuw op bladeren en takken liggen. Prachtig. Prentbriefkaartweer. Beiaard op de achtergrond…

 • Dries Denolf

  Ja, het is werkelijk met perioden, maar toch mooie afsluiter van winter

 • Dries Denolf

  Denk dat gans het N van België en natuurlijk gans Nederland niet mag klagen, Robin.

 • jurgen

  Na wat smelt begint het nu weer goed door te sneeuwen in Torhout , blijft weer liggen op gras en bomen .

 • Dries Denolf

  Is waarschijnlijk 1ste sneeuwpop die je zoon in zijn leven maakt! Wie had dat nog verwacht deze winter?

 • Filip Berquin

  ok ’t gaat wel lukken zo te zien. thx

 • Dries Denolf

  Correct, Wim. Meepakken wat het weer ons geeft en genieten!

 • Dries Denolf

  Jongens, waar is de tijd. Heb er tot mijn 35ste gespeeld. Ben er nu wel 60. Heb zelfs nog oud terrein aan Zandstraat gekend

 • Willem Schoenmaker

  In Noord Nederland (Dokkum) breekt een waterig zonnetje Door bij -0,4. Wel een koude bries. Vannacht beetje sneeuw maar dat mag geen naam hebben. Jullie
  Maar genieten van wat er is en nog komt 😉

 • Dries Denolf

  Heb nog een tijd met Varsenare meegespeeld. Die terreinen nu zijn er toch goed onderhouden. Denk bovendien dat petit vandaag sneeuw belangrijker vind dan voetbal. Als er algemene afgelasrting is: alternatieven genoeg met huidig laagje

 • Bradley Lems
 • Chris Meire

  ik kan je bevestigen, mn zoon speelt in varsenare en die is nu bezig aan zn match
  pic van deze morgen https://uploads.disquscdn.com/images/d5c3f1462fb8c02cf503b3217857ed0f532f1dc16d7b0dd2831513c5ad81b7b0.jpg

 • steve
 • Bradley Lems

  Klopt maar dat zal smelten aangezien het al boven 0 is te brugge en de dauwpunt nauwelijk onder 0.

 • Filip Berquin

  Strx met petit naar de voetbal in Varsenare, hopelijk rolt de bal … Dries Denolf wat denk jij?

 • Dries Denolf

  Geloof het nogal: als er nu nog 1 NW-Fluuter klaagt, dan is het een zwartkijker

 • Michiel

  hier tact 0,4 graden en nog steeds sneeuw, maar in het gras is hij al weggesmolten en de rest begint nu ook te smelten, hopelijk vanavond nog wat wanneer het weer kouder is zodat hij weer blijft liggen

 • Dries Denolf

  Heb daarnet je foto bekeken en je hebt er idd goed aan gedaan om te wachten rot deze morgen: kaarten goed gelezen, Steve!

 • Dries Denolf

  Niet twijfelen, doen aangezien je kinderen hebt, Chris. Sneeuwval centrum Brugge wordt intenser en geen toeristen.

 • Dries Denolf

  Daar moet nu toch ondertussen ook een laagje liggen, Srephan, als ik de buienradar bekijk?

 • Robin van Hove

  kalmmthout noorden van Antwerpen motsneeuw afgewisseld met iets dikkere vlokken … hier ligt ongeveer 3cm … meer dan op 12.01 dan lag er hier 2cm …..

 • Dries Denolf

  Je beent te gulzig geweest in januari, Dirk. Wij (Brugge) sparen het tot het einde van de winter om er een goed gevoel aan over te houden

 • wim

  zo een groot verschillen op korte afstand. Tussen 9u30 en 10 toch matige sneeuwval, zowel de Ninove als in Roosdaal.

 • Chris Meire

  zou s een beeld van de molens willen zien nu, volgens mij met zn honderden dr snel op met de slee voor alles weg is 🙂

 • wim

  Ik zou ook niet teveel daarop focussen. Snowcasten is vandaag de boodschap en ik denk dat er er geregeld zo van die sneeuwgebedjes spontaan gaan ontstaan.

 • Dries Denolf

  En er ligt al een paar cm na gisterenavond (Brugge). Mij hoor je in elk geval niet klagen.

 • wim

  Niks van sneeuw dan, ook geen aangesuikerd landschap? In Ninove en Roodaal nog altijd lichten sneeuwval, was tussen 9u30 en 10u wel heviger.

 • Dries Denolf

  En die stilte, doordat sneeuw geluid dempt: heerlijk!!!!

 • wim

  Geniet ervan. Op de valreep pikken jullie nog iets mee van winter. En dat ik jullie nu niet meer klagen he (Grapje).

 • Dries Denolf

  In NW-Vlaanderen (Brugge) geen geklaag hoor: sneeuwlag(je) sinds gisterenavond en terug aan het sneeuwen. Trouwens, calimerogevoel bij sneeuwval altijd ongepast: is altijd lokale gebeurtenis

 • Chris Meire

  bestaat er een liedje over laatste sneeuw? hihi. nee grapje, ik ben uiterst blij hoor

 • Dries Denolf

  Voor ouders met kleine kinderen: “Eerste Sneeuw” van Jan De Wilde opzetten

 • Bradley Lems

  De ardennen ja, rest van het land krijgt altijd de restjes terwijl het volop sneeuwt in nederland.

 • Jeffrey

  Met de jaarlijkse beelden uit de Ardennen vandaan kan ik als niets anders dan een calimerocomplex bestempelen. In Purmerend is het ook voor het eerst sinds 2013 dat we een dekkende sneeuwlaag hebben.

 • Kim Jaspers

  0,0cm.. gedaan ermee deze winter. Ik kap ermee nu ze 🙁

 • steve

  Wat denk jezelf Dries zie naar beneden men foto’s en reactie’ s zéér blij het was de moeite waart echt wel.

 • Dries Denolf

  Net “1ste sneeuw” van Jan De Wilde opgezet. Komt echt van pas

 • Dries Denolf

  Jips, matige sneeuwval nu, blijft ook op voetpaden liggen. Begint de moeite te worden met sneeuwval van gisteren die is gaan aanvriezen. Ben je tevreden dat je je wekker gezet hebt, Steve?

 • Dries Denolf

  Brugge: Tac t0.1°; gans de morgen lichte sneeuwval, nu matig: blijft nietliggen op voetpaden en wegen, wel serieus laagje op daken en in tuinen. Erg mooi

 • Bradley Lems

  Dat zou je nu toch stilaan moeten weten dat nederland ermee gaat lopen? Heb het al eerder gezegd, koude,warmte,sneeuw,regen,onweer en wind ze gaan daar allemaal het meeste mee gaan lopen.

 • Michiel

  hier in west-vl ook al +0,3

 • Bradley Lems

  Oostende ook sneeuw op gras,daken en auto’s maar niet op stenen ondergrond van het voetpad en wegdek. Volgens mij valt er te weinig of is de ondergrond zelf niet koud genoeg om te accumuleren.

 • steve

  Tact testelt 0.5C

 • Kim Jaspers

  Tact: -0,3°C en alles smelt weg vreemd.. buiten een paar verdwaalde vlokken die nog vallen..

 • steve

  Helaas begint hier meteen ook de dooi in te zetten , temp gestegen naar 0.5C raar maar waar aan de kust gaat het vandaag het koudst blijven en ook het langste sneeuwen. ik gun het iedereen van harte daar!
  Hier gaan we namiddag naar 3a4C gaan dus alles gaat wegsmelten, aan de kust denk ik niet warmen als +-1 Max 2 C vandaag

 • Ian Vasquez Badilla
 • Nathan

  Lichtervelde W-Vl toch al een tijdje sneeuw nu.

 • steve

  Neen spijtig genoeg licht roze maar daar valt regelmatig matige sneeuwval uit hier nu al van 6uur non stop sneeuw soms wel zéér lichte motsneeuw ook bij gevolgd door matige sneeuw

 • steve

  Nee das waar maar moet zeggen dat het voor mijn regio steeds wel juist zit dus wel goede kans op

 • Michiel

  over welk deel heb je het? die donker roze vlek die nu nog ten noord westen hangt?

 • Jan De Keersmaecker

  Ik zou niet te veel focussen op die neerslagradars

 • Chris Meire

  bring it on

 • Michiel

  Langemark, blijft niet liggen op de grond, maar wel op daken, auto’s, gras, andere spullen 😉

 • steve
 • Kim Jaspers

  Pffff hier een paar verdwaalde vlokken.. echt een sneeuwloos gat. Blijft niks van liggen uiteraard. 🙁

 • Jan De Keersmaecker

  Locatie?

 • jurgen

  Nu toch al een half uur dikke vlokken in torhout , begint goed aan te dikken zo . https://uploads.disquscdn.com/images/35a39657792ac509a112165ab5cf4ae9c978a69b289e613ec8417ce899c352b6.jpg

 • Michiel

  dikke vlokken nu

 • Robby Roels

  Wel, het valt er uit. Geen grote hoeveelheden, maar als dit een paar uurtjes doorgaat zal het ook wel witjes zien 🙂 (Sint-Lievens-Houtem)

 • Kim Jaspers

  Pffff die hollanders hebben weeral eens geluk.. de zoveelste keer al deze winter.. dikke vlokken of ik zen ambetant 🙁

 • Dirk Vandenbroecke

  Zalige zaterdagmorgen.Luisteren naar de “Zoete Inval” op radio2 met zicht op de tuin vanuit mijn luie zetel terwijl de vlokjes neerdwarrelen

 • Bedankt Jasper voor je weermelding!

 • Inderdaad, in België vooral een zaak van #opglijding.

 • Jeroen Maes

  De echt actieve delen zitten gewoon op koers voor Nederland dus heel veel zal het in België niet worden.

 • kjell

  Heel de dag en volgende nacht denk ik. Meestal lichte sneeuw

 • Kim Jaspers

  Lichte sneeuwval in Bever er ligt nu ongeveer een halve cm.. Niet veel soeps zo.. Hopelijk komt er nog een actiever gedeelte aan.

 • Jan De Keersmaecker

  Hoe lang wordt verwacht dat het nog zal sneeuwen?

 • jurgen

  In Torhout ook matige sneeuwval nu bij -0-4 .

 • Ilian

  In hoogstraten nu lichte tot matige sneeuwval. De meeste sneeuw die ik deze winter hier al gezien heb. https://uploads.disquscdn.com/images/2ce5c7269355f577ca6b99eb36d3283e94a2113bc6fa08249062bcbd58d1c508.jpg

 • Michiel

  nog wat matige sneeuwval in het westen verwacht? want met die paar kleine vlokjes zullen we de 2cm niet halen haha

 • Jan De Keersmaecker

  Ik kan echt tot rust komen, zo kijkend naar die neerdwarrelende vlokjes. Heerlijk

 • jurgen

  Heb het mij ook al af gevraagd .

 • Chris Meire

  okido. ja, volg het niet meer van dichtbij, daarom. dus leuke surprise vandaag. Mn zoon gaat knn spelen de hele dag en toch 1 sneeuwman maken dees winter. Waar is Bradley eigenlijk nu het eindelijk ook aan de kust sneeuwt? lol

 • Maarten Laureyssen

  Ja in Leuven ook

 • Jan De Keersmaecker

  In Grimbergen heel plots matige tot zelfs hevige sneeuwval. Vrij dikke vlokken en alles krijgt meteen een wit laagje hier, joepie!

 • jurgen

  Denk niet dat de temp veel gaat oplopen bij ons vandaag Chris .

 • Michiel

  pas morgen denk ik, de ‘echte’ dooi

 • Chris Meire

  wanneer valt de dooi in eigenlijk vandaag?

 • jurgen

  Het lagedruk gebied ligt pal over west-vlaanderen , bovenluchten zijn ook het koudst daar . je ziet de storing tegen de wijzers van de klok er omheen draaien . Nederland zou wel eens een aardig pak sneeuw kunnen krijgen . In het westen van belgie toch ook wel een 2 tal cm er bij vandaag denk ik .

 • Sven En Steffi

  Heusden maar zeer licht ,lig ver nog niks

 • wim

  In ninove al wat meer vlokjes en we kunnen al spreken van lichte sneeuwval.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hier in Landen niks. Een poederlaagje. Was het dan dat. Is gene vette.

 • Michiel

  tzou nu toch bijna moeten wa meer beginnen, maar het blijft bij maar af en toe een vlokje

 • Steven van Dam

  Goeiemorgen morgen , goeiedag . ^^

 • Willem

  Ben eens benieuw wat er nog zal bijkomen vandaag want alles dooit weg momenteel. Echt wel natte sneeuw..

 • Maarten Laureyssen

  In Leuven nu iets minder even in een dipje

  Sevens weer vollenbak!!

 • Ian Vasquez Badilla
 • Bradley Lems

  Dommekloten hier in belgië net zoals de actie van de geluidsnormen van de vliegtuigen. Door die members gaat het vliegtuigticket omhoog en gaan we (weeral) eens meer betalen. België het land van de dommekloten en geldzuigers. Laatst gezien dat die members zaten te kaarten ja man wij gaan dat wel betalen met ons belastingsgeld.

 • Michiel

  Langemark nog steeds lichte sneeuw, maar smelt nog steeds op asfalt en op de oprit en terras. Als het straks wat meer gaat sneeuwen, dan denk ik wel dat het zal blijven liggen overal

 • kjell

  Oosterzele idem.

 • Dirk Vandenbroecke

  Iets intenser sneeuwvlokdwarrelen nu,windstil,ten zuiden van Gent

 • Stephan Valcke
 • Maarten Laureyssen

  Ja naar t’centrum

 • kjell
 • Michiel

  ik zie op fb dat het westen nog 2cm mag verwachten

 • Jeroen Maes

  Was deze al gepasseerd? 10-15 cm in een groot gebied in Nederland volgens Hirlam 00z
  https://uploads.disquscdn.com/images/86b4f7c537e69891c26a1f18d1a6c2d255e7a0ab8d56c5d8ace133e9152499b3.png

 • Maarten Laureyssen
 • Steven van Dam

  Kzou gewoon gaan buitenstaan !

 • Steven van Dam

  Heel de winter al 😜

 • steve

  jullie liggen juist onder de zone, das balen natuurlijk!

 • wim

  Idem te Ninove. zal wel niet veel voorstellen denk ik vandaag.

 • steve

  Inderdaad juist tussen de zone in ai ai ai niet tof

 • wim

  In ninove ook maar af en toe een vlokje, stelt allemaal niet veel voor. Maar kijk weer een ochtend opstaan met sneeuw, nu weliswaar maar licht aangesuikerd. Zal wel niet veel voorstellen vandaag denk ik.

 • Maarten Laureyssen

  Nu gaat het hard!!

 • Maarten Laureyssen

  In Leuven nu hevige sneeuwval

 • Steven van Dam

  Wemmel 🙂 net de 6de sneeuwvlok zien neerdalen 😛

 • Maarten Laureyssen

  Bij mij begint het ook goed te komen

 • steve

  Das minder waar woon jij ? ik zit er deze keer wel goed tussen eindelijk 🙂

 • Maarten Laureyssen

  Ja nu begint het hier overal te blijven liggen.

 • Jeroen Maes

  In Antwerpen nu mooie sneeuwval.

 • Steven van Dam

  Delen van Vlaams-Brabant hebben in mindere mate sneeuw te pakken , systeempje splitst in 2 en gaat links en rechts van ons voorbij , jammer maar helaas .

 • Robbe Maes

  In Turnhout nu ongeveer 2uur lichte sneeuw afwisselend met motsneeuw gehad, de laatste vlokken zijn nu aan het vallen voor het hier een tijdje droog zal zijn muv wat motsneeuw. Er zal een kleine centimetertje liggen denk ik bij -1,1graad,benieuwd wat de temperatuur vandaag overdag en deze nacht gaat doen!

 • steve

  Voor de mensen regio brugge nog even wachten zone bijna daar +- uurtje

 • Maarten Laureyssen

  Er begint zich een sneeuwtapijt te vormen.

 • Maarten Laureyssen

  Wow,
  Hier in Leuven nu dikke vlokken

 • steve

  Klopt jij woont ongeveer 30km van bij mij hier is dat ook zo , nu nog steeds matige sneeuwval

 • Maarten Laureyssen

  Als het bij ons zo door gaat gaat er binnen een half uur 1cm liggen 🙂

 • Maarten Laureyssen
 • Maarten Laureyssen

  https://uploads.disquscdn.com/images/455e0a7a8c27f5ce3f2272dd04ff072fed8e431d675efad53cebf5bb0fec285e.jpg

  Nu over grote delen Belgie en Nederland sneeuw.

  Bij ons Leuven ligt er bijna niks maar als je 2 dorpen verder gaat kijken op een webcam ligt er zeker 1cm

 • steve
 • Chris Meire

  t is waarsch al gevraagd, maar waar is dat?

 • Maarten Laureyssen

  Hier in Leuven heel lichte motsneeeuw al een uur
  Maar nog altijd geen wit tapijt

 • steve

  Hier eerste uur ook motsneeuw nu dikke vlokken al half uurtje

 • Van harte welkom Guido!

 • Maarten Laureyssen

  Bij ons nu op sommige plekken een halve mm 🙁

 • Anzegem ook motsneeuw/lichte sneeuw en winters aanvoelend.

 • Michiel

  blaas nog maar wat onze kant op, ga nu naar buiten xp genieten van het landschap

 • steve

  Geduld is een schone deugt hier gaan we nu al richting 2cm

 • Maarten Laureyssen

  In Leuven net begonnen en het blijft ook meteen liggen

 • steve

  Vlaams brabant testelt

 • Kurt DH

  Hier is het nu (eindelijk) ook begonnen en blijft wel direct liggen…

 • Michiel

  waar woon jij?

 • Michiel

  aja idd hoogstens 1 graad vandaag en al zeker tot en met 15u sneeuw

 • steve

  Kijk naar wetteronline en druk brugge in , ik heb dit ook gedaan en deze zit er boenk op hier nu hevige sneeuwval bij mij.

 • Chris Meire

  Steve, aan de hand van welke kaarten zie jij sneeuw in Brugge tot vanavond zonder oplopende temp????

 • steve

  Ook , kijk naar wetteronline en tik je regio daar ze je ook bij u gans de dag sneeuwval, hier valt het nu met bakken uit de lucht

 • steve

  Hier scherpenheuvel nu hevige sneeuwval wat een koude put is met dat zeg ! dit maakt heel men winter goed 🙂

 • Michiel

  en midden west-vl? regio Langemark? ;p

 • steve

  Ja brugge krijgt de volle lading vanaf +- 9uur tot de avond daar gaat de temp zeker niet oplopen door langere sneeuwval

 • Ivan

  Komt dit ook naar regio brugge?

 • steve

  Je zou nu lichte sneeuw moeten hebben ?

 • steve

  30 min en dan gaat het beginnen daar tot 13uur!!! geduld zone is bijna bij jou nu stevige sneeuwval hier dit gaat mooi woden

 • Jan De Keersmaecker

  Grimbergen, Vlaams Brabant

 • steve

  Waar woon je ?

 • Jan De Keersmaecker

  Hier niks…

 • steve
 • steve

  En dat gaat het nog een tijdje doen

 • steve

  Ja mensen het is een feit vroeg opgestaan en de sneeuw is begonnen 6uur net zoals wetteronline had voorspeld 🙂 komt in orde voor een cm of 2

 • Michiel

  begint terug te sneeuwen hier

 • Sven En Steffi

  ik geef ni op ik ga maar slapen vo de baan wit ligt, valt zo wa poeder sneeuw dus kan nog even duren voor ik mijn bed zie 😀

 • Dries Denolf

  Brugge: 1:15. Tact:-0.5°; lichte sneeuwval. Erg gevaarlijk op niet gestrooide wegen wegens aanvriezen smeltwater.

 • Dries Denolf

  Te zien aan je haargroei, heb je veel zorgen, Stephan

 • Dries Denolf

  Toch wel: alle bezwaren moeten beantwoord worden en achteraf kunnen ze nog in beroep gaan.

 • Dries Denolf

  Vrees dat je gelijk hebt, Dirk

 • Dries Denolf

  In Brugge komt er ook een stadion (44.000 plaatsen), maar actiegroepen hebben 2.104 bezwaren ingediend tegen GRUP. We zijn nog voor een aantal jaren bezig

 • Peter

  Heuvelland misschien 2mm stelt niets voor, andere delen van west vlaanderen zijn wat beter bedeelt blijkbaar :p morgenvroeg mss wat meer geluk

 • Leuk dat je het herkend! Klopt De Meern is hier 1 km vandaan. Fijn dat je ook nog wat sneeuw hebt gehad. Dat hoort toch wel bij de winter.

 • Mooi slotakkoord Job! Ik hoop nog op ferme Maartse buien en misschien heeft een Groenlandhoog eind februari nog iets in petto. De komende dagen gaan we geleidelijk wat proeven aan de lente.

 • Paulus Piet

  Helemaal mee eens. Die oplopende temperaturen zijn te wijten aan het feit dat de zon weer aan kracht wint.

 • Job V.

  Dat is vlakbij mijn ouders (die wonen in De Meern). Schiedam ziet er vergelijkbaar uit op dit moment.

 • Ja morgen is de dag qua winterse verrassingen. De rest van de week is alleen de nachtvorst nog iets wat op winter lijkt. De zon en de oplopende temperatuur laten zien dat de lente er aan komt.

 • Job V.

  Schiedam (regio Rotterdam) is behoorlijk wit, er ligt zeker een halve centimeter en de straten zijn nu al vrij glad ondanks de verse witte laag. Het heeft vanavond even serieus gesneeuwd en kennelijk als ik het Hirlam-weermodel en Noodweer.be en dergelijke goed gevolgd heb, komt er nog wat bij de komende pak ‘em beet 36 uur. Voor zover ik mij herinner is dit sinds november 2016 in mijn regio de eerste serieuze witte laag die niet door aanvriezende mist veroorzaakt werd, maar wellicht ben ik abuis. Het is in ieder geval een mooi slotakkoord van Koning Winter die na drie zeer magere jaren voorzichtig weer van zich deed spreken. Met de komende tijd steeds verder verlagende zonneactiviteit, kan het nog leuk worden in 2017-2018.

 • Paulus Piet

  Mijn vergissing, je hebt het over zondagmiddag. Ik zit met de interessante ontwikkelingen van morgen in m’n hoofd. 😉

 • 11 cm zou ik wel willen, maar dat heb ik nog niet gezien in de weermodellen. Wat ik aan wil geven is dat zondag de echt zachtere lucht zal arriveren vanuit het zuiden. Hirlam gaf zelfs een t-max aan van 11 graden in delen van Belgie in de namiddag.
  Tot die tijd is het nog winters met kans op (winterse) neerslag.

 • Stijn Albrechts

  °t

 • Zo is het. Morgen zou het dan moeten gaan gebeuren. 🙂

 • wim

  we zien wel wat de praktijk ons brengt. Eerst maar genieten van de sneeuw morgen. Hirlam is voor morgen al kouder geworden in de laatste 2 runs.

 • Paulus Piet

  Je bedoelt 11 cm Arjan, bij je eerste reactie? Neem ik aan?

 • wim

  En voor morgen is Hirlam kouder geworden voor ybelgie tov eerder uitvoer, omdat de koudeput zuidelijker trekt dan eerst voorzien.

 • Het zou wel kunnen. We zien een zuid tot zuidoostenwind. Bovenlucht op 1500 meter bedraagt dan +2 graden. Fohnwind vanaf de Vogezen/Alpen. In theorie kan het.

 • wim

  11 graden en toch sneeuw voorzien voor Belgie? hoe strookt dat model da?

 • wim

  Moet die 11 graden ook nog zien hoor. vanwaar zouden die komen? Bovenluchten blijven vrij koud op zondag, zowel bij EC als bij GFS.

 • Jan De Keersmaecker
 • Nathan

  Maar het ligt hier toch mooi wit hoor.

 • Nathan

  Nee Lichtervelde W-Vl

 • Al aangepast 🙂 ik moet die 11 graden nog zien hoor, dat is wel heel enthousiast.

 • Jan De Keersmaecker

  Haha, dom van me. Je bedoelt temperatuur natuurlijk…

 • Jan De Keersmaecker

  Meer dan 11 cm zeg je?!

 • Jan De Keersmaecker

  Wow! Er komen prachtige foto’s binnen vanuit West-Vlaanderen momenteel! Daar ligt al een kleine 3 à 4 centimeter. Hopelijk krijgen we hier ook nog ons deel 😊 Wat zal ik blij zijn als ik morgen wakker word in een wit landschap! Slaap lekker!

 • Dat wordt toch nog interessant. Het zelfde weermodel geeft zondagmiddag +11 graden in delen van België. Terwijl Noord-Nederland (en de gebieden waar sneeuw ligt) flink achterblijven met lichte dooi.

 • Jeroen Maes

  Tussen nu en zondagochtend lokaal in Nederland 7-8 centimeter sneeuw volgens Hirlam 18z. Dat is wel erg lokaal hier natuurlijk maar toch in een groot deel ook meer dan 4-5 centimeter.
  https://uploads.disquscdn.com/images/67dfda1fb559cfe0fcfb66da86ed86e2f70369414560c5fbbdedb14e85c0f2cf.png

 • Jeroen Maes

  Er zijn inderdaad veel bezwaren ingediend maar die hoeven niet allemaal individueel beantwoord of behandelt te worden. Vlaamse regering moet gewoon met een besluit komen waarin het aangeeft hoe het rekening heeft gehouden met die bezwaren of adviezen. Kans is maar klein dat hier iets in fout loopt.
  Deze definitieve vaststelling is normaal klaar eind mei 2017 maar ten laatste eind december 2017. Een mand later is dan het definitieve plan van kracht en 1 juli 2017 of ten laatste 31 december 2017 kan de omgevingsvergunning aangevraagd worden. Eind 2017 of begin 2018 zouden dan de werkzaamheden moeten starten (bouw van het stadion).

  Dat is in elk geval wat ik heb opgevangen.

 • kjell

  En morgenvroeg opstaan met een cm of 2 😉

 • Anzegem nog steeds motsneeuw, toch een licht winters intermezzo 🙂

 • Dirk Vandenbroecke

  Gelijk iedereen nu protest kan aantekenen tegen de bouwvergunning,milieuvergunnig etc kan het nog lang duren voor het er staat.Nie iedereen daar in de omgeving waar het stadion moet komen staat er voor te springen.Sommigen zien het liever niet komen wgns waardevermindering van hun eigendom enz…2020 beetje te optimistisch denk ik.

 • Jeroen Maes

  Wat voor problemen dan? Hetgeen wat ik hoor de laatste dagen is juist dat we nog goed op schema zitten voor rond 2020 het nieuwe stadion klaar te hebben.

 • Dirk Vandenbroecke

  Lichte sneeuw in zuiden van Gent,poedersuiker op de autos

 • Michiel

  dan ga ik nu slapen, morgen vroeg uit de veren 😉

 • Stephan Valcke

  Ik denk dat de intensere sneeuw wat meer naar de ochtend zal zijn

 • Stephan Valcke

  We blijven volhouden Dries

 • Michiel

  iemand zicht op de nog verwachte sneeuwval vannacht?

 • Stephan Valcke

  Verwondert mij niet. Triestig maar helaas.

 • Dries Denolf

  Verlies van vanavond even doorspoelen met Clubvrienden. Weet je dat er nieuwe problemen zijn met de bouw van het stadion? Zo kan ik nooit eens en match van Club gaan kijken, zoals vroeger, toen het staanplaatsen waren.

 • Dries Denolf

  Net als jij blijf ik volgen tot half maart. Wellicht tegen beter weten in.

 • Stephan Valcke

  Heb net eventjes de ensembles van Gfs12 bekeken. Wel, ik denk dat cercle toch nog minder slecht is of dit . Ja hallo! Komende 2 weken toch game over. Gaan we dan nog eens voor DE verrassing in maart? Waarom niet hè.

 • Dries Denolf

  Same in Brugge

 • Dries Denolf

  Kan geen kwaad. Ik herken die plaats precies. Ben er nu zelfs naar aan het kijken.

 • Michiel

  hier ondertussen (even?) gedaan met sneeuwen

 • Stephan Valcke

  Was wel niet de hele dag in Kortrijk hoor. Ziehier Dries. 😂😂. Sorry, even out off topic.😃

  https://uploads.disquscdn.com/images/2069eb7d1e9ff7b96f41809162d43220959841c0c370ffdfcb861c34d1d44928.jpg

 • Stephan Valcke

  Wellicht wel.

 • Dries Denolf

  Lukt niet, problemen met laden op laptop. Jammer.

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Gade de run ook volgen? 😛

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Foto?

 • Dries Denolf

  Ik vroeg me af wanneer jullie aan de beurt kwamen, Stephan, want Kortrijk komt volgens de buienradar ook in aanmerking.

 • Stephan Valcke

  Kortrijk momenteel lichte sneeuwval.

 • Dries Denolf

  Bedankt, Arjan. Brugge binnenstad is mooi in de sneeuw.

 • Stephan Valcke

  Is nog 3 weken. Geen zinnig woord over te zeggen

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  En waar is da?

 • Dries Denolf

  Als je 3 miljoen betaalt voor een keeper,mag je er iets van verwachten.

 • steve

  Ik heb men beslissing genomen binnen uurtje bed in , om 5uur eruit en lantarenpaal staren .nooit zo zelfzeker als nu geweest 🙂

 • steve

  ik hoop er ook op maar denk dat het er gewoon niet meer in zit

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Idd. Dachte een stukske smurfentaart te eten maar het zal appelmoes worden met gepluimde kanarie. Ook nie slecht.

 • Sven En Steffi

  is nog ver weg e eind feb kan nog veel veranderen

 • Leuk dat het in Brugge nu ook eindelijk sneeuwt Dries!

 • Sven En Steffi

  hoop doet leven zeggen ze 😀

 • steve

  Reken maar niet op einde Februari geen enkel lichtpuntje in zicht

 • Dries Denolf

  Kans is zelfs groot dat je met een wit sneeuwdeken opstaat

 • Sven En Steffi

  en keeper ene van de betere aankopen

 • Ik heb de weermeldingen (sneeuw) onder het andere winter artikel even opgeschoond. Graag hier verzamelen. Sorry van mijn fout. 🙂

 • Sven En Steffi

  winter is nog ni gedaan kom nog heel mooie periode aan eind feb begin maart 😀

 • Dries Denolf

  Talent genoeg met die Japanner

 • Stijn Albrechts

  jawel, komt goed

 • steve

  Wachten tot morgen ochtend jou regio Landen ? tussen 6uur en 9uur krijg je volle laag 🙂

 • Sven En Steffi

  gent😀

 • Dries Denolf

  Jullie treffen het inderdaad niet, Sven en Steffi, jullie vallen er altijd tussendoor

 • Stijn Albrechts

  en dat is?

 • Sven En Steffi

  hoop het voor jullie, ma troost u wij zijn ook nog ni zeker 😀

 • Stijn Albrechts

  wij (Genk) redden ons nog wel denk ik

 • Dries Denolf

  Genk doet het niet slecht, héhéhéhé

 • Sven En Steffi

  zal spannend worden voor play off1

 • Sven En Steffi

  ja al gene winter dat hier gene vette is 😀

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Jep. Met Gepluimde kanarie.

 • Michiel

  hha is wel al mooi nu, maar de oprit enz wit zou nog mooier zijn xd

 • Dries Denolf

  Wou op zeker spelen. Is me opgevallen toen ik vanavond van Brussel naar Brugge pendelde, dat het omgeving Brussel en Brugge sneeuwde, maar omgeving Gent geen vlokje

 • Stijn Albrechts

  APPELMOES 🙂

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Stvv genk

 • Stijn Albrechts

  welke voetbal?

 • Sven En Steffi

  oost Vlaanderen

 • Dries Denolf

  Wie ’t kleine niet begeert…

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Destelbergen? Driesje toch

 • Dirk Evelien Vanmolle Peeters

  Hoop dat het hier ook gaat beginnen. Kan mijn weekend toch nie stuk. De voetbal is op da gebied maar triestig zunne.

 • Dries Denolf

  Heusden Limburg of O-Vlaanderen?

 • Michiel

  dus de sneeuw die nu valt is eigenlijk nog niks in
  vergelijking met wat er morgenochtend zal vallen? ;p

 • Dries Denolf

  Je zult je wekker niet nodig hebben, je zult toch niet kunnen slapen.

 • Sven En Steffi

  hier in Heusden(destelbergen)Ovl 0,0 sneeuw

 • steve

  Inderdaad! en ik ben echt vrij zeker van men stuk deze keer, alle fijnmazige modellen geven een dikke GO en ook de temp zijn is ons voordeel , ik wou dat het al ochtend was:-)

 • Dries Denolf

  En dat op een zaterdagmorgen. Maar het zal de moeite waard zijn.

 • Paulus Piet

  Ik ook niet eerlijk gezegd. Opeens activeerde een gebiedje aan het einde van de middag.

 • Dries Denolf

  Kan begrijpen dat je op de verkeerde post zat, Arjan, je bent nu eenmaal een nieuwkomer op het forum. Prachtige foto, vergelijkbaar met hier in Brugge.

 • Dries Denolf

  Hoeveelheid die er nu al gevallen is in Brugge, had ik in elk geval niet verwacht toen ik deze middag de fijnmazige modellen overliep. Zelfversterkend effect, lagere t° dan verwacht vandaag en gewoon een portie geluk. Wat is het stil buiten.

 • Paulus Piet

  Is moeilijk te zeggen. Maar de kans dat de sneeuw eerder accumuleert en langer blijft liggen is wel groter.

 • wim

  Ziet er zeer goed uit.

 • steve

  Ok is goed 🙂 ik heb men hoop op morgen rond 6uur in ochtend gezet ik verwacht toch wel een 2a3 tal cm

 • wim

  en dus meer sneeuwval dan voorzien?

 • We blazen wat uw kant op. Niet te hard hoor anders is het dekje van 1cm zo weg :p

 • steve

  Nog meer jaloers nu Arjan 🙂

 • Ik zat even onder de verkeerde post excuses. Dit is het beeld vanuit mijn woonplaats. (Vleuten) https://uploads.disquscdn.com/images/70450fac5d883fd38d9974b431bf149dbc602f19d1e9982f08b94b02f68b48fb.jpg

 • steve

  Met eens, en een sneeuwlaag helpt natuurlijk

 • Robbe Maes

  Normaal zou ik ook gaan maar zonder vervoer werd het wat moeilijk,dan maar mee met een vriend naar de rellen in Antwerpen…;-)

 • steve

  Amen! 🙂

 • Dries Denolf

  Ze kunnen het ons in elk geval niet meer afpakken, gabber Steve

 • steve

  Merci collega nachtraaf Dries 🙂 misschien de laatste nacht en dag dat het gaat gebeuren deze winter dus laten we allemaal genieten van dat kleine beetje witte goud

 • Dries Denolf

  Mooie omschrijving, maar klopt wel

 • steve

  En ik naar den RCSA 🙂

 • Paulus Piet

  Ik denk dat de passage van het laagje (koudeput) hier een rol in speelt. Deze trekt een stuk zuidelijker langs (volgens Ec12) dan eerder voorspelt. Waardoor vooral Vlaanderen wat koudere 2m en dauwpunt-temperaturen mag verwachten.

 • steve

  Volgens mij gaat groot deel van belgie morgen wakker worden met minsten 2a3 cm sneeuw , net harmonie bekeken die gaan ook voor een 3tal uren sneeuw over heel belgie ik denk dat dit een dag word waar allemaal https://uploads.disquscdn.com/images/0a0b8e08d7eaf343a881ac2e2d6cafd4469b0a8f1e0a8881c35a89cc8e710d77.png kleine kinderen zijn die een lolly willen hebben 🙂

 • Robbe Maes

  Ik naar Antwerp-Lierse 🙂

 • Dries Denolf

  Zoals reeds gezegd, plaats en tijd niet te voorspellen. Trouwens, je mag nu zeker niet klagen.

 • Michiel

  bedankt! ondertussen 3 jaar geleden

 • Dries Denolf

  Later in de nacht komt ongeveer gans de Benelux terug aan de beurt, Kurt, er vormt zich een nieuw hoogtelaagje boven NO-Frankrijk

 • steve

  Ook jaloers , maar als ik iemand het gun zijn jullie het wel 🙂

 • steve

  Zou echt wel kunnen hoor Wim die sneeuwlaag was eerst niet voorzien dus modellen passen zich aan , dat is mijn visie daar op

 • Kurt DH

  Jaloers… Maar het is jullie gegund.

 • wim

  Dat zijn al 2 modelen die geen dooi voorzien. Zou wa zijn zeg, nen ganse dag kunnen genieten van een wit landschap. De wondere zijn de wereld nog niet uit deze winter.

 • Michiel
 • Michiel

  ook nog voor het westen? lol

 • steve

  Zou best kunnen zou met sneeuwlaag kunnen te maken hebben

 • steve

  Inderdaad via wetteronline normaal van 6uur tot 9uur ik vrees dat ik niet in slaap ga kunnen geraken 🙂

 • Paulus Piet

  WRF12 goochelt met de temperaturen morgen overdag. Volgens dit model gaan we van de aanvankelijke paar graden dooi morgen, naar negatieve temperaturen de hele dag. https://uploads.disquscdn.com/images/668bfec5c49b64725291f166de2527c3d7da641a9d69b54f4f7c491113070c3e.png

 • Dries Denolf

  Zal niet voor middernacht zijn

 • steve

  Denk het ook wel maar zal voor tegen ochtend zijn , dus zit met dubbel gevoel extreem laat in bed of te wel zéér vroeg uit bed , of bijde 🙂

 • Dries Denolf

  Van tzelfde

 • Dries Denolf

  Geduld, Steve, ondertussen vormt zich een nieuw putje in het NO van Frankrijk. Moet ook nog over Benelux trekken. Snowcasten en je krijgt wel wat je wil, hoor.

 • Dries Denolf

  Kieken.

 • Matthias

  Idd en EC zit er voorlopig vrij goed op. Hoeveelheden zijn altijd moeilijk te voorspellen https://uploads.disquscdn.com/images/15145d8b88e46adeca7d7feef0a1b4c986ee05be27ba653441447e9358d3239b.gif

 • Dries Denolf

  Geduld is een schone deugd.

 • steve

  Awel gun het ulle , hier niks 0.0 in scherpenheuvel

 • Chris Meire

  Leuk einde van de winter.als dit al het einde is.ben daar nie zeker van

 • Dries Denolf

  Danke

 • Dries Denolf

  Regio zal wel kloppen, maar denk dat hoeveelheid op juiste plaats niet te berekenen valt

 • Kim Jaspers

  Ik morgen naar OHL – Lommel 😉

 • Chris Meire

  Stel je voor.lol

 • Chris Meire

  Ben Cercle fan,maar zetel supporter.lol

 • Paulus Piet

  Graag gedaan.

 • Dries Denolf

  Weonen op 5km van elkaar, dus is situatie vergelijkbaar. Ga je naar de Cercle?

 • wim

  Ge zijt toch niet aan het dromen? hehehehehehe

 • Kim Jaspers

  Jawadde morgenvroeg zulde uwen otto mogen uitschuppen 🙂

 • wim

  Oke, bedankt voor de sharing.

 • Dries Denolf

  gewoon googelen op buienradar.be of sneeuwradar

 • Chris Meire
 • Kim Jaspers

  Dus gemiddeld gezien 2 tot 5cm mogelijk in het centrum van België en de beide Vlaanderens 😉

 • Dries Denolf

  Klopt Matthias. Anders was matige sneeuwval bij zo’n hoogtelaag onmogelijk.

 • Michiel
 • Paulus Piet
 • Dries Denolf

  Waar en wanneer blijven de 2 grote vraagtekens. Zelfs fijnmazige modellen kunnen slechts ramingen maken. Velen van ons zullen aangenaam verrast zijn door de stuiptrekking van de winterprik

 • wim

  ziet er goed uit. Heb je zicht op de dauwpunten?

 • wesley

  :p still nothing… pff xd

 • wim

  Het is jullie gegund, na 3 jaar wachten.

 • Dries Denolf

  Klopt, zelfversterkend is mogelijk: daar waar het sneeuwt gaat de sneeuw zichzelf intensifiëren.

 • Matthias

  Idd door dat hoogtelaag zie je mooi dat ze vanuit het zuidoosten draaien om de kern

 • Matthias

  Idd, het is nu niet zozeer de activiteit die er toe doet, wel de duur. Maar zoals gezegd, gans de nacht is er over gans belgie en groot deel van nederland voortdurend kans op wat sneeuwval.

 • wim

  Is goed mogelijk. Begin deze week en afgelopen weekend hadden we het al over die koude putjes die soms verrassend uit de hoek kunnen komen.

 • Dries Denolf

  Door de curves die de buienlijntjes maken, vallen we deze keer met ons gat in de boter

 • Michiel

  zo te zien komt het neerslag gebied groter en groter, zou me niet verbazen dat het heel de nacht doorgaat met een serieuze verrassing tot gevolg

 • wim

  Supper

 • Dries Denolf

  Toch best niet te laat opstaan, Kjell. Maar je hebrt de modellen correct gelezen.

 • Paulus Piet

  Nou en of.. De kust word ditmaal niet overgeslagen. Daar waar overigens ook de koudste boven luchten zich bevinden.

 • Willem

  Mn sneeuwscooter staat klaar zenne..

 • Matthias
 • Dries Denolf

  Terug aan het sneeuwen in Brugge. Ook voetpaden bedekt. Wordt een onvoorspelbare nacht en ochtend.

 • Dries Denolf

  Oordeel eerlijk gezegd op kaarten van deze middag. Ben juist thuis, dus heb kaarten nog niet bekeken. Ga het nu doen.

 • Ian Vasquez Badilla

  Natte sneeuw in Wageningen terwijl het -1,5 graden is. Heel erg vreemd

 • Matthias
 • jurgen

  Ook in Torhout komen mensen nu de straat om dit voor velen onbekend natuurfenomeen gade te slaan .

 • Dries Denolf

  Klopt, gelukkig hebben we een koude dag achter de rug, dus bij matige sneeuwval blijft die wel liggen

 • Willem

  Allemaal naar buiten Chris en foto’s trekken. Binnen 30 jaar geloven ze niet dat het hier ooit gebeurt is..

 • Paulus Piet

  Die dooi lijkt vooralsnog goed mee te vallen volgens Hirlam12z, Dries. Sterker nog, tegen de avond is het op veel plaatsen in Vlaanderen alweer onder nul. Met nog steeds kans op neerslag. Dat zou niet verkeerd zijn.. https://uploads.disquscdn.com/images/353f9c310595fcf26d07af074c0004a03226911aa457a6f29d113a06c0f25ed5.png https://uploads.disquscdn.com/images/1281787feca5ef0d9967c17b2287e7d5a16a07e6a288eded0458c23463116973.png

 • Chris Meire

  Klopt.hier achter de kerk van Varsenare auto’s en daken wit

 • kjell

  Ec lijkt voor morgen beter voor wat sneeuw. Ec lijkt ook op langere termijn wat beter en de echte lentetemperaturen zullen er ook niet aankomen volgens ec. Mijn blik op ec, juist of niet ben geen kenner.

 • Jens

  Ondertussen op de snelweg van Torhout naar Brugge ligt er op de pechstrook al een mooi laagje.
  Gelukkige past iedereen zijn rijstijl aan.
  Bijna iedereen …

 • Willem

  Allez en zo kan ik nog sneeuw melden in Varsenare zeg. Wat een wondere wereld toch. Op schema om ons 4 jaar oude record van max 1h sneeuw te zien te verbreken..

 • Dries Denolf

  Zal zoiets zijn tegen morgenmiddag; dan jammer genoeg dooi; wordt dus snowcasten vannacht als je iets wil zien

 • Paulus Piet

  Ik ga er van genieten alsof het de laatste keer is deze winter! haha Want die kans bestaat namelijk..

 • Dries Denolf

  En Hirlam doet het goed qua locatie en timing voorlopig

 • wim

  Ah dat is nu eens goed nieuws ze. Verrassing in de maak om deze winter in schoonheid af te sluiten? Van mij mag het.

 • Dries Denolf

  Als ik uit Brussel vertrok om 17:30, was het er nochtans matig aan het sneeuwen; ook laagje tot ongeveer Denderleeuw

 • Ian Vasquez Badilla

  EC laat het laagje morgen te zuidelijk trekken waardoor Belgie het volle laag krijgt ipv nederland. Dat klopt toch niet? Of behoort dat tot de mogelijkheden?

 • wim

  Hirlam12 al gezien Kimme, 2 à 3 in onze regio

 • Dries Denolf

  Sneeuwbuien deze nacht zeker ook niet uitgesloten, vooral noorden van Vlaanderen, dus jij zit goed, Piet

 • wim

  Oke, bedankt. Hirmal12 voorziet toch 2 à 3 cm in mijn regio.

 • wesley

  Emblem/ranst Droog ….

 • jurgen

  Torhout nu 1 u licht aan het sneeuwen , blijft liggen op gras en auto’s . Tact – 0,6 , volgens buienradar binnen een half uur al weer gedaan .

 • Dries Denolf

  Voorlopig vooral W-Vlaanderen: Michiel Langemark en jij Nathan: Torhout?

 • Matthias

  Dat zal afhangen van intensiteit en hoe koud het nu is 😉 Is ook gewoon nowcasten

 • Michiel

  ja maar is er nog kans dat ie blijft liggen in de loop van de nacht?

 • Dries Denolf

  Totaal onvoorspelbaar, maar gelukkigen zullen tegen morgenmiddag 2cm halen

 • Michiel

  hier niet haha enkel op de daken en auto’s

 • Matthias

  Daken en terras hebben vaak minder warmte van de grond 😉

 • Dries Denolf

  We zijn nog geen zaterdagmiddag.Overal verspreid kleine golfjes tot morgenmiddag

 • Dries Denolf

  Dat Hirlam er voorlopig het dichtst bij zit. Nog gans de nacht en morgenochtend sneeuw, die blijft liggen, door de lage t° vandaag. Waar en wanneer totaal onvoorspelbaar. Snowcasten en buienradar bekijken.

 • wim

  dat is vreemd. bij mij blijft het liggen op de daken en op mijn terras.

 • Paulus Piet

  Niet vreemd hoor. Er zit gewoon nog te weinig vorst in de grond.

 • Michiel

  Langemark, zoals eerder gezegd, maar ondanks negatieve temp, smelt het op de grond .. vreemd

 • Michiel

  ondanks negatieve temperaturen smelt de sneeuw op de grond en zijn het natte vlekken

 • wim

  De meeste geven toch 2 cm, buiten 2 modellen die niks laten vallen in Belgie. maar snowcasten. Maar het feit dat er nu eens sneeuw valt bij negatieve temperaturen is al een prestatie op zich voor deze winter.

 • wim

  en waar? misschien handig om je woonplaats mee te delen.

 • Kim Jaspers

  We blijven geduldig wachten op hopelijk een 2cm sneeuw 🙂

 • Michiel

  matige sneeuwval nu!

 • wim

  zo een verschillen op korte afstand. Niet dat het hier serieus wit ligt of zo, maar toch een mooi poederlaagje momenteel. Meeste is voor morgenvroeg volgens harmonie.

 • Kim Jaspers

  Graag de link van de sneeuwrader aub 😉

 • Dries Denolf

  Buienradar (sneeuwradar zit er voorlopig juist op. Waar en wanneer totaal onvoorspelbaar. Wordt snowcasten

 • Kim Jaspers

  Daarjuist frieten gaan halen en er lagen enkele sneeuwvlokken op dak van mijn auto, op wegen en velden niets..

 • wim

  allez jong, is het daar zo erg gesteld?

 • Kurt DH

  Nog geen vlok gezien. Regio Kempen Geel – Westerlo

 • wim

  Zelfde situatie hier. Daken, velden en auto’s bedekt. Dank voor de up-date and keep posted deze avond. Wat denk jezelf op basis van de avondmoddelen?

 • Kim Jaspers

  Dju seg.. en wij zitten hier weer in een sneeuwloos gat!! 🙁

 • Dries Denolf

  Omgeving Brussel 17:30: matige sneeuwval; daken en velden bedekt; omgeving Gent: 18:30: droog; Brugge 19:00 matige sneeuwval, daken en auto’s bedekt. Tact: -0.6°. Nu al gestopt met sneeuwen. Dat belooft dus een kort nachtje en een lange dag te worden, want het wordt snowcasten

 • Nathan

  Hier ook het begint al wit te zien

 • Michiel

  lichte sneeuw nu!

 • Paulus Piet

  Hirlam12z berekend wel degelijk op veel plaatsen een sneeuwdek morgen. Harmonie berekend morgen ook wat accumulatie, maar stuk minder als Hirlam. Arome net zo, ook een stuk minder. WRF12z is nog niet binnen.
  https://uploads.disquscdn.com/images/342c8f8fba6a4e4227ae0af8d4577758e8a8b67697f8075570de1ca3d5fc543c.png https://uploads.disquscdn.com/images/b4322ad8f11b9b7c6b2c7895f628ae7f912ae44c7cbcffa57b0ee37d2b5d50d2.png https://uploads.disquscdn.com/images/fc96fde83b76887a6e30d5e162a42414dab211228803c2dbf5cfb65b9cfe72c0.png

 • Peter

  Heuvelland enkele vlokjes, stelt voorlopig niets voor

 • Jens

  Nu ook Lichte sneeuw te Koekelare.

 • wim

  De daken en auto’s al licht aangesuikerd te Ninove.

 • wim

  Heb jij enig zicht op de andere middelen, wat die zeggen. Want bij Hirlam niet echt sneeuwval, terwijl bij Harmonie er over een groot stuk van Belgie sneeuw gaat blijven liggen.

 • Tim Wendy van Langenhove

  lichte sneeuw in oudenaarde,temp-1.6

 • Ilian

  In hoogstraten is de sneeuw het laatste kwartier wat gëintensiveerd na een uurtje heel lichte motsneeuw.

 • Michiel

  momenteel heeeeel heeel lichte sneeuw te langemark, fijne korreltjes waaien door de lucht, een stuk of 20 per minuut 😉

 • Aurora
 • Paulus Piet

  Bedankt voor de update. Momenteel lichte sneeuw in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Blijft al liggen, met de temperatuur net iets onder nul. Vooralsnog lijkt het actiefste gedeelte van de kleine storing morgenvroeg te komen. https://uploads.disquscdn.com/images/9ab22ee3fc8a2d1e69c1ccb3b05760a83a470a87c60ff4736d1d944cd743a249.png

 • Jan De Keersmaecker

  Beetje motsneeuw in Grimbergen momenteel, maar je moet er wel je ogen goed voor opendoen… Laten we hopen dat de intensiteit toch nog iets zal toenemen naarmate de avond vordert 😉