30 maart 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

In dit weerbericht nemen we ook een vooruitblik naar het koersweer tijdens de Ronde van Vlaanderen anno 2013. In afwachting daarvan kijken we eens naar de atmosferische setting die al enkele dagen tot weken geblokkeerd raakt boven het Europees continent. In de voorgaande weerberichten kan u daar meer informatie over lezen (bijvoorbeeld: verschil met maart 2012 is enorm).

Algemeen kan gesteld worden dat deze koude periode zeker nog een week zal aanhouden en niet alleen delen van West-Europa beïnvloedt, maar ook grote delen in het zuiden van Europa.

neerslaghoeveelheden europa
Via bovenstaande weerkaart heb ik de gebieden in het zuiden van Europa met rood gemarkeerd. De donkerblauwe tot paarse kleuren wijzen op heel wat neerslag tot en met woensdag aanstaande.

Groot verschil met de zwarte cirkel (België en Nederland). Daar blijft het neerslagtekort groeien met een steeds grotere kans op heidebrand.

Weerbericht 30 maart

Vandaag starten we in de ochtend meestal met opklaringen afgewisseld met enkele wolkenvelden. Op een éénzame plaats kan de bewolking net dik genoeg worden voor een lokale sneeuwvlok (we spreken over sneeuw en niet over regen door een negatief dauwpunt en een zeer droge luchtkolom in de atmosfeer.

Daardoor valt de neerslag onder de winterse vorm bij positieve 2m temperaturen). De wind waait al dagen lang uit het noordoosten en daar komt vandaag ook geen verandering in . Gelukkig waait deze zwak waardoor het koudegevoel al bij al meevalt. We halen vandaag maximaal 4 tot 5 graden.

Het weerbericht voor de Ronde van Vlaanderen 2013

In een kleine preview naar de Ronde van Vlaanderen kunnen wij u met veel plezier melden dat deze legendarische wielerwedstrijd minimaal zal beïnvloedt worden door de weergoden. Ik verwacht maxima rond 6-7 graden bij een wisselende bewolking. De wind waait zwak uit noordoostelijke hoek en neerslag verwacht ik niet of nauwelijks (hoogstens wat licht gevlok zonder niet sneeuwdek).

Delen


Verder lezen

Alles bekijken