28 maart 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Interessante wending in de aanloop naar de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. Waar ik het gisteren nog rooskleurig inzag voor de vele wielerliefhebbers hebben de weermodellen vandaag een andere weerbericht klaar. Het Amerikaanse weermodel (GFS) alsook het Europese weermodel laten de stroming iets meer kantelen naar het noorden waardoor het niet onmogelijk is dat er tijdens de wielerwedstrijd neerslag gaat vallen. Dit weerbericht kan van belang zijn voor de duizenden supporters langs de weg en de wielrenners die over de ‘gladde’ kasseien moeten rijden.

Een korte schets  (12:00 – 18:00)

Op de onderstaande weerkaart zien we de graad van de bewolking omstreeks 15:00. We zien op de meeste plaatsen in België een half bolletje verschijnen wat er op wijst dat het bewolkt zal zijn met afwisselend enkele opklaringen. Er staan geen groene icoontjes op de kaart dus normaliter blijft het tijdens de koers droog.

Weerbericht Ronde van Vlaanderen

weer update rondevanvlaanderen

Wat de temperatuur betreft wordt het zondagnamiddag niet warmer dan 12/13°C (eerste weerkaart). Een zwakke noordelijke stroming is hier de grote ‘boosdoener’. Aangezien de wind geen hoofdrol opeist is de kans op waaiervorming in het peloton relatief beperkt. Deze wind kan wel een grote rol spelen in de laatste 10 km van de etappe waar de wind in het voordeel/nadeel kan spelen.

Maximale temperatuur

weerupdate rondevanvlaanderen temperatuur

Algemene windrichting

weerupdate rondevanvlaanderen wind

Conclusie weersverwachting

De Ronde van Vlaanderen lijkt dus op dit moment niet te kunnen profiteren van de stabiele weersituatie die we de afgelopen 14 dagen mochten beleven. Temperatuursgewijs moeten we op zondag 1 april 2012 dan ook wat gaan inleveren met maximale temperaturen rond 10/11°C. Het belooft dus alvast een frisse maar vooral spannende wielerklassieker te worden (met of zonder regendruppels).

Bronnen kaartjes: wetterzentrale.de

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken