Satellietbeelden

Deze live wolkenradar genereert een visuele indruk van de bewolkingsgraad. Als de weerkaart grijs kleurt, is het bewolkt. In de zomerperiode kunnen soms felle witte plukken te zien zijn. Dat zijn hevige buien met eventuele onweders. Als de kaart niet wordt bedekt met een grijze tint is het in vele gevallen helder met zonneschijn. In de nachtperiode blijft deze kaart natuurlijk donker, dan kiest u voor infrarood wolkenradar.

visuele satellietbeelden

Hoge resolutie satellietbeelden

Wie de bewolking graag bekijkt in een hogere kwaliteit (evenwel met vertraging) kan hieronder actuele beelden ophalen. Een aanrader tijdens de doortocht van sneeuwzones of in de zomer.

Europese satellietbeelden

Infrarood satellietbeelden

Europese satellietbeelden
infrarood satellietbeelden

Deze Europese wolkenradar kan u perfect in de avond- en nachtperiode gebruiken. Doordat de temperatuur met de hoogte afneemt zijn de wolken op enige hoogte kouder dan wanneer ze zich lager bevinden. Hierdoor krijgen de hoogste wolken een witte kleur en de lagere wolken worden vergezeld van grijstinten. Hevige onweders in de nachtperiode verklappen hun aanwezigheid door de fel witte kleur op deze weerkaart! Donkere tingen op de satellietbeelden wijzen meestal op zones met minder bewolking (helder).

RGB airmass

Als laatste plaats ik met plezier de link naar RGB AIRMASS. Het laat zowel overdag als in de nachtperiode mooie afbeeldingen zien van de huidige depressies boven het Europese continent. Zoekt u de positie van de straalstroom? Dan kan u die normaal goed terugvinden door de lichtrode kleur. Hoge, middelhoge en lage bewolking krijgen een witte kleur en de onbewolkte zones meestal donkergroen of blauw.

Een extra satellietbeeld dat we jullie zeker niet willen onthouden is deze van het Nederlands bedrijf Weerplaza.nl. Met een handige loop worden buien extra goed in de verf gezet. Het proberen waard.