28 maart 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

Door de huidige opklaringen en uitdrogende wind uit oostelijke richtingen stijgt de kans op heidebranden aanzienlijk in het (zuid)oosten van Nederland en delen van Belgisch Limburg. Zo werd deze avond de waarschuwingscode geel opgeschaald richting oranje in diverse provincies. Dat betekent dat u in de betrokken gebieden bijzonder voorzichtig moet zijn met brandbare voorwerpen en deze vooral niet in bosrijk gebied te laten rondslingeren (wat sowieso al niet gewenst is). Komende dagen stijgt de kans op neerslag en zullen de waarschuwingen opnieuw op groen worden gezet.

Gevaar voor heidebrand (code oranje)

gevaar voor heidebrand

Foto 1 ~ door een steeds aanwezige evapotranspiratie (verdamping van planten) en weinig nieuwe neerslag blijft de waarschuwing zeker de komende 24 uur van kracht. Mogelijk nog verlenging tot in het weekend. Wees dus bijzonder voorzichtig. Weetje bij heidebrand is dat het vuur zich onder de grond kan verderzetten en bijgevolg erg moeilijk te volgen is voor brandweerlui.

Wie meer informatie wenst over het ontstaan van bosbranden en/of heidebranden kan terecht op de website van de collega’s van natuurbrandgevaar.nl. UPdate 18 oktober 2014 – sinds augustus 2014 maakt onze website gebruik van een systeem dat voor 800.000 plaatsen in Europa het weerbericht opmaakt. Neerslag, luchtdruk, kansen op onweer en algemeen weerbeeld worden in 1 simpele muisklik aan jullie gepresenteerd. Zeker de moeite waard om “het weer op uw locatie” te checken.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

5 uur geleden - 4 min. lezen
8 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen