28 januari 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

Een interessante synoptische situatie op komst! De komende 24 uur ‘gooit’ een depressie nabij Ierland met actieve regenzones. Vannacht en morgen lijkt het zuidwesten van België vol geraakt te worden met neerslaghoeveelheden die kunnen pieken richting 20 – 30 liter per vierkante meter. Door het gebrek aan tijd op dit moment ben ik niet in staat om de situatie nauwlettend te volgen. Echter, vanaf 16:30 werk ik aan een update met bijbehorend waarschuwingskaartje.

Weerbericht 28 januari

Na een spekgladde ochtend (meest door opvriezing van natte weggedeelten) schijnt op dit moment op veel plaatsen de zon. Enkel over het (zuid)oosten hangt er nog wat nevel of laaghangende bewolking. Daar zal het straks ook uitklaren. De temperatuur is aangenaam te noemen met 6-7 graden in het westen en 2-4 graden in het oosten. Enkel in de Ardennen is het wat frisser met maxima net boven het vriespunt. Daar is nog altijd gevaar voor algemene gladheid (secundaire wegen).

Vanmiddag is het in eerste instantie nog ‘mooi’ in het westen en centrum van het land, maar geleidelijk neemt op nadering van de actieve regenzone de hoge bewolking toe. De opklaringen verplaatsen zich naar het oosten en de windsnelheid neemt toe. Tegen de avond is het opnieuw bewolkt in het westen van het land en treden er windstoten op tot 60 km/h.

Dat is de voorbode van (bijzonder) slecht weer later vanavond en vannacht. Het wordt maximaal 8 graden in het westen en centrum van het land. In de Ardennen blijft de neerslag winters, maar daar komt morgen finaal een einde aan.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

4 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

2 dagen geleden - 2 min. lezen