26 januari 2013 - 2 min. lezen 27 reacties

De laatste adem van de winter 2012-2013 wordt vandaag tijdelijk uitgeblazen. Een sneeuw – en ijzelzone heeft momenteel het uiterste westen bereikt met droge sneeuw die aandikt tot 1-2 cm. Voorlopig behouden we ons waarschuwingskaartje van gisteren. De sneeuwradar op de website geeft zelfs signalen dat er ijzel ontstaat in de omgeving van Ieper – Poperinge ! Deze winterse ongemakken zullen vandaag een groot deel van de dag aanhouden, dus wees voorzichtig wanneer u zich in het verkeer begeeft.

winterse neerslag radar
Omstreeks 8:30 lag de neerslagzone net voor de Belgisch – Nederlandse kust. Met enige vertraging trekt deze storing later vandaag het land op.

Iedereen krijgt dus opnieuw een vlokje sneeuw te zien. Vanavond is er kans op wat lichte regen in het westen bij geleidelijk oplopende temperaturen. In het centrum en het oosten duurt de winterse episode nog iets langer en gaat het pas vanaf komende nacht flink gaan dooien! De winter wuift ons tijdelijk uit !

Weerbericht 26 januari

De temperaturen vandaag bereiken hun minimum in de vroege ochtend. Door het instromen van gevoelig zachtere lucht op 850 hPa / 1499 meter zal vanaf deze middag ook de grondtemperatuur op 2 m positief worden in het westen. Echter, de bodem is op diverse plaatsen nog steeds bevroren. De wind waait eerst zwak uit het zuiden om later een tandje bij te steken. Het wordt maximaal 3-4 graden in het westen en in het oosten blijft het kwik rond het vriespunt schommelen.

aanvriezende regen weerkaart
Omstreeks 09:00 komen sneeuw – en ijzelmeldingen binnen vanaf de Belgische kust !

In Zwevegem – Waregem – Stasegem worden gladde toestanden gemeld. Deze gevaarlijke toestand trekt traag richting het oosten en stabiliseert deze namiddag vanaf het westen. Vanavond en vannacht opnieuw even in het oog houden, want dan komt de echte neerslagzone opzetten. De eerste neerslag valt opnieuw onder de vorm van sneeuw en ijzel.

Bron kaartje: wetteronline.de – dwd.de

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

3 uur geleden - 4 min. lezen
8 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen