24 februari 2013 - 2 min. lezen 19 reacties

Vanaf gisterenavond tot op vandaag 24 februari 2013 is het nog steeds aan het sneeuwen in grote gebieden van de Benelux. Een winterse neerslagzone met sneeuw en smeltende sneeuw trekt vanaf Duitsland richting het UK. Een ietwat atypische richting voor een storing, maar zoals enkele dagen geleden reeds gezegd, niet minder interessant!

Met een oostelijke tot noordoostelijke bries voelt het op de meeste plaatsen zeer onaangenaam aan. De gevoelstemperatuur schommelt tussen -4°C in het westen tot -10°C in de Ardennen. Bijzonder frisjes dus !

Weerbericht 24 februari

Aangezien de sneeuwval gespreid werd over meerdere uren heeft er zich in het noordoosten van België een lokaal sneeuwdek gevormd van 5 tot lokaal 15 cm sneeuw. In het westen en centrum schommelen de hoeveelheden tussen 1 en 7 cm. Met een inmiddels positieve 2 m temperatuur op de meeste plaatsen gaat deze witte sneeuwlaag vlot smelten. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen. De weersverwachting voor Kuurne – Brussel – Kuurne.

fotosneeuwlimburg
Deze foto werd genomen door Pascal Soomers in Nederlands Limburg

Deze namiddag is het nog niet direct gedaan met de winterse toestanden. Ondanks een oplopende grondtemperatuur blijft de meeste neerslag in de Benelux als smeltende sneeuw – sneeuw vallen. Het weermodel GFS berekent voor vanavond zelfs een toename van de sneeuwintensiteit waardoor het sneeuwdek opnieuw kan aangroeien met 2-4 cm! Dit kan door de daling van de temperatuur in het hele land weer significante gladheid opleveren.

radarbeeldensneeuwval
Komende uren aanhoudende kans op winterse neerslag

Verder lezen

Alles bekijken