F0 tornado Nederland

Wat een beelden werden er gisteren weer gepubliceerd. Na het bekijken van enkele YouTubebeelden verscheen onderstaande video van een wel heel mooie F0 tornado. Op het eerste zicht spreken we van een dust devil, maar als we de beelden nauwkeuriger bekijken zien we een duidelijke inflow in de luchtstroom wat heftige rotatie veroorzaakt. De mensen die deze beelden konden maken, mogen zich dus gelukkig prijzen!

Op de weerradar van buienradar.nl heb ik een pijl getrokken richting de bewuste bui. We zien een kleine uitstulping onderaan de grotere bui. Dit kan een kleine hook vormen met de verklaring van deze F0 tornado. Let op: een F0 tornado is de minst krachtige windhoos die er bestaat. Een F5 tornado vormt zich zelden in Europa en veroorzaakt zware schade.

Bekijk ook deze indrukwekkende tornado (USA)

Andere interessante berichten

Volg ons via Facebook

Wie meer en interessante informatie over het weer / noodweer wil ontvangen kan terecht op onze Facebookpagina. Via NoodweerBenelux bekijken dagelijks meer dan 6000 mensen onze nieuwe informatie. U volgt toch ook?

Lees ook eens:

Lente in vol ornaat

De lente is in het land! April begon zoals maart geëindigd was: zonnig. De temperaturen zijn nu echter veel hoger dan toen. De afgelopen dagen haalden we in de Benelux makkelijk 20 graden of meer. Blijft de lente de komende dagen aanwezig of dient er...

Matthias BarbierLees dit artikel >
Zagen jullie de supermaan?

Afgelopen nacht was boven de Benelux de grootste supermaan van het jaar te zien. Het heldere weerbeeld maakte de condities ideaal om van dit natuurfenomeen te genieten. We kregen tientallen prachtige foto’s binnen van de maan en maakten hieruit...

Lander Van TrichtLees dit artikel >