22 augustus 2013 - 2 min. lezen
1 reacties 1

Wie houdt van spectaculaire filmpjes kan best maar eens kijken naar deze vuurtornado in Australië. Speciaal aan deze ‘vuurduivel’ is dat het zich meerdere malen gaat ontwikkelen in het filmpje. Een ‘firenado’ of ‘fire devil’ ontstaat wanneer een warme luchtkolom (convectie) in contact komt met vuur.

Deze dingen kunnen vlammen tot 20, lokaal 30 m hoog produceren en zijn daardoor bijzonder gevaarlijk voor de omgeving. Ze versnellen vaak het proces tot een grote bosbrand.

Video van de vuurtornado

Welke soorten vuurhaarden bestaan er?

Om een vuurtornado te krijgen moet er voldaan worden aan bovenstaande ingrediënten (eerste alinea). Om tot deze ingrediënten te komen heb je natuurlijk ook een natuurbrand nodig. Er bestaan drie soorten:

  1. grondvuur
  2. loopvuur
  3. kroonvuur

Meer informatie wenst over deze natuurbranden, check wat is een natuurbrand?

Pennen op deze site?

Stel u voor! U heeft een brandende passie voor het schrijven van artikels over weer – klimaat – natuur in het algemeen, maar u kan nergens naartoe. Dan biedt noodweer.be de ideale oplossing! Begin met schrijven bij deze website en laat andere mensen meegenieten van je eigen foto’s – schrijfstijl. Gegarandeerd succes. Mailen kan naar [email protected]

  • Allerlaatste nieuwtjes over het weer/klimaat. Vind ons leuk via NoodweerBenelux.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken