10 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vorig weekend konden we op vele plaatsen genieten van zomerse maxima. De weerdata van weerstation Waregem neigde zondag zelfs naar 30°C. Bekijk hier de actuele temperatuur in Europa. Vanaf vanavond en vooral morgen zijn dergelijke temperaturen waarschijnlijk voltooid verleden tijd voor 2012. De invloed van lagedrukgebieden wordt met de ontwikkeling van diverse tropische depressies boven de Atlantische Oceaan groter en groter.

Nazomer krijgt klappen

De druk op de ketel wordt de komende werkweek zelfs zo groot dat we neigen naar een herfstachtig weerbeeld volgens het Europees en Amerikaans weerbeeld. Lees het artikel: krachtige straalstroom

nazomer krijgt klappen op 15 september
meteociel.fr

Storingen in de buurt

Bovenstaande weerkaart schetst de weersituatie voor Europa. We zien enerzijds een omvangrijk lagedrukgebied ontstaan boven het noorden van Europa en anderzijds wil het hogedrukgebied vanuit het zuiden van geen wijken weten. Hierdoor ontwikkelt er zich een krachtige straalstroom die net ten noorden van de Lage Landen gaat postvatten. Dat betekent dat de meest actieve storingen ook voor de gebieden ten noorden van de Benelux bestemd zijn.

Echter, indien de invloed van het hogedrukgebied de komende dagen barsten gaat vertonen, kan er nog heel wat veranderen. Temperaturen rond 15°C, regelmatig veel wind en een grotere neerslagkans zijn dan logische gevolgen.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

3 dagen geleden - 3 min. lezen