Temperatuur Europa

Traditioneel is het in het noorden en noordoosten van Europa beduidend frisser dan in het zuiden tot zuidoosten. Dat heeft te maken met de geografische ligging. In de zomerperiode kan hier wel een uitzondering op gemaakt worden. Dan kan het namelijk in Moskou ook vlot tropisch worden mits de medewerking van een hogedrukgebied. De blauwe kleur wijst op temperaturen dichtbij het vriespunt, terwijl variaties in het geel of oranje (soms paars) wijzen op hoge temperaturen.

temperatuur europa

Temperatuur Noordzee

Vaak speelt niet alleen de temperatuur op het continent een rol in de positie van luchtdrukgebieden. Ook de invloed van de oceaan / zeeën is een belangrijke factor in de weerkunde. Bekijk de temperatuur van de Noordzee en het Kanaal. De temperatuur in de Middellandse Zee bekijken? Dat kan gemakkelijk via meteociel.fr en passageweather.com.

Temperatuur Europa gisteren

temperatuur gisteren in Europa

Vaak is het belangrijk om de temperatuur te vergelijken met andere opinies. Op deze weerkaart is het grondgebied van de metingen iets beperkter dan de eerste weerkaart en wordt de temperatuur weergegeven van 24 uur geleden. Bijzonder handig voor de weeramateur die gek is op nauwkeurige weerdata.

Weetje: om de temperatuur in de nacht en overdag correct te bepalen moet u de thermometer in de schaduw hangen. Zo wordt er zelfs gekeken naar de richting van de zon om de thermometer op een andere plaats te hangen. Volgens het WMO kan dit best gebeuren op 1.5 meter boven een kort gemaaid grasveld.