12 november 2014 - 2 min. lezen 0 reacties

Zotte beelden eerder deze zomer (2014). Een koppel uit Texas (omgeving Timbercreek Canyon) kon deze unieke beelden van een rollende wolk op camera vastleggen. Deze horizontale ‘tornado’ gaat gepaard met een hoge windschering maar veroorzaakt aan de grond nauwelijks schade. In het vakjargon wordt ook wel gesproken over een morning glory

Voorbeeld morning glory

rollende wolk voorbeeld

Rollende wolken zijn uitzonderlijk

Het feit dat we dit bijzonder exemplaar kunnen bekijken via camerabeelden maakt het op zich al uniek. Dergelijke wolkenstructuren behoren toe aan de ‘arcus-familie’ en komen boven land niet zoveel voor. Aan de kustlijn kunnen we ze iets vaker spotten. In België en Nederland kunnen we in de zomer dergelijk natuurfenomeen fotograferen aan de voorzijde van een hevig onweer. We spreken over een rolwolk of in het Engels roll cloud. Aan de voorzijde van dergelijke wolkenstructuur kunnen valwinden optreden met fikse schade.

Bijzondere video van deze rollende wolken!

Wie graag geniet van deze natuurfenomenen op beeld moet zeker de onderstaande videobeelden bekijken. Hallucinant en vooral een bevestiging dat de natuur een bijzonder mooi gegeven is dat we altijd moeten koesteren.