22 september 2014 - 1 min. lezen 0 reacties

Op 7 juli van dit jaar werden in Linoln (Nebraska) prachtige undulatus asperatuswolken waargenomen. Alex Schueth legde ze vast in deze indrukwekkende video. (uitleg timelapse: maken van meerdere foto’s om de zoveel tijd om ze daarna te verwerken in een programma tot video. De tijd tussen de afzonderlijke frames kunnen bijzonder mooie effecten veroorzaken)

Vloeibare wolken.. Qué?

‘Undulatus’ wordt gebruikt wanneer de wolken zich vormen in bijna parallelle lijnen. De asperatuswolken lijken veeleer onheilspellend en stormachtig, al evolueren ze niet verder in een storm of onweer. Deze wolken worden gevormd wanneer turbulente wind of botsende luchtmassa’s de onderste laag omhoog blazen en golven en andere mooie formaties vormt wat duidelijk te zien is in het filmpje.

Deze undulatus asperatus zijn eerder zeldzaam.Deze wolkenformatie komt niet zo vaak voor in onze streken, wel meer in de Verenigde Staten. Het team had echter het geluk om deze indrukwekkende formaties waar te nemen in Ittre op 9 juni 2014. En geloof me… het is werkelijk adembenemend!

vloeibare wolken stormchase

Bron: flickr.com

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

6 uur geleden - 4 min. lezen
9 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen