Live bliksemdetectie

Onweer op komst? Voeg deze live bliksemdetectie toe aan uw favorieten en kijk geregeld of het onweer zich in uw omgeving ontwikkelt ! Op deze manier hoeft u nooit geen ontlading meer te missen. Volg ons tijdens hevige buien – noodweer – extreem weer op Facebook en Twitter.

live bliksemdetectie

Bliksemdetectie (wat?)

De bovenstaande kaart van euclid.org laat strikes of bliksemflitsen zien . Het systeem pikt bliksemflitsen op tot in de hele Benelux. De nauwkeurigheid kan u vergelijken met de meer gecommercialiseerde bliksemdetectoren.

Wanneer u een geel icoontje (puntje) ziet verschijnen in de buurt van België of ergens anders op de map kan u onweer verwachten. Indien er meer en meer gele kruisjes ontstaan, wordt het onweer actiever.

Rechts onderaan ziet u het tijdsdiagram met het aantal ontladingen. De witte kleur duidt op de meest recente activiteit terwijl de rode en paarse kleuren duiden op onweer dat reeds een tijdje gepasseerd is.

Onweer uitgelicht

Bang van onweer (tip)

Heeft u schrik van naderend onweer dan is ons advies om bovenstaande bliksemdetectie nauwkeurig in de gaten te houden. Wie schrik heeft van onweer kan zich daardoor een goed beeld vormen van de locatie van onweersbuien. Een tweede waarschuwing die u kan inschakelen is onze Twitter en Facebook. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Alternatief voor bliksemdetectie

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat ook deze bliksemdetectie (tijdelijk inactief) enorm goed presteert. Het werd ontwikkeld door Siemens en werkt eveneens met een kleurencode. Rode ontladingen zijn verse strikes terwijl paarse ontladingen 2 uur geleden werden geregistreerd. Ideaal om onze accuracy van bovenstaande bliksemdetectie te testen.


Lees ook eens: