Live bliksemdetectie

Onweer op komst? Voeg deze live bliksemdetectie toe aan uw favorieten en kijk geregeld of het onweer zich in uw omgeving ontwikkelt! Via de bliksemdetectie krijgt u een actueel overzicht van de meest intense onweersbuien in de Benelux en in de omgeving. In combinatie met onze sociale media van Facebook en Twitter bent u altijd op de hoogte met de meest recente weersvoorspelling.

  • Voorspel het onweer zelf! Bestel dit boek! 📚
live bliksemdetectie

Bliksemdetectie (wat?)

Op de bliksemdetectie van euclid.org worden bliksemontladingen gevisualiseerd met een kleur . Het systeem pikt bliksemflitsen op tot in de hele Benelux. De nauwkeurigheid kan u vergelijken met de meer gecommercialiseerde bliksemdetectoren. Vertraging 15 minuten.

De onweerradar van Euclid is vrij betrouwbaar wat betreft positie van onweer. Zoals u kan zien op de website worden er twee type bliksemontladingen geregistreerd. De positieve ontladingen worden door een plus gemarkeerd terwijl de negatieve bliksemontladingen met een vierkantje worden gevisualiseerd. Positieve blikseminslagen zijn vaak extra levensbedreigend.

Relevante artikelen tijdens onweer

Bang van onweer (tip)

Heeft u schrik van naderend onweer dan is ons advies om de livemap via bliksem in detail nauwkeurig in de gaten te houden. Wie schrik heeft van onweer kan zich daardoor een goed beeld vormen van de locatie van onweersbuien. Een tweede waarschuwing die u kan inschakelen is het volgen van onze social media. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Alternatief voor bliksemdetectie

Graag lichten we ook volgende bliksemdetectie uit. De onweerradar van het Duitse Siemens is betalend en werkt eveneens met een kleurencode. Rode ontladingen zijn verse strikes terwijl paarse ontladingen 2 uur geleden werden geregistreerd. Ideaal om onze betrouwbaarheid van een gratis bliksemdetector te testen. Het systeem is ook compatibel met een alarmfunctie.