24 januari 2013 - 2 min. lezen 6 reacties

Het zal wennen worden voor de winterliefhebbers. Vanaf zondag is het gedaan met winterkou en regelmatig een flink pak sneeuw. Zowel het ECMWF en GFS liggen nu betrekkelijk in lijn met een geslaagde dooi-aanval. Enkele dagen geleden (zie vorige weerberichten) was daar nog onenigheid over door de zuidwaartse verplaatsing van een laagje nabij het UK. Dat zien we vandaag niet meer verschijnen en daarmee wordt een fantastische winterperiode van zo’n tweetal weken afgesloten.

Weerbericht 24 januari

Vandaag behouden we de winterse variant met verspreid in het land nevel en lokaal aanvriezende mist. De temperaturen liggen laag! Met een gemiddelde waarde van -4 tot -8°C wordt er op meerdere plaatsen matige vorst geregistreerd. Gisterenavond bereikten ze in het noorden van Nederland tijdelijk -10°C, maar inmiddels is de temperatuur daar ook wat opgelopen. Er komt vandaag weinig verandering in het weerbeeld. De bewolking blijft gevangen onder een inversie (OPGELET: SMOG) waardoor alle vuile luchtdeeltjes blijven circuleren in de eerste 100 m van de atmosfeer. Bijzonder vuile lucht!

Waar er opklaringen ontstaan, klimt het kwik richting -2 tot -3°C. Waar het bewolkt blijft, komt het kwik niet hoger dan -3°C tot -4°C. De wind waait zwak uit noordelijke richtingen. Het blijft de hele dag opletten geblazen voor lokale rijm – en ijsplekken. Matig dus zeker uw snelheid.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen