19 april 2013 - 2 min. lezen 1 reacties

Ons huidig weerbeeld wordt gedomineerd door een hogedrukgebied ten westen van Frankrijk. Met een oplopende luchtdruk wordt het de komende dagen vrij rustig tot mooi. Warm weer hoeven we niet te verwachten, want de wind ruimt later dit weekend naar het noordoosten tot oosten. Gemiddeld 10 tot lokaal 15 graden lijkt mij een uitstekende waarde. De wind neemt geleidelijk in kracht af.

Zonnige start, later meer bewolking

Niets doet deze ochtend vermoeden dat we later deze voormiddag en vooral in de namiddag flink wat bewolking over ons heen krijgen. Een kleine inactieve storing brengt ons wisselvallig weer na het middaguur met lokale buien die vergezeld kunnen gaan van een donderklap. Veel neerslag verwacht ik zeker niet en ook met het onweer zal het meevallen. De wind blaast in tegenstelling tot gisteren heel wat minder hard uit zuidwestelijke richtingen. De temperaturen schommelen deze voormiddag tussen 8 en 10 graden. Zo’n 2 tot 3 graden te fris voor de tijd van het jaar.

Het satellietbeeld deze namiddag is er één om in te kaderen. Geen buien of wolken boven de koude Noordzee, maar wel boven het continent. Door instraling van de zon wordt er convectie opgewekt met wolkenvorming tot gevolg.

Opletten voor gladde plekken

Deze avond- en nachtperiode is het uitermate opletten voor nachtvorst en eventuele rijm- en ijsplekken op de bekende plaatsen (brugdek – op en afritten). De opklaringen laten het kwik in het binnenland zakken tot gemiddeld 3°C. De wind draait richting het noorden en blijft zwak tot matig.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
7 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

2 dagen geleden - 6 min. lezen
4 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

2 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen