19 maart 2013 - 2 min. lezen 7 reacties

Wat een luchtdrukpatroon! Het weerbericht van medio maart had er evengoed totaal ander kunnen uitzien, maar de weergoden beslissen dat het winterse bolwerk boven Rusland nog eventjes intact kan blijven. Best frappant om te zien dat we sinds januari 2013 nauwelijks een thermisch hoogstandje hebben meegemaakt (met uitzondering van een aantal dagen ~ weerbericht 5 maart en weerbericht 6 maart ~ toen het kwik richting 20 graden steeg op veel plaatsen in de Benelux). Het lijkt wel of 2013 het jaar van extremen zal worden!

Weerbericht 19 maart

Net als vandaag hoeven we wederom geen schitterend lenteweer te verwachten. Het is op dit moment op veel plaats grijs en zwaarbewolkt. Plaatselijk valt daar wat lichte regen uit (melding van 09:00 uit Turnhout) waarbij de radarbeelden dat bevestigen. De temperatuur ligt gemiddeld rond een 4-tal graden met als uitzondering de Hoge Venen. Daar flirt het kwik met het vriespunt (1-2 graden). De wind waait nog steeds zwak uit zuidwestelijke richtingen.

Vanmiddag behouden we het wisselende weerbeeld met overal in België kans op enkele buien. Deze kunnen nog steeds vergezeld gaan van een lokale donderklap, maar veel stelt het allemaal niet voor. De temperatuur bereikt maximaal 6 – 7 graden en daarmee leven we ruim onder onze stand (11 graden). De wind waait eerst nog zwak tot matig uit het zuidwesten om later vanavond te draaien naar noordoostelijke hoek in de provincies Antwerpen – Limburg. Hierdoor stroomt er in die omgeving koudere lucht binnen. De buien kunnen dan een winters tintje aannemen.

Bekijk onze onweersverwachtingen uit 2012

Delen


Verder lezen

Alles bekijken