5 maart 2013 - 2 min. lezen 12 reacties

Na een maandag vol zonneschijn en maxima op de meeste plaatsen boven 10°C wordt er van de dinsdag minstens evenveel verwacht! Ik zal u zelfs meer vertellen, de huidige luchtstroming is dermate zuidelijke tot zuidoostelijke gepositioneerd dat we vandaag maxima mogen optekenen die nog enkele graden hoger zullen liggen dan gisteren. Uit de wind en in de zon leent dit weertype zich dan ook uitstekend voor een terrasje of de nodige onderhoudswerken in de tuin!

Weerbericht 5 maart

Deze ochtend starten we op de meeste plaatsen nog frisjes met lokale grondvorst of vorst in thermometerhut (voornamelijk voor de zuidoostelijke gebieden en delen van de Kempen). Algauw neemt het zonnetje de overhand en wordt er gewerkt aan schitterend dagje. De zon krijgt in de voormiddag onbeperkt de ruimte om zich te laten zien, begeleidt door temperaturen die richting 10 graden klimmen rond het middaguur (lokaal al iets zachter). De wind waait zwak uit zuidoostelijke richtingen.

Deze namiddag neemt op nadering van een verzwakte storing boven Frankrijk de hoge bewolking een fractie toe. De verwachting is dat de zon de bovenhand blijft houden. De maxima variëren tussen 14°C en 17°C boven de zandgronden van de Kempen. De wind blijft hoofdzakelijk zwak uit zuidoostelijke richtingen waaien. Het blijft overal droog.

Late winter-inval in de maak?

Weermodellen geraken het de afgelopen dagen meer en meer eens. Er staat ons na komend weekend een ander weertype te wachten met een afnemende 2m temperatuur en afkoelende bovenluchten. Dat zou wel eens garant kunnen staan voor de eerste maartse buien (sneeuw, natte sneeuw, hagel en/of onweer, regenval). Het verval op 850 hPa (1499 m hoogte) is alvast impressionant te noemen !

late winterinval

Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

3 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen