15 juli 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

De zomer kent ook vandaag geen heropleving. Vanochtend mogen we in eerste instantie flink wat buiten uit Frankrijk verwachten. Deze buien zijn lokaal hevig en kunnen in de voormiddag reeds onweer produceren. De huidige temperatuur schommelt rond 13Ā°C en de wind waait meestal zwak uit westelijke richtingen. Onderstaand kaartje toont de buiengebieden in onze omgeving en later vanmiddag is onweer opnieuw mogelijk over het centrum en oosten.

neerslag weerkaarten

Weerbericht 15 juli (namiddag)

Vanmiddag neemt de onweerskans over het centrale en oostelijke deel van de Benelux nog iets verder toe, maar echt significante bliksemontladingen verwacht ik evenwel niet. De temperatuur stijgt verder richting 17, 18 graden en de wind blijft vandaag een figurantenrol spelen.

De warmte wordt vandaag in het oosten van Europa afgestraft met flinke onweersbuien zoals eerder voorspeld in dit bericht. Een actief koufront zal er in namiddag zorgen voor noodweer met serieuze hagel en mogelijk ook enkele tornado’s. De streek van Hongarije, RoemeniĆ« en deels ook OekraĆÆne heeft van Estofex een level 3 waarschuwing gekregen. Opletten voor de vakantiegangers!

Bron kaartje: meteox.com

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Overzicht nachthemel: februari 2023

3 dagen geleden - 4 min. lezen

Vleugje lenteweer in Spanje en Portugal

3 dagen geleden - 2 min. lezen
291 Prognose

Winterse signalen deel 11: Waagt de winter nog een kans?

4 dagen geleden - 3 min. lezen