13 juli 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Na de doortocht van een actieve regenzone (in eerste instantie een warmtefront, daarna een koufront) wordt het vandaag opnieuw rustiger vanuit het westen. Op dit moment (10:08) behalen we op veel plaatsen in België slechts 13 – 14 graden en daar zal de komende uren niet zoveel meer gaan bijkomen. Het wordt vandaag maximaal 18°C. De wind waait meestal zwak tot matig uit (zuid)westelijke richtingen. Aan de kust zijn er rukwinden mogelijk tot 45-50 km/h.

Weerbericht 13 juli

In de namiddag proberen opklaringen indruk te maken op het Belgisch weerbericht, maar veel lijkt dat niet uit te halen. De bewolking blijft overheersen en zal van deze vrijdag de 13de opnieuw geen hoogvlieger maken. Vanavond en vannacht nemen zowel vanuit het zuiden als vanuit het westen opnieuw de regenkansen toe en daarbij kan ook onweer tot de ingrediënten behoren.

* In de loop van volgende week lijken de weerkaarten (tijdelijk) te kantelen naar zomerweer voor onze streken. Maxima nabij 25°C zijn dan niet uitgesloten. Een plaatselijke onweersbui blijft evenwel mogelijk. Vanmiddag een update rond deze positieve trend in de weersituatie.

De (zomerse) warmte blijft zich de komende dagen concentreren rond de gebieden van de Middellandse Zee. Vooral Spanje en Italië krijgen een nieuwe opstoot van tropische lucht uit Afrika en dan zijn maxima tot 40°C niet onmogelijk. De hitte in het oosten van Europa lijkt onder de constante druk van lagedrukgebieden in het westen verdreven te worden richting het zuiden. In die regio kunnen de volgende dagen dan ook zware onweders opduiken met klassieke gevolgen zoals wateroverlast en/of windschade.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

2 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

4 dagen geleden - 2 min. lezen