12 december 2012 - 2 min. lezen 3 reacties

Vandaag hebben we te maken met een speciale dag op de kalender. 12 december 2012 wordt meestal gebruikt om speciale aangelegenheden te vieren (trouwfeest,…). Gelukkig heeft het weer geen boodschap aan data en blijft alles zijn gewone gangetje gaan. Ook vandaag mogen we ons opmaken voor een winterse dag. De minima deze ochtend waren dan ook behoorlijk minnetjes met waardes tot -8°C in de Ardennen. Elders in Vlaanderen bleef het licht vriezen met -2 tot -4°C.

Weerbericht 12 december

Deze voormiddag kwam de zon flink tevoorschijn in een groot deel van Vlaanderen. Enkel in het uiterste noordoosten (provincie Antwerpen en Limburg) was er tijdelijk wat meer bewolking te bespeuren. Het huidige satellietbeeld laat zelfs vooral opklaringen domineren boven België. Dat in schril contrast met de (winterse) buien die het midden van Nederland ‘aanvallen’. Op sommige plaatsen is daar sinds deze ochtend meer dan 5 cm verse sneeuw gevallen (provincie Gelderland).

weersituatie 12 december
De rode cirkel duidt de sneeuw aan in de Ardennen (witte vlekken). De gele pijlen tonen de huidige luchtstroming aan voor Nederland.

Met een aanlandige wind wordt maritieme en dus zachtere lucht het land op geblazen.

In de namiddag en avond verandert er weinig in het mooie weerbeeld. De opklaringen behouden de bovenhand en dat gaat resulteren in een zeer koude nacht. Minima in het westen tot -4°C en in het oosten tot -10°C zullen voor de eerste echte vrieskou zorgen! Neem dus zeker uw voorzorgen door kraantjes af te sluiten en/of uw wagen te beschermen tegen ijsvorming. In de Ardennen gaan we zelfs richting -11 tot -13°C !! Brrr!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken