9 oktober 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Gisteren was er in de loop van de dag heel wat te doen rond het eventuele poollicht dat vorige nacht zou te zien geweest zijn boven de Benelux. Later werden de berichten genuanceerd met slechts een kleine kans op het uniek spektakel. Wie toch foto’s heeft kunnen maken, mag ze altijd opsturen naar onze mailbox! Vandaag overdag natuurlijk geen poollicht, maar een aangename najaarsdag.

Weerbericht 9 oktober

De ochtendperiode verloopt overal fris met temperaturen tussen 6 en 9 graden. Enkel buien het uiterste zuidoosten van het land hangen nog enkele wolkenflarden (hoge bewolking). De wind waait zwak uit noordelijke richtingen en over de velden/weilanden kan er tijdelijk nog een mistbank ontstaan. Het is heel rustig.

Deze namiddag neemt de bewolking opnieuw toe op de meeste plaatsen, maar neerslag verwacht ik niet. De temperatuur behaalt maximaal 14 tot 15 graden en de wind draait iets door richting het noordoosten. Pas tegen de avond wordt de bewolking echt dikker met neerslagkansen vanaf de Frans-Belgische grens.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen