12 april 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

De komende uren en vooral vannacht en morgennacht is het opnieuw bang afwachten voor de spotters van poollicht. Er heeft zich gisteren namelijk een krachtige uitbarsting voorgedaan waardoor de kansen op het uniek fenomeen ook op de lage breedtegraad (zone waarin België en Nederland zich bevinden) straks gaan toenemen. Op de gemiddelde breedtegraad wordt er zelfs een kans van 50% gegeneerd. Belangrijk om poollicht te zien, is de zogenaamde bewolkingsgraad.

Hoe groot zijn de kansen op poollicht?

De laatste data van het Amerikaans weermodel geeft ons een beter zicht op de weersituatie voor vanavond en vannacht. Ik heb de allerlaatste gegevens van de 12:00 run gebruikt. Op die manier creëren we een kleiner venster van foutieve weerprognose.

weinig wolken vannacht

Deze avond en nachtperiode zien we witte bolletjes ingetekend. Dat betekent grotendeels helder weer waarbij de kansen op het zien van poollicht gaan toenemen. Echter, u moet nog steeds rekening houden met de nefaste positie van België tegenover het poollicht.

Wie meer informatie wenst, kan terecht bij onze collega’s voor de nodige knowhow => poollicht.be

Voor zaterdagavond – en nachtperiode verwacht ik geen kansen op het zien van poollicht in de Benelux. Een regenzone zal namelijk vanaf het westen over België en Nederland schuiven met de nodige neerslag.

Bron kaartje: wetter3.de

Delen


Verder lezen

Alles bekijken