8 april 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

Deze ochtend hebben we in België te maken met een wisselende bewolking. Een afwisseling van hoge en middelhoge bewolking is voor deze zon nog niet echt een probleem. Boven Nederland hangt er duidelijk meer middelhoge bewolking en blijven de opklaringen iets achterwege. U kan dat op dit moment (09:00) duidelijk zien op de satellietbeelden van de Benelux.

Weerbericht 8 april

De temperaturen in België liggen relatief laag op dit moment van schrijven (08:56). Zo halen ze aan de kust slechts een tweetal graden terwijl ze in de Ardennen lichte vorst registreren. Perfect normaal eigenlijk voor de maand april. Deze voormiddag klimmen deze waardes geleidelijk uit het dal en halen gemiddeld 6-7 graden. De wind waait nog steeds zwak uit noordoostelijke richtingen.

Vanmiddag neemt de bewolking geleidelijk overal toe. In het westen en centrale deel van België gaat het hier voornamelijk om de middelhoge variant terwijl het ten zuiden van Samber en Maas zwaarbewolkt komt. Tegen de avond is er daar kans op wat neerslag (regen). Elders blijft het voorlopig nog droog. De temperaturen nemen een stapje terug tegenover gisteren (heerlijke dag trouwens) en bereiken maximaal 9 tot 10 graden. De wind blijft onveranderlijk.

Vannacht en morgenvroeg passeert een neerslagzone onze streek en gaat het overal nog eens, jawel => regenen. Na alle sneeuw die we in maart hebben gezien, een flinke verandering dus !

Delen


Verder lezen

Alles bekijken