24 juli 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

De tweede zomerse dag dient zich aan. Vandaag starten we overal met een onbewolkte hemel. Rond 09:00 mochten we op veel plaatsen ruim 20°C noteren en dat zal de komende uren nog flink de hoogte in gaan (temperatuur op 850 hPa / 1499 m immers 16°C). De wind waait vandaag meestal uit oostelijke richtingen. Aan de kust kan er in de late namiddag een tijdelijke zeebries ontstaan met aldaar iets lagere temperaturen.

Deze namiddag noteren we in het Vlaamse binnenland maxima tussen 25-30 graden. Vooral boven de zandgronden van de Kempen is een lokale 30’er niet uitgesloten. De UV-index bereikt tussen 13:00 en 16:00 een waarde van 7 waardoor u zich zeker moet beschermen met een zonnecrème en/of beschermende kledij.

Vanavond en vannacht blijft het nog lang aangenaam warm en is het mijn inziens ideaal weer voor een barbecue en/of een gezellig terrasje! Santé.

In het noordwesten van Spanje woeden op dit moment hevige bosbranden. De streek rond Barcelona wordt zelfs geteisterd door een aswolk. De temperaturen blijven in de grootstad dan ook binnen de perken (beperkte instraling van de zon). De komende dagen verwacht ik nog geen verbetering in de aanhoudende droogte. Vrijdag en tijdens het weekend berekent het Amerikaanse weermodel wel wat neerslag voor de omgeving, maar of dat voldoende zal zijn, dat is zeer de vraag.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken