3 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar 2012-2013! Traditioneel belooft het dan ook een mooie nazomerdag te worden met temperaturen rond of net onder 25°C. De opklaringen zijn ook prominent aanwezig en daarmee kunnen zowel ouders als kinderen zich perfect verzoenen! De invloed van een kern van hogedruk nabij de Britse Eilanden is de oorzaak van dit (kortstondig) zomers intermezzo zoals eerder aangekondigd.

nazomer in 2012

Deze stabilisatie van het weerbeeld heeft een ander belangrijk gevolg voor de gebieden rond de Middellandse Zee. Zoals u kan zien bevindt zich deze streek traditioneel onder invloed van een kern van lagedruk. Warm water en flinke onweersbuien neigen daar zelfs richting een clustering met de vorming van een kleine tropische depressie. In die regio dan ook de komende 48 tot 72 uur slecht weer met waarschijnlijk ook overlast in de vorm van water, windschade.

tropische depressie europa

Weerbericht 3 september

Vandaag geen tropische depressie in onze buurt, maar een aangenaam en rustig weerbeeld. In de voormiddag variëren de temperaturen tussen 15 en 20 graden. De wind waait meestal zwak uit zuidelijke richtingen. Het blijft droog!

Na de middag klimmen de temperaturen nog iets hoger en kunnen we op meerdere plaatsen 24 graden bereiken. Boven de zandgronden van de Kempen en in het zuidwesten van het land moet een lokale 25°C uit de brand te slepen zijn. De wind neemt iets in kracht toe en kiest voor een (zuid)westelijke component.

Bron kaartje: meteociel.fr / sat24.com

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken