14 februari 2014 - 2 min. lezen 7 reacties

Met de recente ontwikkelingen in West-Europa op het gebied van stormen ben ik de afgelopen dagen  op zoek geweest naar een nauwkeurige visualisatie van de windsnelheid. Al snel kwam ik terecht op het populaire nullschool.net. Dit platform heeft een afbeelding ontwikkelt waarbij u de positie van lagedrukgebieden en de intensiteit ervan vlot kan waarnemen. Een bijzonder boeiend instrument voor de meteoroloog en weeramateur. Daarom is dit vandaag onze tip van de dag.

Windsnelheid te bekijken op deze site

U kan de locatie van depressies en de dichtheid van de isobaren op WINDYTY bekijken alsook op de pagina ‘wind en luchtdruk‘. Zo hoeft u nooit meer iets te missen van stormgeweld op deze blauwe planeet. Voor surfers en mensen die afhankelijk zijn van de wind kan dit een boeiend medium zijn. Laat het ons weten via een reactie.

médicane italië (windsnelheid)

Let op: deze realtime windsnelheid laat ons ook de positie van hogedrukgebieden zien. Dit kunnen we achterhalen door de verschillende richtingen die de lijnen draaien. In wijzerzin (rechtsom) = hogedrukgebied en in tegenwijzerzin (linksom) = depressie.

Stormen en hun kracht

Enkele dagen geleden schreef één van onze bloggers een interessant artikel rond de verschillende soorten depressies die er bestaan. Veelal wordt uitgegaan van de algemene term depressie voor een gebied met lage druk. Dit klopt niet altijd want zo bestaat er ook: een thermisch lagedrukgebied, kanaalrat en ga zo maar door. Bent u op zoek naar de verschillen. Bekijk dan zeker het artikel ‘soorten depressies‘.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken