18 oktober 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

Ons weertype wordt de komende dagen gecontroleerd door een uit de kluiten gewassen lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan. Hierdoor krijgen we geregeld zonnige periodes die afgewisseld worden met buien. Doordat de luchtstroming hoofdzakelijk uit het zuidwesten komt, is onweer de komende dagen niet uitgesloten. Voor de allerlaatste updates rond het weer/klimaat moet u bij NoodweerBenelux zijn.

De vorming van een WC

Met de ietwat ongelukkige afkorting (WC) mogen we ons de komende 5-7 dagen verwachten aan een wisselvallig weerbeeld. Geregeld kan de zon tevoorschijn komen bij maxima tussen 15-20°C. Dit weekend zal het bijvoorbeeld nog moeilijk worden om de grens van 20°C te overschrijden. Meer informatie vindt u dagelijks via het weer op uw locatie.

westcirculatie (onstabiel weertype)

Onstabiel weertype wint terrein

Door de afgelopen zondvloed in België en vooral Nederland komt de herfst nu echt aan de voordeur kloppen. De bladeren van de bomen verkleuren en de mist wint in de ochtend steeds meer terrein.

Hoe zit dat met winterse perikelen?

In het veel bekeken artikel – Een erg koude winter 2013 – 2014? – zijn mensen iedere dag opnieuw op zoek naar de laatste updates rond winterweer in West-Europa. De laatste weerkaarten laten op 10 hPa (niveau stratosfeer) een opwarming zien boven het noordelijk halfrond. Hierdoor zou het zaakje begin november kunnen blokkeren met een gunstige ligging van depressies voor onze regio (namelijk ten zuidwesten van FR).

Als er zich dan een hogedrukgebied gaat vestigen boven Scandinavië (Scandihoog) kan de poort een eerste keer opengezet worden voor Koning Winter. Echter, de opwarming op dat niveau is op dit moment van een zwak tot matige intensiteit. Veel invloed zal het dus niet hebben.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken