9 december 2019 - 1 min. lezen 4 reacties

Met een actieve straalstroom in de buurt van West-Europa is het altijd opletten geblazen voor stormdepressies. Vanmiddag voorziet het Amerikaans weermodel een iets diepere uitdieping van het systeem, waardoor de windstoten kunnen pieken tot 90 of 100 km/u.

Waarschuwing voor wind

Kort na de middag hebben we besloten om de waarschuwingskaart te voorzien van een level 1 kleurencode. De waarschuwing is vooral van kracht voor hevige windstoten bij buien die van west naar oost over ons land trekken. Lokaal ontstaat hierdoor stormschade.

Richting avondperiode geleidelijk rustiger

Het winderig weer met enkele pittige buien verlaat ons geleidelijk in de namiddag. Er worden brede opklaringen aangevoerd, waardoor het kwik straks opnieuw fors zal dalen. Diverse NWP-weermodellen (hanteerbaar op korte termijn en met hoge resolutie) laten zelfs kansen op grondvorst zien voor een groot gebied binnen de Benelux. Met de regen van vandaag resulteert dat lokaal in zeer gladde toestanden.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken