4 maart 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Bijzonder kunnen we het toch wel noemen. Onderstaande weerkaart bevestigt de vermoedens dat het vannacht en morgenvroeg wel eens gevaarlijk glad kan worden in de Benelux. Een depressiekern brengt op dit moment koelere lucht het land binnen en dat kan vannacht resulteren in behoorlijk intense sneeuwval. Het KMI en meteoalarm waarschuwen voor deze gevaarlijke situatie met een rode kleur!

Code rood voor sneeuwval (KMI)

code rood voor sneeuwval KMI

Dit is de hoogst mogelijke waarschuwing die het weerinstituut kan uitvaardigen dus opletten in het verkeer is hier zeker geen overbodige luxe! Lees ook meer over de level 3 waarschuwing door Estofex tijdens fel onweer.

Sneeuwval in detail

Sneeuwval is de winterse neerslagvorm die vaak voor heel wat mooie plaatjes zorgt maar ook verantwoordelijk is voor leed op de openbare weg. Wanneer de neerslag transformeert van regen naar sneeuw is het vaak opletten geblazen. De gehele luchtkolom blijft door de intensiteit dan negatief waardoor sneeuw snel kan accumuleren. Automobilisten passen dan vaak te laat hun snelheid aan met ongevallen tot gevolg. Blijf op de hoogte via de sneeuwradar op deze website.

Sociale media

In de zomer maar ook in de winter profiteert noodweer.be van de sociale media. Twitter en Facebook vormen 2 uitstekende kanalen om mensen snel en accuraat te waarschuwen. Via het retweeten en het delen van onze informatie worden hopelijk heel wat mensen tijdig gewaarschuwd. U kan terecht op Twitter en NoodweerBenelux (Facebook).

Bron kaartje: meteoalarm.eu

Delen


Verder lezen

Alles bekijken