15 oktober 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

In het weerbericht deze ochtend hebben we er geen notie van gemaakt, maar het zuiden van Italië en delen van Malta gaan op dit eigenste moment van schrijven (21:20) gebukt onder een flink onweercomplex dat in staat is om tornado’s, wateroverlast en zware hagel te produceren. De satellietbeelden laten er geen twijfel over bestaan dat in deze streek rekening moet gehouden worden met eventuele flashfloods en windverschijnselen,…

zone van interesse

Het Europees instituut voor extreem weer (vrijwillige organisatie nader verklaard) heeft een bijzondere waarschuwing op het internet gezet. Er wordt namelijk een level 3 warning voorzien voor de streek waarbij de kansen op extreem weer groter zijn dan gemiddeld en waarbij de mensen in de regio getroffen kunnen worden door potentieel levensbedreigende situaties. De full forecast voor de meer gevorderde weeramateur kan u onderaan via de link lezen.

Level 3 warning Estofex

update level 3 warning

UPdate 21:20: zonet is er ook een update verschenen die de level 3 warning verder uitbreidt richting Malta.. Dauwpunten van 20°C en meer zijn in de betrokken regio geobserveerd door sondes en dat levert monstercapes op tot zo’n 3000J/KG !!

Bron kaartje: estofex.org / sat24.com

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

2 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

4 dagen geleden - 2 min. lezen