30 december 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Tijdens het voorjaar wordt Amerika regelmatig getroffen door flinke onweersbuien die onder ideale omstandigheden ook tornado’s produceren. Deze type randfenomenen zijn bijzonder gewelddadig als ze de volledige energie (temperatuur en windschering) in de omgeving gaan gebruiken. In het onderstaand filmpje kan u amateurbeelden zien van de grote F5 Tuscaloosa tornado.. Helaas was deze storm ook verantwoordelijk voor enorme schade en menselijk leed.

Tornado en natuurgeweld in beeld gevat

TIP: nog een verwoestend filmpje van een tornado in Amerika.

Natuurgeweld?

Niet alleen tornado’s zijn uiterst gevaarlijke natuurfenomenen, maar ook orkanen of tyfoons kunnen aan een onvoorstelbare snelheid doorheen dichtbevolkte gebieden razen. Met windsnelheden tot boven 200 km/h richten ze vaak nog meer schade aan dan ‘lokale’ tornado’s. We spreken bijvoorbeeld over de Super Typhoon Jelawat waarbij u hier een filmpje kan bekijken die de ware kracht onthuld.

Laatste scan van dit artikel

Op zondag 12 oktober 2014 werd dit artikel door één van de bloggers bijgewerkt waar nodig. Zo hebben we de zoekterm aangepast waardoor Google nu nog gemakkelijker onze inhoud kan terugvinden.

Bekijk het filmpje van de tornado en natuurgeweld op YouTube

screenshot tuscaloose tornado

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken