Jelawat gooit auto’s om

Wat een hallucinante beelden ten oosten van Japan. De Super Typhoon Jelawat (Stille Oceaan) toont de krachten van de natuur en meer bepaald de kracht van de wind. Op onderstaande amateurbeelden zien we hevige windstoten doorheen de straten met later zelfs auto’s die omver worden geblazen! Impressionant! UPdate november 2015: de regio ten oosten van China wordt wel meermaals per jaar getroffen door een sterke stormdepressie.

Deze worden in de regio gecatalogeerd als Typhoon. In de gebieden tussen Amerika en Afrika worden stormdepressies orkanen genoemd. In West-Europa zijn orkanen meteorologisch niet mogelijk. Dat komt omdat het water van de noordelijke Atlantische Oceaan te koud heeft om dergelijk systeem te voeden.

Typhoon Jelawat in actie

Meer informatie over deze Typhoon: KLIK

Patricia samen met Haiyan ‘recordbrekers’

Dit artikel kreeg op 18 november 2015 een grondige update met de vermelding van de orkanen Haiyan en Patricia. Samen vormen deze 2 stormdepressies de meest markante gebeurtenissen uit 2013 en 2015. Super Typhoon Haiyan (max windstoot tot 315 km/h) trof de Filipijnen op volle kracht terwijl de orkaan Patricia (maximale windstoot tot 400 km/h) eerder in oktober van dit jaar op volle kracht richting Mexico trok. Deze laatste stormdepressie werd mogelijk extra geactiveerd door de krachtige El Niño. Gebruik zeker onze zoekfunctie om nog meer filmpjes van orkanen en tornado’s te bekijken.

Lees ook eens:

Lente in vol ornaat

De lente is in het land! April begon zoals maart geëindigd was: zonnig. De temperaturen zijn nu echter veel hoger dan toen. De afgelopen dagen haalden we in de Benelux makkelijk 20 graden of meer. Blijft de lente de komende dagen aanwezig of dient er...

Matthias BarbierLees dit artikel >
Zagen jullie de supermaan?

Afgelopen nacht was boven de Benelux de grootste supermaan van het jaar te zien. Het heldere weerbeeld maakte de condities ideaal om van dit natuurfenomeen te genieten. We kregen tientallen prachtige foto’s binnen van de maan en maakten hieruit...

Lander Van TrichtLees dit artikel >