29 december 2012 - 2 min. lezen 3 reacties

Het wordt langzamerhand behoorlijk saai om steeds hetzelfde weerbeeld te moeten schrijven, maar daar heeft het weerbeeld en u natuurlijk geen boodschap aan. Het duidt aan dat we momenteel in een vrij hopeloze setting zitten wat winterkansen betreft. De sterke zonale stroming die momenteel heerst boven Europa lijkt nog niet direct te gaan wijken voor een solide oostelijke stroming en vrieskou.

Integendeel,… De laatste weerkaarten laten de meridionale opstoot (meanderende straalstroom) opnieuw verdwijnen met later opnieuw een doorstart van een westelijke en zachte luchtstroming..

inzet meridionale stroming
Volgende week wordt door stevige WAA een hogedrukgebied (hoe ontstaat dit?) opgeworpen ten westen van Europa.

Echter, de instroom aan de oostelijke zijde van koude lucht is te weinig significant om het hele zaakje positief te verankeren voor winterweer. Later zakt dit hogedrukgebied onder druk van de depressies in het noorden opnieuw als pudding in elkaar en wordt de zonale stroming (opnieuw) in stelling gebracht. Het rode cirkeltje duidt de Benelux aan.

Weerbericht 29 december

Vandaag profiteren vooral het westen en het centrum in de voormiddag van talrijke opklaringen die iedereen met open armen zal ontvangen. De temperaturen zijn zeer zacht voor de tijd van het jaar en schommelen rond 9 – 10°C. Enkel in het oosten en zuidoosten is het iets frisser en hangt er ook iets meer bewolking. De wind is goed voelbaar en waait matig uit zuidelijke richtingen.

Bent u vuurwerkliefhebber, volg dan hier de weersverwachting voor de overgang van 2012-2013 en schat de kansen in op neerslag / windstoten. U kan natuurlijk ook altijd beroep doen op de pagina Het weer op uw locatie. Het weerbericht voor 800.000 locaties in Europa heel snel en gratis bekijken. Test het maar eens uit 😉

Vanmiddag en vanavond schuiven de opklaringen in eerste instantie nog wat op richting het oosten. Vanaf het westen neemt de bewolking dan opnieuw toe. Een minder actieve storing plant haar oversteek ergens in de vooravond en lost meestal wat motregen. Grootschalige hoeveelheden zijn niet aan de orde. De wind neemt wat gas terug. De maxima worden tussen 13:00 en 14:30 bereikt en bedragen 11°C.

Bron kaartje: meteociel.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken