11 maart 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Een weerman die we allemaal kennen van de legendarische woorden over de straalstroom in Europa en zijn invloed op het West-Europese weer. Deze man (licentiaat wiskunde) kreeg in 1953 de kans op het weer te presenteren op de toenmalige BRT. De keuze voor Armand was immers snel gemaakt aangezien hij de enigste Nederlandstalige was die werkte bij het KMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut). Armand Pien greep deze kans met beide handen en werd gedurende 1953 tot en met 1990 de vaste weerman op televisie.

Weerman Armand Pien

Vele mensen hielden van de wijze waarop Armand Pien het weer kon overbrengen aan Jan Modaal. Moeilijke en ingewikkelde woorden werden op een éénvoudige wijze aan de man gebracht en in combinatie met een vlotte présence op het scherm werd hij al snel een vaste waarde bij de BRT. Naast de weerkundige vakkennis was Armand Pien ook gekend van diverse ‘grappige’ uitdrukkingen en weerspreuken. Zo onthouden we met zen allen de spreuk: “Een herfst zonder stormen is als een vrouw zonder vormen”.

Biografie:

  1. Arman Nicolas Pien
  2. Geboren in Gent op 2 januari 1920
  3. Stierf op 83 jarige leeftijd aan een hartaanval

Een weerbericht zoals hij alleen dat kon:

Bronnen: Wikipedia

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken