27 februari 2013 - 2 min. lezen 1 reacties

Op het moment van schrijven (13:30) is het op de meeste plaatsen nog steeds bewolkt met een neiging tot neerslag. Echter, het gaat hier om laaghangende bewolking met een minimale kans op neerslag. Het blijft dus eerder droog en troosteloos winterweer. De temperatuur blijft overal rond 1 – 2 graden schommelen tot wanneer de opklaringen kunnen doorbreken. Hopelijk gaat dat lukken, want anders zou de prikwaarde van 4-5 graden vandaag niet gehaald worden.

Weerbericht 27 februari

dik pak bewolking

De rest van de namiddag vergroot de kans op opklaringen. Eerst voornamelijk in het noorden en later in andere streken van het land. Waar de zon vlot door het wolkendek prikt, verwacht ik maxima rond 4°C. De wind waait meestal matig uit noordoostelijke richting.

Rustig hogedrukweer en later iets milder?

De invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië laat in dit geval duidelijk zijn geaardheid zien. Rustig weer met weinig wind typeert een overgang naar een mogelijk boeiender weertype. Vanaf vrijdag zien we namelijk wat warmere lucht uit het zuiden naar het noorden opstomen. De koele maxima en de grondvorst lijken we dan op de meeste plaatsen kwijt te raken. Voor de lenteliefhebber een opsteker, maar verwacht nu niet direct het stralende weertype. Daarvoor is het nog iets te vroeg.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken